Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Fasolka77 wrote:ja farbowałam w I trymestrze sama zanim się zorientowałam, że farba ze sklepu jest *ujowa... farbuję generalnie raz w miesiącu.... ale teraz już u fryzjera.
Czy Wy też macie zwiększony apetyt? normalnie dziś zjadłabym konia z kopytami!
upiekłam właśnie te "pączki" dla diabetyków... szału nie ma... wyszły raczej jak bułeczki niż pączki... zjadłam 2 z powidłem a do tego talerz zupy pomidorowej... ciekawe co mi powie mój glukometr....
Ja mam ciągle apetyt na słodkie, właśnie jem jogurt z musli, truskawkami i bananem.
Aż się czasem obawiam czy to tak zdrowo codziennie tyle słodkiego jeść. Przed ciążą prawie wcale nie jadłam słodyczy, a dziś pół tabliczki czekolady mlecznej z nadzieniem na raz(pierwsze pół wczoraj zjadłam).
Fasolka77 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Zobaczymy co wyjdzie za tydzień na wizycie. Ja do tej pory też nie brałam pod uwagę terminu z usg bo dokładnie wiedziałam kiedy była owulacja no ale już 17 dni różnicy dało mi do myślenia bo nie jestem raczej w stanie urodzić dziecka 4500g SN gdzie przy pierwszej córce z waga 3340g rodziłam 23 godz, ostatnie 5 godzin z rękoma położnej w środku. Już była decyzja o błyskawicznym cc bo tetno zanikalo ale położna przycinela brzuch swoim ciałem i jakoś wyszła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 13:56
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Daffi wrote:Menka a my to sie znamy chyba ze staraczek nie????
to witaj w klubie duzych dzidziolkow;ptak samo jak Mama360, KarmeLoVe i paula90
dlatego sercem bliżej mi tutaj :*
KarmeLoVe, Wiewióreczka, B_002 lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Menka888 wrote:Tak, dokładnie
tak samo jak Mama360, KarmeLoVe i paula90
dlatego sercem bliżej mi tutaj :*
Menka888, KarmeLoVe, Mama36 lubią tę wiadomość
-
KarmeLoVe wrote:Cifem takim do kuchni, albo możesz kupić specjalny sztyft, działa super. Zaraz poszukam i wkleje
https://mediamarkt.pl/agd-male/srodek-do-konserwacji-metrox-sztyft-do-zelazek-30-g
dzięki dziewczyny! nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje!Fasolka77
-
Dziewczyny z cukrzycą tą z insuliną-jak u Was z pomelo? jecie?
ja już kolejny dzień testuje i nie dość,ze nie wywala mi po nim cukru to fantastyczne na zgagę
po wczorajszym maratonie w mieście czułam się już super do czasu jak poszłam na dłuższy spacer z pieskiem-znowu bolą mnie plecy na maxa i czuje się jak słoń -
B_002 wrote:U fryzjera zawsze bezpieczniej, bo tam mają lepsze farby
Ja mam ciągle apetyt na słodkie, właśnie jem jogurt z musli, truskawkami i bananem.
Aż się czasem obawiam czy to tak zdrowo codziennie tyle słodkiego jeść. Przed ciążą prawie wcale nie jadłam słodyczy, a dziś pół tabliczki czekolady mlecznej z nadzieniem na raz(pierwsze pół wczoraj zjadłam).
na zdrowie Basia! Ty możesz... ja na słodkie mogę sobie jedynie popatrzeć i ratuję się tymi przepisami dla diabetyków.. normalnie jem co 3h i mi to wystarczało a wieczorem to aż nie mogłam wcisnąć o 20 kolacji a dziś jakieś apogeum....
7:30 śniadanie i niezastąpiony probody i parówka
9:30 budyń z kilkoma plasterkami banana
12:00 jabłko
13:00 probody z powidłem bo mnie na słodkie ciągnęło...
13:30 obiad bo znowu byłam głodna...
no nie wiem co się ze mną dziś dzieje.. mam nadzieję, że Mały troszkę podrósł... wczoraj się zmierzyłam i miałam 3 cm więcej w brzuchu niż tydzień temu więc jest szansa, że się zabrał do wzrostumalutka_mycha, B_002, Misiabella lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:a jak to jest u Was? bo w PL poniżej 10 centyla to hipotrofia i szpital...
ja też się martwię...
ps
guru na razie milczy... pewnie dalej walczy z chorobą i mam nadzieję, że wygrywa i że mi nie odwoła jutrzejszej wizytyFasolka77 lubi tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
MamaAga85 wrote:Dziewczyny z cukrzycą tą z insuliną-jak u Was z pomelo? jecie?
ja już kolejny dzień testuje i nie dość,ze nie wywala mi po nim cukru to fantastyczne na zgagę
po wczorajszym maratonie w mieście czułam się już super do czasu jak poszłam na dłuższy spacer z pieskiem-znowu bolą mnie plecy na maxa i czuje się jak słoń
pomelo jest dozwolone, ja już chwilę nie jadłam ale też jak jadłam to na podwieczorek i nie mierzyłam po nim cukru to w sumie nie wiemFasolka77
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Mi to samo powiedziała lekarka która robiła USG w 12tc, że tego terminu się należy trzymać. A na każdym kolejnym USG i tak mam o tydzień lub dwa do tyłu bo po prostu córka rośnie mniejsza niż przeciętne dziecko w danym tygodniu
Dlatego wagę dziecka nie powinni określać w tygodniach ciąży tylko w centylach, przynajmniej nie byłoby niedopowiedzeń co do terminu porodu.
Mi nigdy nie podają w centylach a wolałabym, sama sobie muszę potem szukać w internecie tych siatek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:18
-
Karmelllka90 wrote:Basiu nie badają w cantylach bo lekarze nie mają certyfikatów. Tylko ci lekarze z certyfikatami mają te programy gdzie program nanosi na siatkę z centylami
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Moja lekarka nie ma tego certyfikatu a zawsze mam wagę naniesiona na siatkę centylowa.
Hmmm... No bo tak to powinna mieć ten zwykły program -
Hej
Wstałam 7.15,zaspalismy troszkęAle szybko wyszykowalismy syna do szkoły, udało się. Potem mąż do pracy a ja dopilam kawkę w towarzystwie drożdżowki z serem i co? Poszłam spać. Fajnie tak dospac sobie, zwykle mi się to nie udaje
No a potem ugotowalam zupę, odpaliłam Żonę (dzięki za cynk dziewczyny, świetny film) i w tzw. międzyczasie umylam okna w salonie. Właśnie padam na twarz. Tyle by trzeba jeszcze zrobić, a ja już jestem wykończona. Jutro K ma urodziny, mam dla niego prezent, wszystko fajnie. Ale wczoraj zapowiedziała się mi teściowa, że przyjadą w ramach niespodzianki na urodziny K. Mam nic nie szykować, oni wszystko przywioza. No niby spoko. Ale co z tego, skoro K nie lubi i nie chce organizować urodzin (tak jak ja) a mni ei tak czeka przygotowanie mieszkania na ich wizytę... Więc dzisiaj ogarnęłam te okna, bo moje kichajace koty nieźle je udekorowalyA jutro będę oskurzac, myć podłogi i szorowac łazienkę, bo przecież nie przyjmę ich inaczej. A i jeszcze zostałam zobligowany do trzymania tajemnicy przed K. Coś czuję, że się posika z radości
haha masakra
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:30
malutka_mycha, stresant, Fasolka77, B_002, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:A to jej prywatny gabinet? Bo czasem jest tak jak np w Ujastku że też podają w centylach nawet rezydenci bo szpital ma lekarza z certyfikatem i wykupiony ten program.
Hmmm... No bo tak to powinna mieć ten zwykły program -
Kiwona ja to bym sie wsciekla na taka niezapowiedziana wizyte-niespodzianke.
Bo wlasnie - niby masz niczego nie szykowac, ale wiadomo, ze dom i tak trzeba ogarnac i to do jutra.
Ja nie cierpie niezapowiedzianych gosci i jak np. lezymy wieczorem w lozku, a ktos puka do drzwi to jesli nikogo nie zapraszalismy to nawet nie otwieramy.
Ja to jak mam miec gosci to musze miec jakies ciasto na poczestunek, musze sie upewnic ze mleko sie nie skonczylo do kawy itdalbo jestem gotowa, albo nie przyjmuje gosci