X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 <3 turbo mega extra czad!!!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zrobił oponki FIT 😜 pierwsza tura w piekarniku zobaczymy co wyjdzie 🥯 bo tak się napsioczył jak zagniatał 😂🤣

mysla.nieskalana, Kasiulka90, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka Ty pilas ten syrop prawoslazowy?
    Można w ciąży?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 super niespodzianka.
    Ja za te oponki muszę oglądać mecz z mężem , ale coś mnie korci żeby rozchodzić spojenie. Jak rozchodzę mniej boli niż jak leżę i się nie przekręcam. A ciągnie mnie do Tesco po nową pidżamkę :p

angella908 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka Ty pilas ten syrop prawoslazowy?
    Można w ciąży?
    Tak kochana. Pomógł mi. 3 dni 3 razy dziennie i duża łyżka.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak kochana. Pomógł mi. 3 dni 3 razy dziennie i duża łyżka.
    Dzięki. Już nie mam pomysłu na to gardło.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj dostałam mail z pampersami z Rossmana 👶

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Kasiulka90, Karmelllka90, DorotaAnna, malutka_mycha, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dzięki. Już nie mam pomysłu na to gardło.
    U mnie inhalacja solą , syrop, tatum Verde, fiorda spray, Isla do ssania i woda z solą ...

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak zachwalałaś tę książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy", że też wypożyczyłam i jestem na 111 stronie 😊

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Michał Lipa na Instagramie super opisał temat starzenia się łożyska! Polecam... "Stare ale jare" mówi dużo 😊

Lolka30 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    U mnie inhalacja solą , syrop, tatum Verde, fiorda spray, Isla do ssania i woda z solą ...
    Spray mam jakiś inny dla ciężarnych, ale nie pomaga.
    Inhalacje, jeszcze w życiu nie robiłam, chyba trzeba się nauczyć.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Cellulitu jeszcze nie mam, przysięgam! A z tym nietrzymaniem moczu, to wiesz ... głowy uciąć nie dam, u mnie dziś mało brakowało a bym się zlała w gacie 😧 usiadłam na kibelek, poleciały dwie kropelki, no to se myślę po kiego grzyba jak w ogóle szlam do tej łazienki, wracam już do wyrka i czuje że muszę wrócić, bo za chwilę będzie mokro 😋

No weź Wiewióra, zlituj się 🙏🏼
    No niech Ci będzie...choć ciężarnym w tak zaawansowanej ciąży nie powinno się do końca ufać :P
    Ja mam taki patent, że jak się wysikam, to stoję jeszcze przy kibelku z 10 sekund, podkładając papier...potrafi się coś tam poprzesuwać chyba, bo najczęściej jeszcze "doszczywam" ładną porcyjkę ;) Albo czasem się tak odblokuje, że muszę usiąść jeszcze raz ;)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, tak zachwalałaś tę książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy", że też wypożyczyłam i jestem na 111 stronie 😊
    I jak Ci się podoba?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿️ ja mam tak samo z sikaniem. Czekam, czasem wstaje i siadam znowu. Tak jakby gdzieś te siku leciały "kanałami" z opóźnieniem. Kojarzy mi się to z tymi układankami gdzie trzeba kulkę przeprowadzić przez labirynt żeby trafiła w "dziurkę". To u mnie właśnie podobnie. Długi labirynt a na końcu dziurka

Wiewióreczka, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    🐿️ ja mam tak samo z sikaniem. Czekam, czasem wstaje i siadam znowu. Tak jakby gdzieś te siku leciały "kanałami" z opóźnieniem. Kojarzy mi się to z tymi układankami gdzie trzeba kulkę przeprowadzić przez labirynt żeby trafiła w "dziurkę". To u mnie właśnie podobnie. Długi labirynt a na końcu dziurka
    O jak dobrze, że nie jestem sama - już się zastanawiałam czy coś jest nie tak, że mi to sikanie aż tak się blokuje :)
    Gin ostatnio mi mówił, że jak łepetyna jest na dole i jeszcze jest duża (u Szymka 2 tygodnie starsza) to jest mega ucisk na pęcherz.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No niech Ci będzie...choć ciężarnym w tak zaawansowanej ciąży nie powinno się do końca ufać :P
    Ja mam taki patent, że jak się wysikam, to stoję jeszcze przy kibelku z 10 sekund, podkładając papier...potrafi się coś tam poprzesuwać chyba, bo najczęściej jeszcze "doszczywam" ładną porcyjkę ;) Albo czasem się tak odblokuje, że muszę usiąść jeszcze raz ;)
    Też tak mam z tym sikaniem!!! Albo czuję że chyba popuszczać idę siku a tam nic.... No masakra

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    I jak Ci się podoba?
    Spodziewałam się czegoś innego, myślałam, że to będzie typowy pamiętnik, bardzo zabawny, bo ciągle czytałam opinie, że można boki zrywać ;) A tu się okazuje, że zabawne są wstawki - rzeczywiście fajna odskocznia ☺ Ale sporo wiedzy teoretycznej, co oczywiście działa na plus. To taki poradnik bardziej. Póki co jestem na 9. tygodniu, więc odrobinę mnie nudzi, bo wszystko już przeszłam/wiedziałam. Zobaczę później ;) W ogóle forma książki kojarzy mi się z "Przygodami Mikołajka", bo obie mają takie fajne rysunki 😁

Paula 90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Spodziewałam się czegoś innego, myślałam, że to będzie typowy pamiętnik, bardzo zabawny, bo ciągle czytałam opinie, że można boki zrywać ;) A tu się okazuje, że zabawne są wstawki - rzeczywiście fajna odskocznia ☺ Ale sporo wiedzy teoretycznej, co oczywiście działa na plus. To taki poradnik bardziej. Póki co jestem na 9. tygodniu, więc odrobinę mnie nudzi, bo wszystko już przeszłam/wiedziałam. Zobaczę później ;) W ogóle forma książki kojarzy mi się z "Przygodami Mikołajka", bo obie mają takie fajne rysunki 😁
    Mam podobne skojarzenia. Mi się podobają właśnie te wstawki. Bo po ogromie fajnej, rzetelnej wiedzy jest coś na rozluźnienie atmosfery😄 Opisy stanów i przemyśleń autorki w późniejszych tygodniach są super. Ja już dwa albo trzy razy przeczytałam całą i teraz czytam na wyrywki jak wchodzę w nowy tydzień

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Wiewióra a po co wstajesz z tego kibelka ;P? Ja siedzę po siku jeszcze chwilę i zawsze coś tam jeszcze doleci :D.

Ja dziś posprzatalam chatę, poodkurzalam, prasowałam, potem obiad i drzemka, znowu prasowałam i układałam ciuszki w organizerach. Mam nadzieję, że jutro skończę prasowanie. A po poludniu będzie już mąż spowrotem <3.

Ja ciężarówkę czytam na bieżąco rozdzial co tydzień, tak jest fajnie bo można się pośmiać z obecnie odczuwanych dolegliwości :D.

Mama36 super niespodzianka i super ekipa <3.

Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 pochwal się pokoikiem.

Kurde ale mi nalała stopy i dłonie :/ nie podoba mi się to.

‹‹ 2052 2053 2054 2055 2056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ