X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    każdy przerażony, że marzec, a ja się cieszę jak głupi do sera :P
    Ja też się cieszę :)
    Ja się nie mogłam już tego marca doczekać!

espoir, martusiawp lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    każdy przerażony, że marzec, a ja się cieszę jak głupi do sera :P
    Ja zacznę panikowac jak zacznie się kwiecień, młody nie ma pozwolenia na wyjście wcześniej niż 20kwietnia i koniec kropka :D

espoir, Menka888, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w marcu :)

U mnie cukier po paczkach 87 więc jest dobrze :)

Gorzej ze odebrałam wyniki morfologii i hemoglobina znów w dół, teraz mam 11 i choc biorę żelazo, prenatal duo oraz staram się jeść produkty zawierające Wit c oraz żelazo to z mca na mc coraz niżej... Już nie wiem co mam robić :( chyba dziś kupię wątrobke, wiem że w ciąży nie jest polecana ale może coś pomoże...

Powodzenia na wizytach!

Ja na wadze mam już pewnie plus 15, ważenie dopiero w pon :( obiecywalam sobie ze będzie inaczej niż z córką kiedy przytyłam 20 kg... No ale wtedy zrzucilam to i teraz dam radę. Oby tylko mała była zdrowa :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za te opiniami baby k’tan- mówię ja się kompletnie na tym nie znam, zajęć z chustonoszenia jeszcze nie miałam. A wiecie na youtube to fajnie wyglada :D no trzeba zgłębić temat bardziej

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Aha Basia wkurza mnie te klik przy robieniu zdjecia maz juz to probowal wyjaczyc ale mowi ze sie nie da....maly bedzie spal a ja mu nad glowa bede klikac :(
    Ja na to nawet uwagi nie zwróciłam. Może dlatego że wcześniej używałam lustrzanki a w lustrzankach moment robienia zdjęcia jest jeszcze głośniejszy niż w tym aparacie. To już kwestia mechanizmu, klikające lustra są głośne, ja lubię ten dźwięk.
    Myślę że dziecku się będzie przeszkadzało. Przecież nie będziemy wychowywać dzieci w kompletnej ciszy, a przynajmniej ja planuję "hałasować" np w kuchni normalnie, bez chodzenia na paluszkach :)

Na sesjach zdjęciowych aparaty są dużo głośniejsze a dzieciątka sobie smacznie śpią. Ja też będę dziecku nad głową klikać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 10:51

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    I ja się witam w marcu :)

U mnie cukier po paczkach 87 więc jest dobrze :)

Gorzej ze odebrałam wyniki morfologii i hemoglobina znów w dół, teraz mam 11 i choc biorę żelazo, prenatal duo oraz staram się jeść produkty zawierające Wit c oraz żelazo to z mca na mc coraz niżej... Już nie wiem co mam robić :( chyba dziś kupię wątrobke, wiem że w ciąży nie jest polecana ale może coś pomoże...

Powodzenia na wizytach!

Ja na wadze mam już pewnie plus 15, ważenie dopiero w pon :( obiecywalam sobie ze będzie inaczej niż z córką kiedy przytyłam 20 kg... No ale wtedy zrzucilam to i teraz dam radę. Oby tylko mała była zdrowa :)
    A kiedy zaczęłaś zażywać żelazo i wit c? Bo moja lekarka ostatnio mi powiedziała że na efekty trzeba czekać 3 miesiace bo tyle trwa pełen cykl wyprodukowania nowych krwinek. Więc może u Ciebie jest jeszcze za wcześnie na efekty? A lekarz nie chciał Ci zwiększyć dawki żelaza? U mnie jak morfo nadal spadała to podwoilysmy dawke i wtedy dopiero coś drgnelo

f1d9680377.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i ja, już za 30dni będę starsza :D Widzialyscie, że na kwietniowkach na fb, że dwie już się rozpakowaly?

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    potwierdzam! też oglądałam :)

polecam też Faworytę i Narodziny Gwiazdy... Żony nie polecam :)
    Polecam polski serial 6cio odcinkowy Pakt pierwszy sezon. Coś z wątkiem ciążowym "kolysz się dziecino"

Fasolka77 lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde lekkie opóźnienie. I jakąś starą flądra się dosiadła i kaszle nawet nie zatykając ust... Jeszcze raz i zwrócę pipie uwage.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam,że muszę udoskonalić swój plan golenia się i postanowiłam,że będę robić to systematycznie,dwa razy w tygodniu :D Tak mi zdecydowanie łatwiej się nie pozacinać i nie wykrwawić :D Takie przemyślenia przed południem...

malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Powiem Wam,że muszę udoskonalić swój plan golenia się i postanowiłam,że będę robić to systematycznie,dwa razy w tygodniu :D Tak mi zdecydowanie łatwiej się nie pozacinać i nie wykrwawić :D Takie przemyślenia przed południem...
    Ja się zacielam ostatnio przy kolanie golac psioszke.. Jak to możliwe nie wiem,???
    Ale też mam takie teraz założenie! Nie chce z buszem trafić do szpitala. Oni gola na sucho. Przeszłam już raz. Jak się drugi raz poród zaczął to pierwsze co poszłam w domu swoim do wanny się ogolic.. No dobra.. Małż mnie golił.

mysla.nieskalana, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kurde lekkie opóźnienie. I jakąś starą flądra się dosiadła i kaszle nawet nie zatykając ust... Jeszcze raz i zwrócę pipie uwage.
    Zjedz ja z gory na dol ....nie widzi ze z brzuszkiem jestes a bakterie rozsiewa.....starzy ludzie tego nie rozumieja ...boze jak ja bede stara to na odstrzal albo zamknac w zakladzie...

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja się zacielam ostatnio przy kolanie golac psioszke.. Jak to możliwe nie wiem,???
    Ale też mam takie teraz założenie! Nie chce z buszem trafić do szpitala. Oni gola na sucho. Przeszłam już raz. Jak się drugi raz poród zaczął to pierwsze co poszłam w domu swoim do wanny się ogolic.. No dobra.. Małż mnie golił.
    No właśnie,chciałam na lenia robić to raz w tygodniu,ale to jest wtedy już za trudno .Dwa razy to włosy wtedy aż tak urosną i nawet jak odrobina zostanie to tego tak nie widać. Zresztą ja się sama ze sobą lepiej czuję jak jestem gładka! To mamy postanowione-jakie dni wybierasz? :D

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 1 marca 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Oo najgorzej na sucho. Przecież to będzie podrażnienie na podrażnieniu. Dobrze wiedzieć, zanim wyrusze do szpitala muszę się ogolic.

f1d9680377.png

Wysłany: 1 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka a Ty mi się snilas dzisiaj :D
    Że założyła tutaj wątek z erotycznymi historyjkami i jak któraś miała wene to tworzyła swoje dzieło :D przeczytałam dwie i obudziłam się podniecona. To chyba znak żeby dzisiaj męża w obroty wziąć :D

mysla.nieskalana, KarmeLoVe, B_002, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A kiedy zaczęłaś zażywać żelazo i wit c? Bo moja lekarka ostatnio mi powiedziała że na efekty trzeba czekać 3 miesiace bo tyle trwa pełen cykl wyprodukowania nowych krwinek. Więc może u Ciebie jest jeszcze za wcześnie na efekty? A lekarz nie chciał Ci zwiększyć dawki żelaza? U mnie jak morfo nadal spadała to podwoilysmy dawke i wtedy dopiero coś drgnelo

Hmm biorę jakoś niecałe 2 mce... Więc może to dlatego. Jak mi przepisywala żelazo to mówiła że zaczynamy od 1 tabletki, jak nie będzie poprawy to zwiększymy. Na kolejnej wizycie było lepiej o 0.2 więc może dlatego nie dała mi więcej. A teraz znów w dół. Najgorzej że wizyta dopiero 12 marca a ja mam tabletek tyle, że wystarczy na branie raz dziennie. Chyba że pójdę do swojego inteenisty i poproszę o przepisanie żeby sama mogła zwiększyć dawkę... Tylko średnio mam ochotę chodzić po przychodniach żeby nic nie złapać :(

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Nie martw się i nie smutaj. Wszystko będzie dobrze, wiele rzeczy przychodzi intuicyjnie, każda z nas będzie super mamą dla swojego maluszka. Damy radę :)

Karolinka Ty też główka do góry :* poradzisz sobie ze wszystkim a Marcelina wynagrodzi Ci te wszystkie bóle i smutki. Będzie pięknie <3

Kochana, ja wiem! Po prostu już zmęczenie fizyczne daje się mocno we znaki ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 1 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobiny 11 to jeszcze nie najgorzej, mi spadło do 9 i wtedy zwiekszalysmy dawkę. Więc może na razie się tylko dieta posiłku, szpinak ma chyba dużo żelaza? A wątróbka raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzi. Soki lub zakwas z buraków?

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie,chciałam na lenia robić to raz w tygodniu,ale to jest wtedy już za trudno .Dwa razy to włosy wtedy aż tak urosną i nawet jak odrobina zostanie to tego tak nie widać. Zresztą ja się sama ze sobą lepiej czuję jak jestem gładka! To mamy postanowione-jakie dni wybierasz? :D
    No ja mam tak że mogę się jutro już golic więc poczekam na Ciebie. Będziemy się pilnować :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Fasolka a Ty mi się snilas dzisiaj :D
    Że założyła tutaj wątek z erotycznymi historyjkami i jak któraś miała wene to tworzyła swoje dzieło :D przeczytałam dwie i obudziłam się podniecona. To chyba znak żeby dzisiaj męża w obroty wziąć :D
    To przez to libido co jej wysyłałam, mycha Ty przejęłas! Fasolka, teraz się dogadacie co do skurczu hahah :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
‹‹ 2034 2035 2036 2037 2038 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ