Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Basia ja się tak właśnie spakowałam. Mam dwie torby, jedna do porodu i na ten pierwszy prysznic po porodzie z podkladami , podpaskami a druga z pampersa i dla dziecka, reszta koszul, zastawa stołowa itd
myślę że mężowi też będzie łatwiej to ogarnąć, a nie przekonywać się przez jedną w poszukiwaniu czegoś
B_002 lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Martusia te nasze maluchy potrafią nam zmartwień przysporzyć w tych ciążach. Ale wszystko jest tak jak ma być więc super.
Fassolka ja też byłam na echu serca 150 zł ale Pani doktor chciała zobaczyć wszystko więc + 300 zł a jakby tak trafiło na kogoś kto nie maliczą sobie. Widzę że u ciebie uznał że musi zrobić wszystkie parametry - ale uwierz jak tak ci przebada małego uspokoisz się ja bym wydała te pieniądze raz jeszcze i jeszcze
Karmelka a Ty za prenatalne, test Pappa, II trymestru itd placilas? Czy miałaś na NFZ? Bo ja tak właśnie Was czytam i ja miałam echo małego na NFZ. Ja nawet III trymestru miałam na nfz co akurat bardzo mnie zdziwiło, no ale jak nie chcieli kasy to się nie kłóciłemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 12:44
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
Basiu, czyli Ty byłaś u niej w przychodni, a nie Ona u Ciebie?
Teraz nie mogę się doczekać spotkania z Nią, po takiej reklamie.
Do cc chyba dwóch toreb nie trzeba.
Powiem Wam, że ja to nie pamiętam żebym miała cokolwiek swojego na porodówce. Ale w sumie ja tam byłam 3h + 2h już z synkiem.martusiawp lubi tę wiadomość
-
Daffi wrote:Karmelka jak sie zapisalas do programu rossne to musisz dostac.
Btw te co jedzą lody z Mc Donald's.
Ja dzis sobie nie odmowie nie ma takiej opcji. Jakie poleciacie? Syska??
Ja jestem wierna prostocie - śmietankowe polane goracym karmelem. Muszę jakoś tak rozplanować weekend, żebyśmy niechcacy znaleźli się w pobliżu jakiegos makamartusiawp lubi tę wiadomość
-
Ja się też chyba tak spakuje. Jedna torba na porodówke a druga na po porodzie. Ubranka po porodze na pewno dam swoje. Mojej siostry pielęgniarka się nie zapytała i ubrała małą w te szpitalne. Mówiła, że takie to ochydne, zniszczone, sprane i fuj, że jej szkoda małej było... sama też bym nie chciała szpitalnych koszul nosić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 12:54
-
Karmelllka90 wrote:Ej ja pewnie nie dostanę tych pampersów z rozssmana
nigdy nic nie dostaje
W Rossmannie się może zdarzyć że im zabraknie tych paczek, ale jak są to powinni ci dać. Wczoraj swoją odebrałam i one nie leżą na półce tylko przy kasie je trzymają i jest na nich naklejka że nie są na sprzedaż, więc trzeba pytać przy kasie.martusiawp lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
DorotaAnna wrote:Karmelka a Ty za prenatalne, test Pappa, II trymestru itd placilas? Czy miałaś na NFZ? Bo ja tak właśnie Was czytam i ja miałam echo małego na NFZ. Ja nawet III trymestru miałam na nfz co akurat bardzo mnie zdziwiło, no ale jak nie chcieli kasy to się nie kłóciłem
-
Daffi wrote:Karmelka jak sie zapisalas do programu rossne to musisz dostac.
Btw te co jedzą lody z Mc Donald's.
Ja dzis sobie nie odmowie nie ma takiej opcji. Jakie poleciacie? Syska??
McFlurry KitKat i polewa karmelowa mniam!B_002 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Karmelka a Ty za prenatalne, test Pappa, II trymestru itd placilas? Czy miałaś na NFZ? Bo ja tak właśnie Was czytam i ja miałam echo małego na NFZ. Ja nawet III trymestru miałam na nfz co akurat bardzo mnie zdziwiło, no ale jak nie chcieli kasy to się nie kłóciłem
Na USG I trymestru -270
Pappy nie robiłam lekarz byk zdania ze nie widzi potrzeby bo z tą papa on ma swoje zdanie. Bardziej mówił o NIFTY jeśli chcemy ale on nie widzi potrzeby
USG II trymestru - 270
Echo plus USG III trymestru w 25 tc - 450
USGo III trymestru - 300
Plus jedno echo serca i ocena narządów w Koperniku już na NFZ - jak postanowiłysmy z moja gin że idę do poradni patologii dla świętego spokoju.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 12:57
-
Tunia76 wrote:Basiu, czyli Ty byłaś u niej w przychodni, a nie Ona u Ciebie?
Teraz nie mogę się doczekać spotkania z Nią, po takiej reklamie.
Do cc chyba dwóch toreb nie trzeba.
Powiem Wam, że ja to nie pamiętam żebym miała cokolwiek swojego na porodówce. Ale w sumie ja tam byłam 3h + 2h już z synkiem.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:A mi w Koperniku powiedzieli, że 3USG na nfz sie nie należy.
No ja też tak wyczytałam w internetach i jak się rejestrowałam to w rejestracji babeczka powiedziała ze to płatne będzie. A skierowanie miałam od pani genetyk i jak przyszłam w dzień badania I poszłam do rejestracji zapłacić to pani powiedziała ze jak mam skierowanie od genetyk to to jest jakby kontynuacja badań i ono bedzie na NFZ. Pytałam czy jest pewna żeby potem nie miała kłopotówpowiedziała ze tak no to się nie kłóciłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 12:54
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
B_002 wrote:Ja byłam w przychodni, bo sama tak wybrałam, mam blisko. Ale ona pytała czy wolę żeby przyszła czy sama przyjdę. Jeszcze mam troszkę bałagan w mieszkaniu i pudeł kartonowych trochę więc wolałam tam się sama przejść
-
Karmelllka90 wrote:Wszystko miałam prywatnie bo generalnie ja nie mialam wskazań do echa serca. Tylko to tętno małej że ona ma czasem podwyższone i moja prowadzącą mi powiedziała żebym zrobiła u dr Nocuń.
Na USG I trymestru -270
Pappy nie robiłam lekarz byk zdania ze nie widzi potrzeby bo z tą papa on ma swoje zdanie. Bardziej mówił o NIFTY jeśli chcemy ale on nie widzi potrzeby
USG II trymestru - 270
Echo plus USG III trymestru w 25 tc - 450
Echo III trymestru - 300
Plus jedno echo serca i ocena narządów w Koperniku już na NFZ - jak postanowiłysmy z moja gin że idę do poradni patologii dla świętego spokoju.
No to nieźle. To z jednej strony się cieszę że ja miałam wskazania żeby to było na NFZ, zawsze trochę kasy w kieszeniKarmelllka90 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
DorotaAnna wrote:No ja też tak wyczytałam w internetach i jak się rejestrowałam to w rejestracji babeczka powiedziała ze to płatne będzie. A skierowanie miałam od pani genetyk i jak przyszłam w dzień badania I poszłam do rejestracji zapłacić to pani powiedziała ze jak mam skierowanie od genetyk to to jest jakby kontynuacja badań i ono bedzie na NFZ. Pytałam czy jest pewna żeby potem nie miała kłopotów
powiedziała ze tak no to się nie kłóciłam
DorotaAnna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny