X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze juz mialam Wam wstawic zdjecia z nowego aparatu i na zapodaj mowi ze plik jest za duzy...1 zdjecie i plik za duzy?
    nie wiem co z tym musze na meza poczekac albo moze znacie inne miejsca z ktorych mozna wklejac zdjecia?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dorota, zaraz będę się ogarniać, bo mam na 16.30, masakra. Tak mi się nie chce. Leczyłaś ?

Tak ale okazało się że mam dwa zęby do zrobienia a nie jeden :( jak mi ściągnął kamień ostatnio to teraz było dopiero zobaczył. Puściło mi już znieczulenie i musiałam wziąć Apap tak mnie boli :( ale ciekawe czy ten drugi ząb zdążę przed porodem :D na 20.03 mam wizytę

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Hej
    Wstałam 7.15,zaspalismy troszkę ;) Ale szybko wyszykowalismy syna do szkoły, udało się. Potem mąż do pracy a ja dopilam kawkę w towarzystwie drożdżowki z serem i co? Poszłam spać. Fajnie tak dospac sobie, zwykle mi się to nie udaje :)
    No a potem ugotowalam zupę, odpaliłam Żonę (dzięki za cynk dziewczyny, świetny film) i w tzw. międzyczasie umylam okna w salonie. Właśnie padam na twarz. Tyle by trzeba jeszcze zrobić, a ja już jestem wykończona. Jutro K ma urodziny, mam dla niego prezent, wszystko fajnie. Ale wczoraj zapowiedziała się mi teściowa, że przyjadą w ramach niespodzianki na urodziny K. Mam nic nie szykować, oni wszystko przywioza. No niby spoko. Ale co z tego, skoro K nie lubi i nie chce organizować urodzin (tak jak ja) a mni ei tak czeka przygotowanie mieszkania na ich wizytę... Więc dzisiaj ogarnęłam te okna, bo moje kichajace koty nieźle je udekorowaly :/ A jutro będę oskurzac, myć podłogi i szorowac łazienkę, bo przecież nie przyjmę ich inaczej. A i jeszcze zostałam zobligowany do trzymania tajemnicy przed K. Coś czuję, że się posika z radości :P haha masakra :P

Kiwona Ty też udaj zaskoczoną i po problemie!!! :) dobrze, że chociaż papu przywiozą! :) nie musisz stać przy garach! :) Szacun za umycie okien... też mam ochotę ale się cały czas waham czy można i czy powinnam... hmmmm
    jak odpalałaś Żonę na zalukaj to bez problemu? mi się nie chce załadować.. logowałaś się?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu nie podają w cantylach bo lekarze nie mają certyfikatów. Tylko ci lekarze z certyfikatami mają te programy gdzie program nanosi na siatkę z centylami

Mój też nie ma certyfikatu a normalnie nanosi mi na te siatki centylowe- to jest jego prywatny gabinet tylko on tam przyjmuje. Może tu chodzi o cenę tego programu? Że lekarzom którzy nie robią genetycznych nie opłaca się go mieć bo jest za drogi?

I on ogólnie pomimo tego że na tych genetycznych byłam gdzie indziej- o czym on doskonale wie bo sam mnie kierował na te badaniami mu pokazywałam wyniki- to mimo wszystko sam robi mi takie pomiary, ale certyfikatu nie ma na pewno. Wiec nie wiem może z youtuba się uczył :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:45

malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, a ja na zakupy sama nie pojadę, żeby kupić jakieś soku czy owoce, K do późna pracuje i mamy zaplanowane, że na zakupy w piątek jedziemy. Mam lekcje z synem codziennie, to się sprezyc muszę. No my generalnie nie lubimy gości i nie lubimy gościć u kogoś. Cenimy sobie spokój i swobodę, takie z nas odludki ;) Ale cóż mam powiedzieć, jeśli ona do mnie dzwoni i zapowiada po prostu, że przyjadą?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    kurcze juz mialam Wam wstawic zdjecia z nowego aparatu i na zapodaj mowi ze plik jest za duzy...1 zdjecie i plik za duzy?
    nie wiem co z tym musze na meza poczekac albo moze znacie inne miejsca z ktorych mozna wklejac zdjecia?

a na fotosik.pl?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Kiwona Ty też udaj zaskoczoną i po problemie!!! :) dobrze, że chociaż papu przywiozą! :) nie musisz stać przy garach! :) Szacun za umycie okien... też mam ochotę ale się cały czas waham czy można i czy powinnam... hmmmm
    jak odpalałaś Żonę na zalukaj to bez problemu? mi się nie chce załadować.. logowałaś się?
    Ja odpalalam na tym fili.cc a jest chyba też na CDA.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    A masz ten aparat Sony który ci polecałam?
    Jeśli tak to zainstaluj na telefonie aplikację PlayMemories Mobile, dzięki temu będziesz mogła przesyłać za pomocą wifi zdjęcia z aparatu bezpośrednio na telefon i one wtedy zmniejszają wielkość więc łatwo takie wrzucić gdzieś na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:45

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No właśnie, a ja na zakupy sama nie pojadę, żeby kupić jakieś soku czy owoce, K do późna pracuje i mamy zaplanowane, że na zakupy w piątek jedziemy. Mam lekcje z synem codziennie, to się sprezyc muszę. No my generalnie nie lubimy gości i nie lubimy gościć u kogoś. Cenimy sobie spokój i swobodę, takie z nas odludki ;) Ale cóż mam powiedzieć, jeśli ona do mnie dzwoni i zapowiada po prostu, że przyjadą?

to w końcu urodziny syna także ten... wytrzymasz :) może poproś, żeby zrobili Ci zakupy po drodze :) albo zadzwoń i powiedz, że własnie sobie przypomniałaś,że macie SR!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja odpalalam na tym fili.cc a jest chyba też na CDA.

myślałam, ze na zalukaj jak polecała Mama36 :)- jest na fili faktycznie! jutro obejrzę :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    A masz ten aparat Sony który ci polecałam?
    Jeśli tak to zainstaluj na telefonie aplikację PlayMemories Mobile, dzięki temu będziesz mogła przesyłać za pomocą wifi zdjęcia z aparatu bezpośrednio na telefon i one wtedy zmniejszają wielkość więc łatwo takie wrzucić gdzieś na forum.

Kobieto co ty do mnie mowisz, ja w telefonie tylko zielona sluchawke potrafie naciasnac i wiem ze dzwonie :)

a aparat mamy ten co polecilas wczoraj przyszedl :) zdjecia maja po 8 - 10 MB a na zapodaj mozna 6 MB....sa swietne i takie ladne kolory

musze na meza czekac moze co zaradzi.....

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    to w końcu urodziny syna także ten... wytrzymasz :) może poproś, żeby zrobili Ci zakupy po drodze :) albo zadzwoń i powiedz, że własnie sobie przypomniałaś,że macie SR!
    Nie no, Fasolka, ja po prostu się z Wami tym dziele ;) Przyjmiemy ich, do picia będzie woda, kawa lub herbata, oni mają przywieźć pączki, przetrwamy ;) Wiem, że to urodziny syna, fajnie że chcą świętować, to miłe. A my rzeczywiście jesteśmy takimi trochę dzikusami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:49

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:

Kiwona ale w sumie powiedzieli że wszystko przywiozą to soki też powinni przywieźć :D

Kiwona lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd wy macie tyle siły na zrobienie tego wszystkiego. Ja ledwo obiad ugotowalam i zdycham na kanapie. Próbuje przekonac męża do sprzedaży domu i kupienia mieszkania w bloku. Nie będzie tyle sprzatania w domu, tyle prac koło domu, ale on za nic nie chce do bloku.

• chce_byc_mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyslalam kilka pytan na facebooku do roznych cukierni wysylajac zdjecia i pytajac o koszt tych babeczek na pozegnanie i dostalam narazie odpowiedz od jednej - wycenili sie £3 za jedna babeczke. No dajcie spokoj. Potrzebowalabym 25 sztuk wiec to wychodzi £75 - no kurde troche drogo
    Nie wiem, czy zamowie, no chyba, ze ktos zaoferuje taniej

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Kobieto co ty do mnie mowisz, ja w telefonie tylko zielona sluchawke potrafie naciasnac i wiem ze dzwonie :)

a aparat mamy ten co polecilas wczoraj przyszedl :) zdjecia maja po 8 - 10 MB a na zapodaj mozna 6 MB....sa swietne i takie ladne kolory

musze na meza czekac moze co zaradzi.....
    No to czekamy na twojego męża w takim razie :)

Fasolka77, stresant lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Skąd wy macie tyle siły na zrobienie tego wszystkiego. Ja ledwo obiad ugotowalam i zdycham na kanapie. Próbuje przekonac męża do sprzedaży domu i kupienia mieszkania w bloku. Nie będzie tyle sprzatania w domu, tyle prac koło domu, ale on za nic nie chce do bloku.
    Ja odkurzyłam dziś mieszkanie a teraz poszłam poleżeć w łóżku. Też ostatnio nie mam na nic siły. Gości mam w sobotę, baby shower, taki będzie babski wieczór :)
    Mąż mi pomoże posprzątać, jedzenie akurat mam siłę przygotować, z resztą nie muszę robić dużo bo dziewczyny też coś przyniosą. Muszę wszystko rozkładać w czasie bo nie mam siły robić tyle na raz.
    Gdzie ta moja energia sprzed miesiąca kiedy robiłam remont?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Wyslalam kilka pytan na facebooku do roznych cukierni wysylajac zdjecia i pytajac o koszt tych babeczek na pozegnanie i dostalam narazie odpowiedz od jednej - wycenili sie £3 za jedna babeczke. No dajcie spokoj. Potrzebowalabym 25 sztuk wiec to wychodzi £75 - no kurde troche drogo
    Nie wiem, czy zamowie, no chyba, ze ktos zaoferuje taniej
    Matko, rzeczywiście się cenią. To może lepiej sie opłaci po prostu ciasto?

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja odkurzyłam dziś mieszkanie a teraz poszłam poleżeć w łóżku. Też ostatnio nie mam na nic siły. Gości mam w sobotę, baby shower, taki będzie babski wieczór :)
    Mąż mi pomoże posprzątać, jedzenie akurat mam siłę przygotować, z resztą nie muszę robić dużo bo dziewczyny też coś przyniosą. Muszę wszystko rozkładać w czasie bo nie mam siły robić tyle na raz.
    Ja też już mam tylko takie zrywy, jak dziś z tymi oknami. Z tym, że ja mam myjke i to nie jest takie męczące.
    Lili, ja też zwykle kończę aktywność na gotowaniu :)

B_002 lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:

A mi to sie juz chyba cos na oczy rzucilo.

Czytam Twojego posta '....Ja odkurzyłam dziś mieszkanie a teraz poszłam poleżeć w kiblu...' wtf? :D

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
‹‹ 1993 1994 1995 1996 1997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ