X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zamotanie elastyka po kilku razach to jest kwestia 20 sekund, kiedyś sobie liczyłam ze stoperem :D

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Niech sie chlopaki umawiaja:) wole juz taka sytuacje niż odwrotnie :) ale to uczucie jak gdzies glowa na wysokosci lini majtek rusza jest takie śmieszne..
    Czekam na tate i podjade z nim do labo bo raczej pieszo bym tam nie doszła.

wszystkie ruchy są śmieszne :) i jak się wygina, wypycha, i jak skacze i jak wali w denko :) w sumie nie są bolesne :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja się dziś też tym marcem przerazilam B-) za 2-3 tyg już niektóre się rozpakuja ;-) dobrze że jest tu też trochę z końca kwietnia , nie czuję się samotna na początek maja ;D

martusiawp lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka wrzucam taką tabelkę z książki gdzie podali uśrednioną wagę ciążową. U niektórych kobiet może być mniej a u innych więcej bo każda ciąża, kobieta i dziecko są inne jak już wiemy.
    df498a56a488f96bmed.jpg

obiecująco :) zakładając, że przytyję jeszcze 2 kg to po porodzie będę 5 na minusie :) potem karmienie... dyszka zejdzie jak nic.. :) ahahahaha ale ze mnie optymistka!

Mama36, B_002, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Karmelka wrzucam taką tabelkę z książki gdzie podali uśrednioną wagę ciążową. U niektórych kobiet może być mniej a u innych więcej bo każda ciąża, kobieta i dziecko są inne jak już wiemy.
    df498a56a488f96bmed.jpg
    Daffi!!! My to mamy luzik.. Nasze dziecko to 5 kg.. Można więcej przytyć hihi :D

stresant, espoir, B_002, Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    wszystkie ruchy są śmieszne :) i jak się wygina, wypycha, i jak skacze i jak wali w denko :) w sumie nie są bolesne :)
    Ja dziś mojego wypychałam z prawych żeber... Trudno, może wyrodna matka ze mnie ale jak tu napsialyscie że dziecko może złamać zebra to już dziękuję.. Ale udało się.. Ruszyła się małpka jedna.. Po czym z zemsty dostał czkawki haha

Fasolka77, Lolka30 lubią tę wiadomość

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    spokojnie! szef Ci powiedział, że jak masz za dużo obowiązków to masz mu to zgłosić :) to zgłoś! :) odciąży Cię i dalej będziesz mogła baki zbijać ;)

No wiem wlasnie, ale mi tak troche na ambicje wjechali haha

Mam przygotowac prezentacje i dostalam takiego maila od dyrektora gdzie podpisal to tak 'Zycze powodzenia - jestem pewien, ze poradzisz sobie swietnie i jak zawsze wykazesz sie ogromna kreatywnoscia'

No nie moge teraz odpuscic… cos jest w tym psychologicznym podejsciu do pracownika - na mnie dziala :P

malutka_mycha, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    halo, halo! nie pamiętam która z Was jest tutaj maniakiem foto? chcę kupić album do zdjęć 21x15... i jakoś nic na allegro mi nie pasi... polecicie jakiś e-sklep gdzie dorwałabym taki album?
    Może o mnie chodziło :)
    Niestety za wiele nie pomogę, bo ja albo wywołuję zdjęcia 10x15 i wkładam w zwykły album albo jak chcę większe to kupuję albumy bez przegródek i sobie te zdjęcia naklejam. A jak już mam jakąś sesję całą gdzie można zrobić fajny osobny album to zamawiam fotoksiazkę.
    Polecam pixbook.pl zamówiłam już kilka fotoksiążek od nich i zawsze byłam zadowolona. Tworzenie ich jest czasochłonne, ale mi sprawia frajdę i już doszłam do wprawy to idzie szybciej.
    Będę zamawiać na pewno z sesji brzuszkowej i połączę to z pierwszymi zdjęciami córki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:21

Fasolka77 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • espoir Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy przerażony, że marzec, a ja się cieszę jak głupi do sera :P

malutka_mycha, B_002, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Anete Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Dziewczyny słyszałyście o baby k’tan? To taka jakby chusta bez zawijania wyczailam ostatnio na youtube i się zastanawiam czy to serio takie fajne

Ja bym w to nie wsadziła dziecka, które nie siedzi. Miałam zajęcia z chustonoszenia na sr i doradca pokazywała jak wygląda prawidłowe wiązanie. Dziecko musi być mocno ściśnięte do naszego ciała i mieć odpowiednią pozycję. Nie uzyskasz tego w takiej chuście. Zwłaszcza, że chusty elastyczne się bardzo szybko rozciągają więc już w ogóle dziecko będzie wtedy wisieć... chusty tkane są mniej rozciągliwe i starczają na dłużej. A wiązanie jej zajmowało minutę więc jak już się ma wprawę to myślę, że nie jest to istotny problem

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja dziś mojego wypychałam z prawych żeber... Trudno, może wyrodna matka ze mnie ale jak tu napsialyscie że dziecko może złamać zebra to już dziękuję.. Ale udało się.. Ruszyła się małpka jedna.. Po czym z zemsty dostał czkawki haha
    Ja już cały czas moja delikatnie staram się zsuwac. Moja prawa ręka zrosla się z prawa strona żeber i jak tylko czuje ucisk tostaram się ja obniżyć. Inaczej żyć bym już nie mogla

f1d9680377.png

Wysłany: 1 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    każdy przerażony, że marzec, a ja się cieszę jak głupi do sera :P
    Równowaga w przyrodzie musi być :D

espoir lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chce byc mama nie musisz nic nikomu udowadniac i tak jestes najlepsza my od pol roku sie lenimy w dresach a Ty dzien w dzien w robocie

Fasolka Basia sie zna... dzieki niej mam fajny aparat fotograficzny :)
    Aha Basia wkurza mnie te klik przy robieniu zdjecia maz juz to probowal wyjaczyc ale mowi ze sie nie da....maly bedzie spal a ja mu nad glowa bede klikac :(

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Ho! Ja dziś miałam tragiczną noc,zgaga to mnie tak męczyła,że myślałam ,że spłonę. Dodatkowo Brunio nie pomagał.Wypychał się dziś tak w każdej pozycji,że nie dało się zasnąć. Wszędzie się wciskał.
    Na szczęście nie mam dziś żadnych planów,będę może sobie przysypiać w ciągu dnia.
    Ta zgaga to pewnie po pączkach,ale na dziś mi jeszcze został,więc udaję,że to na pewno dzidziuś gdzieś naciskał :D

Karmelka,wszystkie będziemy się tu po porodzie odchudzać,nie tylko Ty masz kilogramy do zrzucenia,nie bój nic :) Powodzenia na wizycie!

Karolinka,też miewam gorsze dni,płacze o byle co,rozkminiam jak to będzie,czy dam radę. Ale poradzimy sobie na pewno,trochę już nie mamy wyjścia :)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete, Natalia-tosia

Widze, ze macie negatywne podejscie do tego baby K'tan - hmmm powiem Wam, ze dalo mi to do myslenia! Ja ogladalam filmiki z recenzjami na youtube - (wiecej tego jest po angielsku) i opinie byly pozytywne, ale dobrze znac tez druga strone medalu. Dziekuje za Wasze zdanie - bede miala to na uwadze i musze w takim razie doczytac. Moze rzeczywiscie nie jest to tak dobre jak myslalam

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:

Ja też swojego odsuwam od żeber. Tak mi się dupką wpija, że szok. Po lewej stronie to mnie bolą przy dotyku jak bym jakiegoś siniaka miała, obite jak nic :( co to będzie jak bedzie jeszcze kilogram większy?

atdcj48aq9519a2w.png

Wysłany: 1 marca 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja też swojego odsuwam od żeber. Tak mi się dupką wpija, że szok. Po lewej stronie to mnie bolą przy dotyku jak bym jakiegoś siniaka miała, obite jak nic :( co to będzie jak bedzie jeszcze kilogram większy?
    Mam dokładnie tak samo. Po prawej stronie już się dotknąć nie mogę bo mnie boli, ubrania albo woda z prysznica mnie drażni, już za duży nacisk. Są na pewno obite a stłuczenia niestety to nie pikuś. Też się zastanawiam gdzie ona się będzie mieścić pod koniec ciąży :)

Przed następna ciąża konieczne muszę sobie wyciąć po dwa zebra z każdej strony :D

Mama36, Anete lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Anete, Natalia-tosia

Widze, ze macie negatywne podejscie do tego baby K'tan - hmmm powiem Wam, ze dalo mi to do myslenia! Ja ogladalam filmiki z recenzjami na youtube - (wiecej tego jest po angielsku) i opinie byly pozytywne, ale dobrze znac tez druga strone medalu. Dziekuje za Wasze zdanie - bede miala to na uwadze i musze w takim razie doczytac. Moze rzeczywiscie nie jest to tak dobre jak myslalam
    Myślę, że jednak dla niesiedzącego dziecka jest to niebezpieczne rozwiązanie niestety :( Ale warto skonsultować się jeszcze z doradcą i fizjoterapeutą, bo moje zdanie zostało wyrobione tylko właśnie na podstawie spotkań z doradcą chustonoszenia ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Anete, Natalia-tosia

Najlepiej poradzić się doradcy od chustonoszenia. Jak poczujesz jak mocno dziecko musi przylegać do Twojego ciała to nie będziesz miała wątpliwości :) w tym baby k’tan nie ma regulacji, jedne dziecko jest większe drugie mniejsze + rozciągliwość materiału. Nie uzyskasz tego efektu mi się wydaje :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Ja wczoraj wieczorem sobie popłakałam. Przerazilam się tego wszystkiego co będzie za miesiąc. Tak bardzo pragnęła tego dziecka a teraz czuję że jestem kompletnie nie przygotowana. Ja dziękuję za takie hormony

Nie martw się i nie smutaj. Wszystko będzie dobrze, wiele rzeczy przychodzi intuicyjnie, każda z nas będzie super mamą dla swojego maluszka. Damy radę :)

Karolinka Ty też główka do góry :* poradzisz sobie ze wszystkim a Marcelina wynagrodzi Ci te wszystkie bóle i smutki. Będzie pięknie <3

malutka_mycha lubi tę wiadomość

‹‹ 2033 2034 2035 2036 2037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ