X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze jak do was zajrzę to narobicie mi smaka haha

KarmeLoVe, Karmelllka90, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na razie też mam worek wie zużyje. Podobno didzius pachnie dzidziusiem haha

Czyli śmierdzi kupą! ;)

Mama36, Karmelllka90, KarmeLoVe, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, estrella, espoir, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku do Ikei chodziłam po wszystko, bo kupiłam naprawdę dużo mega fajnych rzeczy do domu za grosze, anie wiedzieliśmy ile będziemy chcieli zostać w Belgii więc nie kupowalismy niczego drogiego. Ale teraz... Niby niczego nie potrzebuje, ale będąc tam, świeca mi się oczka na niemalże każda rzecz haha :D

martusiawp lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Blue - mam tylko nadzieje, ze nie opuszczasz forum...?
    Dla ludzi z podwojna osobowością internet to bardzo złe miejsce. I pisze to z pełną troską.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z Ikea mam tak.. Ze nawet jak przejdę cała i nic nie kupie.. To przy końcu mam takie wyrzuty sumienia że jak to! Ze biorę cokolwiek z pierdół żeby z czymś wyjść :D
    MY BABY jetsesmy chore

KarmeLoVe, Paula 90, martusiawp, estrella, Lolka30 lubią tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ago91 wrote:
    Zawsze jak do was zajrzę to narobicie mi smaka haha
    Będąc tutaj nie da się nie obzerac czymś nowym :D codziennie, zazwyczaj słodkim :D a niektóre, dasz wiarę... Nawet chcą patenty wydawać, na jogoletke :D ale powiem Ci, że... Mniam :D

DorotaAnna, ago91, Fasolka77, Wiewióreczka, Lolka30 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorzej jest jak dojdę do świeczek :D one tak pięknie pachną! W domu mam już cała szufladę ale kupuje dalej. A potem mąż wyzywa bo nie pozwalam mu ich zapalać... bardzo się boje że coś się spali, serio

KarmeLoVe, martusiawp, Wiewióreczka, estrella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLove a czemu chcecie wracać? Nie żyje wam się tam lepiej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - noooo, luzujemy. Ja się nie nadaje na takie restrykcje bo mi palma wali po jakimś czasie. Ale obstawiam, że to normalny objaw.
    Bardziej bym się martwiła gdyby mi probody i trawa posmakowała na tyle, że bym odrzuciła bitą śmietanę.

To by było mega podejrzane :D

Fasolka77, AniaKJ, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Anete, ja mam babycooka z beaba, wersję oryginal. Gotowalam dla siebie, ale jak coś to pytaj :)

I sprawdza się? Bo tanie to nie jest i ma mniej funkcji niż te roboty, ale w sumie do gotowania dla dziecka wydaje się super. Słyszałam dobre opinie też o tym robocie z lidla a la thermomix

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    U mnie najgorzej jest jak dojdę do świeczek :D one tak pięknie pachną! W domu mam już cała szufladę ale kupuje dalej. A potem mąż wyzywa bo nie pozwalam mu ich zapalać... bardzo się boje że coś się spali, serio
    To powiem ci że dobrze robisz nie paląc ich. Bo w ogóle nie pachną.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - noooo, luzujemy. Ja się nie nadaje na takie restrykcje bo mi palma wali po jakimś czasie. Ale obstawiam, że to normalny objaw.
    Bardziej bym się martwiła gdyby mi probody i trawa posmakowała na tyle, że bym odrzuciła bitą śmietanę.

Jasne, że się nie da. Bez ciąży sie nie da, a w ciąży? Niech rzuci kamieniem ten kto trzyma dietę tip top

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co wy chcecie gotować w tych maszynach?Ja to myślałam że będę gotować warzywka i tyle w zwykłym garnku ewentualnie mam garczek parowy, nawet ma trzy poziomy mogę położyć na dole kawałek marchewki na środku kawałek brokuła i na samej górze kawałek ziemniaka

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    I sprawdza się? Bo tanie to nie jest i ma mniej funkcji niż te roboty, ale w sumie do gotowania dla dziecka wydaje się super. Słyszałam dobre opinie też o tym robocie z lidla a la thermomix
    Moja koleżanka ma ten z biedronki i uwierz mi ze chleb Nam wychodzi taki sam :) także każdy tego typu jest petarda dla mnie.
    Myśmy kupili tefala dlatego że ma największą mise 4,5 L a Nas będzie 5 zaraz... Ale ja nie jestem wariatka zaopatrzona na moje bo najlepsze. Wydaje mi się że wszystkie są dobre i spełniają swoje zadanie :)
    Tak jak mówię z moja koelzanka jesteśmy tak samo zadowolone :)

• Anete Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy cały czas o tym chlebie probody a ja nie wiem nawet jak on wygląda i jak smakuje. Nie widziałam go w żadnej piekarni w Gdańsku. Chyba, że się za słabo rozglądam. Ciekawa jestem jak on smakuje :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:

dokładnie :) ciężarna z cukrzycą też człowiek :) mnie pociesza fakt, że nie najem tego słodkiego teraz... szybko mnie przesładza.. po tej szarlotce jeszcze myślałam, że może wieczorem zjem serek biały z dżemem ale teraz to bym jakiegoś ostrego hindusa opierdzieliła...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Moja koleżanka ma ten z biedronki i uwierz mi ze chleb Nam wychodzi taki sam :) także każdy tego typu jest petarda dla mnie.
    Myśmy kupili tefala dlatego że ma największą mise 4,5 L a Nas będzie 5 zaraz... Ale ja nie jestem wariatka zaopatrzona na moje bo najlepsze. Wydaje mi się że wszystkie są dobre i spełniają swoje zadanie :)
    Tak jak mówię z moja koelzanka jesteśmy tak samo zadowolone :)
    Moja siostra ma takiego z Lidla w Niemczech kupowała za jakieś naprawdę nieduże pieniądze też sobie go chwali to prawda to nie termomiks bo termomiks ma sąsiadka moja z góry to widzę że tam to jest szał pał z tymi przepisami i tak dalej

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    KarmeLove a czemu chcecie wracać? Nie żyje wam się tam lepiej?
    Obralismy zły kierunek. Belgia to bardzo drogi kraj, podatki, ceny za wszystko. Mieliśmy wyjechać, dorobić i wrócić. Ale dorobić się nie bardzo da, serio. Każdy kto tu jest już dłuższy czas, mówi, że teraz jak już to na stałe tutaj można przyjechać, ale zamknąć się całkiem na to i nie wspominać polski. Pod względem opieki medycznej np, jest super, nie narzekam. Ale głupie porównanie płynu do płukania, dajmy na to lenor, u nas kosztuje 5euro, u sąsiadów niemieckich taki sam kupisz za 2, a zarobki wcale nie większe. Ogromne podatki za samochody, ogromne podatki od pensji - zabiorą ci najwięcej jak mogą i niestety, w tym roku mój doplacil 2500euro za rok, gdzie i tak odliczylismy co się dało. Moja mama mieszka w Niemczech, jak jej mówię co ile kosztuje to łapie się za głowę, bo zarabiamy takie same pieniądze. Poza tym cały dom w Polsce stoi pusty, póki mama nie zjeżdża, mamy wrócić i mieszkać, bo też już wszystko niszczeje. A przede wszystkim.. Niby się już przyzwyczailiśmy, lubimy tu z jednej strony być, dużo się nauczyliśmy i sporo przeżyliśmy. Ale tęsknimy, za rodzina za polska. Oli ma dwie prababcie i babcie w Polsce, chcemy żeby wychowywał się blisko nich, z rodziną. Może i jest łatwiej przykładowo od pierwszego do pierwszego, bo ceny są jednak, licząc 1:1 niższe niż w Polsce, ale to nie to. Brakuje bliskich, a życie jest za krótkie i wybieramy może bardziej uboga wersję, ale myślimy, że szczęśliwasza :)

Wiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dla ludzi z podwojna osobowością internet to bardzo złe miejsce. I pisze to z pełną troską.

Karmellka wspomnisz moje słowa ale za kilka dni będziesz się zastanawiać, że Blue się coś długo nie odzywa 04icon_rotfl.gif

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Wy cały czas o tym chlebie probody a ja nie wiem nawet jak on wygląda i jak smakuje. Nie widziałam go w żadnej piekarni w Gdańsku. Chyba, że się za słabo rozglądam. Ciekawa jestem jak on smakuje :)
    Hahaha Nie znasz bo nie musisz go jeść i uwierz mi Nie masz nic do stracenia

‹‹ 1796 1797 1798 1799 1800 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ