X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasionek a co to za piekarnia?
    Lokalna w Straszynie .Nazywa się u Karola.Myslę,że u was nie dostępne.Ale mogę poczta wysyłać:)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Twój mąż to szczęściarz :P
    Wiem, jestem zboczona.....:P
    Błagam powiedzcie, że ktoś jeszcze ma skojarzenia :P

Ja ale się nie ujawniam :D :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    sorry Karola ale jestem na dziś już przesłodzona :) 0girl_cray2.gif

Fasolka, a to właśnie na Ciebie liczyłam najbardziej, ze względu na Twój nadmiar werwy :D

Karmelka, dokładnie też pomyślałam że ten mąż to Cię kochać musi, za te lodowe hobby :D

P.S. Karmelka, Ty wiesz że to z sympatii :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 17:12

Fasolka77, Wiewióreczka, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Nam na szkole rodzenia pokazywano jak masowac plecy rodzacej zeby ulzyc w bolu - chodzi o te bole krzyzowe przy skurczach. Moj maz troche nie zrozumial i mysli, ze to tak caly czas na codzien trzeba masowac te plecy :)
    No i mi teraz tak masowal wczoraj i dzisiaj rano :P

edit. a tak wogole to za pierwszym razem przeczytalam 'kto mi zrobi loda za gofra' :P

Nie wyprowadzaj go z błędu :D

Wiewióreczka też o tym pomyślałam hahaha

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Lokalna w Straszynie .Nazywa się u Karola.Myslę,że u was nie dostępne.Ale mogę poczta wysyłać:)

:(
    właśnie sobie przypomniałam, że za kilka dni Tłusty czwartek...

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, a to właśnie na Ciebie liczyłam najbardziej, ze względu na Twój nadmiar werwy :D

Karmelka, dokładnie też pomyślałam że ten mąż to Cię kochać musi, za te lodowe hobby :D

P.S. Karmelka, Ty wiesz że to z sympatii :*

no właśnie Karola mówi się, że cukier dodaje energii a u mnie dziś przeciwnie... w ogóle mam zły dzień...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła do mnie paczka z kolejnym misiakiem dla Henia. Muszę się przystopować, bo nie będę miała gdzie ich ustawiać haha ale co ja zrobię jak mnie tak rozczulają te ręcznie szyte/dziergane przytulaki. Niedługo targi mamaville, na bank wyjdę z kolejnym :D

Fasolka77, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, estrella, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamandra1 wrote:
    Można wiedzieć na kiedy masz termin i czy planujesz poród na Kopernika? Podejrzewam że możemy spotkać się. ..☺
    Ja rodze na Kopernika, będę mieć cesarke ok. 15.04. Tak myślę, bo jeszcze termin nie ustalony.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko,wróciłam od tego lekarza..co się w tych przychodniach dzieje to masakra.Pełno ludzi kaszlących,smarkających,prychających. W dodatku,z całym szacunkiem,ale mam wrażenie,że takie staruszeczki to se tam chodzą w ramach hobby..pogadać z innymi babciami i dziadkami,nawet się umawiają na następne wizyty :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Twój mąż to szczęściarz :P
    Wiem, jestem zboczona.....:P
    Błagam powiedzcie, że ktoś jeszcze ma skojarzenia :P
    Jakie skojarzenia ;) przecie to prawda haha ;)

KarmeLoVe, Wiewióreczka, estrella, martusiawp, Lolka30, espoir lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiecie jaka w Niemczech jest mocna chemia? Nie te siki co w Polsce, moja sistra małej ubrania pierze w normalnym proszku. Nie ma żadnych problemów skórnych. Zastanawiam się kiedy ja mam odstawić te dzidziusiowe proszki...
    Ja prałam syna rzeczy w Vizirze i płyn do płukania taki sam jak dla nas. Nigdy nie miał uczulenia.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propo sexu, mi ciąża spowodowała że jestem nienasycona. I zdecydowanie bardziej otwarta ;) i jestem pewna że to hormony ciążowe to powodują. Nawet zaczęłam szukać w necie i nie tylko ja tak mam. I mąż mowi, że musi korzystać haha

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na marcówkach dwie kolejne dziewczyny rodzą

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest seks ? ;)

chce_byc_mama, martusiawp, Mama36, Fasolka77, KarmeLoVe, Lili90, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ooooo nie mama mi tym włosy myla. Szczypalo w oczy i miałam włosy za pupę gdzie rozczesanie to był dramat

Właśnie mam pytanie do mamusiek z księżniczką w brzusiu . Bo ostatnio troszkę to przeżywam do męża, dziewczyny umiecie robić te super fryzurki? Bo moja chrzenice w styczniu uczesałam , bo miała fazę że tylko ja mogłam dotykac jej włosów i szczerze cierpliwe dziecko a wyszło mi to fatalnie. I tak troszkę szkoda mi tej mojej Leonki
    Ja nie mogę się doczekać długich włosów u córeczki. Mam nadzieję, że da się czesać.
    Umiem robić warkocze dobierane (francuzy), kłosy, koszyczki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A co to jest seks ? ;)

Tez sie z checia dowiem. Moj maz to tak jak mnie zaplodnil to chyba juz mysli, ze jego misja zostala spelniona xD

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Lili90 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fryzur, to w żłobku miałam duże pole do popisu, uwielbiam <3

Jak Marcelka będzie włochata to będę w ósmym niebie :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj to mój w ciąży to już w ogóle mógłby codziennie. Ale codziennie to jak w terminie będziemy :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to, Extra wszystkie umiecie kłosy dobierańce a mi zwykla kitka na dziecka głowie wychodzi krzywo

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam płyn do prania bobini. Moim zdaniem pachnie taką świeżością :) ubrania córki pralam w nim około 2,5 roku a później razem z naszymi w kapsułkach ariela.

Karmelka moja córka ma włosy za łopatki i ja jej tylko kucyka robię albo warkocza jednego czy dwa :) do innych fryzur nie ma cierpliwości i nie chce mi siedzieć więc czekam aż podrosnie żeby zacząć się spełniać w tym temacie :) teraz najwazniejsze żeby jej było wygodnie.

Wiewiórka ja też pomyślałam o mężu Karmelki :p

Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ