Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Jak będzie mieszanką charakterów mojego i męża to będzie wesoło
I jeszcze zodiakalny byk po mamusi to będziemy mieli armagedon
ja nie znam w sumie żadnego barana albo nie wiem, że to baran..i sama nie wiem czego się spodziewać po Bruniu
ja jestem wodnikiem a K. lwem....
a tatuś Ignasia jaki znak?Fasolka77
-
nick nieaktualnyMistella wrote:Mama36 ja karmiłam 2 lata i to był jedyny moment poza ciążami gdy miałam piersi hehe
Ja miałam duże zawsze i teraz mam po prostu dwa uszy Pluta... Do tego jedno dluzsze od drugiego
Ale jak pisałam.. Na szczescie te cuda bielizniarskie robią teraz takie że zawijam jak świstak w te sreberka i do stanika i wygląda cudnie dopoki nie zdejme pancerzaTunia76, Martusiazabka, B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien Dobry
ja na śniadanko wciagnełam na szybko kanapki z serem, wczorajszymi kotletami sojowymi I ogóreczkiem. Na pierwszy obiad od tygodnia jadam to samo - ogórkowa
Na drugi cośtam wymyślę. Teraz błyskawiczne ogarniecie sie i lecę do lekarza.
Co do smarowania, to ja grzecznie od poczatku balsam momme na brzuszek i uda i maść na sutki. Niby zero rozstepow, ale ostatnio zaczęłam czuć, że ten balsam przestaje wystarczać. I wie je co, w ramach eksperymentu posmarowałam brzuszek takim serum olejkowym cztery szpaki do twarzy i to był strzał w 10! Skóra jest w duuużo bardziej nawilżona i elastyczna. Używam na zmiane tego serum i olejku migdałowego. -
Kiwona wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/feef63c557ab.png
Moja morfologia. Mialyscie tak? W pon wizyta, więc pewnie dozyjeAle internet mówi o stanie zapalnym, tudzież innych bialaczkach
A ja się zastanawiam, czy to nie poklosie szczepionki na krztusiec. Szczepilam się w zeszły wtorek a wczoraj robiłam badania. W moczu ok, jedynie pojedyncze leukocyty w polu widzenia i nieliczne bakterie.
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
nick nieaktualnyMama36 wrote:Zawsze mnie zastanawiała inna rzecz. Jak to jest ze natura nas genetycznie tak zrobiła.. Ze po porodzie Nasze ciało się zmienia i "teoretycznie" stajemy się mniej atrakcyjne niż przed ciąża. (nie mówię o dostępnych nowinkach, zabiegach, silowniach itd) chodzi mi o to że tak jest od tysiącleci. Ciało kobiety ogólnie zmienia się na brzydsze po ciazy. I teraz tak po co? Raz.. Po to pewnie żebyśmy skupily się na opiece nad potomstwem a nie szalały z facetami dalej.. Dwa, może dlatego żeby mezczyzna szukał dalej atrakcyjnych partnerek do zapłodnienia i zostawienie po sobie jak najwięcej potomstwa zdrowego.
Genetycznie pewnie tak kiedyś byliśmy zaprogramowani.... Tysiące lat temu.
Wiem poniosło mnie hihi.. Ale zawsze mnie to zastanawiało.. Czemu akurat Nasze ciało musi się sypac po ciazy.Mama36, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Paula 90 wrote:Ja gdybym mojemu facetowi nie powiedziała co to są rozstępy i cellulit to by nie wiedział nawet co to jest. Myślę, że robimy się mniej "atrakcyjne" z unktu widzenia nowoczesnego ideału urody. Ale z punktu widzenia facetów sprzed powiedzmy nawet 50 lat to nie miało żadnego znaczenia
40 lat temu nikt nie golil nog i nikomu to nie przeszkadzalo....farb do wlosow tez nie bylo (moze jakas henna albo sie utlenialo)
Wszyscy byli naturalnie szczupli ( nie z silowni i super diet i katowania sie ) tylko z braku dobrobytu.....
Chyba bym wolala zyc w tamtych czasach -
Co do zodiaku, my z A oboje Wagi, a Młody najprawdopodobniej będzie Baran...jedyny Baran jakiego znam dobrze to mój tata- najwiekszy choleryk i uparciuch na świecie. Do tej pory raczej nie brałam znakow zodiaku na powaznie, ale teraz zaczynam się bać hahahahahha
KarmeLoVe, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO właśnie!!! Na ddtvn o siatkavh centylowych i porównaniu jak to baby porównują dzieci. Sama mówi że duże dzieci będą poza siatka i to nic niebezpiecznego. Jak mi się wydaje.. No Gortata, Pudziana czy Marcina Prokopa ktoś urodził i od małego byli wielcy... Hihi.. No mój małż. 2 metry, but 47b...od małego był wielki i najwyższy i największy.. A nic złego to nie oznaczało. Urodził się 4800 i 62 cm (naturalnie dodam)
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystresant wrote:Jestem tego samego zdania z tym nowoczesnym idealem
40 lat temu nikt nie golil nog i nikomu to nie przeszkadzalo....farb do wlosow tez nie bylo (moze jakas henna albo sie utlenialo)
Wszyscy byli naturalnie szczupli ( nie z silowni i super diet i katowania sie ) tylko z braku dobrobytu.....
Chyba bym wolala zyc w tamtych czasach
Teraz mamy kult chudosci. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Współczuję Ci, ja ostatnio się obudziłam i zaczęłam jak zwykle głaskać brzuszek i wyczułam takie bruzdy. Wpadłam w panikę, że rozstępy, zdjęcie sobie zrobiłam, ale okazało się, że to tylko pościel się odgniotła.
A jak się pościel odgniotła to za mało piłam tamtego dnia więc jeszcze dodałam wody. Teraz piję minimum 2l nie licząc herbat itd.
Mi na samą myśl o rozstępach włącza się panika. Jakby się faktycznie pojawiły to będę bardzo niepocieszona.
Ale są sposoby żeby je usunąć póki świeże. Dowiadywałaś się coś?Paula 90 lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Dzień dobry dziewczyny
My już siedzimy w klinice w Warszawie i czekamy na echo a to strasznie wolno idzie....
Jeśli chodzono ubezpieczenie my mamy w PZU w mojej pracy od dwóch lat- jak dołączaliśmy to akurat były warunki ze nie było żadnej karencji, ale wiem ze zazwyczaj na ciąże jest właśnie 9 miesięcy karencji. Tak samo mam takie warunki że za pobyt w szpitalu płacą jak się jest ponad 3 doby wiec jak po poronieniu byłam dwie to nic nie dostałammogłabym dostać za urodzenie martwego dziecka ale wtedy musielibyśmy isc do usc nadawać imię... dla mnie to było za wiele, poza tym to był 10tc.
Jeżeli chodzi o sutki to ja smaruje tez już od dawna bo bardzo miałam suche i mnie swędziały.
Karola piękny wózekkurczę ja mam tez holland ale inny kolor i na białym stelażu, jak tak patrzę na Twój to trochę żałuje ze dałam się namówić na ten biały stelaż
Dorotko kciuki za eszko serduszka!
Misiabella kiedy Cię biorą na usg?Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Nadrobilam nocne rozmowy i poranek hihi. Ja też nie mam jeszcze żadnego rozstępu tfu tfu! Oby tak zostało. Smaruje się oliwka z babydream i piersi z sutkami też za jednym zamachem oliwka.
Przespalam całą noc bez problemu. Rennie się dziś nie przydało. Może to zasługa witaminy Ssss przed spaniem.
Ale najwyższy czas na śniadanie, został mi twarożek z wczoraj, muszę tylko kakałko zrobić.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Mama36 wrote:Ze wszystkim się zgodzę kochana oprócz jednego. Jako historyk z wykształcenia :p..wszyscy byli bardziej grubi jednak hihi...
Teraz mamy kult chudosci.
.. -
Paula 90 wrote:Współczuję Ci, ja ostatnio się obudziłam i zaczęłam jak zwykle głaskać brzuszek i wyczułam takie bruzdy. Wpadłam w panikę, że rozstępy, zdjęcie sobie zrobiłam, ale okazało się, że to tylko pościel się odgniotła.
A jak się pościel odgniotła to za mało piłam tamtego dnia więc jeszcze dodałam wody. Teraz piję minimum 2l nie licząc herbat itd.
Mi na samą myśl o rozstępach włącza się panika. Jakby się faktycznie pojawiły to będę bardzo niepocieszona.
Ale są sposoby żeby je usunąć póki świeże. Dowiadywałaś się coś?
dziewczyny a nie jest tak z tą wodą, że jak dużo pijemy to skóra też się robi bardziej elastyczna i np rozstępy rzadziej wychodzą? ja na razie nie mam... kiedyś mi się wydawało,że jakiś mi wyszedł ale teraz go nie widzę... ja piję min 2 butelki 1,5l dziennie.. K. się śmieje, że możemy punkt skupu plastiku otworzyćFasolka77
-
nick nieaktualnyMój mąż ostatnio pocałował wszystkie rozstępy na moim ciele ( przy piersiach powiedział, że przepraszam będzie calowal po 3 na raz bo mu dziubek na stałe zostanie) i ja się pytam co on robi? A on że kocha je tak jak mnie a więc całuje i stwierdził że bierze za nie pełna odpowiedzialność bo jest ich sprawca.
A ja w bek a on wystraszony ... No życie nomysla.nieskalana, Tunia76, Franka2104, Fasolka77, B_002, martusiawp, Kasiulka90 lubią tę wiadomość