X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kasionek a co to za piekarnia?
    Lokalna w Straszynie .Nazywa się u Karola.Myslę,że u was nie dostępne.Ale mogę poczta wysyłać:)

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Twój mąż to szczęściarz :P
    Wiem, jestem zboczona.....:P
    Błagam powiedzcie, że ktoś jeszcze ma skojarzenia :P

Ja ale się nie ujawniam :D :D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    sorry Karola ale jestem na dziś już przesłodzona :) 0girl_cray2.gif

Fasolka, a to właśnie na Ciebie liczyłam najbardziej, ze względu na Twój nadmiar werwy :D

Karmelka, dokładnie też pomyślałam że ten mąż to Cię kochać musi, za te lodowe hobby :D

P.S. Karmelka, Ty wiesz że to z sympatii :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 17:12

Fasolka77, Wiewióreczka, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Nam na szkole rodzenia pokazywano jak masowac plecy rodzacej zeby ulzyc w bolu - chodzi o te bole krzyzowe przy skurczach. Moj maz troche nie zrozumial i mysli, ze to tak caly czas na codzien trzeba masowac te plecy :)
    No i mi teraz tak masowal wczoraj i dzisiaj rano :P

edit. a tak wogole to za pierwszym razem przeczytalam 'kto mi zrobi loda za gofra' :P

Nie wyprowadzaj go z błędu :D

Wiewióreczka też o tym pomyślałam hahaha

atdcj48aq9519a2w.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Lokalna w Straszynie .Nazywa się u Karola.Myslę,że u was nie dostępne.Ale mogę poczta wysyłać:)

:(
    właśnie sobie przypomniałam, że za kilka dni Tłusty czwartek...

martusiawp lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, a to właśnie na Ciebie liczyłam najbardziej, ze względu na Twój nadmiar werwy :D

Karmelka, dokładnie też pomyślałam że ten mąż to Cię kochać musi, za te lodowe hobby :D

P.S. Karmelka, Ty wiesz że to z sympatii :*

no właśnie Karola mówi się, że cukier dodaje energii a u mnie dziś przeciwnie... w ogóle mam zły dzień...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła do mnie paczka z kolejnym misiakiem dla Henia. Muszę się przystopować, bo nie będę miała gdzie ich ustawiać haha ale co ja zrobię jak mnie tak rozczulają te ręcznie szyte/dziergane przytulaki. Niedługo targi mamaville, na bank wyjdę z kolejnym :D

Fasolka77, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, estrella, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salamandra1 wrote:
    Można wiedzieć na kiedy masz termin i czy planujesz poród na Kopernika? Podejrzewam że możemy spotkać się. ..☺
    Ja rodze na Kopernika, będę mieć cesarke ok. 15.04. Tak myślę, bo jeszcze termin nie ustalony.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko,wróciłam od tego lekarza..co się w tych przychodniach dzieje to masakra.Pełno ludzi kaszlących,smarkających,prychających. W dodatku,z całym szacunkiem,ale mam wrażenie,że takie staruszeczki to se tam chodzą w ramach hobby..pogadać z innymi babciami i dziadkami,nawet się umawiają na następne wizyty :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Twój mąż to szczęściarz :P
    Wiem, jestem zboczona.....:P
    Błagam powiedzcie, że ktoś jeszcze ma skojarzenia :P
    Jakie skojarzenia ;) przecie to prawda haha ;)

KarmeLoVe, Wiewióreczka, estrella, martusiawp, Lolka30, espoir lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiecie jaka w Niemczech jest mocna chemia? Nie te siki co w Polsce, moja sistra małej ubrania pierze w normalnym proszku. Nie ma żadnych problemów skórnych. Zastanawiam się kiedy ja mam odstawić te dzidziusiowe proszki...
    Ja prałam syna rzeczy w Vizirze i płyn do płukania taki sam jak dla nas. Nigdy nie miał uczulenia.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak a propo sexu, mi ciąża spowodowała że jestem nienasycona. I zdecydowanie bardziej otwarta ;) i jestem pewna że to hormony ciążowe to powodują. Nawet zaczęłam szukać w necie i nie tylko ja tak mam. I mąż mowi, że musi korzystać haha

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na marcówkach dwie kolejne dziewczyny rodzą

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest seks ? ;)

chce_byc_mama, martusiawp, Mama36, Fasolka77, KarmeLoVe, Lili90, espoir lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ooooo nie mama mi tym włosy myla. Szczypalo w oczy i miałam włosy za pupę gdzie rozczesanie to był dramat

Właśnie mam pytanie do mamusiek z księżniczką w brzusiu . Bo ostatnio troszkę to przeżywam do męża, dziewczyny umiecie robić te super fryzurki? Bo moja chrzenice w styczniu uczesałam , bo miała fazę że tylko ja mogłam dotykac jej włosów i szczerze cierpliwe dziecko a wyszło mi to fatalnie. I tak troszkę szkoda mi tej mojej Leonki
    Ja nie mogę się doczekać długich włosów u córeczki. Mam nadzieję, że da się czesać.
    Umiem robić warkocze dobierane (francuzy), kłosy, koszyczki.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A co to jest seks ? ;)

Tez sie z checia dowiem. Moj maz to tak jak mnie zaplodnil to chyba juz mysli, ze jego misja zostala spelniona xD

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Lili90 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fryzur, to w żłobku miałam duże pole do popisu, uwielbiam <3

Jak Marcelka będzie włochata to będę w ósmym niebie :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj to mój w ciąży to już w ogóle mógłby codziennie. Ale codziennie to jak w terminie będziemy :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to, Extra wszystkie umiecie kłosy dobierańce a mi zwykla kitka na dziecka głowie wychodzi krzywo

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam płyn do prania bobini. Moim zdaniem pachnie taką świeżością :) ubrania córki pralam w nim około 2,5 roku a później razem z naszymi w kapsułkach ariela.

Karmelka moja córka ma włosy za łopatki i ja jej tylko kucyka robię albo warkocza jednego czy dwa :) do innych fryzur nie ma cierpliwości i nie chce mi siedzieć więc czekam aż podrosnie żeby zacząć się spełniać w tym temacie :) teraz najwazniejsze żeby jej było wygodnie.

Wiewiórka ja też pomyślałam o mężu Karmelki :p

Karmelllka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

‹‹ 1798 1799 1800 1801 1802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ