X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze juz mialam Wam wstawic zdjecia z nowego aparatu i na zapodaj mowi ze plik jest za duzy...1 zdjecie i plik za duzy?
    nie wiem co z tym musze na meza poczekac albo moze znacie inne miejsca z ktorych mozna wklejac zdjecia?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dorota, zaraz będę się ogarniać, bo mam na 16.30, masakra. Tak mi się nie chce. Leczyłaś ?

Tak ale okazało się że mam dwa zęby do zrobienia a nie jeden :( jak mi ściągnął kamień ostatnio to teraz było dopiero zobaczył. Puściło mi już znieczulenie i musiałam wziąć Apap tak mnie boli :( ale ciekawe czy ten drugi ząb zdążę przed porodem :D na 20.03 mam wizytę

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hej
    Wstałam 7.15,zaspalismy troszkę ;) Ale szybko wyszykowalismy syna do szkoły, udało się. Potem mąż do pracy a ja dopilam kawkę w towarzystwie drożdżowki z serem i co? Poszłam spać. Fajnie tak dospac sobie, zwykle mi się to nie udaje :)
    No a potem ugotowalam zupę, odpaliłam Żonę (dzięki za cynk dziewczyny, świetny film) i w tzw. międzyczasie umylam okna w salonie. Właśnie padam na twarz. Tyle by trzeba jeszcze zrobić, a ja już jestem wykończona. Jutro K ma urodziny, mam dla niego prezent, wszystko fajnie. Ale wczoraj zapowiedziała się mi teściowa, że przyjadą w ramach niespodzianki na urodziny K. Mam nic nie szykować, oni wszystko przywioza. No niby spoko. Ale co z tego, skoro K nie lubi i nie chce organizować urodzin (tak jak ja) a mni ei tak czeka przygotowanie mieszkania na ich wizytę... Więc dzisiaj ogarnęłam te okna, bo moje kichajace koty nieźle je udekorowaly :/ A jutro będę oskurzac, myć podłogi i szorowac łazienkę, bo przecież nie przyjmę ich inaczej. A i jeszcze zostałam zobligowany do trzymania tajemnicy przed K. Coś czuję, że się posika z radości :P haha masakra :P

Kiwona Ty też udaj zaskoczoną i po problemie!!! :) dobrze, że chociaż papu przywiozą! :) nie musisz stać przy garach! :) Szacun za umycie okien... też mam ochotę ale się cały czas waham czy można i czy powinnam... hmmmm
    jak odpalałaś Żonę na zalukaj to bez problemu? mi się nie chce załadować.. logowałaś się?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu nie podają w cantylach bo lekarze nie mają certyfikatów. Tylko ci lekarze z certyfikatami mają te programy gdzie program nanosi na siatkę z centylami

Mój też nie ma certyfikatu a normalnie nanosi mi na te siatki centylowe- to jest jego prywatny gabinet tylko on tam przyjmuje. Może tu chodzi o cenę tego programu? Że lekarzom którzy nie robią genetycznych nie opłaca się go mieć bo jest za drogi?

I on ogólnie pomimo tego że na tych genetycznych byłam gdzie indziej- o czym on doskonale wie bo sam mnie kierował na te badaniami mu pokazywałam wyniki- to mimo wszystko sam robi mi takie pomiary, ale certyfikatu nie ma na pewno. Wiec nie wiem może z youtuba się uczył :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:45

malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, a ja na zakupy sama nie pojadę, żeby kupić jakieś soku czy owoce, K do późna pracuje i mamy zaplanowane, że na zakupy w piątek jedziemy. Mam lekcje z synem codziennie, to się sprezyc muszę. No my generalnie nie lubimy gości i nie lubimy gościć u kogoś. Cenimy sobie spokój i swobodę, takie z nas odludki ;) Ale cóż mam powiedzieć, jeśli ona do mnie dzwoni i zapowiada po prostu, że przyjadą?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    kurcze juz mialam Wam wstawic zdjecia z nowego aparatu i na zapodaj mowi ze plik jest za duzy...1 zdjecie i plik za duzy?
    nie wiem co z tym musze na meza poczekac albo moze znacie inne miejsca z ktorych mozna wklejac zdjecia?

a na fotosik.pl?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kiwona Ty też udaj zaskoczoną i po problemie!!! :) dobrze, że chociaż papu przywiozą! :) nie musisz stać przy garach! :) Szacun za umycie okien... też mam ochotę ale się cały czas waham czy można i czy powinnam... hmmmm
    jak odpalałaś Żonę na zalukaj to bez problemu? mi się nie chce załadować.. logowałaś się?
    Ja odpalalam na tym fili.cc a jest chyba też na CDA.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A masz ten aparat Sony który ci polecałam?
    Jeśli tak to zainstaluj na telefonie aplikację PlayMemories Mobile, dzięki temu będziesz mogła przesyłać za pomocą wifi zdjęcia z aparatu bezpośrednio na telefon i one wtedy zmniejszają wielkość więc łatwo takie wrzucić gdzieś na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:45

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No właśnie, a ja na zakupy sama nie pojadę, żeby kupić jakieś soku czy owoce, K do późna pracuje i mamy zaplanowane, że na zakupy w piątek jedziemy. Mam lekcje z synem codziennie, to się sprezyc muszę. No my generalnie nie lubimy gości i nie lubimy gościć u kogoś. Cenimy sobie spokój i swobodę, takie z nas odludki ;) Ale cóż mam powiedzieć, jeśli ona do mnie dzwoni i zapowiada po prostu, że przyjadą?

to w końcu urodziny syna także ten... wytrzymasz :) może poproś, żeby zrobili Ci zakupy po drodze :) albo zadzwoń i powiedz, że własnie sobie przypomniałaś,że macie SR!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja odpalalam na tym fili.cc a jest chyba też na CDA.

myślałam, ze na zalukaj jak polecała Mama36 :)- jest na fili faktycznie! jutro obejrzę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A masz ten aparat Sony który ci polecałam?
    Jeśli tak to zainstaluj na telefonie aplikację PlayMemories Mobile, dzięki temu będziesz mogła przesyłać za pomocą wifi zdjęcia z aparatu bezpośrednio na telefon i one wtedy zmniejszają wielkość więc łatwo takie wrzucić gdzieś na forum.

Kobieto co ty do mnie mowisz, ja w telefonie tylko zielona sluchawke potrafie naciasnac i wiem ze dzwonie :)

a aparat mamy ten co polecilas wczoraj przyszedl :) zdjecia maja po 8 - 10 MB a na zapodaj mozna 6 MB....sa swietne i takie ladne kolory

musze na meza czekac moze co zaradzi.....

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to w końcu urodziny syna także ten... wytrzymasz :) może poproś, żeby zrobili Ci zakupy po drodze :) albo zadzwoń i powiedz, że własnie sobie przypomniałaś,że macie SR!
    Nie no, Fasolka, ja po prostu się z Wami tym dziele ;) Przyjmiemy ich, do picia będzie woda, kawa lub herbata, oni mają przywieźć pączki, przetrwamy ;) Wiem, że to urodziny syna, fajnie że chcą świętować, to miłe. A my rzeczywiście jesteśmy takimi trochę dzikusami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:49

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Kiwona ale w sumie powiedzieli że wszystko przywiozą to soki też powinni przywieźć :D

Kiwona lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd wy macie tyle siły na zrobienie tego wszystkiego. Ja ledwo obiad ugotowalam i zdycham na kanapie. Próbuje przekonac męża do sprzedaży domu i kupienia mieszkania w bloku. Nie będzie tyle sprzatania w domu, tyle prac koło domu, ale on za nic nie chce do bloku.

• chce_byc_mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam kilka pytan na facebooku do roznych cukierni wysylajac zdjecia i pytajac o koszt tych babeczek na pozegnanie i dostalam narazie odpowiedz od jednej - wycenili sie £3 za jedna babeczke. No dajcie spokoj. Potrzebowalabym 25 sztuk wiec to wychodzi £75 - no kurde troche drogo
    Nie wiem, czy zamowie, no chyba, ze ktos zaoferuje taniej

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kobieto co ty do mnie mowisz, ja w telefonie tylko zielona sluchawke potrafie naciasnac i wiem ze dzwonie :)

a aparat mamy ten co polecilas wczoraj przyszedl :) zdjecia maja po 8 - 10 MB a na zapodaj mozna 6 MB....sa swietne i takie ladne kolory

musze na meza czekac moze co zaradzi.....
    No to czekamy na twojego męża w takim razie :)

Fasolka77, stresant lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Skąd wy macie tyle siły na zrobienie tego wszystkiego. Ja ledwo obiad ugotowalam i zdycham na kanapie. Próbuje przekonac męża do sprzedaży domu i kupienia mieszkania w bloku. Nie będzie tyle sprzatania w domu, tyle prac koło domu, ale on za nic nie chce do bloku.
    Ja odkurzyłam dziś mieszkanie a teraz poszłam poleżeć w łóżku. Też ostatnio nie mam na nic siły. Gości mam w sobotę, baby shower, taki będzie babski wieczór :)
    Mąż mi pomoże posprzątać, jedzenie akurat mam siłę przygotować, z resztą nie muszę robić dużo bo dziewczyny też coś przyniosą. Muszę wszystko rozkładać w czasie bo nie mam siły robić tyle na raz.
    Gdzie ta moja energia sprzed miesiąca kiedy robiłam remont?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Wyslalam kilka pytan na facebooku do roznych cukierni wysylajac zdjecia i pytajac o koszt tych babeczek na pozegnanie i dostalam narazie odpowiedz od jednej - wycenili sie £3 za jedna babeczke. No dajcie spokoj. Potrzebowalabym 25 sztuk wiec to wychodzi £75 - no kurde troche drogo
    Nie wiem, czy zamowie, no chyba, ze ktos zaoferuje taniej
    Matko, rzeczywiście się cenią. To może lepiej sie opłaci po prostu ciasto?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja odkurzyłam dziś mieszkanie a teraz poszłam poleżeć w łóżku. Też ostatnio nie mam na nic siły. Gości mam w sobotę, baby shower, taki będzie babski wieczór :)
    Mąż mi pomoże posprzątać, jedzenie akurat mam siłę przygotować, z resztą nie muszę robić dużo bo dziewczyny też coś przyniosą. Muszę wszystko rozkładać w czasie bo nie mam siły robić tyle na raz.
    Ja też już mam tylko takie zrywy, jak dziś z tymi oknami. Z tym, że ja mam myjke i to nie jest takie męczące.
    Lili, ja też zwykle kończę aktywność na gotowaniu :)

B_002 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:

A mi to sie juz chyba cos na oczy rzucilo.

Czytam Twojego posta '....Ja odkurzyłam dziś mieszkanie a teraz poszłam poleżeć w kiblu...' wtf? :D

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ