WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • AniaKJ Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado to ulubione warzywo mojego syna, chociaż to podobno owoc:)tylko musi być dojrzałe i dobrej jakości wtedy jest pyszne.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł
    Jestem głodna. Śniadanie bym chciała na słodko, ale ze na obiad wymyśliłam naleśniki, to nie chce przegiac. Chociaż co mi tam, najwyżej na obiad zjem kanapki z pasta z makreli a dzieciory naleśniki i też będzie ;)
    Muszę zjeść i budzić syna, bo na 10 mamy zajęcia z integracji sensorycznej a tam szaro buro i ponuro, wali deszczem. Pod poradnia ciężko zaparkować, już mam nerwa na samą myśl...

Paula, co do porodu, nam na SR prowadząca poradziła, żeby myśleć w tym czasie o dziecku. Ze ono jest również obolałe i zmęczone, że się boi też, że dla niego musimy się spiąć w sobie, żeby poszło jak najlepiej i że takie myślenie pomaga. Ja postaram się o tym myśleć :)

Paula 90, Fasolka77, AniaKJ lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Paula, co do porodu, nam na SR prowadząca poradziła, żeby myśleć w tym czasie o dziecku. Ze ono jest również obolałe i zmęczone, że się boi też, że dla niego musimy się spiąć w sobie, żeby poszło jak najlepiej i że takie myślenie pomaga. Ja postaram się o tym myśleć :)

Dodaje do listy "afirmacji" :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona bardzo fajnie babka poradzila ....nigdy nie myslalam o tym w takich kategoriach :)

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, dlatego się z Wami tym dzielę, bo mnie to przekonuje. Wiadomo, że w praniu wyjdzie, jak nam tam będzie podczas porodu, ale takie nastawienie mi pasuje, będę się też afirmowac :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu jadę z myślą. Jedyny ból w moim życiu, który ma sens! Zniosę go po to, żeby zobaczyć najsłodsze dziecko na świecie hihi moje własne maleństwo!! <3 taka mam myśl od początku ciąży jak tylko przyjdzie myśl o porodzie.

Wolę nie myśleć że ona się boi i jest zmęczona bo wpadnę w panike, że to trwa tyle godzin a ona się boi a ja nie mogę już jej przytuloc. Że za długo pre i zawiodę ja że nie wypre ja na drugim skurczu. O nie nie nie. Wykurz Kaśka te myśli z głowy!!

• B_002 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    zjadlam sniadanie i ide lezec......ktos robil moze takie cieple napary nad garnkiem z rumianku i szalwi??? bo nie wiem czy w ciazy mozna sie tak parowac?
    Ja robiłam takie "inhalacje" nad miską z rumianiem. Fajnie tez taka para działa na skórę twarzy :)
    Rumianek lubię pić więc sobie robię też czasem herbatkę i popijając wdycham sobie parę nad gorącym kubkiem jak mi nos zatyka.

stresant lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula90 ja właśnie bije igłę w centralną część idą bo mi tak pokazał obszar diabetolog. Pierwsze nie bolało w ogóle ale ja nie jestem igłowa. Dlatego tatuaż chce ale nie mogę się w żaden sposób przełamać.

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/feef63c557ab.png

Moja morfologia. Mialyscie tak? W pon wizyta, więc pewnie dozyje ;) Ale internet mówi o stanie zapalnym, tudzież innych bialaczkach ;) A ja się zastanawiam, czy to nie poklosie szczepionki na krztusiec. Szczepilam się w zeszły wtorek a wczoraj robiłam badania. W moczu ok, jedynie pojedyncze leukocyty w polu widzenia i nieliczne bakterie.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laski!

Noc była dramatem, a ta zgaga to chyba po pączkach a zjadłam tylko 2 ... po prostu tragedia.

Wiewiórka, pytałaś czy Marcela jest ułożona główką do dołu, tak była na ostatniej wizycie i chyba nadal tak jest, skoro mnie tak napieprza po żebrach ;)

Mnie obudziło straszne słońce, jestem po śniadaniu, u mnie 3 parówki, no w sumie to 2,5 bo pół zjadły mi psy :D 2 kanapki z pasztetem, ogórkiem i rzodkiewką i pół pomidora i kakałko dziś :)

W poniedziałek muszę do ZUSu i ginekologa, a tak mi się nie chce. Póki co do poniedziałku nie wychodzę z domu, bo jestem strasznie obolała.

Jaki macie plan na obiad ? Szukam inspiracji!

P.S. Daffi trzymam kciuki za wizytę <3

Daffi, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze odniosę to wypowiedzi Pauli i mamy36 odnośnie smarowania sutkow.
    Smaruje sutki od początku bo ciąża je wysuszyła na wiór. Kupiłam njuz wiele produktów w tej chwili mam momme. Smaruje rano i wieczorem a moje sutki od dwóch tygodni wyglądają jak ziemia w czasie suszy. Także już macie przykład trzech różnych doświadczeń. Dalej będę smarować bo pewnie byłoby gorzej ale jak widać nie ma na to reguly. Może być cudnie jak smarujesz i jak nie smarujesz. Może być drama jak nie smarujesz i jak smarujesz ... Także tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/feef63c557ab.png

Moja morfologia. Mialyscie tak? W pon wizyta, więc pewnie dozyje ;) Ale internet mówi o stanie zapalnym, tudzież innych bialaczkach ;) A ja się zastanawiam, czy to nie poklosie szczepionki na krztusiec. Szczepilam się w zeszły wtorek a wczoraj robiłam badania. W moczu ok, jedynie pojedyncze leukocyty w polu widzenia i nieliczne bakterie.
    W ciąży to normalne. Ja mam wbc cała ciążę powyżej 10 ale ważne że poniżej 15 bo dla ciężarnych norma 15.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Smaruje sutki od początku bo ciąża je wysuszyła na wiór. Kupiłam njuz wiele produktów w tej chwili mam momme. Smaruje rano i wieczorem a moje sutki od dwóch tygodni wyglądają jak ziemia w czasie suszy. Także już macie przykład trzech różnych doświadczeń. Dalej będę smarować bo pewnie byłoby gorzej ale jak widać nie ma na to reguly. Może być cudnie jak smarujesz i jak nie smarujesz. Może być drama jak nie smarujesz i jak smarujesz ... Także tak
    No tak jak z rostepami.. Dlatego napisałam że z sutkami też tak jest.. Więc ja nie dałam jednej wersji.
    Rozstępy.. Mogą być żadne bez smarowania, może być tragedia i ze smarowaniem. Niestety życie.. I "uroki" ciazy :)

Karmelllka90, Tunia76 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czkawka i tańce jednocześnie OMG moja córcia mnie zaskakuje. Ale chyba mamy kolejny wzrost bo jej dupcia urosła ;) ach te kobietki takko poluzują sobie a już w dupkę idzie

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na mnie działa tylko lanolina z Ziaji. Nie wiem co oni tam ładują (podobno nic...) ale żadne maltany i inne wynalazki nie pomagają.
    Nakładam bardzo grubo tej lanoziaji raz dziennie na wieczór i czasem nawet jak zapomnę to spokojnie wytrzymuje to nawilżenie. Ale wystarczy, że 3 dni z rzędu posmaruje maltanem i zaczyna "coś" się dziać. Jeszcze mi tego maltana zostało na 3-4 użycia i tak staram się wymaziać go do końca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    No tak jak z rostepami.. Dlatego napisałam że z sutkami też tak jest.. Więc ja nie dałam jednej wersji.
    Rozstępy.. Mogą być żadne bez smarowania, może być tragedia i ze smarowaniem. Niestety życie.. I "uroki" ciazy :)
    A myślisz, że brak rozstępów może powiązany z większą elastycznością sutków?
    Tak sobie głośno myślę, że przecież rozstępy to niskie uwodnienie i niski poziom kolagenu i elastyny w skórze. Może na sutki działa ten sam mechanizm?

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie nabawiłam się żadnych rozstępów, brzuch smaruje i uda ale nie wiem czy rzeczywiście to pomaga, czy taka moja natura.

Też chwałę sobie Lanolinę z Ziaji, absolutnie moje sutki nie są suche :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście co mój suwaczek do mnie mówi? On chyba nie ma pojęcia co to jest zachcianka ciążowa :D

Mama36, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    A myślisz, że brak rozstępów może powiązany z większą elastycznością sutków?
    Tak sobie głośno myślę, że przecież rozstępy to niskie uwodnienie i niski poziom kolagenu i elastyny w skórze. Może na sutki działa ten sam mechanizm?
    Kurde powiem Ci ze nigdy nie analizowałam tego w ten sposob..ale fakt że rozstępów na brzuchu nie mam żadnych.. Przynajmniej przez te dwie ciaze i do tej pory. No ale mam rozstępy ze wzrostu od malolata na pupie i udach więc jakieś tendencje pewnie mam. W tamtych ciazach niczym nie smarowalam.tetaz smaruje dla zasady.. Ale wiem że jak wywali to nic nie pomoże.
    No i masz rację skutki mam bez zarzutow.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na mnie działa tylko lanolina z Ziaji. Nie wiem co oni tam ładują (podobno nic...) ale żadne maltany i inne wynalazki nie pomagają.
    Nakładam bardzo grubo tej lanoziaji raz dziennie na wieczór i czasem nawet jak zapomnę to spokojnie wytrzymuje to nawilżenie. Ale wystarczy, że 3 dni z rzędu posmaruje maltanem i zaczyna "coś" się dziać. Jeszcze mi tego maltana zostało na 3-4 użycia i tak staram się wymaziać go do końca.
    Mam lanolina Ziaja nakladalam bardzo gruba warstwę i sama i mieszalam z olejkami. Olejki same, probowalam bepanten miałam dwa różne takie małe tubki polecane w aptece miałam momme wróciłam do momme bo w szpitalu chce używać. Nie ma reguły. Tak działają hormony na moje sutki. Wyglądają jak dramat

‹‹ 1886 1887 1888 1889 1890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ