Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Dorota, zaraz będę się ogarniać, bo mam na 16.30, masakra. Tak mi się nie chce. Leczyłaś ?
Tak ale okazało się że mam dwa zęby do zrobienia a nie jedenjak mi ściągnął kamień ostatnio to teraz było dopiero zobaczył. Puściło mi już znieczulenie i musiałam wziąć Apap tak mnie boli
ale ciekawe czy ten drugi ząb zdążę przed porodem
na 20.03 mam wizytę
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kiwona wrote:Hej
Wstałam 7.15,zaspalismy troszkęAle szybko wyszykowalismy syna do szkoły, udało się. Potem mąż do pracy a ja dopilam kawkę w towarzystwie drożdżowki z serem i co? Poszłam spać. Fajnie tak dospac sobie, zwykle mi się to nie udaje
No a potem ugotowalam zupę, odpaliłam Żonę (dzięki za cynk dziewczyny, świetny film) i w tzw. międzyczasie umylam okna w salonie. Właśnie padam na twarz. Tyle by trzeba jeszcze zrobić, a ja już jestem wykończona. Jutro K ma urodziny, mam dla niego prezent, wszystko fajnie. Ale wczoraj zapowiedziała się mi teściowa, że przyjadą w ramach niespodzianki na urodziny K. Mam nic nie szykować, oni wszystko przywioza. No niby spoko. Ale co z tego, skoro K nie lubi i nie chce organizować urodzin (tak jak ja) a mni ei tak czeka przygotowanie mieszkania na ich wizytę... Więc dzisiaj ogarnęłam te okna, bo moje kichajace koty nieźle je udekorowalyA jutro będę oskurzac, myć podłogi i szorowac łazienkę, bo przecież nie przyjmę ich inaczej. A i jeszcze zostałam zobligowany do trzymania tajemnicy przed K. Coś czuję, że się posika z radości
haha masakra
Kiwona Ty też udaj zaskoczoną i po problemie!!!dobrze, że chociaż papu przywiozą!
nie musisz stać przy garach!
Szacun za umycie okien... też mam ochotę ale się cały czas waham czy można i czy powinnam... hmmmm
jak odpalałaś Żonę na zalukaj to bez problemu? mi się nie chce załadować.. logowałaś się?Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Basiu nie podają w cantylach bo lekarze nie mają certyfikatów. Tylko ci lekarze z certyfikatami mają te programy gdzie program nanosi na siatkę z centylami
Mój też nie ma certyfikatu a normalnie nanosi mi na te siatki centylowe- to jest jego prywatny gabinet tylko on tam przyjmuje. Może tu chodzi o cenę tego programu? Że lekarzom którzy nie robią genetycznych nie opłaca się go mieć bo jest za drogi?
I on ogólnie pomimo tego że na tych genetycznych byłam gdzie indziej- o czym on doskonale wie bo sam mnie kierował na te badaniami mu pokazywałam wyniki- to mimo wszystko sam robi mi takie pomiary, ale certyfikatu nie ma na pewno. Wiec nie wiem może z youtuba się uczyłWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:45
malutka_mycha, Misiabella lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
No właśnie, a ja na zakupy sama nie pojadę, żeby kupić jakieś soku czy owoce, K do późna pracuje i mamy zaplanowane, że na zakupy w piątek jedziemy. Mam lekcje z synem codziennie, to się sprezyc muszę. No my generalnie nie lubimy gości i nie lubimy gościć u kogoś. Cenimy sobie spokój i swobodę, takie z nas odludki
Ale cóż mam powiedzieć, jeśli ona do mnie dzwoni i zapowiada po prostu, że przyjadą?
-
stresant wrote:kurcze juz mialam Wam wstawic zdjecia z nowego aparatu i na zapodaj mowi ze plik jest za duzy...1 zdjecie i plik za duzy?
nie wiem co z tym musze na meza poczekac albo moze znacie inne miejsca z ktorych mozna wklejac zdjecia?
a na fotosik.pl?
Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:Kiwona Ty też udaj zaskoczoną i po problemie!!!
dobrze, że chociaż papu przywiozą!
nie musisz stać przy garach!
Szacun za umycie okien... też mam ochotę ale się cały czas waham czy można i czy powinnam... hmmmm
jak odpalałaś Żonę na zalukaj to bez problemu? mi się nie chce załadować.. logowałaś się?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:kurcze juz mialam Wam wstawic zdjecia z nowego aparatu i na zapodaj mowi ze plik jest za duzy...1 zdjecie i plik za duzy?
nie wiem co z tym musze na meza poczekac albo moze znacie inne miejsca z ktorych mozna wklejac zdjecia?
Jeśli tak to zainstaluj na telefonie aplikację PlayMemories Mobile, dzięki temu będziesz mogła przesyłać za pomocą wifi zdjęcia z aparatu bezpośrednio na telefon i one wtedy zmniejszają wielkość więc łatwo takie wrzucić gdzieś na forum.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:45
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Kiwona wrote:No właśnie, a ja na zakupy sama nie pojadę, żeby kupić jakieś soku czy owoce, K do późna pracuje i mamy zaplanowane, że na zakupy w piątek jedziemy. Mam lekcje z synem codziennie, to się sprezyc muszę. No my generalnie nie lubimy gości i nie lubimy gościć u kogoś. Cenimy sobie spokój i swobodę, takie z nas odludki
Ale cóż mam powiedzieć, jeśli ona do mnie dzwoni i zapowiada po prostu, że przyjadą?
to w końcu urodziny syna także ten... wytrzymaszmoże poproś, żeby zrobili Ci zakupy po drodze
albo zadzwoń i powiedz, że własnie sobie przypomniałaś,że macie SR!
Fasolka77
-
B_002 wrote:A masz ten aparat Sony który ci polecałam?
Jeśli tak to zainstaluj na telefonie aplikację PlayMemories Mobile, dzięki temu będziesz mogła przesyłać za pomocą wifi zdjęcia z aparatu bezpośrednio na telefon i one wtedy zmniejszają wielkość więc łatwo takie wrzucić gdzieś na forum.
Kobieto co ty do mnie mowisz, ja w telefonie tylko zielona sluchawke potrafie naciasnac i wiem ze dzwonie
a aparat mamy ten co polecilas wczoraj przyszedlzdjecia maja po 8 - 10 MB a na zapodaj mozna 6 MB....sa swietne i takie ladne kolory
musze na meza czekac moze co zaradzi.....B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:to w końcu urodziny syna także ten... wytrzymasz
może poproś, żeby zrobili Ci zakupy po drodze
albo zadzwoń i powiedz, że własnie sobie przypomniałaś,że macie SR!
Przyjmiemy ich, do picia będzie woda, kawa lub herbata, oni mają przywieźć pączki, przetrwamy
Wiem, że to urodziny syna, fajnie że chcą świętować, to miłe. A my rzeczywiście jesteśmy takimi trochę dzikusami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 14:49
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:No właśnie, a ja na zakupy sama nie pojadę, żeby kupić jakieś soku czy owoce, K do późna pracuje i mamy zaplanowane, że na zakupy w piątek jedziemy. Mam lekcje z synem codziennie, to się sprezyc muszę. No my generalnie nie lubimy gości i nie lubimy gościć u kogoś. Cenimy sobie spokój i swobodę, takie z nas odludki
Kiwona ale w sumie powiedzieli że wszystko przywiozą to soki też powinni przywieźćKiwona lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnySkąd wy macie tyle siły na zrobienie tego wszystkiego. Ja ledwo obiad ugotowalam i zdycham na kanapie. Próbuje przekonac męża do sprzedaży domu i kupienia mieszkania w bloku. Nie będzie tyle sprzatania w domu, tyle prac koło domu, ale on za nic nie chce do bloku.
-
Wyslalam kilka pytan na facebooku do roznych cukierni wysylajac zdjecia i pytajac o koszt tych babeczek na pozegnanie i dostalam narazie odpowiedz od jednej - wycenili sie £3 za jedna babeczke. No dajcie spokoj. Potrzebowalabym 25 sztuk wiec to wychodzi £75 - no kurde troche drogo
Nie wiem, czy zamowie, no chyba, ze ktos zaoferuje taniej
-
stresant wrote:Kobieto co ty do mnie mowisz, ja w telefonie tylko zielona sluchawke potrafie naciasnac i wiem ze dzwonie
a aparat mamy ten co polecilas wczoraj przyszedlzdjecia maja po 8 - 10 MB a na zapodaj mozna 6 MB....sa swietne i takie ladne kolory
musze na meza czekac moze co zaradzi.....Fasolka77, stresant lubią tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Skąd wy macie tyle siły na zrobienie tego wszystkiego. Ja ledwo obiad ugotowalam i zdycham na kanapie. Próbuje przekonac męża do sprzedaży domu i kupienia mieszkania w bloku. Nie będzie tyle sprzatania w domu, tyle prac koło domu, ale on za nic nie chce do bloku.
Mąż mi pomoże posprzątać, jedzenie akurat mam siłę przygotować, z resztą nie muszę robić dużo bo dziewczyny też coś przyniosą. Muszę wszystko rozkładać w czasie bo nie mam siły robić tyle na raz.
Gdzie ta moja energia sprzed miesiąca kiedy robiłam remont?Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Wyslalam kilka pytan na facebooku do roznych cukierni wysylajac zdjecia i pytajac o koszt tych babeczek na pozegnanie i dostalam narazie odpowiedz od jednej - wycenili sie £3 za jedna babeczke. No dajcie spokoj. Potrzebowalabym 25 sztuk wiec to wychodzi £75 - no kurde troche drogo
Nie wiem, czy zamowie, no chyba, ze ktos zaoferuje taniej -
B_002 wrote:Ja odkurzyłam dziś mieszkanie a teraz poszłam poleżeć w łóżku. Też ostatnio nie mam na nic siły. Gości mam w sobotę, baby shower, taki będzie babski wieczór
Mąż mi pomoże posprzątać, jedzenie akurat mam siłę przygotować, z resztą nie muszę robić dużo bo dziewczyny też coś przyniosą. Muszę wszystko rozkładać w czasie bo nie mam siły robić tyle na raz.
Gdzie ta moja energia sprzed miesiąca kiedy robiłam remont?
Lili, ja też zwykle kończę aktywność na gotowaniuB_002 lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:Ja odkurzyłam dziś mieszkanie a teraz poszłam poleżeć w łóżku. Też ostatnio nie mam na nic siły. Gości mam w sobotę, baby shower, taki będzie babski wieczór
Gdzie ta moja energia sprzed miesiąca kiedy robiłam remont?
A mi to sie juz chyba cos na oczy rzucilo.
Czytam Twojego posta '....Ja odkurzyłam dziś mieszkanie a teraz poszłam poleżeć w kiblu...' wtf?