Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy jednego dzidziusia.

india, Daffi lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna tak sobie to tłumacze... Wiem, że co ma być to będzie. Chyba dzis mam gorszy humor, pogoda mnie przygnebia i takie czarne myśli krążą... Ale muszę się wziąć w garść!

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przepraszam jeżeli Cię z kimś pomyliłam, ale Ty nie miałaś wcześniej dwóch serduszek? Jeżeli tak to strasznie mi przykro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 14:31

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Przykro mi :(
    Co z drugim? Wchłonął się? Nie zagraża temu?

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina przykro mi...

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny czy zdarzały Wam się omdlenia w ciąży ?
    Nie. Ale dwa razy miałam czarno przed oczami. Szybko leciałam do łóżka i mi po czasie przechodziło. Dzisiaj byłam z córką na spacerze i na szczęście już przed blokiem mi się słabo zrobiło. Szybko weszłam, zdjęłam buty i na łóżko. Boję się, bo jestem sama z moją dwulatką.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Monia* Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    U nas córka przyniosła gorączkę bostońska:/ mam nadzieje ze się nie zarazę...
    Co do łososia wydaje mi się ze wędzenie nie pozbywa toxo... ja kupuje wędzonego i smażę żeby na pewno był ok- tez jest puszny!
    Chodzi o wirusa? Mój syn miał 2 razy, nigdy nie złapałam. Ogólnie podobno dorośli rzadko chorują.

gannyx8dgwh2yzmc.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Przykro mi :(
    Co z drugim? Wchłonął się? Nie zagraża temu?

Najprawdopodobniej się wchłonął. Z dzidziem jest wszystko w porządku. Ma 3,5 cm, widziałam nóżki, rączki i skakał sobie w brzuchu.

siamyrka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja na początku też miałam dwa pęcherzyki i zarodki. Ale to jeszcze zanim mogłam zobaczyć serduszka. I lekarz tez mówił, że jeden może się wchłonąć i tak też się stało. U ciebie naprawdę przykro skoro już serduszka widziałaś...

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Najprawdopodobniej się wchłonął. Z dzidziem jest wszystko w porządku. Ma 3,5 cm, widziałam nóżki, rączki i skakał sobie w brzuchu.
    To dobrze. W całym tym nieszczęściu to dobrze, że wchłonął się. Na fb dziewczyna straciła jednego bliźniaka i on zagraża drugiemu. Nie wiem jak to się skończyło bo zniknęła.
    Przykro mi :( pewnie już się przyzwyczailiscie do myśli o dwójce. Ale musisz być silna dla tego 3,5 cm szczęścia :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    To dobrze. W całym tym nieszczęściu to dobrze, że wchłonął się. Na fb dziewczyna straciła jednego bliźniaka i on zagraża drugiemu. Nie wiem jak to się skończyło bo zniknęła.
    Przykro mi :( pewnie już się przyzwyczailiscie do myśli o dwójce. Ale musisz być silna dla tego 3,5 cm szczęścia :)

Przyzwyczailiśmy się ale jestem szczęśliwa, że z tym jednym jest wszystko w porządku. Fajnie sobie fikał w brzuchu :)

nick nieaktualny, siamyrka, kamylalyt, Wiewióreczka, Natalia-tosia, india, Kasiulka90, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No na nudę nie możesz narzekać .Przykro mi ale ważne ,że maluszek dobrze się rozwija .

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina dobrze ze wszystko dobrze z jednym maluszkiem :)

f1d9680377.png
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny czy zdarzały Wam się omdlenia w ciąży ?

W tej tak. Są ciagle. Zwiekszyłam przez to dawkę magnezuu i staram się robić wszystko jak flegmatyk.

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Karolinko, widocznie miało tak być...jest w tym wszystkim jeden mały plusik, że ciąża pojedyncza jest bezpieczniejsza. Dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka! Teraz będzie tylko dobrze :)

Ja też mam stres Dziewczyny...w poniedziałek o 17 wizyta, w środę prenatalne, ale już półtora tygodnia nie byłam na USG i się martwię...tym, czym Wy wszystkie. Pocieszam się, że nie mam plamień, bólu brzucha, żadnych złych objawów. Ani w ogóle objawów, bo mdłości to ja w tej ciąży nie miałam ani przez minutę.

Ile bierzecie magnezu w przeliczeniu na mg? Ja 450 mg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 15:42

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia* wrote:
    Chodzi o wirusa? Mój syn miał 2 razy, nigdy nie złapałam. Ogólnie podobno dorośli rzadko chorują.
    Tak... to pocieszające! Akurat znam przypadek ze oboje rodzice chorzy byli wiec już się martwię na zapas . Ale może będzie ok!

Karolina najważniejsze ze jeden dzidziuś ślicznie fika!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już macie rączki, nóżki, badania prenatalne... Aja wciąż czekam na potwierdzenie tej zakręconej ciąży :(
    Już mnie to męczy dziewczyny. Jestem zwyczajnie zmęczona tym co się dzieje. Jestem twarda, ale każdy ma swoje granice. Oby już WTA środę się to wyjaśniło albo w jedną albo w drugą stronę bo naprawdę mam dość :(
    Sorki, Ale musiałam się pożalić trochę :(

Wysłany: 14 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz nie suplementuje magnezu, ponieważ mmam go w normie. Lekarz mi powiedział, że jeśli chce zacząć cokolwiek suplementować to mam najpierw sprawdzić poziom badaniami i dopiero przy niedoborach wprowadzać suplementacje.

w4sqikgnoh8ujau7.png

Wysłany: 14 września 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Celu a kiedy będziesz miała wyniki dzisiejszej bety? To już będzie jakis punkt zaczepienia. ;-)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Do Celu a kiedy będziesz miała wyniki dzisiejszej bety? To już będzie jakis punkt zaczepienia. ;-)
    Jadę na pobranie na 16.30. Wyniki będą po godzinie więc przed 18.00 będą. Ale mam świadomość, że przy tak wysokiej becie może beta się nie podwajac już.
    Zobaczymy.

‹‹ ‹ 203 204 205 206 207 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ