X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zdarzały Wam się omdlenia w ciąży ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja mam bardzo często zawroty głowy i robi mi się ciemno przed oczami, właściwe od samego początku cciąży. Wcześniej nigdy mi się to nie zdarzało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 09:42

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    nie zemdlalam ani razu ale czesto kreci mi sie w glowie az mam taki nie ostry obraz w oczach i do tego przyspieszony puls.
    ale podobno omdlenia sie zdarzaja wiec trzeba na siebie uwazac jesli tylko cos Cie niepokoi nie wychodz z domu by nie zaliczyć upadku np na chodniku

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś zdarzyło, jak wyszłam spod prysznica.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Mi się dziś zdarzyło, jak wyszłam spod prysznica.
    jest ktos z toba w domu? dobrze komus powiedziec ze tak sie czujesz.. kurcze nic Ci sie nie stalo?

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat teraz jestem w domu rodzinnym, więc zawołałam mamę. Nogi miękkie jak z waty, padłam i nie byłam w stanie się podnieść. Przed 13 mam lekarza.

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 14 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży około 16 tygodnia, wylądowałam w szpitalu. Na środku ulicy, zaczęły mi latać przed oczami mroczki, do tego dretwiała mi prawa część ciała, zaczynając od buzi kończąc na nodze w nocy potworny ból głowy. u
    Uczucie okropne, ogromny strach. Diagnoza: tezyczka z powodu niedoboru mmagnezu i sodu, zalecenia suplementacja magnezu i sodu oraz pić minimum 3 litry wody dziennie. Więcej się tta sytuacja nie pojawiła, z córką było wwszystko ok.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    o 18.Ale tam zawsze jest opoźnienie wiec kolo 19 pewnie wejde .Ja narazie najabrdziej przeżywam wizytę poniedziałkową bo cały miesiac minął i mam nadziję ,ze moje maluszek sobie radosnie fika w brzuchu .
    Moje też umowione na 18.30. Ja mam prenatalne u seojego lekarza prowadzacego wiec bedzie to połaczone z wizytą i najabrdziej to boje się tego że usłyszę że serduszko nie bije. 3 tyg odstepu miedzy wizytami to dla mnie zdecydowanie za dużo.

Wysłany: 14 września 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musi być dobrze! Nie ma innego wyjścia!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy jecie łososia wędzonego na zimno? Ja jadłam w ciąży 2 razy, ale teraz się zaczelam zastanawiać czy słusznie :P pytam, bo w końcu mam na coś ochote ale nie wiem czy w końcu można, czy nie

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasha wędzonego na zimno raczej nie wolno

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Moje też umowione na 18.30. Ja mam prenatalne u seojego lekarza prowadzacego wiec bedzie to połaczone z wizytą i najabrdziej to boje się tego że usłyszę że serduszko nie bije. 3 tyg odstepu miedzy wizytami to dla mnie zdecydowanie za dużo.
    No masz te same obawy co ja .Ale musi być dobrze .Ja poważnie rozmawiałam z lekarzem,że chciałabym przychodzić częściej bo dla mnie to duży stres itp.ale on mówi że ja też muszę zrozumieć ,że na tym etapie ciąży częste wizyty nić nie dadzą ,że on teraz i tak nie ma pola manewru i tylko będę się nakręcać.Jak będę koło 20 tyg będę chodzić częściej bo wtedy już bada się przepływy i ona będzie mógł mieć oko na to.A tak pozostaje mi czekać.Ogolnie super zniosłam ten miesiąc ale teraz już zbliża się wizyta i wiem co mogę usłyszeć bo już dwa razy to usłyszałam.Ale trzeba myśleć pozytywnie :-P

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo a ja dzisiaj zjadłam takiego wędzonego. A dlaczego nie można? Przecież to nie jest surowa ryba

f1d9680377.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wędzonego łososia można. Ale ponoć ważne jest by wybierać te bio bo te tańsze są z produkcji hodowlanej.Tak mowiła mamaginekokog Ale ogólnie kupuje zwykłego i zajadam często bo w ciąży ryby są bardzo wskazane.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córka przyniosła gorączkę bostońska:/ mam nadzieje ze się nie zarazę...
    Co do łososia wydaje mi się ze wędzenie nie pozbywa toxo... ja kupuje wędzonego i smażę żeby na pewno był ok- tez jest puszny!

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, wędzony na zimno to ryzyko zarażenia listeria i toxo, więc lepiej unikać. Mój gin mówi że w pierwszym trymestrze nawet jeśli zjem coś zabronionego, to nie jest to tak groźne jak w późniejszym okresie ciąży.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siedzę i czekam, jest trochę opóźnienia. Teraz będzie moja kolej.

siamyrka lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, no właśnie taką miałam rozkminę, bo też widziałam, że mamaginekolog jadła, ale jednak faktycznie on nie jest poddany obróbce cieplnej. Z kolei śledź też nie jest, a moja gin pozwoliła. Ale śledzie są mega mocno solone więc raczej dzięki temu nie grozi im żadna bakteria. Nie wiem, nie znam się, ale chyba jednak anuluję z dzisiejszej listy zakupów ;p

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Estrella ja też dopiero wczoraj dostałam skierowanie, ale byłam kilka dni wcześniej tam gdzie robią te badania prenatalne i po prostu powiedziałam Pani w recepcji, że jestem tak przejazdem i chciałam zapytać o termin, ale „zapomniałam” skierowania. Powiedziała, że wstępnie mi rezerwuje, ale mam zadzwonić ze skierowaniem w ręku bo ona coś z niego potrzebuje. Także będę dzisiaj dzwonić :) myśle, że jakbym jej powiedziała prawdę to też by mi zarezerwowała. Bałam się tak jak Ty, że nie będzie terminu, a przecież te badanie wykonuje się konkretnie między 11 a 13 tygodniem.

Hmm to może tam zadzwonie i powiem jaka jest sytuacja i zarezerwuje sobie termin... Chociaż z drugiej strony martwię się czego się dowiem tego 28.09. Cały czas się boję że powie mi, że serduszko przestało bić... Ehh niby staram się do siebie takich myśli nie dopuszczać ale z tyłu głowy to mam... Chyba muszę zainwestować w detektor tętna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 13:45

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie myśl w ten sposób, bo się zamęczysz. Naprawdę nic ro nie pomoże. Niestety są rzeczy na które nie mamy wpływu... to czy Ty będziesz miała dobre czy złe myśli nic nie pomoże. Ale dobre myślenie przynajmniej nie wpędzi Cię w depresje :)
    Ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła i chociaż zapytała, może zarezerwują termin. Jak będzie serdzuszko i ogólnie wszystko ok to przynajmniej będziesz miała zaklepany termin :)

Wiecie co ja też w końcu nie wiem co z tym łososiem, ale ogólnie uwielbiam wędzonego i mam taka ochotę od rana... a jeszcze Wy tu tez o łososiu :D ostatnio jadłam, ale grillowanego. No nic chyba na wszelki wypadek znowu zjem grillowanego albo pieczonego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 13:44

estrella lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 202 203 204 205 206 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ