Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 <3 turbo mega extra czad!!!

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż zrobił oponki FIT 😜 pierwsza tura w piekarniku zobaczymy co wyjdzie 🥯 bo tak się napsioczył jak zagniatał 😂🤣

mysla.nieskalana, Kasiulka90, DorotaAnna lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka Ty pilas ten syrop prawoslazowy?
    Można w ciąży?

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 super niespodzianka.
    Ja za te oponki muszę oglądać mecz z mężem , ale coś mnie korci żeby rozchodzić spojenie. Jak rozchodzę mniej boli niż jak leżę i się nie przekręcam. A ciągnie mnie do Tesco po nową pidżamkę :p

angella908 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Karmelllka Ty pilas ten syrop prawoslazowy?
    Można w ciąży?
    Tak kochana. Pomógł mi. 3 dni 3 razy dziennie i duża łyżka.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Tak kochana. Pomógł mi. 3 dni 3 razy dziennie i duża łyżka.
    Dzięki. Już nie mam pomysłu na to gardło.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wczoraj dostałam mail z pampersami z Rossmana 👶

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Kasiulka90, nick nieaktualny, DorotaAnna, malutka_mycha, martusiawp, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Dzięki. Już nie mam pomysłu na to gardło.
    U mnie inhalacja solą , syrop, tatum Verde, fiorda spray, Isla do ssania i woda z solą ...

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, tak zachwalałaś tę książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy", że też wypożyczyłam i jestem na 111 stronie 😊

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Michał Lipa na Instagramie super opisał temat starzenia się łożyska! Polecam... "Stare ale jare" mówi dużo 😊

Lolka30 lubi tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    U mnie inhalacja solą , syrop, tatum Verde, fiorda spray, Isla do ssania i woda z solą ...
    Spray mam jakiś inny dla ciężarnych, ale nie pomaga.
    Inhalacje, jeszcze w życiu nie robiłam, chyba trzeba się nauczyć.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Cellulitu jeszcze nie mam, przysięgam! A z tym nietrzymaniem moczu, to wiesz ... głowy uciąć nie dam, u mnie dziś mało brakowało a bym się zlała w gacie 😧 usiadłam na kibelek, poleciały dwie kropelki, no to se myślę po kiego grzyba jak w ogóle szlam do tej łazienki, wracam już do wyrka i czuje że muszę wrócić, bo za chwilę będzie mokro 😋

No weź Wiewióra, zlituj się 🙏🏼
    No niech Ci będzie...choć ciężarnym w tak zaawansowanej ciąży nie powinno się do końca ufać :P
    Ja mam taki patent, że jak się wysikam, to stoję jeszcze przy kibelku z 10 sekund, podkładając papier...potrafi się coś tam poprzesuwać chyba, bo najczęściej jeszcze "doszczywam" ładną porcyjkę ;) Albo czasem się tak odblokuje, że muszę usiąść jeszcze raz ;)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Paula, tak zachwalałaś tę książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy", że też wypożyczyłam i jestem na 111 stronie 😊
    I jak Ci się podoba?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿️ ja mam tak samo z sikaniem. Czekam, czasem wstaje i siadam znowu. Tak jakby gdzieś te siku leciały "kanałami" z opóźnieniem. Kojarzy mi się to z tymi układankami gdzie trzeba kulkę przeprowadzić przez labirynt żeby trafiła w "dziurkę". To u mnie właśnie podobnie. Długi labirynt a na końcu dziurka

Wiewióreczka, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    🐿️ ja mam tak samo z sikaniem. Czekam, czasem wstaje i siadam znowu. Tak jakby gdzieś te siku leciały "kanałami" z opóźnieniem. Kojarzy mi się to z tymi układankami gdzie trzeba kulkę przeprowadzić przez labirynt żeby trafiła w "dziurkę". To u mnie właśnie podobnie. Długi labirynt a na końcu dziurka
    O jak dobrze, że nie jestem sama - już się zastanawiałam czy coś jest nie tak, że mi to sikanie aż tak się blokuje :)
    Gin ostatnio mi mówił, że jak łepetyna jest na dole i jeszcze jest duża (u Szymka 2 tygodnie starsza) to jest mega ucisk na pęcherz.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No niech Ci będzie...choć ciężarnym w tak zaawansowanej ciąży nie powinno się do końca ufać :P
    Ja mam taki patent, że jak się wysikam, to stoję jeszcze przy kibelku z 10 sekund, podkładając papier...potrafi się coś tam poprzesuwać chyba, bo najczęściej jeszcze "doszczywam" ładną porcyjkę ;) Albo czasem się tak odblokuje, że muszę usiąść jeszcze raz ;)
    Też tak mam z tym sikaniem!!! Albo czuję że chyba popuszczać idę siku a tam nic.... No masakra

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    I jak Ci się podoba?
    Spodziewałam się czegoś innego, myślałam, że to będzie typowy pamiętnik, bardzo zabawny, bo ciągle czytałam opinie, że można boki zrywać ;) A tu się okazuje, że zabawne są wstawki - rzeczywiście fajna odskocznia ☺ Ale sporo wiedzy teoretycznej, co oczywiście działa na plus. To taki poradnik bardziej. Póki co jestem na 9. tygodniu, więc odrobinę mnie nudzi, bo wszystko już przeszłam/wiedziałam. Zobaczę później ;) W ogóle forma książki kojarzy mi się z "Przygodami Mikołajka", bo obie mają takie fajne rysunki 😁

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Spodziewałam się czegoś innego, myślałam, że to będzie typowy pamiętnik, bardzo zabawny, bo ciągle czytałam opinie, że można boki zrywać ;) A tu się okazuje, że zabawne są wstawki - rzeczywiście fajna odskocznia ☺ Ale sporo wiedzy teoretycznej, co oczywiście działa na plus. To taki poradnik bardziej. Póki co jestem na 9. tygodniu, więc odrobinę mnie nudzi, bo wszystko już przeszłam/wiedziałam. Zobaczę później ;) W ogóle forma książki kojarzy mi się z "Przygodami Mikołajka", bo obie mają takie fajne rysunki 😁
    Mam podobne skojarzenia. Mi się podobają właśnie te wstawki. Bo po ogromie fajnej, rzetelnej wiedzy jest coś na rozluźnienie atmosfery😄 Opisy stanów i przemyśleń autorki w późniejszych tygodniach są super. Ja już dwa albo trzy razy przeczytałam całą i teraz czytam na wyrywki jak wchodzę w nowy tydzień

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Wiewióra a po co wstajesz z tego kibelka ;P? Ja siedzę po siku jeszcze chwilę i zawsze coś tam jeszcze doleci :D.

Ja dziś posprzatalam chatę, poodkurzalam, prasowałam, potem obiad i drzemka, znowu prasowałam i układałam ciuszki w organizerach. Mam nadzieję, że jutro skończę prasowanie. A po poludniu będzie już mąż spowrotem <3.

Ja ciężarówkę czytam na bieżąco rozdzial co tydzień, tak jest fajnie bo można się pośmiać z obecnie odczuwanych dolegliwości :D.

Mama36 super niespodzianka i super ekipa <3.

Kasiulka90, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 pochwal się pokoikiem.

Kurde ale mi nalała stopy i dłonie :/ nie podoba mi się to.

‹‹ 2052 2053 2054 2055 2056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ