X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Franka2104 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie odwrotnie, po wielu latach wege, mam straszny apetyt na mięsko :)

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Franka witamy u nas :)
    Dziewczyny, moja beta wynosi 57375,191.
    Umecie określić z tego wiek ciąży? Bo ja sprawdzałam w necie, ale ta moja wartość pasuje mi zarówno do 6 tygodnia jak i do 12. I nic już nie wiem. Na wyniku nie mam tych norm.

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Witajcie dziewczyny :)
    Franka witamy u nas :)
    Dziewczyny, moja beta wynosi 57375,191.
    Umecie określić z tego wiek ciąży? Bo ja sprawdzałam w necie, ale ta moja wartość pasuje mi zarówno do 6 tygodnia jak i do 12. I nic już nie wiem. Na wyniku nie mam tych norm.
    W jakich jednostkach masz wyniki oraz w jakim lab były wykonywane? Może gdzieś da się znaleźć normy dla danego laboratorium :)

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    W jakich jednostkach masz wyniki oraz w jakim lab były wykonywane? Może gdzieś da się znaleźć normy dla danego laboratorium :)
    mIU/mL Laboratorium jest w szpitalu. Nie ma swojej strony internetowej.

Wysłany: 13 września 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Ciekawe, wiem że nie powinno się porównywać wyników do innych, ale może będzie to jakiś punkt odniesienia. Ja w 6 tygodniu (wdłg USG) miałam około 33000, czyli jakby wygląda na to, że Twoja ciąża jest starsza, a jesteś pewna, że Pani ginekolog u której byłaś na USG ma dobry sprzęt i jej umiejętności są w porządku? ;-) Teraz pytanie czy Beta rośnie.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Hm... Ciekawe, wiem że nie powinno się porównywać wyników do innych, ale może będzie to jakiś punkt odniesienia. Ja w 6 tygodniu (wdłg USG) miałam około 33000, czyli jakby wygląda na to, że Twoja ciąża jest starsza, a jesteś pewna, że Pani ginekolog u której byłaś na USG ma dobry sprzęt i jej umiejętności są w porządku? ;-) Teraz pytanie czy Beta rośnie.
    Jestem pewna. Do pani dr mam 100% zaufania. Sprzęt też jest dobry. Więc ewidentnie coś się dzieje dziwnego. Najważniejsza piątkowa beta i zobaczymy przyrost. Nie ma się co nakręcać.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

Wysłany: 13 września 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu 3 wrote:
    Jestem pewna. Do pani dr mam 100% zaufania. Sprzęt też jest dobry. Więc ewidentnie coś się dzieje dziwnego. Najważniejsza piątkowa beta i zobaczymy przyrost. Nie ma się co nakręcać.
    Jak zawsze mocno trzymam kciuki!

DoCelu 3 lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z betą tak chyba bedzie,że trudno określić wg wieku ciąży.Nawet lekarz mówił ,że wynik bety mówi nie zadużo.Bardziej przyrost jest ważny .Ale u Ciebie też on już nie będzie taki duży jak na samym początku ciąży.Jesten dobrej myśli naprawdę czuje ,że Twoja ciąża będzie udana .

Wiewióreczka, DoCelu 3 lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu, poniżej normy z mojego laboratorium:
    5 tydzień - 217-7.138
    6 tydzień - 158-31.795
    7 tydzień - 3.697-163.563
    8 tydzień - 32.065-149.571
    9 tydzień - 63.803-151.410
    Więcej raczej Ci powie przyrost, bo sama widzisz jakie rozjazdy są między tygodniami. Przy takich wielkościach beta powinna podwajać się wolniej niż co 96 h, więc się nie przestrasz, bo te przyrosty nie będą już teraz spektakularne :)
    Czekam z niecierpliwością na dobre wieści z dzisiejszych wizyt!

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok, dzidzia rośnie. Ma 2,5cm. Widziałam stópki :-) Serduszko bije jak dzwon

Wiewióreczka, Kasionek, valetta94, teverde, estrella, DoCelu 3, india, siamyrka lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po prenatalnych. Wszystko SUPER! Dzidzia ma 4,8 cm. Przezierność 0,9 mm. Serduszko 171 uderzeń, wszystkie inne parametry w normie, kręgosłup, żołądek, piękny móżdzek z półkulami :) Maleństwo fikało a w przerwach ssało kciuka :) Lekarz trząsł mi brzuchem jak chciał aby zmieniło pozycje, aż byłam przerażona :P Wszystko udało się pomierzyć. Siedziałam tam ponad 1 h. Badanie było dowcipne i przez brzuch. Ryzyki trisomi 21 - 1:18773, trisomia 18 - 1:16999, trisomia 13 - 1:20000. Także idealnie. Teraz czekam na wynik genetycznych Nifty(Sonco), ale to już pewnie będzie potwierdzenie :) Co do płci to nie chciał sugerować, ale mi też nie zależało bo na dniach bede miała wyniki Nifty, więc będę wiedziała na 100%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 18:27

Wiewióreczka, teverde, Franka2104, estrella, DoCelu 3, india, Kasiulka90, Martusiazabka, Natalia-tosia, Kasionek, DorotaAnna, Lili90, malutka_mycha, Paula 90, siamyrka lubią tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U nas ok, dzidzia rośnie. Ma 2,5cm. Widziałam stópki :-) Serduszko bije jak dzwon
    Wspaniałe wiadomości :) Gratuluję!

Veletta, pierwsze prenatalne na naszym wątku :) Dziękujemy za opis, byłam ciekawa jak to wygląda. Cieszę się Waszym szczęściem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 18:28

valetta94, Paula 90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Veletta, pierwsze prenatalne na naszym wątku :) Dziękujemy za opis, byłam ciekawa jak to wygląda. Cieszę się Waszym szczęściem :)

Przetarłam szlaki i zaczęłam pozytywnie, teraz będzie kolej na Was! :*

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Przepraszam ale nie bylam w nastroju na pisanie... A melduje sie z pozycji lezacej. Morfologia super. W moczu leukocyty 13-23 a norna 3-4.

Wczoraj mialam najgorszy dzien... Wyszlam po wyniki w japonkach. Klatka schodowa cala mokra. Jakby ktos wiadro wody wylal bo tak nam myja... I dwa razy zjechalam... Poszlam cala poobijana do przychodni i pani kazala przyjsc sprawdzic czy wszystko ok. Lekarka zrobila usg. Wyszlo ze zarodek 2cm. Nie ogladala spejalnie. Za to okazalo sie ze mam krwiaka. I nie powiedziala wprost ale chyba blisko pecherzyka. Zalecony duphaston. Lezenie. W razie krwawienia do szpitala. Jesten zalamana. Zlapalam dola. Nie jestem w stanie o tym nie myslec :( a wizta za tydzien w piatek

• Martita25 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Docelu ja w 6 tygodniu miałam betę od 21 500 do 35 600 bo badałam kilka dni. Lekarz mi powiedział, że to i tak wysoka jak na 6 tydzień.
    Moja koleżanka za to była przekonana że jest w 5 tygodniu ciąży a beta jej wyszła 45 000 a 3 dni później przeszło 60 000. A według norm laboratorium znacznie przekraczało to wiek ciąży, w którym była. Dzidzia urodzona zdrowa :)

Także myślę, że beta nie jest wyznacznikiem, ważne żeby rosła

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i beta rośnie tylko do pewnego momentu, potrlem spada i nie ma sensu jej robić. Nie wiem czasem czy już w 8 tyg nie zaczyna się obniżać.

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • india Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoCelu jestem dobrej myśli <3

Melunia tylko spokojnie, wszystko bedzie dobrze.

Veletta super! Zazdroszcze, ze masz to za soba ;) tak pozytywnie ;) ja jak na szpilkach wyczekuje srody. Myslalam, ze bedzie tylko przez brzuch

valetta94 lubi tę wiadomość

ug378ribe4qdpu6z.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    Hej. Przepraszam ale nie bylam w nastroju na pisanie... A melduje sie z pozycji lezacej. Morfologia super. W moczu leukocyty 13-23 a norna 3-4.

Wczoraj mialam najgorszy dzien... Wyszlam po wyniki w japonkach. Klatka schodowa cala mokra. Jakby ktos wiadro wody wylal bo tak nam myja... I dwa razy zjechalam... Poszlam cala poobijana do przychodni i pani kazala przyjsc sprawdzic czy wszystko ok. Lekarka zrobila usg. Wyszlo ze zarodek 2cm. Nie ogladala spejalnie. Za to okazalo sie ze mam krwiaka. I nie powiedziala wprost ale chyba blisko pecherzyka. Zalecony duphaston. Lezenie. W razie krwawienia do szpitala. Jesten zalamana. Zlapalam dola. Nie jestem w stanie o tym nie myslec :( a wizta za tydzien w piatek

Widzę, że mamy podobna sytuację. Ja też leżę i czekam na przyszły piątek na wizytę . A czas leci,SC się dłuży i dłuży

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martita25 wrote:
    Widzę, że mamy podobna sytuację. Ja też leżę i czekam na przyszły piątek na wizytę . A czas leci,SC się dłuży i dłuży

A u Ciebie krwiak samoistnie powstal? Ja pewnie bym nie wiedziala gdybym z tych schodow nie zjechala a tez nie wiadomo czy to nie bylo przyczyna bo w piatek tego nie bylo

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    india wrote:
    Veletta super! Zazdroszcze, ze masz to za soba ;) tak pozytywnie ;) ja jak na szpilkach wyczekuje srody. Myslalam, ze bedzie tylko przez brzuch

Dowcipnie też było mimo, że jestem szczupła bo niektóre organy w tej pozycji lepiej widział, ale mnie długo męczył, bardzo dokładny lekarz.

w5wq9vvj6y6gc1um.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ