Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Dzięki dziewczyny. Ja się przeraziłam tym, że skoro 1 kg na tydzień a zostało jakieś 6 tygodni to będę miała 18+ a tego to ja nie zniese. No nie ma opcji że ciąża tyle waży. Wieże że waży max 11 kg.
I już czuję ta presje, ludzi jeszcze nie zrzucilas? Oh moja siostra lubi mnie teraz nazywać bańka stanika, albo moja siostrzenica o boże jaki masz brzuch ... I sisotra i siostrzenica są duże, i w ten sposób się dowartosciowujasiostra po ciąży nie schudła nic a wręcz cały czas tyje i skoro teraz mi docina to wiem że po ciąży będzie mnie wkurwiala.
I tu nie chodzi tyle o wagę bo ja dieta i aktywnością z małą to zrzucę. Ale ja jestem podatna na stany depresyjne boje się że hormony mnie dobija i głupie gadanie. Najchętniej bym się odcięła od nich na czas aż "psychicznie" się unormuje
A siostry po prostu pewnie Ci zazdroszczą, dlatego w taki sposób Ci docinają, jak dla mnie osoba która kobiecie w ciąży mówi, że źle wygląda jest co najmniej pozbawiona jakichkolwiek ludzkich uczuć. Przecież wiadomo, że hormony nam szaleją, po co jeszcze dokładać? -
DorotaAnna wrote:Dziewczyny słyszałyście o baby k’tan? To taka jakby chusta bez zawijania wyczailam ostatnio na youtube i się zastanawiam czy to serio takie fajne
Ja ja planuje kupic bo mam psa, ktory strasznie meczy bule zeby go zabierac na spacery po 100 razy dziennie. Nie bedzie mi sie chcialo za kazdym razem tarabanic z psem i z wozkiem to kupuje ta huste zeby zawinac dzidziusia i miec wolne rece - husta juz jest jakby zaplatana wiec nie trzeba sie motac tylko wkladamy dzidziusia i gotowe
Jest jedna wada! - sa rozne rozmiary i jezeli chce uzywac jej ja i moj maz to musimy kupic dwie bo ja jestem malutka, a moj maz bardzo wysoki i szeroki w barach wiec watpie zeby on zmiescil na siebie ten najmniejszy rozmairWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 09:36
-
stresant wrote:Toz to prawdziwe sumo
mnie tez dzis brzuch bolal w nocy, takie bole jak na okres.......az na plecy...musial byc silny bo co chwile mnie budzil...ale rano juz nie bolalo......
no nie! Stresant ale Michellin nam rośnie! całe 3 mm sadełka
mnie ten ból trzymał tak z 1 minutę i sobie pomyślałam, że poród nie będzie przyjemnością....Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 09:41
stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
chce_byc_mama wrote:Ja ja planuje kupic bo mam psa, ktory strasznie meczy bule zeby go zabierac na spacery po 100 razy dziennie. Nie bedzie mi sie chcialo za kazdym razem tarabanic z psem i z wozkiem to kupuje ta huste zeby zawinac dzidziusia i miec wolne rece - husta juz jest jakby zaplatana wiec nie trzeba sie motac tylko wkladamy dzidziusia i gotowe
Jest jedna wada! - sa rozne rozmiary i jezeli chce uzywac jej ja i moj maz to musimy kupic dwie bo ja jestem malutka, a moj maz bardzo wysoki i szeroki w barach wiec watpie zeby on zmiescil na siebie ten najmniejszy rozmair
ooo!!! i to jest dobry argument!!! na SR mieliśmy zajęcia z chustonoszenia z laską, którą własnie pies zmotywował do chusty i ona to pokochała i zajęła się tym również zawodowo. Mnie to nie kręci, ja sie nie będe motaćale pies jest świetnym argumentem
Fasolka77
-
Dziewczyny - MARZEC!!!
Panika mnie ogarnela bo niby staram sie wszystko stopniowo przygotowywac to mam wrazenie, ze i tak wszystko mi sie skumulowalo na ostania chwile!
I w domu i w pracy.
Tak jak caly miesiac siedzialam zbijalam w pracy baki tak od wczoraj mam taki zapierdziel, ze nie bylo czasu to zajrzec. Nagle wszystko do zrobienia na raz. Zostaly mi tylko 2 tygodnie, a czuje, ze sie nie wyrobie i chyba przeloze urlop o tydzien i pojde na macierzynski dopiero 25 marca.
Dzisiaj kurier przywozi wozek!
martusiawp lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Dziewczyny słyszałyście o baby k’tan? To taka jakby chusta bez zawijania wyczailam ostatnio na youtube i się zastanawiam czy to serio takie fajne
-
Fasolka77 wrote:ooo!!! i to jest dobry argument!!! na SR mieliśmy zajęcia z chustonoszenia z laską, którą własnie pies zmotywował do chusty i ona to pokochała i zajęła się tym również zawodowo. Mnie to nie kręci, ja sie nie będe motać
ale pies jest świetnym argumentem
Wlasnie w tym husto-nosidle Baby K'tan fajne jest to, ze nie trzeba sie w nim az tak motac, obwijac i martwic czy aby napewno sie dobrze wszystko zawiazalo. Niby jest jak husta, ale ma takie dwie petle i jest gotowa zeby wlozyc tam dzidziusia.
Do normalnej husty nie mialabym cierpliwosci zeby to wszystko dobrze pozawijac, wiec takie rozwizanie dla amatorow wydaje mi sie byc fajna opcja
-
B_002 wrote:Karola ja myślę że to wina hormonów, bo wiele z nas ma ostatnio jakieś pogorszenie nastroju.
Myślę że to chwilowe, zbliżają się piękne chwile a naszym życiu, już niedługo będziemy mieć swoje szczęścia przy nas -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Ja wczoraj wieczorem sobie popłakałam. Przerazilam się tego wszystkiego co będzie za miesiąc. Tak bardzo pragnęła tego dziecka a teraz czuję że jestem kompletnie nie przygotowana. Ja dziękuję za takie hormony
Mnie ciekawi taka chusta bez motania.. Chętnie się dowiem o niej.
Fasolka.. 3mm.tluszczyku hihi... Boskie stworzenie. Fajnie ze jesteś pod tak dobra opieka :*malutka_mycha, Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:trzymam kciuki Daffi! Fifi się umówił z Brunem chyba bo Bruno też szalał wczoraj
ale to uczucie jak gdzies glowa na wysokosci lini majtek rusza jest takie śmieszne..
Czekam na tate i podjade z nim do labo bo raczej pieszo bym tam nie doszła.Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Zakladalam pobyt do nastepnego piatku wiec wtorek tez jakos przezyje. Nawet nie wiecie, choc pewnie wiecie jak to jest jak juz myslicie ze jest fatalnie a nie jest najgorzej, ze jest w porzadku. Euforia
taki nieoczekiwany obrót akcji z pozytywnym zakończeniem należał Ci się po tylu dniach stresu
Misiabella lubi tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Wlasnie w tym husto-nosidle Baby K'tan fajne jest to, ze nie trzeba sie w nim az tak motac, obwijac i martwic czy aby napewno sie dobrze wszystko zawiazalo. Niby jest jak husta, ale ma takie dwie petle i jest gotowa zeby wlozyc tam dzidziusia.
Do normalnej husty nie mialabym cierpliwosci zeby to wszystko dobrze pozawijac, wiec takie rozwizanie dla amatorow wydaje mi sie byc fajna opcja
No właśnie ja też mam psakurczę nie widzę siebie motającą w normalną chustę dlatego tak mi się spodobał ten baby k’tan ale ja się kompletnie na tym nie znam. A na polskich stronach ciężko coś znaleźć o nim. Będę miała jeszcze w SR zajęcia z chustonoszenia to zapytam tej babeczki cini tym myśli.
Ja wiem że to jest takie iść na łatwiznę ale kurczę po co sobie komplikować życie jak nie trzebaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:06
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Mama 36, ja proponuję jednak skonsultować tą chustę bez motania z fizjoterapeutą i doradcą chusto noszenia
Nie ufam takim wynalazkom i z pewnością nie wsadziłabym w to dziecka, bo po co później sobie pluć w twarz?
Ja ostatnio też mam takie spadki optymizmu... mam córkę która sama wychodzi na dwór, która sama idzie do szkoły, która sama z niej wraca... a teraz, teraz wszystko od nowa i to już nie chodzi o ten rok który spędzimy w domu, ale później, żłobek, przedszkole, choroby...malutka_mycha, Mama36 lubią tę wiadomość
-
chce_byc_mama wrote:Dziewczyny - MARZEC!!!
Panika mnie ogarnela bo niby staram sie wszystko stopniowo przygotowywac to mam wrazenie, ze i tak wszystko mi sie skumulowalo na ostania chwile!
I w domu i w pracy.
Tak jak caly miesiac siedzialam zbijalam w pracy baki tak od wczoraj mam taki zapierdziel, ze nie bylo czasu to zajrzec. Nagle wszystko do zrobienia na raz. Zostaly mi tylko 2 tygodnie, a czuje, ze sie nie wyrobie i chyba przeloze urlop o tydzien i pojde na macierzynski dopiero 25 marca.
Dzisiaj kurier przywozi wozek!
spokojnie! szef Ci powiedział, że jak masz za dużo obowiązków to masz mu to zgłosićto zgłoś!
odciąży Cię i dalej będziesz mogła baki zbijać
Fasolka77
-
Karmelllka90 wrote:Dzięki dziewczyny. Ja się przeraziłam tym, że skoro 1 kg na tydzień a zostało jakieś 6 tygodni to będę miała 18+ a tego to ja nie zniese. No nie ma opcji że ciąża tyle waży. Wieże że waży max 11 kg.
I już czuję ta presje, ludzi jeszcze nie zrzucilas? Oh moja siostra lubi mnie teraz nazywać bańka stanika, albo moja siostrzenica o boże jaki masz brzuch ... I sisotra i siostrzenica są duże, i w ten sposób się dowartosciowujasiostra po ciąży nie schudła nic a wręcz cały czas tyje i skoro teraz mi docina to wiem że po ciąży będzie mnie wkurwiala.
I tu nie chodzi tyle o wagę bo ja dieta i aktywnością z małą to zrzucę. Ale ja jestem podatna na stany depresyjne boje się że hormony mnie dobija i głupie gadanie. Najchętniej bym się odcięła od nich na czas aż "psychicznie" się unormuje
Natalia-tosia, mysla.nieskalana, Karmelllka90, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
chce_byc_mama wrote:Wlasnie w tym husto-nosidle Baby K'tan fajne jest to, ze nie trzeba sie w nim az tak motac, obwijac i martwic czy aby napewno sie dobrze wszystko zawiazalo. Niby jest jak husta, ale ma takie dwie petle i jest gotowa zeby wlozyc tam dzidziusia.
fakt... to Baby K'tan też do mnie bardziej przemawiaFasolka77