WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, w końcu nam pokazałaś swojego Matea :D Kurczę, cały czas mi przykro, że się tak nieodpowiedzialnie zachował :( Oby Marcelka odziedziczyła wzrost po Tobie, bo 2 metry dla kobiety to strasznie dużo ;D

My na pewno będziemy mieć wysokie dzieci, bo ja 174 (a jestem niższa od mamy, ojca i brata), mąż 182.

Wiewióreczka, ja też mam od kilku dni takie bóle na dole po lewej stronie, nad pachwiną. I nasilają się właśnie od zrywów, tj. przy wstawaniu, skręcaniu ciała itp. Bardzo to nieprzyjemne :(

Urządziłam sobie dzisiaj tłustą sobotę - before przed czwartkiem :D Miałam takiego mega mega mega smaka na pączka, że nie wytrzymałam. Goszczę mamę i brata i ciągnęłam ich o 18:00 do centrum miasta do wytwórni pączków, ale czuję się teraz spełniona i pełna szczęścia <3 Mała rzecz a cieszy :D Bardzo przepraszam cukrowe mamy!
    5960239863eec07cmed.jpg
    Zjadłam 1 z ananasem i 1 z kokosem <3 A jeden pączek był duży jak rozłożona dłoń xD Taka chcica była.

Fasolka77, Karollinax26, mysla.nieskalana, Lolka30, Tunia76, Wiewióreczka, Franka2104, Misiabella, Kasionek, martusiawp, AniaKJ, B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, przecudowna sesja! <3 Takie sensualne :) A Ty kwitniesz niesamowicie!!! :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karola może jednak się zdecydujesz? hmmm :)

Fasolka, już nie, nie mam na to siły :) funkcjonuje jak robot, także wiesz ...

Poza tym Wasza sesja jest piękna, taka magiczna, jesteście razem <3

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Fasolka, czuje sie fizycznie dobrze, jestem na lekkim wkurwie za ta igle i za to ze dbaja o procedury, ale juz nie o ich jakosc i bezpieczenstwo. Przeplywy podobno wszystkie mialam dobre, chyba ze mnie oszukali z tym jednym ktory byl ponac bledem pielegniarki ktora przepisala nie ta wartosc. Jesli mnie oszukali to tym bardziej chce opuscic ten szpital.

nie no Misia.. na pewno Cię nie oszukują.. spróbuj może porozmawiać z ordynatorem, powiedz mu o swoich obawach...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do zamienników.
    Na lekach się nie znam, ale na odczynnikach chemicznych już tak.
    Akredytowane laboratoria nie kupią tańszych zamienników, chociaż to przecież "to samo".
    A różnica cen jest również szokująca.

Misiabella, DorotaAnna lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, oby nie miała jego stopy :D bo o szpilki w rozmiarze 47 może być trudno :D

Fasolka77, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Fasolka zdjecia superowe :) kupie se nowy aparat ten co Basia polecila to pstrykne pare ...mam nadzieje ze jeszcze przed porodem zdaze :) bo ta ciaza to mega biedna jezeli chodzi o zdjecia...jakies selfi w lustrze i to wszystko .......

Karmelka gdzie kupujesz truskawki? w Lidlu? nie boisz sie ze niezdrowe pryskane itp? bo ja mam ochote ale troche sie boje kupic......

Pytanie do dziewczyn co biora ACARD.....kiedy macie odstawic? ja mam brac do 36tc.....dzis przecielam sobie troche palec i krwi nie szlo zastawic, leciala jak glupia...boje sie ze sie wykrwawie po porodzie...jak urodze wczesniej a acard bedzie jeszcze nieodstawiony.......wiem glupie pytanie i glupie myslenie...ale wole zapytac.......co myslicie?
    Ja acard już odstawiłam, lekarz kazał w 34tc

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karolinka, w końcu nam pokazałaś swojego Matea :D Kurczę, cały czas mi przykro, że się tak nieodpowiedzialnie zachował :( Oby Marcelka odziedziczyła wzrost po Tobie, bo 2 metry dla kobiety to strasznie dużo ;D

My na pewno będziemy mieć wysokie dzieci, bo ja 174 (a jestem niższa od mamy, ojca i brata), mąż 182.

Wiewióreczka, ja też mam od kilku dni takie bóle na dole po lewej stronie, nad pachwiną. I nasilają się właśnie od zrywów, tj. przy wstawaniu, skręcaniu ciała itp. Bardzo to nieprzyjemne :(

Urządziłam sobie dzisiaj tłustą sobotę - before przed czwartkiem :D Miałam takiego mega mega mega smaka na pączka, że nie wytrzymałam. Goszczę mamę i brata i ciągnęłam ich o 18:00 do centrum miasta do wytwórni pączków, ale czuję się teraz spełniona i pełna szczęścia <3 Mała rzecz a cieszy :D Bardzo przepraszam cukrowe mamy!
    5960239863eec07cmed.jpg
    Zjadłam 1 z ananasem i 1 z kokosem <3 A jeden pączek był duży jak rozłożona dłoń xD Taka chcica była.

ja też mam ból w pachwinie.. z prawej strony.. głównie rano i jak sa mięśnie nie rozruszane...

pączki.... wsunęłabym... chodziły za mną lody ale jakoś się powstrzymałam.. czekam do przyszłego czwartku i jak mnie guru usg uspokoi to nie pączkom nie odpuszczę!

Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Fasolka, już nie, nie mam na to siły :) funkcjonuje jak robot, także wiesz ...

Poza tym Wasza sesja jest piękna, taka magiczna, jesteście razem <3

no przykro mi, że u Was jest inaczej :( zwłaszcza w takim cudnym okresie dla kobiety :(
    ale Karola nie znasz dnia ani godziny!!!! Zakochasz się szybciej niż myślisz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasiulka, oby nie miała jego stopy :D bo o szpilki w rozmiarze 47 może być trudno :D
    Moja mama ma 178 cm wzrostu i stopę 41 i całe życie narzeka, że jest za wysoka i ma za wielkie stopy. Wieczny problem z ubraniami i z butami. Także życzę Marcelce max. 175 cm i buta 39 <3 Ach, co Ty, nie przejmuj się. Marcelka będzie śliczna, mądra i idealna! <3 Obojętnie jak wysoka! :)

Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Moja mama ma 178 cm wzrostu i stopę 41 i całe życie narzeka, że jest za wysoka i ma za wielkie stopy. Wieczny problem z ubraniami i z butami. Także życzę Marcelce max. 175 cm i buta 39 <3 Ach, co Ty, nie przejmuj się. Marcelka będzie śliczna, mądra i idealna! <3 Obojętnie jak wysoka! :)

ja mam 179 i noszę buty 40-41! Tragedii nie ma! Ba! Nawet szpilki zakładam! uważam,że jak ktoś ma z tym problem, że jest niższy to jego problem a nie mój :) Także Karola luz! wysocy mają lepiej :)

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:

5960239863eec07cmed.jpg
    Racja, 2m dla dziewczynki to trochę kłopot.
    Ja mam 170cm mąż 180cm, a syn 192cm. Ten tego dziecię przegoniło rodzicow.

Ale mi narobiłaś ochoty. Nigdy nie jadłam takich pączków. Teraz przekopie szafki, może chociaż coś słodkiego znajdę. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja mam 179 i noszę buty 40-41! Tragedii nie ma! Ba! Nawet szpilki zakładam! uważam,że jak ktoś ma z tym problem, że jest niższy to jego problem a nie mój :) Także Karola luz! wysocy mają lepiej :)
    No widzisz, i Ty jesteś dzielna babka i masz dobre podejście :) Moja mama całe życie zakompleksiona i pewnie dlatego narzeka ;)

Ja też uważam, że fajnie być wysoką! :D Choćby teraz - ważę 11 kg więcej, a wszyscy mnie pytają, gdzie ja to mam. Na większym ciele inaczej się rozkłada i tak tego nie widać hehe :D

Wiewióreczka, Fasolka77, malutka_mycha lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    O kurcze, próbowałam sobie wyobrazić szpilki w takim rozmiarze. Hahaha

Ale to chyba niemożliwe żeby kobieta miała taką stopę. Ja mam 42 i nie jest łatwo, a co dopiero większe.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale dziwnie z tym ACARDEM kazda inaczej.....bede w czwartek u leakrza na wizycie to zapytam o to...wolalabym juz odstawic ale z drugiej strony jak odstawie to krew w tej tetnicy macicznej juz wogole nie bedzie przeplywac i zaraz moge isc rodzic.....wiec chyba lepiej brac prawie do konca.......

chociaz nie wiem czy czytalyscie o tym przewodzie Botala i wplywie acadru .....mama ginekolog ma artykul na ten temat......ale moze lepiej nic nie czytac i sluchac sie lekarzy i myslec pozytywnie.....

co do niskiego brzucha to ja mam calkiem na dole....maly glowa wcisniety w kanal...ostatnio na usg lekarz jezdzil glowica po mojej pachwinie po kosci lonowej, za chwile to by do " dziury" wpadl.....a malemu glowy nie szlo zmierzyc, bo tak nisko......ale rodzic jeszcze nie zamierzam :)

Karola ale wysoki jest M szok.....ale nie boj sie niekoniecznie Marcelina bedzie wysoka, podobno geny po dziadkach przechodza......u nas i u znajomych by sie to sprawdzilo :) my mali a dzieci wysokie :) (bo dziadkowie wysocy) znajomi wysocy a dzieci "karly" po dziadku :)

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeszcze chciałam poruszyć temat tego rzekomego 500+. Mój mąż przekopał temat i oczywiście nic nie dostaniemy :P Jak ktoś ma jakiekolwiek "normalne" dochody, to niech nie liczy na pomoc od państwa.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobilam cały dzień, na szczęście dziś nie było aż tyle stron hihi.

Fasolka cudna sesja, pięknie wyglądacie <3. Ja zaczęłam się wahać czy robić sesję ciążowa ale twoje zdjęcia mnie znów do niej przekonały :).

Co do torby to ja kupowałam na alli i są dołączone takie zaczepy na rączkę wózka.

Acard będę brała do końca 34tc.

I też jadłam dziś pysznego pączka, a co!hihi

Kasiulka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola a jaki Ty masz rozmiar płetwy?:) Ja MAŁE 35...wiecie jak trudno mi kupić buty? Prawie wszędzie są od 36.

Misia, ja myślę, że to nie tak, że Cię oszukali. Nawet jeśli przepływy były cały czas dobre, to oni chcą jeszcze bardziej je usprawnić, żeby lepiej odżywić dziecko. To raczej na plus, że Ci je dali :)

Misiabella lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Aha, jeszcze chciałam poruszyć temat tego rzekomego 500+. Mój mąż przekopał temat i oczywiście nic nie dostaniemy :P Jak ktoś ma jakiekolwiek "normalne" dochody, to niech nie liczy na pomoc od państwa.
    Wiesz, ktoś musi być "sonsorem 500+" ;)
    Ja też na nic się nie łapię.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, pewnie że nie znam! Czas pokaże, może trafię na kogoś stworzonego dla mnie, chociaż myślałam że już trafiłam ... ;)
    Na razie najważniejsza jest Marcela :)

Kasiulka <3

Wiewiórka, 37-38 także bez problemu :D matko, jaką masz maleńką stopkę, a ile wzrostu ? ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1923 1924 1925 1926 1927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ