X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • valetta94 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Środa już niedługo! I też będziesz miała z głowy :) Choć ja dziś całą noc prawie nie spałam ze stresu.. Dowcipnie też było mimo, że jestem szczupła bo niektóre organy w tej pozycji lepiej widział, ale mnie długo męczył, bardzo dokładny lekarz.

siamyrka lubi tę wiadomość

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia, ja tydzień temu na usg też miałam krwiaka i to tuż przy pęcherzyku ciążowym. A już wtedy brałam po 2 Duphastony dziennie. Pani doktor nic mi na to nie zaleciła - ani zwiększenia dawki Duphastonu ani leżenia. Wczoraj plamiłam 3 razy przez cały dzień, a po południu miałam wizytę. Nie było śladu krwiaka! Także spokojnie, takie małe krwiaki są częste i w ciągu tygodnia same się wchłaniają lub właśnie schodzą w postaci plamienia. Będzie dobrze :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Martita25 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melunia91 wrote:
    A u Ciebie krwiak samoistnie powstal? Ja pewnie bym nie wiedziala gdybym z tych schodow nie zjechala a tez nie wiadomo czy to nie bylo przyczyna bo w piatek tego nie bylo

U mnie nie krwiak tylko miałam plamienie i tydzień temu lekarz stwierdził niewielki fragment odklejania kosmówki (łożyska). Od tamtej pory leżenie w łóżku.
    U Ciebie rozumiem, że plamienia nie było? To dobrze :)
    Ale razem sobie na piątek poczekamy :)

w57v3e3kj62w502x.png
    iv092n0abe21tvz2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Nie bylo plamienia. Leze i sie martwie. Jestem przygnebiona...

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melunia ja też mam krwiaka spokojnie :) wszystko będzie dobrze. Mój był bardzo duży do tego plamiłam wręcz raz krwawiłam.

Dzisiaj byłam na wizycie, dzieciątko ma raczki nóżki macha robi fikołki :) krwiak jest dużo mniejszy niż był, ale nadal jest. Ogólnie wszystko dobrze :)

Kasionek, Wiewióreczka, Kasiulka90, DoCelu 3, estrella, Natalia-tosia lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta super wieści. Jak nasze pierwsze forumowe prenatalne wyszły tak super to mam nadzieje, że pozostałe pójdą też tylko w tym kierunku. Ja powiedziałam mężowi, że koniecznie musi teraz ze mna wejść do gabinetu bo takiego mam pietra, że sama nie dam rady. Boje się że usłyszę coś złego i nie chcę wtedy być sama.

valetta94 lubi tę wiadomość

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Valetta super wieści. Jak nasze pierwsze forumowe prenatalne wyszły tak super to mam nadzieje, że pozostałe pójdą też tylko w tym kierunku. Ja powiedziałam mężowi, że koniecznie musi teraz ze mna wejść do gabinetu bo takiego mam pietra, że sama nie dam rady. Boje się że usłyszę coś złego i nie chcę wtedy być sama.
    Oj przy prenatalnych dobrze mieć tą drugą osobę .O ile na wizyty zawsze chodzę sama to na te badania wolę z kimś.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek my tego samego dnia bedziemy przeżywać badanie prenatalne. O ktorej masz godzinie?

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valetta super!
    Lili możesz mnie wpisać na prenataln na 10.10 (chyba mam najpóźniej z was bo będzie 13+4!)

valetta94 lubi tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cudowne wieści <3 oby wszystkie z nas wracały z wizyt z takimi dobrymi informacjami!

A ja jeszcze nawet nie mam prenatalnych umówionych... 28.09 mam wizytę więc jeśli z dzidzia będzie wszystko dobrze to pewnie dostanę skierowanie... Pytanie czy będą jakieś terminy...

Melunia nie martw się. Ja też mam krwiaka i oklejanie kosmowki a jestem pozytywnie nastawiona. Biore dupka i luteine, do pracy chodzę ale popołudniami staram się leżeć i na razie plamien nie ma. Liczę że na wizycie wszystko będzie dobrze.

• stresant Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny cała noc mnie "trzeslo" takie jakby dreszcze miesniowe, nie bylam w stanie spac.......rano wzielam magnez zmierze jeszcze cisnienie w pracy....ale co to moze byc?
    Jakby syndrom niespokojnych nog ale na calym ciele.......mam nadzieje ze z kropkiem wszystko ok......jejku ciaza to ciegly stres i strach....

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    A ja jeszcze nawet nie mam prenatalnych umówionych... 28.09 mam wizytę więc jeśli z dzidzia będzie wszystko dobrze to pewnie dostanę skierowanie... Pytanie czy będą jakieś terminy....

Estrella ja też dopiero wczoraj dostałam skierowanie, ale byłam kilka dni wcześniej tam gdzie robią te badania prenatalne i po prostu powiedziałam Pani w recepcji, że jestem tak przejazdem i chciałam zapytać o termin, ale „zapomniałam” skierowania. Powiedziała, że wstępnie mi rezerwuje, ale mam zadzwonić ze skierowaniem w ręku bo ona coś z niego potrzebuje. Także będę dzisiaj dzwonić :) myśle, że jakbym jej powiedziała prawdę to też by mi zarezerwowała. Bałam się tak jak Ty, że nie będzie terminu, a przecież te badanie wykonuje się konkretnie między 11 a 13 tygodniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 07:18

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant może się trochę zaziębiłaś?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Valetta super!
    Lili możesz mnie wpisać na prenataln na 10.10 (chyba mam najpóźniej z was bo będzie 13+4!)
    Ja też prenatalne mam w 13+4 :-) 17.10, również pproszę o wpisanie.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Kasionek my tego samego dnia bedziemy przeżywać badanie prenatalne. O ktorej masz godzinie?
    o 18.Ale tam zawsze jest opoźnienie wiec kolo 19 pewnie wejde .Ja narazie najabrdziej przeżywam wizytę poniedziałkową bo cały miesiac minął i mam nadziję ,ze moje maluszek sobie radosnie fika w brzuchu .

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ddziewczyny tak mi twarz wysypało, gdyby nie ciąża to za 4 dni powinnam dostać ookres i właśnie tak mnie wysypalo jak przed ookresem... co zrobić z tą ttwarzą?? Mam nadzieję, że to nie jest zły znak.
    Użyłam jjuż tonik który zzawsze ppomagał a teraz nie działa :( wyglądam jakbym miała ospe :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Boże ddziewczyny tak mi twarz wysypało, gdyby nie ciąża to za 4 dni powinnam dostać ookres i właśnie tak mnie wysypalo jak przed ookresem... co zrobić z tą ttwarzą?? Mam nadzieję, że to nie jest zły znak.
    Użyłam jjuż tonik który zzawsze ppomagał a teraz nie działa :( wyglądam jakbym miała ospe :(
    Organizm sieć oczyszcza i dlatego te pryszcze .Tez mam troche wiecej niz zawsze i do tego mam wrazenie ,ze moja skora jest bardzo przesuszona.Ja tez nie mam sposobu ,żeby sobie z tym poradzić.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wysypana na twarzy, żadne kremy stosowane do tej pory nic nie pomagały, skora sucha aż się tak łuszczyła. Ale od kilku dni używam tylko kremu bambino i widzę znaczną poprawę. Skora się nawilżyła stare krostki się goją nowe tylko sporadycznie się pojawiają.

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Ja też wysypana na twarzy, żadne kremy stosowane do tej pory nic nie pomagały, skora sucha aż się tak łuszczyła. Ale od kilku dni używam tylko kremu bambino i widzę znaczną poprawę. Skora się nawilżyła stare krostki się goją nowe tylko sporadycznie się pojawiają.
    Mi bambino nic nie daje.Ostanio kupowałam dermedica a że na Gemini najtaniej to zamówiłam i już czekam tydzień na paczkę a moja skóra jak u krokodyla.A na którą Ty masz badanie ? Będziesz pierwsza wiedziała ?

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 13+3 9 października. A następna wizyta 21 wrzesnia. Już się doczekać nie mogę. I miałam wtedy jeszcze do pracy chodzić więc na 17:30 wizyta. A mogłam spokojnie na wcześniejszą wziąć i się nie stresować cały dzień :)
    Ja dziś idę na wszystkie badania jakie lekarka mi zleciła, mam nadzieję że w tydzień z wynikami się wyrobia :)

f1d9680377.png
‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ