Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez stosowałam kwasy przed ciąża i chociaż teraz moja cera jest znośna to prwnie po ciąży chętnie do nich wrócę👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDorota - mi babcia opowiadała, że ona miała dwie wizyty przez całą ciążę i słuchali tylko trąbką. Do końca nie wiedziała jak płeć.
Pomijając w ogóle pieluchy tetrowe, brak pralek, MM, butelek i wszystkich tych udogodnień, które mamy teraz.
Moja mama była karmiona butelką po piwie z założonym smoczkiem.mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
No moja mama też do porodu nie wiedziała jaka płeć oni trąbce też mówiła. Chociaż mowila ze miała ze mną dwa razy usg ale nie było kompletnie nic na tym widać. Myśle ze nie dość ze sprzęt był kiepski to lekarze w Polsce jeszcze nie bardzo ogarniali usg👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:No moja mama też do porodu nie wiedziała jaka płeć oni trąbce też mówiła. Chociaż mowila ze miała ze mną dwa razy usg ale nie było kompletnie nic na tym widać. Myśle ze nie dość ze sprzęt był kiepski to lekarze w Polsce jeszcze nie bardzo ogarniali usg
malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Cześć laski!
Noc była dramatem, a ta zgaga to chyba po pączkach a zjadłam tylko 2 ... po prostu tragedia.
Wiewiórka, pytałaś czy Marcela jest ułożona główką do dołu, tak była na ostatniej wizycie i chyba nadal tak jest, skoro mnie tak napieprza po żebrach
Mnie obudziło straszne słońce, jestem po śniadaniu, u mnie 3 parówki, no w sumie to 2,5 bo pół zjadły mi psy2 kanapki z pasztetem, ogórkiem i rzodkiewką i pół pomidora i kakałko dziś
W poniedziałek muszę do ZUSu i ginekologa, a tak mi się nie chce. Póki co do poniedziałku nie wychodzę z domu, bo jestem strasznie obolała.
Jaki macie plan na obiad ? Szukam inspiracji!
P.S. Daffi trzymam kciuki za wizytę -
ja pamietam te smoczki bez dziurek bo sama z takich pilam....byla butelka tak jak mowisz " po piwie " na to sie nakladalo smoczek....
mama dziurke przepalala rozgrzana na gazie igla ......trzeba bylo tydzien z flachy pic zeby ten zapach i smak zniknal...pamietam do dzispilam flache do 1 klasy
z zabiegow polecam laser....drogie cholerstwo ale za to jaki efektja co roku chodze na 3 serie ( poleca sie 5 ale mnie nie stac ) skora jak u niemowlaka po tym jest gladka bez plam przebarwien i zmarszczek....cudo....ale nie mozna planowac byc w ciazy i karmic......wiec dlugo mnie w gabinecie nie bylo i jeszcze dlugo nie bedzie
martusiawp lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:No to super
ja leżałam na patologii własnie w 2016... niestety bez powodzenia... Marta a znasz dr Dudarewicza?
-
nick nieaktualny
-
Karmelllka90 wrote:Ja rączkę z myślą że na jesień już karmić nie bede. 6 miesiecy mysle karmić więc wrzesień odstawiać wprowadzac blw a w październiku ogarniac kwasy
ja planuje troche dluzej karmic.....uwielbiam te czynnosckontakt z dzieckiem i te wygode...nic nie trzeba myc parzyc kupowac drogiego mleka
oby tylko mleko w cyckach bylo.....bo jak widze jak mi ta ciaza idzie po grudzie to kto wie jak to bedzie z karmieniem.......
pierwsze 2 ciaze jakos przeszly tak latwiej, teraz mi juz naprawde ciezko jest...... -
Paula 90 wrote:Ja gdybym mojemu facetowi nie powiedziała co to są rozstępy i cellulit to by nie wiedział nawet co to jest. Myślę, że robimy się mniej "atrakcyjne" z unktu widzenia nowoczesnego ideału urody. Ale z punktu widzenia facetów sprzed powiedzmy nawet 50 lat to nie miało żadnego znaczenia
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:A moja mama ze mną wiedziała jaka płeć!! Miałam być Kuba i koniec. Tak mówiła ginekolog po kształcie brzucha i w ogóle hahah
Ja po kształcie brzucha i po tym że mamie pępek nie wyszedł miałam być dziewczynkąi jakoś trafili z tym wróżeniem. Tylko miałam być Paulina, ale tacie się przy rejestracji odwidziało
malutka_mycha lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama36 wrote:O właśnie!!! Na ddtvn o siatkavh centylowych i porównaniu jak to baby porównują dzieci. Sama mówi że duże dzieci będą poza siatka i to nic niebezpiecznego. Jak mi się wydaje.. No Gortata, Pudziana czy Marcina Prokopa ktoś urodził i od małego byli wielcy... Hihi.. No mój małż. 2 metry, but 47b...od małego był wielki i najwyższy i największy.. A nic złego to nie oznaczało. Urodził się 4800 i 62 cm (naturalnie dodam)
tak... moja mama też nas urodziła (3 dzieci) naturalnie i każde > 4kg..... nikt o cesarce nie wspominał...Fasolka77
-
nick nieaktualnystresant wrote:ja planuje troche dluzej karmic.....uwielbiam te czynnosc
kontakt z dzieckiem i te wygode...nic nie trzeba myc parzyc kupowac drogiego mleka
oby tylko mleko w cyckach bylo.....bo jak widze jak mi ta ciaza idzie po grudzie to kto wie jak to bedzie z karmieniem.......
pierwsze 2 ciaze jakos przeszly tak latwiej, teraz mi juz naprawde ciezko jest......stresant lubi tę wiadomość