X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pracujące, tak sobie myśle ze podziwiam Was. Ja w pierwszej ciąży pracowałam do końca 4 miesiąca ale pracowałabym dluzej, gdyby nie ta nieszczęsna szyjka. Czułam się spoko. A teraz masakra... słabo mi, mdłości męczą ciagle, nie wiem jak miałabym pracować w takiej sytuacji

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    DorotaAnna tak sobie to tłumacze... Wiem, że co ma być to będzie. Chyba dzis mam gorszy humor, pogoda mnie przygnebia i takie czarne myśli krążą... Ale muszę się wziąć w garść!

Ja mam tak samo ....jeszcze ta bezsenosc dzisiejszej nocy i telepanie......juz w myslach ukladalam ze serduszko przestao bic tak jak ostatnio....a do wizyty jeszcze tydzien.....mdlosci mniejsze piersi nie bola...katastrofa..jeszcze ze chodze do pracy to przynajmniej 8 godziny nie mysle o ciazy bo tak to bym juz zwariowala

zmierzylam cisnienie rano i mialam w normie ale puls 106 bardzo wysoki po pol godziie lezenia spadl do 90 to tez wysoko......
    wzielam magnez 375mg i przestalo mnie trześć...wiec chyba bede musiala brac ten magnez
    Do dzis bylam bardzo pozytywnie nastawiona do ciazy ale zaczynam miec watpliwosci czy aby napewno bedzie dobrze

Do celu kiedy beta? nie martw sie ja tez raczek nie wiedzialam

• Aasha Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, ze energię pożera ze mnie moja córa, ale dzielimy się opieka z moimi rodzicami, wiec mam np czas w ciągu dnia żeby się zdrzemnąć chwileczkę ... jejku już chce żeby ten pierwszy trymestr minął , czuje się do dupy. O, pozwoleń się. Do Celu, wcale Ci się nie dziwie, takie stanie w rozkroku chyba jest najgorsze :( życzę Ci, żeby wszystko się szybko wyjaśniło. I żeby jednak w ta dobra stronę :)

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Wy już macie rączki, nóżki, badania prenatalne... Aja wciąż czekam na potwierdzenie tej zakręconej ciąży :(
    Już mnie to męczy dziewczyny. Jestem zwyczajnie zmęczona tym co się dzieje. Jestem twarda, ale każdy ma swoje granice. Oby już WTA środę się to wyjaśniło albo w jedną albo w drugą stronę bo naprawdę mam dość :(
    Sorki, Ale musiałam się pożalić trochę :(
    My Ciebie doskonale rozumiemy...i tak jesteś super twardą babką, podziwiam Cię bardzo. Jeszcze troszkę i wszystko się wyjaśni. Wiesz, ile kciuków w całej Polsce jest za Ciebie i maluszka trzymanych?:)
    Daj dziś znać jaka beta wyszła.

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Ja mam tak samo ....jeszcze ta bezsenosc dzisiejszej nocy i telepanie......juz w myslach ukladalam ze serduszko przestao bic tak jak ostatnio....a do wizyty jeszcze tydzien.....mdlosci mniejsze piersi nie bola...katastrofa..jeszcze ze chodze do pracy to przynajmniej 8 godziny nie mysle o ciazy bo tak to bym juz zwariowala

zmierzylam cisnienie rano i mialam w normie ale puls 106 bardzo wysoki po pol godziie lezenia spadl do 90 to tez wysoko......
    wzielam magnez 375mg i przestalo mnie trześć...wiec chyba bede musiala brac ten magnez
    Do dzis bylam bardzo pozytywnie nastawiona do ciazy ale zaczynam miec watpliwosci czy aby napewno bedzie dobrze

Do celu kiedy beta? nie martw sie ja tez raczek nie wiedzialam
    Telepanie, bezsenność i wysoki puls nie jest objawem niczego złego, nie przejmuj się! Mnie raz w nocy telepie, a raz gorąco nie do wytrzymania. Prawie każda noc bezsenna. Wczoraj ciśnienie 90x48 - i to mierzone trzy razy, bo aż nie wierzyłam ;) Mdłości u mnie zero, cycki raz lekko bolą, raz nie.
    Myślę, że ważne, by nie było skurczów brzucha, krwawień, plamień, a reszta to takie uboczne objawy, które każda przechodzi inaczej.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio ciśnienie miałam 80/50. Też się tragicznie czułam, jak mi lekarka zmierzyła to aż nie wierzylam

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka dzieki za pocieszenie:)

tez sobie mowie ze jak brzuch nie boli to jest ok......do tego nie biore zadnych lekow na podtrzymanie, wiec jakby serce nie bilo to bym zaczeła krwawic......i tak nic nie zrobie i co ma byc to bedzie....staram to sobie racjonalnie tlumaczyc ale ciezko.....

Dzis zamierzam powiedziec mamie.....zreszta chyba nie bede musiec bo jak zobaczy moj brzuch to sie sama domysli :)

• india Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Dziewczyny mamy jednego dzidziusia.
    Karolina przykro mi bardzo :(
    Przez przypadek w tel wcisnelam "lubie" i nie mozna tego odklikac :(

ug378ribe4qdpu6z.png
  • india Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy już rośnie wam brzuszek?
    U mnie uwidocznil sie w tym tygodniu :p

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rano mam minimalnie odstający (wcześniej miałam wklęsło-płaski), ale wieczorami mam niezły bandzioch...tylko, że ja futruję jak prosiak, żeby przytyć, bo mam niedowagę.

India, dawaj foto :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 16:46

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 14 września 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki, delikatna anemia ale podobno w ciąży niektóre parametry są fizjologiczne obniżone.

Ja już też wieczorem mam spory, od wczoraj przestałam spać na brzuchu bo już mi zaczęło przeszkadzać. I od razu gorzej mi się spało :)

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Karolina przykro mi bardzo :(
    Przez przypadek w tel wcisnelam "lubie" i nie mozna tego odklikac :(

Spokojnie kochana, rozumiem :) mamy jednego maluszka, wierzę że wszystko będzie z nim dobrze.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam ale to moja 2ga ciaza:) Jestem w 11+1. W pierwszej 2-3 tygodnie pozniej mialam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana. Wyniki mąż odbierze jakoś koło 18.00. Zobaczymy.

Wysłany: 14 września 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki :) będzie dobrze

f1d9680377.png
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wszystko będzie dobrze z waszym maluszkiem zobaczysz! Ja już mam brzuszek choć to moja 1 ciąża, zaopatrzyłam się w spodnie jansowe ciążówki i dresowe :P Bardzo mi piersi urosły, nie dopinam niektórych koszul w biuście :o A wcześniej miałam 75B.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 17:50

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Karollinax26 wszystko będzie dobrze z waszym maluszkiem zobaczysz! Ja już mam brzuszek choć to moja 1 ciąża, zaopatrzyłam się w spodnie jansowe ciążówki i dresowe :P Bardzo mi piersi urosły, nie dopinam niektórych koszul w biuście :o A wcześniej miałam 75B.
    Wczoraj byłam u endokrynolog robieram się a ona na cały głos ."o Boże ale pani cycki urosły "także chyba każda z nas tak ma ;-)

valetta94 lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozamiatane dziewczyny. Beta spada. :(
    Pójdę w środę na to usg i poproszę sama o zakończenie tej ciąży. Szkoda :(

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 trzymaj się kochana!

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do celu nie wierzę.A dużo spadła ? Robiłaś o tej samej godzinie ? Jest mi tak strasznie przykro bo byłam pewna że będzie dobrze .Kochana trzymja się.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
‹‹ 204 205 206 207 208 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ