X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam wyniki. morfologia nieznacznie sie rozni od poprzedniej a hemoglobina stoi w miejscu wiec bez tragedii.
    cukier na czczo wyszedl 105 a glukometr pokazywal 115.. a ja potem schizuje.
    powiedzcie mi co z tymi ketonami... bo tylko do tego w moczu mozna sie przyczepic.. codziennie robie paskami badanie i nigdy nie zabarwil sie inaczej ciagle mialam glukoze ujemna i ketony tez.. czy to moze byc wynik ze ja tego dnia tak dlugo nie jadlam (9 godzin)i najadlam sie dopiero przed snem? czy myslec o czyms powaznijeszym?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/65d76d611459.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/87d92be91e54.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 11:35

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    To przez to libido co jej wysyłałam, mycha Ty przejęłas! Fasolka, teraz się dogadacie co do skurczu hahah :D
    Haha, faktycznie :D

f1d9680377.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kijowizna dzisiaj. Wczoraj taki dobry dzień a dzisiaj do dupy. Nawet słońce się na mnie obrazilo i znów jest szaro buro. Mieliśmy jechać dzisiaj do urzędu i na zakupy, tak się cieszylam. A K oznajmił ki wieczorem, że jednak nie może wziac wolnego dzisiaj. Kuźwa, cały tydzień czekałam na ten piątek. Wiecie, ja wszystko ogarniam sama, tak mi potrzeba, żebyśmy coś razem kupili. Zła jestem, poklocilam się z nim z rana. Przykro mi. Do tego czuję się taka niepotrzebna. Zero seksu od nie pamiętam kiedy, wiecznie sama w tym domu, ostatnio mi obiecał randkę i co? Jeden weekend minął, drugi się zapowiada że też minie bez echa, bo to przecież trzeba zaplanować,mamy dziecko w domu. Pytał sam, co bym chciała to wymyśliłam indyjska restauracje. Nigdy nie byłam w takiej i zamarzylam sobie pójść. I dupa. Wczoraj pół dnia zasuwalam, żeby ugoscic jego rodziców, tak z epotem jka siedzieli to mi normalnie głowa opadala że zmęczenia. Dzisiaj jego przyjaciel będzie z żoną w okolicy i mają się spotkać wieczorem. Myślicie, że mi zaproponował, żebym pojechała z nim? Przykro mi jak nie wiem. Może akurat to jest poklosie mojego gorszego samopoczucia ostatnio, ale jakoś tak łatwo mnie zranić teraz, jakaś wyjątkowo wrażliwa jestem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2019, 11:43

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafii mi mowili ze jesli ketony sie pojawiaja raz na jakis czas, to nic nie oznacza zlego. Tylko trzeba sprawdzic czy to nie dzien za dniem.

mysla.nieskalana, Daffi lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi,no ja wczoraj pisałam,ze mi doktorek powiedział,że to jest w porządku.Jednorazowo to nic złego nie znaczy,też miałam 15 mg.

Daffi lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 1 marca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ale kijowizna dzisiaj. Wczoraj taki dobry dzień a dzisiaj do dupy. Nawet słońce się na mnie obrazilo i znów jest szaro buro. Mieliśmy jechać dzisiaj do urzędu i na zakupy, tak się cieszylam. A K oznajmił ki wieczorem, że jednak nie może wziac wolnego dzisiaj. Kuźwa, cały tydzień czekałam na ten piątek. Wiecie, ja wszystko ogarniam sama, tak mi potrzeba, żebyśmy coś razem kupili. Zła jestem, poklocilam się z nim z rana. Przykro mi. Do tego czuję się taka niepotrzebna. Zero seksu od nie pamiętam kiedy, wiecznie sama w tym domu, ostatnio mi obiecał randkę i co? Jeden weekend minął, drugi się zapowiada że też minie bez echa, bo to przecież trzeba zaplanować,mamy dziecko w domu. Pytał sam, co bym chciała to wymyśliłam indyjska restauracje. Nigdy nie byłam w takiej i zamarzylam sobie pójść. I dupa. Wczoraj pół dnia zasuwalam, żeby ugoscic jego rodziców, tak z epotem jka siedzieli to mi normalnie głowa opadala że zmęczenia. Dzisiaj jego przyjaciel będzie z żoną w okolicy i mają się spotkać wieczorem. Myślicie, że mi zaproponował, żebym pojechała z nim? Przykro mi jak nie wiem. Może akurat to jest poklosie mojego gorszego samopoczucia ostatnio, ale jakoś tak łatwo mnie zranić teraz, jakaś wyjątkowo wrażliwa jestem.
    Najlepiej to chyba jakbyś mu to wszystko powiedziała. Że Ci przykro i że czujesz się samotna. Wiadomo,że teraz nasze hormony też robią z nami co chcą,ale on powinien to wiedzieć,że możesz mieć gorsze samopoczucie. A jak wiesz,chłopy to małodomyślne istoty,im trzeba wszystko prosto :)

Mama36, B_002, estrella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 1 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona to normalne że teraz wszystko bardziej przezywasz. Może mąż zapomniał o wspólnym wyjściu? Wiem że niefajnie się tak prosić i przypominać ale to może być zwykle nieporozumienie. A na seks macie zakaz? Czy brak ochoty którejś ze stron?
    A kolega z żoną idzie na to spotkanie? Jeżeli tak to faktycznie kijowo. Wiem że ciężko, bo ja zazwyczaj zaczynam od razu płakać, ale może spróbuj spokojnie mu wyjaśnić jak się czujesz. Ze siedzisz całymi dniami w domu i potrzebujesz jego uwagi i jakiegoś wyjścia do ludzi.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie w dniu labo juz nie robilam paskiem bo nie mialam czasu ledwo oddalam probke do badania a gdzie tu jeszcze druga na paski.. a w probce do badania nie chcialam grzebac paskiem. dzis rano zrobilam to tez zabarwienia nie zmienily i sie zastanawiam bo pozatym moglabym powiedziec ze wyniki calkiem super.
    tylko hba1c nie wiem czy bede miala do poniedzialku.

b2ujp2.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie! Nowe słowa do piosenki Lidla! Tylko nie to! :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Misiabella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodze! Maly 47 centyl przeplywy dobre, wody, ktg i ruchy, no i cukrzyca pod kontrola, chyba moja ;) sama sobie dobralam igle, obnizylam insuline do 10 j i dzis nie bylo cial ketonowych ani niedocukrzenia. A mowili ze nie ma szans by maly wskoczyl z 2 centyla na 47 :) Ja nie sadze ze on byl w ogole na 2, tylko na 10tym tak jak pomierzyl mnie ten lekarz z zewnatrz. Moze dzieci rosna skokowo, poza tym ze trzeba uwzglaednic blad pomiaru w obie strony i moze powstac taka budzaca groze diagnoza ;)

malutka_mycha, Rudzik1, Kasionek, Kiwona, mysla.nieskalana, Daffi, Anete, MamaAga85, stresant, Natalia-tosia, Mama36, B_002, martusiawp, DorotaAnna, estrella, Kasiulka90, Tunia76, Fasolka77, Lolka30, espoir lubią tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Najlepiej to chyba jakbyś mu to wszystko powiedziała. Że Ci przykro i że czujesz się samotna. Wiadomo,że teraz nasze hormony też robią z nami co chcą,ale on powinien to wiedzieć,że możesz mieć gorsze samopoczucie. A jak wiesz,chłopy to małodomyślne istoty,im trzeba wszystko prosto :)
    Dokładnie słowo w słowo... Mnie całe życie faceci uczyli zedo nich nie można po Rusku tylko prosto z mostu! I do tego wprost bo Oni się nie domysla. Wiem ze im trzeba czasem parę razy gadać to samo... Ale. Pomysl że tak ma każda z Nas czasem :)
    Ja o randce a głos gadam już od tygodnia i to żartuję sobie na ten temat.
    Tak Czy siak do nich trzeba bez nerwów i wytłumaczyć jak krowie na rowie. Nie ma. Innego wyjścia

mysla.nieskalana, Tunia76 lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia piękne wiadomości :D to idź się tulic z synkiem :)

f1d9680377.png

Wysłany: 1 marca 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chcę na randkę :) jeszcze póki możemy. Ale z terminem trochę kiepsko, muszę coś pokombinowac

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Wychodze! Maly 47 centyl przeplywy dobre, wody, ktg i ruchy, no i cukrzyca pod kontrola, chyba moja ;) sama sobie dobralam igle, obnizylam insuline do 10 j i dzis nie bylo cial ketonowych ani niedocukrzenia. A mowili ze nie ma szans by maly wskoczyl z 2 centyla na 47 :) Ja nie sadze ze on byl w ogole na 2, tylko na 10tym tak jak pomierzyl mnie ten lekarz z zewnatrz. Moze dzieci rosna skokowo, poza tym ze trzeba uwzglaednic blad pomiaru w obie strony i moze powstac taka budzaca groze diagnoza ;)
    Cudnie!! Co w domku to w domku:)

b2ujp2.png

Wysłany: 1 marca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella cudownie! Mówiłam ,ze oni tam coś ćpią! :D

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy dzis wyjść ale nasze wyjście chyba skonczy sie na tym ze pojedziemy.. Nie wiem jak ja dojde do restauracji.. Chyba ze pójdziemy do tej kolo nas bo dalej nawet nie zamierzam się turlać.

b2ujp2.png

Wysłany: 1 marca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18,bo tak jest..chłopy to proste stworzenia są..A prawda jest taka,że my też potrafimy sobie coś w głowie wymyślić,co tylko my rozumiemy :D Ja mam chyba trochę męski mózg i też lubie wiedzieć co ktoś ode mnie chce niz się domyślać.

Mama36 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella, to cudowne wieści! Ale będzie przytulaskow w domu, co? :D

Laski, ja o tym mówię, to nie jest tak, że ja mu się każe domyślać. Znam inne pary, gdzie faceci nie mają takich jasnych komunikatow i wiecznie są spiny. Ale i tam facet raz na jakiś czas wychodzi z inicjatywą. Dla mnie to żenujące, że miałabym mu powtarzać codziennie, czego potrzebuje.
    Znajomy będzie z żoną, to już nie raz tak wyglądało, ze oni się w 3 spotykali, bo się znają od lat w 3... No ale tak czy siak, byłoby milo, gdyby mnie uwzględnił. I do tego, jak oni są w okolicy, to są i tak pół godziny drogi stąd. Mojemu mężowi do głowy by nie przyszło, żeby choć raz to oni przyjechali tutaj, zawsze on urządza wycieczki. A ja potem czekam pół nocy na niego bo pociąg ostatni jedzie po północy. Też nie pomyśli, że może choć raz niech oni przyjadą bliżej. Ja teraz w 8 miesiącu, mamy w domu już dziecko a wiecznie trzeba się do nich dostosować. Kurde. Dzisiaj ma nie pić przynajmniej, obiecał mi. Ale czy mu ufam? Hmm
    A co do seksu, to od początku roku mamy zgodę i ani razu nie było choćby pieszczot. A mówię o swoich potrzebach. Nic,zero. Jestem sfrustrowana.

Misiabella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella SUPER WIEŚCI !!! leć do synka :) oboje będziecie wniebowzięci :)

Misiabella lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 1 marca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwonia, w ciazy czlowiek jest z natury przewrazliwiony, sle ci faceci sa tacy malo domyslni niestety...Nie wszyscy co prawda.

Mama36 lubi tę wiadomość

relg3e5e8ajpipsb.png
‹‹ 2035 2036 2037 2038 2039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ