X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Matko, rzeczywiście się cenią. To może lepiej sie opłaci po prostu ciasto?

Poczekam az inni mi odpisza i jesli rzeczywiscie takie ceny to chyba kupie zwykle babeczki w markecie i sama w domu ozdobie - wyniesie mnie to mniej niz polowe tej ceny, ktora mi zaproponowano :)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy zauważyłyście ale dobijamy do 2000 strony naszego forum :D
    Niewiele grup się aż tak rozpisuje, chyba pobijemy rekord.

Fasolka77, nick nieaktualny, stresant, Kiwona, mysla.nieskalana, malutka_mycha, martusiawp, nick nieaktualny, Misiabella, DorotaAnna lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Skąd wy macie tyle siły na zrobienie tego wszystkiego. Ja ledwo obiad ugotowalam i zdycham na kanapie. Próbuje przekonac męża do sprzedaży domu i kupienia mieszkania w bloku. Nie będzie tyle sprzatania w domu, tyle prac koło domu, ale on za nic nie chce do bloku.

wcale mu się nie dziwię! ja mam 2 marzenia.. dziecko i domek... dzidziuś in progress a domek tak do 10 lat :)

stresant lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może nie o centyle doktrce chodziło a o te wykresy hmm... Bo ja się jej pytałam bo właśnie ona mi podawala w tygodniachja zapytałam o centyle a ona że to lekarze od badań genetycznych z certyfikatami.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Nie wiem czy zauważyłyście ale dobijamy do 2000 strony naszego forum :D
    Niewiele grup się aż tak rozpisuje, chyba pobijemy rekord.
    A pamiętam jak marcówki się z nami scigały hahahahaha

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    wcale mu się nie dziwię! ja mam 2 marzenia.. dziecko i domek... dzidziuś in progress a domek tak do 10 lat :)
    Ja myślałam , że ty w domu mieszkasz.

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Mam podobne marzenia.

Spelnieniem moich marzen bedzie gdy bedziemy juz cala rodzina - z mezem, dziecmi i 2 psami jedli sniadanie na tarasie naszego domku w Polsce. Juz czuje ten zapach skoszonej trawy i widze usmiechniete buzie dzieciakow biegajacych boso po podworku

Bede wtedy spelniona w 100% <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 15:09

Tunia76, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Mam podobne marzenia.

Spelnieniem moich marzen bedzie gdy bedziemy juz cala rodzina - z mezem, dziecmi i 2 psami jedli sniadanie na tarasie naszego domku w Polsce. Juz czuje ten zapach skoszonej trawy i widze usmiechniete buzie dzieciakow biegajacych boso po podworku

Bede wtedy spelniona w 100% <3

Oooo tak filizanka kawy we wlasnym ogrodku i jeszcze swoje ciasto do tego, coś cudownego latem :) Ja nigdy nie mieszkalam w bloku wiec nie mam porownania, a ta moja ochota na mieszkanie w bloku wynika tylko z braku mocy jaka mnie w tej ciąży ogarnęła. Mam nadzieję, że po porodzie przejdzie :)

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka ja mierzylam sobie po 30,60 i 90 min od zjedzenia pomelo i u mnie nic nie wywala :)

Dziś na obiadek miałam fasolkę po bretońsku i smażoną kiełbasę - jak to jadłam to pomyślałam o moim mężu i tacie bo tylko oni takie połączenia jadają...ja nie bardzo a dziś wciągnąłam jakbym nigdy w życiu nie jadła :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomelo jest polecane dla diabetyków :)

A ja zeżarłam loda zamiast ..i patrzy na mnie drugi.Przed ciążą też prawie nie jadłam słodkiego,teraz mam jakieś fazy.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu nie ma wody. :(

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zbieram się na zakupy, planuje dziś zrobić faworki, beze z truskawkami i czekolada a druga z malinami i borkowmi z mięta, paczki z piekarni, mają tam tak obledne i mnóstwo nadzienia :D

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    A u mnie znowu nie ma wody. :(
    tak bez ostrzeżenia?

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja sie tez nie dziwie....za nic w swiecie bym do bloku nie poszla...roboty w chu..j jest kolo domu ale wole to niz sie wylegiwac na kanapie w bloku i na silownie 3 razy w tygodniu jezdzic

sorry nie chcialam blokowcow w zaden sposob urazic.....nie bierzecie tego do siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 15:35

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ostatnie 2 kupione pomelo szybko mi się zepsuły. Normalnie nagle skórka zaczęła czerniec w jednym miejscu i cały owoc do wywalenia :/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A Kasiulka to się odzywała ? Ostatnio w nocy pytała o no spę, bo miała bóle brzucha. Od tamtej pory nie kojarzę żadnej wiadomości.
    Karolcia, słodzinko kochana :* Dziękuję Ci za pamięć o mnie :* Faktycznie tamta nocka była tragiczna. Zastanawiałam się czy jechać na IP, bo jeszcze nigdy nie miałam tak twardego i bolącego brzucha. Miałam wrażenie, że mi dziecko wyskoczy. Nie miałam siły wstać, ruszyć czymkolwiek, nawet się odezwać. Po tej nospie max przeszło, więc dziękuję Ci za odpowiedź :*

Nie odzywam się, bo mam trudne dni ostatnio... Dowiedziałam się o bardzo poważnej sprawie i próbuję przetrawić informację, a psychicznie jest ciężko. Czytam Was na bieżąco :*

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyszłam z USG i już zaczynam się bać mały waży 3300g i raczej malutki nie będzie. Nie wiem, ktory to centyl, ale z wagi wyszlo 37tc2d. U mnie wszystkie ciąze byly po terminie wiec przez najblizszy miesiac moze jeszcze urosnac. W ostatni miesiąc urósł 1800g. Szok.

Wiewióreczka, nick nieaktualny, malutka_mycha, Kiwona, nick nieaktualny, martusiawp, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Fasolka77, nick nieaktualny, B_002 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karolcia, słodzinko kochana :* Dziękuję Ci za pamięć o mnie :* Faktycznie tamta nocka była tragiczna. Zastanawiałam się czy jechać na IP, bo jeszcze nigdy nie miałam tak twardego i bolącego brzucha. Miałam wrażenie, że mi dziecko wyskoczy. Nie miałam siły wstać, ruszyć czymkolwiek, nawet się odezwać. Po tej nospie max przeszło, więc dziękuję Ci za odpowiedź :*

Nie odzywam się, bo mam trudne dni ostatnio... Dowiedziałam się o bardzo poważnej sprawie i próbuję przetrawić informację, a psychicznie jest ciężko. Czytam Was na bieżąco :*
    Przytulamy i myslami jestesmy z Toba :)

Kasiulka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Właśnie wyszłam z USG i już zaczynam się bać mały waży 3300g i raczej malutki nie będzie. Nie wiem, ktory to centyl, ale z wagi wyszlo 37tc2d. U mnie wszystkie ciąze byly po terminie wiec przez najblizszy miesiac moze jeszcze urosnac. W ostatni miesiąc urósł 1800g. Szok.

no najwazniejsze ze zdrowy ....ale faktycznie waga spora, brzuch musisz miec ogromny.....

niedawno Malgosia z Rolnika urodzila 4100 i 60 cm....chyba naturalnie

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Przytulamy i myslami jestesmy z Toba :)
    Dziękuję :* :)

mhsvcbxmf17updrl.png
‹‹ 1994 1995 1996 1997 1998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ