X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja się tak właśnie spakowałam. Mam dwie torby, jedna do porodu i na ten pierwszy prysznic po porodzie z podkladami , podpaskami a druga z pampersa i dla dziecka, reszta koszul, zastawa stołowa itd :) myślę że mężowi też będzie łatwiej to ogarnąć, a nie przekonywać się przez jedną w poszukiwaniu czegoś :)

B_002 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja nie dostanę bo nie umiem ustawić ze jestem w ciąży w mam ustawione dziscko i rabat 10% i boje się kombinować aby stracić rabat

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Martusia te nasze maluchy potrafią nam zmartwień przysporzyć w tych ciążach. Ale wszystko jest tak jak ma być więc super.

Fassolka ja też byłam na echu serca 150 zł ale Pani doktor chciała zobaczyć wszystko więc + 300 zł a jakby tak trafiło na kogoś kto nie ma :/ liczą sobie. Widzę że u ciebie uznał że musi zrobić wszystkie parametry - ale uwierz jak tak ci przebada małego uspokoisz się ja bym wydała te pieniądze raz jeszcze i jeszcze

Karmelka a Ty za prenatalne, test Pappa, II trymestru itd placilas? Czy miałaś na NFZ? Bo ja tak właśnie Was czytam i ja miałam echo małego na NFZ. Ja nawet III trymestru miałam na nfz co akurat bardzo mnie zdziwiło, no ale jak nie chcieli kasy to się nie kłóciłem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 12:44

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Karmelka jak sie zapisalas do programu rossne to musisz dostac.

Btw te co jedzą lody z Mc Donald's.
    Ja dzis sobie nie odmowie nie ma takiej opcji. Jakie poleciacie? Syska??

Ja lubię McFlurry KitKat :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu to to samo co moja powiedziała. Dlatego mam jeden zestaw do szpitala więcej i pierwsze ubranko mam granatowe niech się wytrzeć w nie ;p potem ja przebiorę w różowe haha

B_002 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu, czyli Ty byłaś u niej w przychodni, a nie Ona u Ciebie?
    Teraz nie mogę się doczekać spotkania z Nią, po takiej reklamie. :)
    Do cc chyba dwóch toreb nie trzeba.
    Powiem Wam, że ja to nie pamiętam żebym miała cokolwiek swojego na porodówce. Ale w sumie ja tam byłam 3h + 2h już z synkiem.

martusiawp lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

Ja jestem wierna prostocie - śmietankowe polane goracym karmelem. Muszę jakoś tak rozplanować weekend, żebyśmy niechcacy znaleźli się w pobliżu jakiegos maka

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się też chyba tak spakuje. Jedna torba na porodówke a druga na po porodzie. Ubranka po porodze na pewno dam swoje. Mojej siostry pielęgniarka się nie zapytała i ubrała małą w te szpitalne. Mówiła, że takie to ochydne, zniszczone, sprane i fuj, że jej szkoda małej było... sama też bym nie chciała szpitalnych koszul nosić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 12:54

atdcj48aq9519a2w.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej ja pewnie nie dostanę tych pampersów z rozssmana :/ nigdy nic nie dostaje
    Mi przyszedł email jak byłam w 34+0 (wg tej daty którą wpisałam w klubie Rossnę).
    W Rossmannie się może zdarzyć że im zabraknie tych paczek, ale jak są to powinni ci dać. Wczoraj swoją odebrałam i one nie leżą na półce tylko przy kasie je trzymają i jest na nich naklejka że nie są na sprzedaż, więc trzeba pytać przy kasie.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Karmelka a Ty za prenatalne, test Pappa, II trymestru itd placilas? Czy miałaś na NFZ? Bo ja tak właśnie Was czytam i ja miałam echo małego na NFZ. Ja nawet III trymestru miałam na nfz co akurat bardzo mnie zdziwiło, no ale jak nie chcieli kasy to się nie kłóciłem
    A mi w Koperniku powiedzieli, że 3USG na nfz sie nie należy.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Anete Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

McFlurry KitKat i polewa karmelowa mniam!

B_002 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Wszystko miałam prywatnie bo generalnie ja nie mialam wskazań do echa serca. Tylko to tętno małej że ona ma czasem podwyższone i moja prowadzącą mi powiedziała żebym zrobiła u dr Nocuń.
    Na USG I trymestru -270
    Pappy nie robiłam lekarz byk zdania ze nie widzi potrzeby bo z tą papa on ma swoje zdanie. Bardziej mówił o NIFTY jeśli chcemy ale on nie widzi potrzeby
    USG II trymestru - 270
    Echo plus USG III trymestru w 25 tc - 450
    USGo III trymestru - 300
    Plus jedno echo serca i ocena narządów w Koperniku już na NFZ - jak postanowiłysmy z moja gin że idę do poradni patologii dla świętego spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 12:57

• B_002 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Basiu, czyli Ty byłaś u niej w przychodni, a nie Ona u Ciebie?
    Teraz nie mogę się doczekać spotkania z Nią, po takiej reklamie. :)
    Do cc chyba dwóch toreb nie trzeba.
    Powiem Wam, że ja to nie pamiętam żebym miała cokolwiek swojego na porodówce. Ale w sumie ja tam byłam 3h + 2h już z synkiem.
    Ja byłam w przychodni, bo sama tak wybrałam, mam blisko. Ale ona pytała czy wolę żeby przyszła czy sama przyjdę. Jeszcze mam troszkę bałagan w mieszkaniu i pudeł kartonowych trochę więc wolałam tam się sama przejść :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A mi w Koperniku powiedzieli, że 3USG na nfz sie nie należy.

No ja też tak wyczytałam w internetach i jak się rejestrowałam to w rejestracji babeczka powiedziała ze to płatne będzie. A skierowanie miałam od pani genetyk i jak przyszłam w dzień badania I poszłam do rejestracji zapłacić to pani powiedziała ze jak mam skierowanie od genetyk to to jest jakby kontynuacja badań i ono bedzie na NFZ. Pytałam czy jest pewna żeby potem nie miała kłopotów :D powiedziała ze tak no to się nie kłóciłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 12:54

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja byłam w przychodni, bo sama tak wybrałam, mam blisko. Ale ona pytała czy wolę żeby przyszła czy sama przyjdę. Jeszcze mam troszkę bałagan w mieszkaniu i pudeł kartonowych trochę więc wolałam tam się sama przejść :)
    Ja też wybiorę opcję w przychodni. Przynajmniej dopóki jestem na chodzie, to wolę się przejść.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wszystko miałam prywatnie bo generalnie ja nie mialam wskazań do echa serca. Tylko to tętno małej że ona ma czasem podwyższone i moja prowadzącą mi powiedziała żebym zrobiła u dr Nocuń.
    Na USG I trymestru -270
    Pappy nie robiłam lekarz byk zdania ze nie widzi potrzeby bo z tą papa on ma swoje zdanie. Bardziej mówił o NIFTY jeśli chcemy ale on nie widzi potrzeby
    USG II trymestru - 270
    Echo plus USG III trymestru w 25 tc - 450
    Echo III trymestru - 300
    Plus jedno echo serca i ocena narządów w Koperniku już na NFZ - jak postanowiłysmy z moja gin że idę do poradni patologii dla świętego spokoju.

No to nieźle. To z jednej strony się cieszę że ja miałam wskazania żeby to było na NFZ, zawsze trochę kasy w kieszeni

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może oni wysyłają różnie te wiadomości. To bo Karolka dostała wcześniej. Więc ja grzebie i szukam!

A mój mąż też sobie założył kartę ciekawe czy dostnie :p

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No ja też tak wyczytałam w internetach i jak się rejestrowałam to w rejestracji babeczka powiedziała ze to płatne będzie. A skierowanie miałam od pani genetyk i jak przyszłam w dzień badania I poszłam do rejestracji zapłacić to pani powiedziała ze jak mam skierowanie od genetyk to to jest jakby kontynuacja badań i ono bedzie na NFZ. Pytałam czy jest pewna żeby potem nie miała kłopotów :D powiedziała ze tak no to się nie kłóciłam
    Jasne, też bym się nie kłóciła. :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem zarejestrowana w tym rossmanie wiec czekam :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę dzisiaj z mamą do lekarza bo jest po operacji woreczka i ja ostatnio coś bolało. Więc wykorzystałam, że jest u mnie zapisałam ja do lekarza + USG. Takie stare a takie głupie - lekarzy się boi. Eh

‹‹ 1899 1900 1901 1902 1903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ