X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy jednego dzidziusia.

india, Daffi lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna tak sobie to tłumacze... Wiem, że co ma być to będzie. Chyba dzis mam gorszy humor, pogoda mnie przygnebia i takie czarne myśli krążą... Ale muszę się wziąć w garść!

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przepraszam jeżeli Cię z kimś pomyliłam, ale Ty nie miałaś wcześniej dwóch serduszek? Jeżeli tak to strasznie mi przykro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 14:31

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Przykro mi :(
    Co z drugim? Wchłonął się? Nie zagraża temu?

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przykro mi...

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny czy zdarzały Wam się omdlenia w ciąży ?
    Nie. Ale dwa razy miałam czarno przed oczami. Szybko leciałam do łóżka i mi po czasie przechodziło. Dzisiaj byłam z córką na spacerze i na szczęście już przed blokiem mi się słabo zrobiło. Szybko weszłam, zdjęłam buty i na łóżko. Boję się, bo jestem sama z moją dwulatką.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    U nas córka przyniosła gorączkę bostońska:/ mam nadzieje ze się nie zarazę...
    Co do łososia wydaje mi się ze wędzenie nie pozbywa toxo... ja kupuje wędzonego i smażę żeby na pewno był ok- tez jest puszny!
    Chodzi o wirusa? Mój syn miał 2 razy, nigdy nie złapałam. Ogólnie podobno dorośli rzadko chorują.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Przykro mi :(
    Co z drugim? Wchłonął się? Nie zagraża temu?

Najprawdopodobniej się wchłonął. Z dzidziem jest wszystko w porządku. Ma 3,5 cm, widziałam nóżki, rączki i skakał sobie w brzuchu.

siamyrka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja na początku też miałam dwa pęcherzyki i zarodki. Ale to jeszcze zanim mogłam zobaczyć serduszka. I lekarz tez mówił, że jeden może się wchłonąć i tak też się stało. U ciebie naprawdę przykro skoro już serduszka widziałaś...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Najprawdopodobniej się wchłonął. Z dzidziem jest wszystko w porządku. Ma 3,5 cm, widziałam nóżki, rączki i skakał sobie w brzuchu.
    To dobrze. W całym tym nieszczęściu to dobrze, że wchłonął się. Na fb dziewczyna straciła jednego bliźniaka i on zagraża drugiemu. Nie wiem jak to się skończyło bo zniknęła.
    Przykro mi :( pewnie już się przyzwyczailiscie do myśli o dwójce. Ale musisz być silna dla tego 3,5 cm szczęścia :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    To dobrze. W całym tym nieszczęściu to dobrze, że wchłonął się. Na fb dziewczyna straciła jednego bliźniaka i on zagraża drugiemu. Nie wiem jak to się skończyło bo zniknęła.
    Przykro mi :( pewnie już się przyzwyczailiscie do myśli o dwójce. Ale musisz być silna dla tego 3,5 cm szczęścia :)

Przyzwyczailiśmy się ale jestem szczęśliwa, że z tym jednym jest wszystko w porządku. Fajnie sobie fikał w brzuchu :)

DoCelu 3, siamyrka, kamylalyt, Wiewióreczka, Natalia-tosia, india, Kasiulka90, estrella lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No na nudę nie możesz narzekać .Przykro mi ale ważne ,że maluszek dobrze się rozwija .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dobrze ze wszystko dobrze z jednym maluszkiem :)

f1d9680377.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny czy zdarzały Wam się omdlenia w ciąży ?

W tej tak. Są ciagle. Zwiekszyłam przez to dawkę magnezuu i staram się robić wszystko jak flegmatyk.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karolinko, widocznie miało tak być...jest w tym wszystkim jeden mały plusik, że ciąża pojedyncza jest bezpieczniejsza. Dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka! Teraz będzie tylko dobrze :)

Ja też mam stres Dziewczyny...w poniedziałek o 17 wizyta, w środę prenatalne, ale już półtora tygodnia nie byłam na USG i się martwię...tym, czym Wy wszystkie. Pocieszam się, że nie mam plamień, bólu brzucha, żadnych złych objawów. Ani w ogóle objawów, bo mdłości to ja w tej ciąży nie miałam ani przez minutę.

Ile bierzecie magnezu w przeliczeniu na mg? Ja 450 mg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 15:42

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    Chodzi o wirusa? Mój syn miał 2 razy, nigdy nie złapałam. Ogólnie podobno dorośli rzadko chorują.
    Tak... to pocieszające! Akurat znam przypadek ze oboje rodzice chorzy byli wiec już się martwię na zapas . Ale może będzie ok!

Karolina najważniejsze ze jeden dzidziuś ślicznie fika!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już macie rączki, nóżki, badania prenatalne... Aja wciąż czekam na potwierdzenie tej zakręconej ciąży :(
    Już mnie to męczy dziewczyny. Jestem zwyczajnie zmęczona tym co się dzieje. Jestem twarda, ale każdy ma swoje granice. Oby już WTA środę się to wyjaśniło albo w jedną albo w drugą stronę bo naprawdę mam dość :(
    Sorki, Ale musiałam się pożalić trochę :(

Wysłany: 14 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie suplementuje magnezu, ponieważ mmam go w normie. Lekarz mi powiedział, że jeśli chce zacząć cokolwiek suplementować to mam najpierw sprawdzić poziom badaniami i dopiero przy niedoborach wprowadzać suplementacje.

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 14 września 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Celu a kiedy będziesz miała wyniki dzisiejszej bety? To już będzie jakis punkt zaczepienia. ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Do Celu a kiedy będziesz miała wyniki dzisiejszej bety? To już będzie jakis punkt zaczepienia. ;-)
    Jadę na pobranie na 16.30. Wyniki będą po godzinie więc przed 18.00 będą. Ale mam świadomość, że przy tak wysokiej becie może beta się nie podwajac już.
    Zobaczymy.

‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ