Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
valetta94 wrote:Środa już niedługo! I też będziesz miała z głowy Choć ja dziś całą noc prawie nie spałam ze stresu.. Dowcipnie też było mimo, że jestem szczupła bo niektóre organy w tej pozycji lepiej widział, ale mnie długo męczył, bardzo dokładny lekarz.
siamyrka lubi tę wiadomość
-
Melunia, ja tydzień temu na usg też miałam krwiaka i to tuż przy pęcherzyku ciążowym. A już wtedy brałam po 2 Duphastony dziennie. Pani doktor nic mi na to nie zaleciła - ani zwiększenia dawki Duphastonu ani leżenia. Wczoraj plamiłam 3 razy przez cały dzień, a po południu miałam wizytę. Nie było śladu krwiaka! Także spokojnie, takie małe krwiaki są częste i w ciągu tygodnia same się wchłaniają lub właśnie schodzą w postaci plamienia. Będzie dobrze
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
melunia91 wrote:A u Ciebie krwiak samoistnie powstal? Ja pewnie bym nie wiedziala gdybym z tych schodow nie zjechala a tez nie wiadomo czy to nie bylo przyczyna bo w piatek tego nie bylo
U mnie nie krwiak tylko miałam plamienie i tydzień temu lekarz stwierdził niewielki fragment odklejania kosmówki (łożyska). Od tamtej pory leżenie w łóżku.
U Ciebie rozumiem, że plamienia nie było? To dobrze
Ale razem sobie na piątek poczekamy
-
nick nieaktualny
-
Melunia ja też mam krwiaka spokojnie wszystko będzie dobrze. Mój był bardzo duży do tego plamiłam wręcz raz krwawiłam.
Dzisiaj byłam na wizycie, dzieciątko ma raczki nóżki macha robi fikołki krwiak jest dużo mniejszy niż był, ale nadal jest. Ogólnie wszystko dobrzeKasionek, Wiewióreczka, Kasiulka90, DoCelu 3, estrella, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyValetta super wieści. Jak nasze pierwsze forumowe prenatalne wyszły tak super to mam nadzieje, że pozostałe pójdą też tylko w tym kierunku. Ja powiedziałam mężowi, że koniecznie musi teraz ze mna wejść do gabinetu bo takiego mam pietra, że sama nie dam rady. Boje się że usłyszę coś złego i nie chcę wtedy być sama.
valetta94 lubi tę wiadomość
-
Lili90 wrote:Valetta super wieści. Jak nasze pierwsze forumowe prenatalne wyszły tak super to mam nadzieje, że pozostałe pójdą też tylko w tym kierunku. Ja powiedziałam mężowi, że koniecznie musi teraz ze mna wejść do gabinetu bo takiego mam pietra, że sama nie dam rady. Boje się że usłyszę coś złego i nie chcę wtedy być sama.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny cudowne wieści oby wszystkie z nas wracały z wizyt z takimi dobrymi informacjami!
A ja jeszcze nawet nie mam prenatalnych umówionych... 28.09 mam wizytę więc jeśli z dzidzia będzie wszystko dobrze to pewnie dostanę skierowanie... Pytanie czy będą jakieś terminy...
Melunia nie martw się. Ja też mam krwiaka i oklejanie kosmowki a jestem pozytywnie nastawiona. Biore dupka i luteine, do pracy chodzę ale popołudniami staram się leżeć i na razie plamien nie ma. Liczę że na wizycie wszystko będzie dobrze. -
Dziewczyny cała noc mnie "trzeslo" takie jakby dreszcze miesniowe, nie bylam w stanie spac.......rano wzielam magnez zmierze jeszcze cisnienie w pracy....ale co to moze byc?
Jakby syndrom niespokojnych nog ale na calym ciele.......mam nadzieje ze z kropkiem wszystko ok......jejku ciaza to ciegly stres i strach.... -
estrella wrote:A ja jeszcze nawet nie mam prenatalnych umówionych... 28.09 mam wizytę więc jeśli z dzidzia będzie wszystko dobrze to pewnie dostanę skierowanie... Pytanie czy będą jakieś terminy....
Estrella ja też dopiero wczoraj dostałam skierowanie, ale byłam kilka dni wcześniej tam gdzie robią te badania prenatalne i po prostu powiedziałam Pani w recepcji, że jestem tak przejazdem i chciałam zapytać o termin, ale „zapomniałam” skierowania. Powiedziała, że wstępnie mi rezerwuje, ale mam zadzwonić ze skierowaniem w ręku bo ona coś z niego potrzebuje. Także będę dzisiaj dzwonić myśle, że jakbym jej powiedziała prawdę to też by mi zarezerwowała. Bałam się tak jak Ty, że nie będzie terminu, a przecież te badanie wykonuje się konkretnie między 11 a 13 tygodniem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 07:18
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lili90 wrote:Kasionek my tego samego dnia bedziemy przeżywać badanie prenatalne. O ktorej masz godzinie?
-
Boże ddziewczyny tak mi twarz wysypało, gdyby nie ciąża to za 4 dni powinnam dostać ookres i właśnie tak mnie wysypalo jak przed ookresem... co zrobić z tą ttwarzą?? Mam nadzieję, że to nie jest zły znak.
Użyłam jjuż tonik który zzawsze ppomagał a teraz nie działa wyglądam jakbym miała ospe -
Natalia-tosia wrote:Boże ddziewczyny tak mi twarz wysypało, gdyby nie ciąża to za 4 dni powinnam dostać ookres i właśnie tak mnie wysypalo jak przed ookresem... co zrobić z tą ttwarzą?? Mam nadzieję, że to nie jest zły znak.
Użyłam jjuż tonik który zzawsze ppomagał a teraz nie działa wyglądam jakbym miała ospe -
nick nieaktualnyJa też wysypana na twarzy, żadne kremy stosowane do tej pory nic nie pomagały, skora sucha aż się tak łuszczyła. Ale od kilku dni używam tylko kremu bambino i widzę znaczną poprawę. Skora się nawilżyła stare krostki się goją nowe tylko sporadycznie się pojawiają.
-
Lili90 wrote:Ja też wysypana na twarzy, żadne kremy stosowane do tej pory nic nie pomagały, skora sucha aż się tak łuszczyła. Ale od kilku dni używam tylko kremu bambino i widzę znaczną poprawę. Skora się nawilżyła stare krostki się goją nowe tylko sporadycznie się pojawiają.
-
Ja też mam 13+3 9 października. A następna wizyta 21 wrzesnia. Już się doczekać nie mogę. I miałam wtedy jeszcze do pracy chodzić więc na 17:30 wizyta. A mogłam spokojnie na wcześniejszą wziąć i się nie stresować cały dzień
Ja dziś idę na wszystkie badania jakie lekarka mi zleciła, mam nadzieję że w tydzień z wynikami się wyrobia