X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Powiedzcie, w którym tyg zaczęłyscie prac wszystkie dzidziusiowe rzeczy?

Ja zaczęłam prać w sobotę :)

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:

Ja jeszcze nie pralam bo wszystkie są 160 km ode mnie u mojej mamy. Chcę wysłać męża na początku marca żeby je przywiózł i wtedy wszystko ogarnąć :) tak żeby na miesiąc przed terminem mieć wszystko gotowe :) łudze się że w marcu będzie już na tyle ciepło że będę suszyć wszystko na zewnątrz :)

A dziś zagonilam męża do mycia okien :) tak więc ja leżę a on wyszorowal okna, wyczyscil auto, zrobił obiad i właśnie pojechał po core do przedszkola. Takie dni lubię :)

KarmeLoVe, malutka_mycha, Fasolka77, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam czy ja dobrze rozumiem. Ze Blue to podobno ktoś inny i był i ja majowkach i na sierpniowkach do tego! (bo o majowkach mi się o uszy obyło)??? Ale jako ta Samari na obu tych kątach. Jeżeli to prawda to moze gdzieś też indziej.
    Mi ciężko uwierzyć że dorosła osoba bawiła by się w takie rzeczy.. Któras by wpadła na to żeby coś takiego robić?? No Chyba ze ktoś jest botem. Nie ogarniam jeszcze tego co piszecie. I na tych forach źle o Nas pisała? Na obu?

mysla.nieskalana, Karmelllka90, Tunia76, espoir lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karolina to wygląda przepysznie!
    Dobrze że przed chwilą zjadłam banana, truskawki i ananasa z musli i jogurtem bo inaczej już bym była w drodze do ciebie :)

Basia ale ja zapraszam, akurat dotrzesz na kolację, mogę Ci zaserwować też z nutellą, bo wiem że masz smaka :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Przepraszam czy ja dobrze rozumiem. Ze Blue to podobno ktoś inny i był i ja majowkach i na sierpniowkach do tego! (bo o majowkach mi się o uszy obyło)??? Ale jako ta Samari na obu tych kątach. Jeżeli to prawda to moze gdzieś też indziej.
    Mi ciężko uwierzyć że dorosła osoba bawiła by się w takie rzeczy.. Któras by wpadła na to żeby coś takiego robić?? No Chyba ze ktoś jest botem. Nie ogarniam jeszcze tego co piszecie. I na tych forach źle o Nas pisała? Na obu?
    Tak, dobrze rozumiesz. Dużo nie trzeba żeby ogarnąć z kim ma się do czynienia, jak rozmawiało sie na innym wątku z tą osobą. I tak, jak widać są takie osoby i nie boty. Przykre to ale tak. Nie wiem, no mi się aż tak grzebać nie chce żeby Wam po IP pokazać. Wystarczy charakterek i te same info o wszystkim. Żeby zmienić sobie tożsamość w internecie, naprawdę trzeba zmienić wszystko, a nie tylko konto.
    Karmelka, espoir, jak chcecie możecie wkleić co Wam pisałam, bo ja teraz ogarniam życie i sprzątam :D ewentualnie mam screeny, to też mogę wstawić później :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania to mam proszek no ten najbardziej znany.. Nie chcę mi się iść zobaczyć jak się nazywa.. I mam płyn do prania bialy jeleń. Hypoalergiczny.wile ten drugi.. Ale jak mogę coś doradzić już po praniu jednym czy drugim.. Brakuje mi jeszcze jakiegoś płynu do zmiękczania i żeby ładnie pachnialo. I proszek i ten żel to dla mnie jakoś tak za mało.

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove ja zaczęłam prać w 31tc, na razie całe 2 prania zrobiłam :) własnie sobie przypomniałam,że mam zamówić suszarkę.... :( Jezu nie mam dziś weny na nic....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie czego ja nie lubie najbardziej?

Komentownia kogos za czyimis plecami. Jesli mi ktos nie pasuje to go omijam. Nie komentuje, nie wdaje sie w dyskusje, nie mowie o nim zle a juz na pewno nie staram sie nastawiac innych przeciwko tej osobie.
    Jak mam mowic zle to wole nie mowic wcale. Nienawidze plotek i od zawsze trzymam sie od nich z daleka.

Po co psuc atmosfere. Dziewczyny wyluzujcie prosze.. po co te teksty 'a bo ona powiedziala to i tamto...' ehh przeciez nie mamy po 13 lat.

Peace!...I usmiech :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:05

Fasolka77, B_002, Kasiulka90, Misiabella lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja to wogole nie wiem o co chodzi z tym całym zamieszaniem z blue ... i z ta samari, zupełnie nie ogarniam
    To dobrze kochana. Uwierz mi.

KarmeLoVe, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używam płynu do prania i do płukania lovella , jestem zadowolona

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja używam płynu do prania i do płukania lovella , jestem zadowolona
    A nie masz wrażenia, że te ubranka jakieś takie sztywne po tym?

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Co do prania to mam proszek no ten najbardziej znany.. Nie chcę mi się iść zobaczyć jak się nazywa.. I mam płyn do prania bialy jeleń. Hypoalergiczny.wile ten drugi.. Ale jak mogę coś doradzić już po praniu jednym czy drugim.. Brakuje mi jeszcze jakiegoś płynu do zmiękczania i żeby ładnie pachnialo. I proszek i ten żel to dla mnie jakoś tak za mało.

ja wyprałam w LOVELI w samym proszku i tez jakoś tak mi dziwnie, że nie pachnie tak cudownie... ale wstrzymam się z kupnem płynu. Przetestuję jak się dzisia urodzi, żebym ewentulanie wiedziała jako coś zaszkodzi- ze to proszek a nie płyn i odwrotnie...

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    W zeszłym i poprzednim :D

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Karolinka ja te nigdy tatara nie jadłam i pewnie dlatego nie mam toxo przebytej, bo najczęściej toxo jest z surowizny.
    A mój mąż stwierdzil, że przed kolejna ciąża przydałoby się pobawić w kociej kuwecie...ja do niego mówię że chyba ja zjeść :/ haha
    Karmelka, toxo nie jest się tak łatwo zarazić. Ja od dziecka miałam koty, sprzątałam też kocie kuwety.
    A jeśli chodzi o mięso to jadłam za równo tatara jak i półkrwiste steki, a nigdy nie miałam przebytej toksoplazmozy :) I oby tak zostało.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Zaraz poczytam te sierpniówki sobie, ale co to znaczy że doniosła na nasza DoCelu??
    Pamiętasz jak kiedyś DoCelu napisała nam, że tęskni za nami że z nami się tak fajnie pisalo, a że na sierpniowkach jest nie kawa atmosfera? Wyobraź sobie, że blue vel samari wyczytała to u nas poleciała na sierpniowki im doniosłą że DoCelu im robi kolo dupy u nas. A jakby tego było mało podsumowała nas wszystkie, że kKWIETNIOWKI JUZ TAKIE SA, ZE LATAJA PO WATKACH A POTEM OBRABIAJA DUPE I UDAJA MILUSINSKIE

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Wiecie czego ja nie lubie najbardziej?

Komentownia kogos za czyimis plecami. Jesli mi ktos nie pasuje to go omijam. Nie komentuje, nie wdaje sie w dyskusje, nie mowie o nim zle a juz na pewno nie staram sie nastawiac innych przeciwko tej osobie.
    Jak mam mowic zle to wole nie mowic wcale. Nienawidze plotek i od zawsze trzymam sie od nich z daleka.

Po co psuc atmosfere. Dziewczyny wyluzujcie prosze.. po co te teksty 'a bo ona powiedziala to i tamto...' ehh przeciez nie mamy po 13 lat.

Peace!...I usmiech :)

a ja, jak już kiedyś pisałam, w ciąży mam olewkę... normalnie lubię mieć ostatnie słowo :) ale w sumie ta sytuacja mnie jakoś nie dotyczy bezpośrednio więc sie nie będe angażować w konflikt :) omijam te posty bo cenię sobie komfort psychiczny.. chyba, że ktoś mi celowo na odcisk nadepnie to puszczą mi nierwy :)
    ale szczerze nie pchałabym się tam gdzie mnie nie chcą i źle czułabym sie w takim towarzystwie także pewnie sprawa sama się rozwiąże :)

chce_byc_mama, Misiabella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przeczytalam te sierpniowki... i powiem tak.. pal licho ze padlo zle slowo o nas.. ale po co komus wchodzic w watek i balaganic?
    przeciez tak jak my kwietniowki tak i sierpniowki mamy jeden cel. urodzic zdrowe dzieci. po co tak zycie sobie komplikowac?
    nie wnikam czy blue to samari z majówek.. widzialam co tam sie dzialo.. poki tutaj mamy czysto warto omijac niewygodne posty bo rzeczywiscie moznaby sie szarpac bez konca.. a sa tu same kobiety do tego kazda z buzujacymi hormonami i tak naprawde wystarczy niewiele zeby nastapil wybuch.

Kobitki kto chce niech czyta kto nie, niech pomija.
    mi Blue tutaj w zaden sposob krzywdy nie zrobila.. ale jesli sa osoby które maja problem z jej obecnoscią to idzmy na kompromis ze bedziemy omijac to co nas prowokuje?

mamy juz taki piekny czas.. zaraz bedziemy wyczekiwac naszych malenstw i wiesci z porodowek. nie dajmy sie zwariowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2019, 15:14

mysla.nieskalana, Fasolka77, B_002, chce_byc_mama, Mama36, Tunia76, Kasiulka90, Misiabella, Lolka30, malutka_mycha lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Ja się nad tym zastanawiałam już jakiś czas temu. Dla mnie taka osoba to po prostu smutny człowiek, który nie ma swojego życia i chce wprowadzić zamieszanie, żeby "coś się działo". My nie dajemy się sprowokować i zaczyna sobie coraz śmielej poczynać.
    Najlepiej ignorować docinki, znudzi się.

KarmeLoVe, DorotaAnna, Karmelllka90, Fasolka77, espoir lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po kawałku domowej pizzy cukier 116.... hmmmm

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia ale ja zapraszam, akurat dotrzesz na kolację, mogę Ci zaserwować też z nutellą, bo wiem że masz smaka :)
    Z przyjemnością :) Nigdy nie byłam na Mazurach, kiedyś trzeba będzie się wybrać.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
‹‹ 1791 1792 1793 1794 1795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ