Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Dorota - mi babcia opowiadała, że ona miała dwie wizyty przez całą ciążę i słuchali tylko trąbką. Do końca nie wiedziała jak płeć.
Pomijając w ogóle pieluchy tetrowe, brak pralek, MM, butelek i wszystkich tych udogodnień, które mamy teraz.
Moja mama była karmiona butelką po piwie z założonym smoczkiem. -
Lolka30 wrote:No jasne wszystko zależy od tego jakie warunki wynegocjowal pracodawca z ubezpieczycielem jeśli o chodzi o te grupowe pracownicze. Noi przeważnie jak jest zmiana ubezpieczyciela z którym pracodawca współpracuje to też nie ma karencji przez jakiś czas. My byliśmy przez kilka lat ubezpieczeni u mnie, a po zmianie pracy porownywalismy warunki i składki w mojej nowej pracy, w Pogotowiu i w Luxmedzie i stanęło na luxmedzie. Ale pewnie gdybyśmy nie mieli pakietu medycznego pracowniczego z luxa to wzielibysmy w mojej pracy ubezpieczenie z PZU bo tam było z opieką medyczną.
Docelowo M dołączal do ergo hestii bezkarencyjnie mimo tylu lat pracy ale okazalo się ze ludzie mieli problem z uzyskaniem naleznych świadczeń za leczenia szpitalne i firma wrocila do pzu na duzo lepszych warunkach.
Trzeba popytac i szukac bo czasem moze sie okazac w firmie taka cud perelka a pieniazki jakie by nie były zawsze sie przydadza. -
Karmelllka90 wrote:W ogóle mama mi opowiadała jak były prowadzone jej ciąże. Ja pierdziele ja bym wylądowała w jakimś psychiatryku ;p
Serce słuchane trąbka! No super. Ja się urodziłam w lipcu mojej mamie spuchły nogi powiedzieli jej, że ciąża że lato a urodziłam się z zielonych wód płodowych bo miała zatrucie ciążowe byłam sina. Dostałam 9 pkt.
Miała termin z okresu na 21 lipca a urodziła 19 lipca. Moje siostry urodzone idealnie w terminie.
Haha to wiesz co mi powiedziano na szkole rodzenia? Przypomne tylko, ze mieszkam w UK.
Omawialismy jak wyglada porod tak mniej wiecej krok po kroku i polozna wyjela wtedy wlasnie taka plastikowa trabke i mowi, ze tym beda nam osluchiwac brzuch, zeby sprawdzic bicie serca dziecka. No myslalam, ze padne!
Metody jak w chacie u szamana! Dalej aktualne! szok
-
Ja tez mam PZU bez pakietu medycznego- a z ciekawości jakie macie składki? U mnie 35 zł za osobę. Oczywiście była tez tańsza opcja 25 zł. A w luxmedzie mam super pakiet za darmo👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Fasolka 10 ruchów w ciągu godziny. Ta godzinę wybierasz sama- to ma być godzina spodziewanej aktywności dziexka, czyli wtedy kiedy zazwyczaj się najwiecej rusza (np u mnie to będzie ok 21)
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
malutka_mycha wrote:Mój mi zabrania, ale powiększania. Zawsze miałam kompleksy na tym punkcie. A później się przyzwyczaiłam. A jak będzie po porodzie to nie wiem. W sumie jak są małe to się bardzo wyciągnąć chyba nie moga
ja nie chcę powiększać! absolutnie... jedynie je trochę podnieść...po KP to na pewno będzie tragedia... żeby się nie śmiali podczas reanimacji, że należy między sutkami uciskać
bo mi będą pępek defibrylować
malutka_mycha, Kiwona lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Ja cipkę już od przeszło miesiąca smaruje olejkiem Weleda. I lekko naciągam
-
Karmelka ja nie jestem w stanie powiedzieć donkogo bardziej podobna👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:Mój mąż ostatnio pocałował wszystkie rozstępy na moim ciele ( przy piersiach powiedział, że przepraszam będzie calowal po 3 na raz bo mu dziubek na stałe zostanie) i ja się pytam co on robi? A on że kocha je tak jak mnie a więc całuje i stwierdził że bierze za nie pełna odpowiedzialność bo jest ich sprawca.
A ja w bek a on wystraszony ... No życie no
A ja właśnie słyszałam, że jak mężczyzna na prawdę kocha to z tego szacunku do kobiety że urodziła mu dziecko postrzega ją jako jeszcze bardziej atrakcyjną
Więc nie martw się Karmelka, masz kochającego męża i na pewno zawsze będziesz mu się podobać. I sama też masz na siebie patrzeć jak na piękną kobietę, to dodaje pewności siebie
A tak przy okazji, przypomniało mi się, że kiedyś jedna ciocia powiedziała mi coś takiego, że jak kobieta ubierze ładną bieliznę to przecież i tak nikt tego nie widzi, a on czuje się bardziej pewna siebieCoś w tym jest. Tak jak same się będziemy postrzegać tak nas będą widzieć inni. Także po ciąży wracamy do formy i jesteśmy piękne!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 10:40
mysla.nieskalana, malutka_mycha, DorotaAnna, Karmelllka90, AniaKJ, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
malutka_mycha wrote:Ja się cały czas zbieram i zapominam!!! I co noc jestem zła na siebie jak mi się przypomni. Od 30 tc wg poloznej 2-3 razy w tyg można było już robić masaż. A ja jeszcze ani razu nie zrobilam
zaoferował swoją pomoc już w 15tc jak mu wspomniałam o masażu krocza
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
nick nieaktualny
-
Basiu, z tą bielizna to prawda. Sama czuję się lepiej. Raz dostałam od D piękny komplet jak wrócił ze Stanów, tak czy inaczej był słodki i mógł a równie dobrze używać go na codzień. Rajcowal go.
Pozniej kilka razy wystąpiła w czymś ekstra... Ostatecznie kupiłam jeszcze jeden komplet, około półtora roku temu, wtedy też dowiedziałam się, że nie sprawia to tego iż jemu zrobi się Jeszce lepiej, zechce szybciej, bo dla niego jest super nawet jak mam na sobie babcine majtki i jego stara bluzkę, także takDorotaAnna, B_002 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku