Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiulka, ale jak pączek z ananasem i kokosem? Jejku, chcę je, nawet nie umiem sobie wyobrazić jak smakują, u mnie nie ma takich rarytasów.
Czyli dupa, a nie 500+. Kojarzysz jaki musi być dochód na osobę, żeby dostać? Aktualnie chyba poniżej 800 zł/os. jest i myślałam, że zdjęli to ograniczenie. No ale w sumie z czego by mieli wszystkim dać..
Stresant, z tym przewodem Botala to już chyba obalone jest. U mnie wyjdzie, że mam brać Acard do 36+6, a nie mam żadnych wskazań. Ja bym nie odstawiała na Twoim miejscu.Kasiulka90 lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Kasiulka, ale jak pączek z ananasem i kokosem? Jejku, chcę je, nawet nie umiem sobie wyobrazić jak smakują, u mnie nie ma takich rarytasów.
Czyli dupa, a nie 500+. Kojarzysz jaki musi być dochód na osobę, żeby dostać? Aktualnie chyba poniżej 800 zł/os. jest i myślałam, że zdjęli to ograniczenie. No ale w sumie z czego by mieli wszystkim dać..
Stresant, z tym przewodem Botala to już chyba obalone jest. U mnie wyjdzie, że mam brać Acard do 36+6, a nie mam żadnych wskazań. Ja bym nie odstawiała na Twoim miejscu.
U mnie też nie mastandard, dzika róża i malina
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewioreczko właśnie zapisałam się do kardiologa na poniedzialek i od dwoch dni nie łapią mnie dusznosci jak na bokach leżę, chyba się przestraszył wizyty i odpuściły
Mały kopie mnie wysoko, ale na dole czuje jak mnie tak napiera, mam nadzieję że nie wystawia się w kanał. A te moje zmożone kłucia w szyjce zganiam na to, że odstawiłam już luteine.
A co do heparyny to ja biorę neoparin, sam gin tak mi kazał bo clexan trudno dostepny. A może jak nie pozwalaja stosować zamienników to jakieś profity maja z tego tytułu??Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:17
-
Kasiulka90 wrote:No widzisz, i Ty jesteś dzielna babka i masz dobre podejście
Moja mama całe życie zakompleksiona i pewnie dlatego narzeka
Ja też uważam, że fajnie być wysoką!Choćby teraz - ważę 11 kg więcej, a wszyscy mnie pytają, gdzie ja to mam. Na większym ciele inaczej się rozkłada i tak tego nie widać hehe
o tak! to jest ten plusKasiulka90 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Kasiulka90 wrote:Aha, jeszcze chciałam poruszyć temat tego rzekomego 500+. Mój mąż przekopał temat i oczywiście nic nie dostaniemy
Jak ktoś ma jakiekolwiek "normalne" dochody, to niech nie liczy na pomoc od państwa.
Kasiulka mówisz,że na pierwsze dziecko będzie wymóg określonego dochodu? mój ex-szef zarabiał kilkadziesiąt tys zł / mies i brał 500 na drugie.. no to nie wiem czy na pierwsze też nie powinno być ograniczeń? Poza tym może ja się załapię na wychowawczym bo wtedy będę mieć dochody = 0Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Nadrobilam cały dzień, na szczęście dziś nie było aż tyle stron hihi.
Fasolka cudna sesja, pięknie wyglądacie. Ja zaczęłam się wahać czy robić sesję ciążowa ale twoje zdjęcia mnie znów do niej przekonały
.
Co do torby to ja kupowałam na alli i są dołączone takie zaczepy na rączkę wózka.
Acard będę brała do końca 34tc.
I też jadłam dziś pysznego pączka, a co!hihi
Lolka nie zastanawiaj się! Ja pewnie już w ciąży nie będę i to była jedyna okazja... nie przepadam za zdjęciami ale jakoś się przemogłam i nie żałuję!Lolka30 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Wiewióreczka wrote:Kasiulka, ale jak pączek z ananasem i kokosem? Jejku, chcę je, nawet nie umiem sobie wyobrazić jak smakują, u mnie nie ma takich rarytasów.
Stresant, z tym przewodem Botala to już chyba obalone jest. U mnie wyjdzie, że mam brać Acard do 36+6, a nie mam żadnych wskazań. Ja bym nie odstawiała na Twoim miejscu.
To mnie pocieszylas z tym przewodem Botala
odstawac nie zamierzam .......szczegolnie ze przeplyw jest zly.........bede sie sluchac lekarzy w tej kwestii......co nie zmienia faktu ze sie boje....
jak dzis widzialam ze krwe potrafi leciec 10 minut i zadna zimna woda ucisk itp. rzeczy nie sa w stanie jej zatrzymac to sie troche przerazilam......CC......ale maz mnie pociesza ze hemofilicy przezywaja operacje to ja tez przezyjepodaja cos na krzepniecie
-
Wiewióreczka wrote:Karola a jaki Ty masz rozmiar płetwy?
Ja MAŁE 35...wiecie jak trudno mi kupić buty? Prawie wszędzie są od 36.
Misia, ja myślę, że to nie tak, że Cię oszukali. Nawet jeśli przepływy były cały czas dobre, to oni chcą jeszcze bardziej je usprawnić, żeby lepiej odżywić dziecko. To raczej na plus, że Ci je dali
moja znajoma ma 36 i ma tragedię z butami, ja nie wiem Wiewióra gdzie Ty kupujesz 35!!!
Fasolka77
-
Tak, wciągnęłam milion kalorii xD Mamy w Opolu Wytwórnię pączków, więc oferują tylko to. Mają duuużo różnych smaków ^^
Kurczę, nie wiem, jakie są stawki dochodowe na to 500+. Jutro spytam męża, bo jest teraz na męskim wypadzie i nie chcę mu za bardzo przeszkadzać heheWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 20:21
-
Karollinax26 wrote:Fasolka, pewnie że nie znam! Czas pokaże, może trafię na kogoś stworzonego dla mnie, chociaż myślałam że już trafiłam ...
Na razie najważniejsza jest Marcela
Młoda jesteś laska! jeszcze nie raz się zakochasz!!!! Czasem kolejny związek daje nam pełnię szczęścia! I Ja to wiem!Uwierz starszej i doświadczonej koleżance
Karollinax26, Kiwona, kama2784 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Tunia76 wrote:Wiewioreczka
Ja chętnie oddam 2 numery z mej płetwy.
Ty byś miała 37, a ja 40. Nawet 3 numery mogę oddać, taka promocja.
Tym bardziej czuję się zobowiązana, że Ty w mojej promocji wzięłaś twardnienia brzucha i na drugi dzień rzeczywiście dostałaśA teraz jak u Ciebie z brzuszkiem?
Karola, mam podobnie jak Ty - 162 cmKarollinax26 lubi tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Wiewioreczko właśnie zapisałam się do kardiologa na poniedzialek i od dwoch dni nie łapią mnie dusznosci jak na bokach leżę, chyba się przestraszył wizyty i odpuściły
Mały kopie mnie wysoko, ale na dole czuje jak mnie tak napiera, mam nadzieję że nie wystawia się w kanał. A te moje zmożone kłucia w szyjce zganiam na to, że odstawiłam już luteine.
A co do heparyny to ja biorę neoparin, sam gin tak mi kazał bo clexan trudno dostepny. A może jak nie pozwalaja stosować zamienników to jakieś profity maja z tego tytułu??
ja brałam w I trymestrze fraxiparynę... jakoś w 2018 była chyba jakaś akcja z wadliwą partią clexane
https://www.wprost.pl/kraj/10156519/wstrzymano-sprzedaz-leku-przeciwzakrzepowego-powodem-skazenie-chemiczne.htmlFasolka77
-
Tunia76 wrote:Kasiulka Ty jesteś z Trójmiasta?
Bo z takimi pączkami to spotkałam się w Gdyni, albo w Gdańsku. Już nie pamiętam. Był tam taki wybór smaków, że trudno było zdecydować na który ma się ochotę.
Ja chcę pączka
TUNIA ja chcę 10 pączków!!!! ale muszę poczekac do czwartku.. z tym, że jak znam życie to w czwartek mi ochota odejdzie....Tunia76 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Lili90 wrote:Wiewioreczko właśnie zapisałam się do kardiologa na poniedzialek i od dwoch dni nie łapią mnie dusznosci jak na bokach leżę, chyba się przestraszył wizyty i odpuściły
A co do heparyny to ja biorę neoparin, sam gin tak mi kazał bo clexan trudno dostepny. A może jak nie pozwalaja stosować zamienników to jakieś profity maja z tego tytułu??Misiabella lubi tę wiadomość
-
ja mam 163cm i numer 39 - letnie a 40 - zimowe......gdzie ta sprawiedliwosc
wolalabym mniejsze.......najlepsze jest to ze moja 10 letnia corka ma 38 .........od przyszlego roku nie musze juz jej butow kupowac, bedzie chodzic w moich ....huraWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
W sumie dzisiaj byla na obchodzie lekarka, ktora widze pierwszy raz, zapytala czy biore acard i powiedzialam jej, ze biore. A ona 150 mg, a ja mowie ze nie, ze 75, bo moja lekarka uwazala ze powinnam brac profilaktycznie ze wzgledu na wiek. To powiedziala, ze trzeba by wziasc clexane. I poszla. Ona nie zna chyba zbyt dobrze mojego przypadku, spojrzala w karte, zobaczyla ze jest hipotrofia, cukrzyca i tak chyba spontanicznie zadecydowala.
-
Wiewióreczka wrote:No i 37 byłoby idealnie! Bierę, jak to mawia Karola
Tym bardziej czuję się zobowiązana, że Ty w mojej promocji wzięłaś twardnienia brzucha i na drugi dzień rzeczywiście dostałaśA teraz jak u Ciebie z brzuszkiem?
Karola, mam podobnie jak Ty - 162 cm