Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:A co do skutków, tak jak z rozstępami... Jak maja wyjść to wyjdą i tak. Karmilam 16 msc drugiego.. I w zadnej ciazy nie smarowalam niczym.. Ani w ciazy ani karmiac i nic mi się nigdy z skutkami nie stało.. To tak jakby któraś się stresowała że nie smaruje i matko co to będzie!! Hihi
Te kilkanaście lat temu nikt nie mówił w ogóle o smarowaniu i wszystkie karmilysmy normalnie. Oczywiwxice na początku jest nawał pokarmu, który bardzo boli, trzeba się posilkowac czasem przeciwbolowcami, kapusta, homeopatia... I sutki mogą być pogryzione jak się dziecko uczy ale to mija po paru dniach, więc nie ma sensu wykupywac pół apteki maści.., po pierwsze aptek nie zamykają, zawsze zdąży się pójść, a poza tym potem okazują się niepotrzebne.Ja spotkałam już kilka kobiet (na dwóch szkoleniach z karmienia, w szkole rodzenia i w szpitalu), którym taki masaż i smarowanie pomogło. Ale oczywiście są takie osoby jak Ty, że nie potrzebują tego - mają większą elastyczność "fabrycznie"
Mama36 lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:cześć Martusia
Madurowicz też ma III st. referencyjności
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Mama "COACH" 18 jak zwykle na posterunku!!!!! CO my byśmy bez Ciebie zrobiły!?
Ja nie uważam że pozjadalam rozumu czy jestem najmadrzejsza. Boże broń!!
Po prostu pisze z własnego, matczynego podwójnego doświadczenia czasem... Cudowne są te wszystkie nowinki.. Ja jestem za!
Tylko czasem to jest tak, że dużo rzeczy to komercja żeby Nas naciągnąć trochę niepotrzebnie.
Tylko rzucam takie słowo z rana.. Ze bez tej maści piersi też będą ok. Nie odpada ;p
Naprawdę.. Mam. Obie... I sutki teżFasolka77, Natalia-tosia, stresant, Tunia76, Lolka30, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Martusiazabka wrote:Niby tak piszą w internecie, ale jak trafiłam do szpitala w 26tc to wieźli mnie właśnie do matki polki, bo mówili że tylko tam jest szansa uratowania tak malutkiego dzieciaczka w razie czego
nie wiem jaki miałaś przypadek, ja leżałam w 2016 2x w matce polce i tam jest rzeźnia po prostu... ale każdy ma prawo oczywiście do swojej ocenyMartusiazabka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
Mama36 wrote:Nie no to nie tak!!! "
Ja nie uważam że pozjadalam rozumu czy jestem najmadrzejsza. Boże broń!!
Po prostu pisze z własnego, matczynego podwójnego doświadczenia czasem... Cudowne są te wszystkie nowinki.. Ja jestem za!
Tylko czasem to jest tak, że dużo rzeczy to komercja żeby Nas naciągnąć trochę niepotrzebnie.
Tylko rzucam takie słowo z rana.. Ze bez tej maści piersi też będą ok. Nie odpada ;p
Naprawdę.. Mam. Obie... I sutki też
ależ absolutnie nie uważam, że się mądrzysz!!!!jesteś doświadczoną matką i ja sobie bardzo cenię Twoje uwagi!!!
Mama36 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Mała ma tak okropna czkawkę biedna moja niunia. Biedna moja szyjka, okropne uczucie ;/ jeszcze się tak wypycha przy tym że dziwne to uczucie
Karmelllka90, Lolka30, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:O matko, faktycznie Feniks z wątku Wielodzietna Rodzinka to Blue...ale żeście wytropiły, nie mogę z Was...spryciule
Feniks usunęła już konto
Jeśli nas czytasz, to życzymy Ci wszystkiego dobregoWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 07:59
Karmelllka90, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:nie wiem jaki miałaś przypadek, ja leżałam w 2016 2x w matce polce i tam jest rzeźnia po prostu... ale każdy ma prawo oczywiście do swojej oceny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martusiazabka wrote:Fasolka, ja rękami i nogami broniłam się przed matką Polką. Mówiłam że wołami by mnie tam nie zaciągnęli. Jak się zaczęło coś dziać to pojechałam na IP do Rydygiera (poprostu znam już tą IP i jakoś mi tam raźniej było). I karetką mnie i tak przewieźli do CZMP
ale wszystko ok?Fasolka77
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:O matusiu, ale Cię wzięło z rana
Mi na szczęście dalej chce się tej bagietki, więc jak już mnie przypili idę robić maselko.
W bloku zawsze wiesz co sąsiad ma na obiadmartusiawp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA właśnie - dostałam od położnej próbki itd. Mamy butelkę z aventa 80ml, d-vitum 6 kapsułek, sudocrem, dwie saszetki loveli, pełnowymiarowe masło dla dzieci dermedic, próbka kremu dla mnie do twarzy dermedic, butelkę wody "mama i ja" i całą garść innych próbek (emolium, kremy, olejki itd).
Ta buteka jest słodka, taka maluuuuusia
Fasolka77, Lolka30, martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMyśmy Paula dostali na szkole to samo.te butelki są przeslodkie, masz rację.. Dzięki temu odpadko mi kupowanie butelki bo i tak nie wiem czy się przyda.. Kiedy i jaka
Miły prezent.
Przy pierwszym musiałam mieć od razu butelkę.. Drugi nie wie co to butelka, dopiero kubek niekapek. -
Fasolka77 wrote:ale wszystko ok?
Tak tylko chciałam się odnieść co do doktora Krekory. Faktycznie lekarz godny polecenia. Trafiłam na niego właśnie w CZMP, jest tam bodajże zastępcą ordynatora. Ale wiem że przyjmuje też prywatnie chyba gdzieś na Matejki
Co do szpitala, zgadzam się - rzeźnia. Choć na patologii ciąży jest chyba trochę lepiej niż na położniczym. Tyle historii stamtąd słyszałam, że dziwię się że jeszcze tego szpitala nie zamknęli. Ale ludzie chętnie tam idą. Nie wiedzieć czemu nadal ma renomę najlepszego
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Myśmy Paula dostali na szkole to samo.te butelki są przeslodkie, masz rację.. Dzięki temu odpadko mi kupowanie butelki bo i tak nie wiem czy się przyda.. Kiedy i jaka
Miły prezent.
Przy pierwszym musiałam mieć od razu butelkę.. Drugi nie wie co to butelka, dopiero kubek niekapek.