Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny
Franka witamy u nas
Dziewczyny, moja beta wynosi 57375,191.
Umecie określić z tego wiek ciąży? Bo ja sprawdzałam w necie, ale ta moja wartość pasuje mi zarówno do 6 tygodnia jak i do 12. I nic już nie wiem. Na wyniku nie mam tych norm. -
DoCelu 3 wrote:Witajcie dziewczyny
Franka witamy u nas
Dziewczyny, moja beta wynosi 57375,191.
Umecie określić z tego wiek ciąży? Bo ja sprawdzałam w necie, ale ta moja wartość pasuje mi zarówno do 6 tygodnia jak i do 12. I nic już nie wiem. Na wyniku nie mam tych norm. -
nick nieaktualny
-
Hm... Ciekawe, wiem że nie powinno się porównywać wyników do innych, ale może będzie to jakiś punkt odniesienia. Ja w 6 tygodniu (wdłg USG) miałam około 33000, czyli jakby wygląda na to, że Twoja ciąża jest starsza, a jesteś pewna, że Pani ginekolog u której byłaś na USG ma dobry sprzęt i jej umiejętności są w porządku? Teraz pytanie czy Beta rośnie.
-
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Hm... Ciekawe, wiem że nie powinno się porównywać wyników do innych, ale może będzie to jakiś punkt odniesienia. Ja w 6 tygodniu (wdłg USG) miałam około 33000, czyli jakby wygląda na to, że Twoja ciąża jest starsza, a jesteś pewna, że Pani ginekolog u której byłaś na USG ma dobry sprzęt i jej umiejętności są w porządku? Teraz pytanie czy Beta rośnie.
Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
DoCelu 3 wrote:Jestem pewna. Do pani dr mam 100% zaufania. Sprzęt też jest dobry. Więc ewidentnie coś się dzieje dziwnego. Najważniejsza piątkowa beta i zobaczymy przyrost. Nie ma się co nakręcać.
DoCelu 3 lubi tę wiadomość
-
Z betą tak chyba bedzie,że trudno określić wg wieku ciąży.Nawet lekarz mówił ,że wynik bety mówi nie zadużo.Bardziej przyrost jest ważny .Ale u Ciebie też on już nie będzie taki duży jak na samym początku ciąży.Jesten dobrej myśli naprawdę czuje ,że Twoja ciąża będzie udana .
Wiewióreczka, DoCelu 3 lubią tę wiadomość
-
DoCelu, poniżej normy z mojego laboratorium:
5 tydzień - 217-7.138
6 tydzień - 158-31.795
7 tydzień - 3.697-163.563
8 tydzień - 32.065-149.571
9 tydzień - 63.803-151.410
Więcej raczej Ci powie przyrost, bo sama widzisz jakie rozjazdy są między tygodniami. Przy takich wielkościach beta powinna podwajać się wolniej niż co 96 h, więc się nie przestrasz, bo te przyrosty nie będą już teraz spektakularne
Czekam z niecierpliwością na dobre wieści z dzisiejszych wizyt!DoCelu 3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ja już po prenatalnych. Wszystko SUPER! Dzidzia ma 4,8 cm. Przezierność 0,9 mm. Serduszko 171 uderzeń, wszystkie inne parametry w normie, kręgosłup, żołądek, piękny móżdzek z półkulami Maleństwo fikało a w przerwach ssało kciuka Lekarz trząsł mi brzuchem jak chciał aby zmieniło pozycje, aż byłam przerażona Wszystko udało się pomierzyć. Siedziałam tam ponad 1 h. Badanie było dowcipne i przez brzuch. Ryzyki trisomi 21 - 1:18773, trisomia 18 - 1:16999, trisomia 13 - 1:20000. Także idealnie. Teraz czekam na wynik genetycznych Nifty(Sonco), ale to już pewnie będzie potwierdzenie Co do płci to nie chciał sugerować, ale mi też nie zależało bo na dniach bede miała wyniki Nifty, więc będę wiedziała na 100%.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 18:27
Wiewióreczka, teverde, Franka2104, estrella, DoCelu 3, india, Kasiulka90, Martusiazabka, Natalia-tosia, Kasionek, DorotaAnna, Lili90, malutka_mycha, Paula 90, siamyrka lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:U nas ok, dzidzia rośnie. Ma 2,5cm. Widziałam stópki Serduszko bije jak dzwon
Veletta, pierwsze prenatalne na naszym wątku Dziękujemy za opis, byłam ciekawa jak to wygląda. Cieszę się Waszym szczęściemWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 18:28
valetta94, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej. Przepraszam ale nie bylam w nastroju na pisanie... A melduje sie z pozycji lezacej. Morfologia super. W moczu leukocyty 13-23 a norna 3-4.
Wczoraj mialam najgorszy dzien... Wyszlam po wyniki w japonkach. Klatka schodowa cala mokra. Jakby ktos wiadro wody wylal bo tak nam myja... I dwa razy zjechalam... Poszlam cala poobijana do przychodni i pani kazala przyjsc sprawdzic czy wszystko ok. Lekarka zrobila usg. Wyszlo ze zarodek 2cm. Nie ogladala spejalnie. Za to okazalo sie ze mam krwiaka. I nie powiedziala wprost ale chyba blisko pecherzyka. Zalecony duphaston. Lezenie. W razie krwawienia do szpitala. Jesten zalamana. Zlapalam dola. Nie jestem w stanie o tym nie myslec a wizta za tydzien w piatek -
Docelu ja w 6 tygodniu miałam betę od 21 500 do 35 600 bo badałam kilka dni. Lekarz mi powiedział, że to i tak wysoka jak na 6 tydzień.
Moja koleżanka za to była przekonana że jest w 5 tygodniu ciąży a beta jej wyszła 45 000 a 3 dni później przeszło 60 000. A według norm laboratorium znacznie przekraczało to wiek ciąży, w którym była. Dzidzia urodzona zdrowa
Także myślę, że beta nie jest wyznacznikiem, ważne żeby rosłaDoCelu 3 lubi tę wiadomość
-
melunia91 wrote:Hej. Przepraszam ale nie bylam w nastroju na pisanie... A melduje sie z pozycji lezacej. Morfologia super. W moczu leukocyty 13-23 a norna 3-4.
Wczoraj mialam najgorszy dzien... Wyszlam po wyniki w japonkach. Klatka schodowa cala mokra. Jakby ktos wiadro wody wylal bo tak nam myja... I dwa razy zjechalam... Poszlam cala poobijana do przychodni i pani kazala przyjsc sprawdzic czy wszystko ok. Lekarka zrobila usg. Wyszlo ze zarodek 2cm. Nie ogladala spejalnie. Za to okazalo sie ze mam krwiaka. I nie powiedziala wprost ale chyba blisko pecherzyka. Zalecony duphaston. Lezenie. W razie krwawienia do szpitala. Jesten zalamana. Zlapalam dola. Nie jestem w stanie o tym nie myslec a wizta za tydzien w piatek
Widzę, że mamy podobna sytuację. Ja też leżę i czekam na przyszły piątek na wizytę . A czas leci,SC się dłuży i dłuży
-
nick nieaktualnyMartita25 wrote:Widzę, że mamy podobna sytuację. Ja też leżę i czekam na przyszły piątek na wizytę . A czas leci,SC się dłuży i dłuży
A u Ciebie krwiak samoistnie powstal? Ja pewnie bym nie wiedziala gdybym z tych schodow nie zjechala a tez nie wiadomo czy to nie bylo przyczyna bo w piatek tego nie bylo -
india wrote:Veletta super! Zazdroszcze, ze masz to za soba tak pozytywnie ja jak na szpilkach wyczekuje srody. Myslalam, ze bedzie tylko przez brzuch
Dowcipnie też było mimo, że jestem szczupła bo niektóre organy w tej pozycji lepiej widział, ale mnie długo męczył, bardzo dokładny lekarz.