X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant jak u Was przyjemnie ciepło :)
    Każda z Nas ślicznie w tych ciazach wygląda :*

mysla.nieskalana, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Właśnie wyszłam z USG i już zaczynam się bać mały waży 3300g i raczej malutki nie będzie. Nie wiem, ktory to centyl, ale z wagi wyszlo 37tc2d. U mnie wszystkie ciąze byly po terminie wiec przez najblizszy miesiac moze jeszcze urosnac. W ostatni miesiąc urósł 1800g. Szok.
    Kawał chłopczyka. Może się lekarz zdecyduje na indukcję żebyś nie przenosiła a potem się okaże że potrzeba CC

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka, dobrze że się odezwałaś, niepokoiłam się, wszystko będzie dobrze! Tulę! :*

Menka, czyli jesteś najbliżej mnie ? :) ja też Mazury!

Wróciłam od dentysty, wyczyściła mi trochę kanały ale powiedziała że nie będzie go teraz zamykać, bo trzeba jeszcze nad nim trochę popracować, więc lepiej to będzie zrobić jak urodzę. Włożyła mi tymczasowe wypełnienie, nic nie wzięła za wizytę.

Kasiulka90, Menka888, mysla.nieskalana, DorotaAnna, Wiewióreczka, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    dzis skonczylam z szyciem :)

mam 2 kocyki hand made :) Karmelka zolty by Ci do wozka pasowal :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/31836123c88c.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/64ddf5e35bb4.jpg
    Mam musztardowy

stresant lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do szkoly rano dzwonilam dyra mila az w dupie szczypalo powiedziala ze sie ta sprawa osobiscie zajmie...popoludniu jak odbieralam core ze swietlicy to osobiscie zwrzeszczalam 2 chlopakow z tej szajki

Karolinka ja tez mam ten zab otwarty juz pol roku... czeka az urodze potem czyszczenie wypelnianie kanalow i rtg....narazie 100 mie kosztowal a jeszcze z 50 zaplace

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama 36 dzis bylo 8 stopni ale slonce robi wrazenie ciepla :) pod sukienka mialam termo na narty zeby mnie nie przewialo :)

Mama36, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 mam nadzieję że sprawa się pomyślnie rozwiąże. Stresu ci bidulko nie potrzebne teraz :*

I patrz Karolcia lekarz lekarzowi nie równy. A przecież to gin najwięcej na tobie zarabia bo chodzisz na regularne wizyty

Kasiulka90, Karollinax26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co tak mówiłyscie o tym opadającym brzuchu że ciągle oglądam go w lusterku i wkręcam sobie, że mi też chyba opada. Ale potem patrzę i stwierdzam ze chyba jednak nie....za to zrobiło mi się takie coś hmm jak fitnessoww mamy mają brzuch ciążowy to im się linia mięśni z boku odcina. Macie takie coś? Bo ja mam a przecie ja mięśni nie mam chyba że te co się rozlazły :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele jaka to sprawiedliwość? U mojej siostry w De dzisiaj było 21 stopni w tej chwili mają 19 !!

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kasiulka90 mam nadzieję że sprawa się pomyślnie rozwiąże. Stresu ci bidulko nie potrzebne teraz :*
    No właśnie to taka kwestia nierozwiązywalna, na którą nikt nie ma wpływu, więc trzeba się pogodzić z taką wiadomością. Mam nadzieję, że będzie dobrze i nie odbije się to negatywnie na mnie, mężu i dziecku. Po prostu czas musi płynąć i samo się potoczy.

Dziękuję Wam Kochane za wsparcie :* Nawet nie miałam pomysłu, komu się wyżalić :(

Karmelllka90, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to mozliwe, że co roku jakiś zwrot miałam a w tym roku 1 zł? Mój mąż już stracił w zeszłym roku kasę z rozliczenia swojego pitu a nawet dopłacił bo źle wypełnił i obstawiam że teraz zrobił to z moim. A US się nie upomniał tylko jak to się mówi okradł męża :) jakby się na swoją korzyść pomylił to by go jeszcze ukarało ale że się na ich stronę pomylił...

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kasiulka, dobrze że się odezwałaś, niepokoiłam się, wszystko będzie dobrze! Tulę! :*

Menka, czyli jesteś najbliżej mnie ? :) ja też Mazury!
    Na to wygląda :D
    Czytam Was od dawna regularnie i wiem, że z Ełku jesteś :) od mojego rodzinnego miasta to tylko 60 km :*

Karollinax26 lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja farbowałam w I trymestrze sama zanim się zorientowałam, że farba ze sklepu jest *ujowa... farbuję generalnie raz w miesiącu.... ale teraz już u fryzjera.

Czy Wy też macie zwiększony apetyt? normalnie dziś zjadłabym konia z kopytami!
    upiekłam właśnie te "pączki" dla diabetyków... szału nie ma... wyszły raczej jak bułeczki niż pączki... zjadłam 2 z powidłem a do tego talerz zupy pomidorowej... ciekawe co mi powie mój glukometr....

Fasolka ja dziś mogłabym jeść cały czas!! Aż zjadłam croissanty choć ja nigdy nie jem takich rzeczy (ale zaraz był spacer wiec cukier nawet ok...

Fasolka77 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny czy to mozliwe, że co roku jakiś zwrot miałam a w tym roku 1 zł? Mój mąż już stracił w zeszłym roku kasę z rozliczenia swojego pitu a nawet dopłacił bo źle wypełnił i obstawiam że teraz zrobił to z moim. A US się nie upomniał tylko jak to się mówi okradł męża :) jakby się na swoją korzyść pomylił to by go jeszcze ukarało ale że się na ich stronę pomylił...

Karmelka ja od kąd pracuje tylkon wyłącznie na umowę o prace to nie mam żadnego zwrotu z podatku. Jak jako studentka pracowałam na zlecenie to wtedy miałam, ale jak moim dochodem jest tylko uop to nic :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję na omowe o pracę, i dochodów nie mam małych ale zawsze jakiś zwrot był. W tym roku mąż mówi że całe 1 zł mi wychodzi ale coś mi tu śmierdzi :)

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak co roku muszę dopłacić 4 zł :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rozliczacie się razem czy osobno? Ja się na tym kompletnie nie znam nawet nie wiem jak to wypełnić, dobrze że męża poznałam zanim skończyłam 18 lat to on to zawsze za mnie robi :D

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Szonka a dzisiaj dobrze się czujesz? Nie miałaś skoków ciśnienia?
    O to duży chłopak :)

Tunia super informacje po wizycie :)

Espoir śliczny pokój :)

Misiabella a jak z Twoją dieta cukrzycową w szpitalu? Karmią tak jak trzeba?

Menka witaj :)
    Widzę że wiesz że u nas główny temat to jedzenie . ;)
    Ja poproszę chociaż zdjęcie tej bezy ;)

Kasiulka trzymaj się.

Paula co do norm w ciąży nie wiem, ale słyszałam że wyniki mogą być poza norma i to ok.
    Powiedz mi jakiego Ty masz szumisia? Chyba Dawałaś tutaj kiedyś linka. Jak byś mogła raz jeszcze:)

Lolka a gdzie Ty?
    Na naszej grupie IUI była (bodajże) Badorka ? Nie wiesz ona już urodziła? Albo Kiara (dzieciątko miało mieć chore serduszko) ? Rzadko wchodze tam na wątek. Mogłam pominąć .
    Dziś dobrze i ciśnienie niskie. moze juz sie to nie powtórzy.

Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, duży ten Twój synio! :)

Karmelka, to samo pomyślałam, że poszłam do dentystki, która widziała mnie pierwszy raz w życiu i wizytę miałam darmową, a trochę mi tam podłubała a ginekolog zdarła ode mnie kasę.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Fasolka ja mierzylam sobie po 30,60 i 90 min od zjedzenia pomelo i u mnie nic nie wywala :)

Dziś na obiadek miałam fasolkę po bretońsku i smażoną kiełbasę - jak to jadłam to pomyślałam o moim mężu i tacie bo tylko oni takie połączenia jadają...ja nie bardzo a dziś wciągnąłam jakbym nigdy w życiu nie jadła :)

i jak cukier po fasolce? bo mnie fasolka nie służy... 2x się zdziwiłam i mówię tu o zupie fasolowej i o zielonej fasolce

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1996 1997 1998 1999 2000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ