WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Myslisz ze byli grubi?jak ogladam zdjecia z tamtych lat to wszyscy nosili obcisle koszulki i zadnego sadelka nie bylo....kultu chudosci nie bylo.....nikt nie byl na diecie i sie nie katowal ....ale osob otylych czy dzieci otylych tak jak mamy teraz bylo mniej....ogladalam ostatnio film "Bilet na ksiezyc" z A.Przybylska swietnie oddaje ducha tamtych czasow..
    ..
    Tzn ja już polecalam renesansem i wcześniejszymi latami hihi.

Ale nawet czasy 2 wojny światowej i po... Szerokie bioderka i pupa Duza...waska talia.. Miodzio!!! Dla mnie pięknie.
    Nawet Marylin nosiła rozm 40 podobno.

stresant lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja gdybym mojemu facetowi nie powiedziała co to są rozstępy i cellulit to by nie wiedział nawet co to jest. Myślę, że robimy się mniej "atrakcyjne" z unktu widzenia nowoczesnego ideału urody. Ale z punktu widzenia facetów sprzed powiedzmy nawet 50 lat to nie miało żadnego znaczenia ;)

czyli potwierdza się teza "nie pokazuj facetowi cellulitu/ rozstępów etc bo je w końcu zauważy" :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie to ogólnie od dawna stresują moje cycki... po karmieniu to już w ogóle będzie masakra... któraś z Was poddała się albo planuje jakąś korektę?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    W ciąży to nic nie zrobię, a po ciąży będę od pierwszych chwil smarowała pierw taka maścią na blizny podobno na rozstępy super zrobiłabym lasery też ale to jest do przeglądania z kosmetologiem jak będą płytkie to kwasy powinny dać radę mocniejsze więc będę działac. No ja złapałam dola przez te rozstępy ale na razie wyszłam z niego.
    No właśnie głównie kwasy miałam na myśli. Ja ogarnęłam kwasy sama i 40% nakładałam w domu na twarz. Świetna sprawa. Ja miałam pokiereszowaną twarz przez trądzik. A raczej nie trądzik tylko moją obsesję na ręcznym pozbywaniu się go. I tylko kwasy "ruszyły"

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mój mąż ostatnio pocałował wszystkie rozstępy na moim ciele ( przy piersiach powiedział, że przepraszam będzie calowal po 3 na raz bo mu dziubek na stałe zostanie) i ja się pytam co on robi? A on że kocha je tak jak mnie a więc całuje i stwierdził że bierze za nie pełna odpowiedzialność bo jest ich sprawca.
    A ja w bek a on wystraszony ... No życie no ;)
    Cudny!!! Pewnie się czujesz kobieco i kochana przy Nim ❤️
    Mój ostatnio za to przy jakiejś okazji mówi nagle... Dobrze ze Ty nie masz cellulitu.. I już miałam otwierać buzię.. Bo mam tak starszy cellulit że układa się w luksusowa kratkę Burberry.. Ale uznałam że jeżeli On tak myśli to nie będę go wyprowadzać z błędu hihi... Chyba dalej zakochany jak nie widzi.

Fasolka77, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ale ja przypominam że to echo serduszka mojego małża :D potomek już miał dwa i jak na razie wszystko jest ok, mówię na razie bo wady wrodzone serca często ujawniają się dopiero w pierwszych latach życia dziecka.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a mnie to ogólnie od dawna stresują moje cycki... po karmieniu to już w ogóle będzie masakra... któraś z Was poddała się albo planuje jakąś korektę?
    Ja planuje już od lat.. Ale czekam. Na sponsora albo 6 w totka!! :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Kochane ale ja przypominam że to echo serduszka mojego małża :D potomek już miał dwa i jak na razie wszystko jest ok, mówię na razie bo wady wrodzone serca często ujawniają się dopiero w pierwszych latach życia dziecka.
    Za męża też trzymamy kciuki. A co on gorszy!!!?? :*

DorotaAnna, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mama mi opowiadała jak były prowadzone jej ciąże. Ja pierdziele ja bym wylądowała w jakimś psychiatryku ;p

Serce słuchane trąbka! No super. Ja się urodziłam w lipcu mojej mamie spuchły nogi powiedzieli jej, że ciąża że lato a urodziłam się z zielonych wód płodowych bo miała zatrucie ciążowe byłam sina. Dostałam 9 pkt.
    Miała termin z okresu na 21 lipca a urodziła 19 lipca. Moje siostry urodzone idealnie w terminie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny a nie jest tak z tą wodą, że jak dużo pijemy to skóra też się robi bardziej elastyczna i np rozstępy rzadziej wychodzą? ja na razie nie mam... kiedyś mi się wydawało,że jakiś mi wyszedł ale teraz go nie widzę... ja piję min 2 butelki 1,5l dziennie.. K. się śmieje, że możemy punkt skupu plastiku otworzyć :)
    Teoretycznie dokładnie tak jest jak piszesz.
    Ale teoretycznie to wiesz...

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to kobiety od zawsze chciały ładnie wyglądać,a to jakiś kwiatek we włosy sobie wkładały,a to szczypały sobie policzki zeby uzyskać naturalny róż. Baby już takie są :D
    Co do cycków to ja się już wypowiadałam,że mam ogromne od zawsze ,a po moich chudnięciach i tyciach to są ogólnie po prostu..długie ,sama se je moge possac jak się przyłożę :D
    Teraz na razie się niewiele zmieniły,zobaczymy co będzie później.
    Daffi,kciuki!

Mama36, Karmelllka90, Daffi, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    A jak Ci się wydaje? Ile byś mi dała? :D
    18!!! :D A tak serio to hmm 24?

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No właśnie głównie kwasy miałam na myśli. Ja ogarnęłam kwasy sama i 40% nakładałam w domu na twarz. Świetna sprawa. Ja miałam pokiereszowaną twarz przez trądzik. A raczej nie trądzik tylko moją obsesję na ręcznym pozbywaniu się go. I tylko kwasy "ruszyły"
    Ja będę kwasy robiła na twarz po ciąży na 100% na jesień. Ja kwasy zrobię w salonie będą to moje chwilę dla siebie. Na razie postaram się brać to na klatę ale pewnie wyleje jeszcze wiele łez

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No właśnie on mnie nigdy boleśnie nie kopie i zawsze się dziwie jak piszesz, że dostajesz po żebrach, bo nie wiem jak to jest :) Może po prostu jest nisko i dlatego też nie mam zgagi. Czasem trochę zaboli jak mocno wypina tyłek i nim kręci, ale to w okolicy pępka.
    Za to bardzo często mam odgłos pstrykania z macicy ;) Strasznie to dziwne.

Dziś zdałam sobie sprawę jaka kaleka się ze mnie zrobiła przez to leżenie. Zapomniałam się i przykucnęłam w kuchni na kolano i już z niego nie wstałam. Zaczęło drżeć i zablokowało się. Wstawałam po meblach cały ciężar ciała podnosząc na rękach. Nie dość, że mięśni już nie mam, to jeszcze więzadła dostały.

A słodki Marcepanek musi sporo siły mieć, że Cię tak leje :P
    Wiewióreczka nawet nie wiesz jakie "szczęście" Cie omija że po żebrach nie dostajesz :D
    Ale z tym wstawaniem do hardcore, dlatego w ciąży powinno się leżeć tylko jak to jest na prawdę konieczne. Bo to nie jest zdrowe dla organizmu.

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Za męża też trzymamy kciuki. A co on gorszy!!!?? :*

Nie no absolutnie nie gorszy :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kasiulka90 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Moja długo myślała, powiedziała, że musi być pewna. No i to był ten czas.
    Jestem 31.03.95 także jak synek się urodzi, będę mieć 24 :)
    Ooo praktycznie zgadłam :D

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    W sumie to kobiety od zawsze chciały ładnie wyglądać,a to jakiś kwiatek we włosy sobie wkładały,a to szczypały sobie policzki zeby uzyskać naturalny róż. Baby już takie są :D
    Co do cycków to ja się już wypowiadałam,że mam ogromne od zawsze ,a po moich chudnięciach i tyciach to są ogólnie po prostu..długie ,sama se je moge possac jak się przyłożę :D
    Teraz na razie się niewiele zmieniły,zobaczymy co będzie później.
    Daffi,kciuki!
    Też tak mam z tym ssaniem hihi.. Witam w klubie :D

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Cudny!!! Pewnie się czujesz kobieco i kochana przy Nim ❤️
    Mój ostatnio za to przy jakiejś okazji mówi nagle... Dobrze ze Ty nie masz cellulitu.. I już miałam otwierać buzię.. Bo mam tak starszy cellulit że układa się w luksusowa kratkę Burberry.. Ale uznałam że jeżeli On tak myśli to nie będę go wyprowadzać z błędu hihi... Chyba dalej zakochany jak nie widzi.
    Wiem że mnie bardzo kocha a w ciąży to już mnie mega rozczula, ale ja ciężki charakterek do komplementów jestem. On czasem jest w szoku moja reakcja. I mowi, że jak zwykle wydaje mi się że siedzę w jego głowie. To jest dziwne bo nie krępuje się przed nim w ogóle, nie zakrywam rozstępów na on sam smaruje moje ciało codziennie wieczorem. Ja rano. Ale czy czas mu mowie ze po porodzie mu nie stanie jak zobaczy taka zebrę sflaczałą a on wtedy się wkurza że sama sobie nabijam smutki. Eh ciężka jestem

A z cellulitem mój mąż jak mnie smarował to zauważył ale on nie wiedział co to. I zaczął się podsmiechiwac i mówi " ale ci się śmieszne dolki zrobiły, może za dużo tego olejku", a ja oczywiście nerw, że jak go to bawi to niech mnie w ogóle nie dotyka :p i na cały blok wrzasnelam to jest ten pierdolony cellulit. I wykład mu zrobiłam jak to powstaje. Odczekał bezpieczny czas podszedł do mnie i mówi e tam dla mnie fajny. Wiecie co...mnie to wkurza jeszcze bardziej chyba jakby powiedział fujjj masz rację ochydny byłoby mi lepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja będę kwasy robiła na twarz po ciąży na 100% na jesień. Ja kwasy zrobię w salonie będą to moje chwilę dla siebie. Na razie postaram się brać to na klatę ale pewnie wyleje jeszcze wiele łez
    Przy KP można kwasy? Naprawdę? To mi poprawiłaś humor :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    W ogóle mama mi opowiadała jak były prowadzone jej ciąże. Ja pierdziele ja bym wylądowała w jakimś psychiatryku ;p

Serce słuchane trąbka! No super. Ja się urodziłam w lipcu mojej mamie spuchły nogi powiedzieli jej, że ciąża że lato a urodziłam się z zielonych wód płodowych bo miała zatrucie ciążowe byłam sina. Dostałam 9 pkt.
    Miała termin z okresu na 21 lipca a urodziła 19 lipca. Moje siostry urodzone idealnie w terminie.

Ja też jestem w szoku jak te kobiety dawały radę. Moja mama mi jeszcze opowiadała że smoczki do butelek kupowało się bez dziurek! Dziurki się robiło samemu w domu xd

Ja się urodziłam niby w terminie chociaż moja mama twierdzi że jestem przenoszona bo ona sobie inaczej datę porodu wyliczyła niż lekarz i też były zielone wody. Ogólnie nie było ze mną za wesoło 1 pkt dostałam, lekarz powiedział mamie, że ma się cieszyć że jestem dziewczynką bo chłopcy nie są tacy silni i chłopiec by pewnie zmarł przy porodzie. Potem jej powiedział ze jak przeżyje noc to będzie dobrze- mama rano wstała podreptała do inkubatorów a mnie tam nie ma! Współczuje jej co ona musiała przezywać... a mnie po prostu przewieźli do innego szpitala tylko nikt jej nie powiedział

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 1889 1890 1891 1892 1893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ