Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
stresant wrote:Dorota Anna piersi od tygodnia bola jak na poczatku ciazy tez sie zastanawialam czy to normalne albo moze progesteron wzrasta.....
Jedno poronienie w 12tyg. Mialam wywolane farmakologicznie ( juz mie nie chcieli czyscic po tylu wczesniejszych zabiegach lyzeczkowania) bylo to straszne myslalam ze umre bol nie do opisania...a to miesiaczki mam bezbolesne.....wiec nie wiem jak sie to moze przekladac na bole porodowe.
Mnie nie bolą tak jak na początku, ale ostatnio sutki mnie zaczęły bolec i tak czasem mnie mrowi właśniemoże to oznacza mleko
Ja też miałam farmakologicznie w 10tc ale potem miałam też łyżeczkowanie. No i u mnie dziewczyny na sali tez bardzo cierpiały. A ja nic. Ale bałam się strasznie ze będzie bolało mnie tak jak je boli👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Bralam apap narazie bo glowa mnie bolala a nospe mam tylko ta dla dzieci. Zmacalam sie jeszcze i to boli mnie blisko pepka ale jest na tyle bolesne ze tylko przejade reka i od razu bol i ucisk..
Powiedzialam M i nie wiem co robic. -
Daffi jak Cię to tak niepokoi to pamiętaj zawsze lepiej sprawdzić na IP👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama36 wrote:Mam nadzieję że nic poważnego.. Mnie dziś przy każdym kroku tak boli szyjka że aż się naprawdę zastanawiałam czy nie jechać sprawdzić.. Ale uznałam że jak do jutra nie przejdzie to pojadę.
Daffi a to nie tam gdzie te mięśnie brzucha co się rozchodzą? Może to one? -
nick nieaktualnymysla.nieskalana wrote:Mama18,dawali coś za darmoszkę na tej szkole?
Myśmy dostawały darmoszkowe prezenty na początku... Ale tak sobie wkrwcilam że może na koniec też dadzą że pojechałam i dupa hahha. Było o laktacji a ja to akurat mam w 1 paluszku no ale byłam... Odhaczone.zaliczonemysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Nie wiem kochana nie mam az takiego pojecia gdzie takie mięśnie są. Moze i masz rację.
-
DorotaAnna wrote:Mnie nie bolą tak jak na początku, ale ostatnio sutki mnie zaczęły bolec i tak czasem mnie mrowi właśnie
może to oznacza mleko
Ja też miałam farmakologicznie w 10tc ale potem miałam też łyżeczkowanie. No i u mnie dziewczyny na sali tez bardzo cierpiały. A ja nic. Ale bałam się strasznie ze będzie bolało mnie tak jak je boli -
Daffi wrote:Nie wiem kochana nie mam az takiego pojecia gdzie takie mięśnie są. Moze i masz rację.
Czasem boli mnie mniej czasem więcej.
Ja stwierdziłam, że to od zastrzyków, na USG zawsze wszystko było w porządku. -
nick nieaktualny
-
stresant wrote:Mi dali tabletke.... po 2godz. Nastepna i jak zaczelam krwawic wypuscili do domu i kazali cos od bolu zabrac.....w domu sie zaczelo wymioty biegunka i krwawienie naraz lezalam na podlodze w lazience i myslalam ze ducha wyzione ze 3 godziny sie meczylam potem tydzien krwawilam i kontrola wszystko sie ladnie samo oczyscilo.....o wiele lepiej "wspominam" zabiegi lyzeczkowania....zasnelam i obudzilam sie po wszystkim...zawsze mialam poronienia zatrzymane miedzy 10 a12 tyg.....ta ciaza to byla moja ostania szansa gdyby znow sie nie udalo dostalabym zakaz staran.....naszczescie sie udalo
Ale tabletkę dostalas taka doustną? Bo ja dostałam dopochwowo.
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama36 wrote:Tak się zaczyna już nawet nad pepkiem i w linii prostej leci na dół coś jak nasza linia ciemna ale jest oczywiście szersze. Ja się absolutnie w lekarza nie bawię!! Tylko tak mi się skojarzyło z tym jak opisalas gdzie boli.
-
Karmelllka90 wrote:Moje dziecko jest dzisiaj bardzo spokojne. Jak ja nie lubię takich dni...
Mój tez ma dzisiaj dzień leniuszka. Tylko czuje jak się przelewa z boku na bok xD👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
KTG w porządku, miałam robione leżąc na plecach, więc skurcze się nie zapisały.
Mały 2600 gNie wiem który to centyl niestety, ale gin mówił, że bardzo duże dziecko.
Łepetyna włochata i wymiarami odpowiada 36 tc, więc trochę przyduża...ale lekarz nic na to nie mówił.
No i teraz najlepsze...cesarka za miesiąc, między 37 a 38 tc!!! 20 lub 22 marca. I to jest mój lekarz prowadzący z mojego zapiździejewa, bardzo dobrze robi CC i jest mądry, specjalnie tyle wcześniej chce zrobić ze względu na operacje macicy...no ale szpital 1 referencyjności, czyli dupny.
Za to w Poznaniu wszystko super, ale tam mnie zapewne przetrzymają i CC zrobią na ostatnią chwilę. Sama już nie wiem co robić.
Czy ktoś w ogóle zamierza rodzić w szpitalu 1 referencyjności?
Aha, szyja bez zmian
Mam iść na basen do ciepłego brodzika dziecięcego. Trochę się boję, że coś złapię, więc chyba po prostu wezmę ciepłą kąpiel - ma rozluźnić brzuch, bo był przy doktorku napięty.Mama36, DorotaAnna, Kasiulka90, Tunia76, estrella, MamaAga85, AniaKJ, martusiawp, Fasolka77, Kiwona, Karmelllka90, malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi mi się troszkę mięśnie rozchodzą ale od góry czasem czułam ból ale nie mocny takie delikatne kłócie, szczypanie- coś takiego.
Na marcówkach kiedyś wyczytałam że koło pępka boli dziewczynę aż dotknąć się nie może bo jej wyszła przepuklina. I ja okleili. Jeśli to jest ból, który cię niepokoi to podjedź na IP -
Daffi wrote:Mnie to boli poprzecznie poziomo. Czekam jeszcze po leżę i zobaczymy co dalej. Zmartwilam sie.
-
DorotaAnna wrote:Ale tabletkę dostalas taka doustną? Bo ja dostałam dopochwowo.
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:Mnie to boli poprzecznie poziomo. Czekam jeszcze po leżę i zobaczymy co dalej. Zmartwilam sie.
Wiewiórka dobre wieści ze z małym ok!będzie pulpecik jak Moj i Daffi.
Rozumiem że w tym 1 referencyjnosci kroilby Cię Twój lekarz? To chyba bym ta opcje wybralaWiewióreczka lubi tę wiadomość