X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któraś wie co to za zjawisko. W ciągu dnia spoko jakiś tam smark ewentualnie odkaszlnac. Przychodzi wieczór, nos przytkany uszy zatkane w kardle łaskocze i meczy na kaszel :/

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lolka30 pochwal się pokoikiem.

Kurde ale mi nalała stopy i dłonie :/ nie podoba mi się to.
    Moja szwagierka pod koniec ciąży tak puchła, że w lutym jechała do porodu w adidasach męża.
    Nie miała ani zatrucia ciążowego, ani nadciśnienia. Puchła tylko w jednej ciąży, a ma 4 dzieci.
    Także to puchnięcie nie musi być związane z niczym strasznym. Woda zeszła zaraz po porodzie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jeszcze parę rzeczy muszę ogarnąć w pokoiku i na pewno wrzucę zdjęcia :). Na razie jest bałagan.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 więc czekamy 🤗

Tunia opuchlizna czy zatrzymanie wody na tym etapie już jest fizjologiczne trzeba tylko trzymać rękę na pulsie. Ja jutro męża wyślę do laboratorium z moczem dla mojego spokoju. A nastepne badania krwi i moczu mam za tydzień

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Wiewióra a po co wstajesz z tego kibelka ;P? Ja siedzę po siku jeszcze chwilę i zawsze coś tam jeszcze doleci :D.
    Bo mogę siedzieć 5 minut i nie doleci...za to wstanę i leci pięknie - może to przez ten pierwiastek męski, które noszę :D

Lolka30 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciśnienie 99/59 a mąż panikuje że za niskie....jakie macie na tym etapie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam takie całe życie ;-)
    Za to puls zwykle koło 100 i więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 21:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam takie całe życie ;-)
    Za to puls zwykle koło 100 i więcej
    Puls to i ja potrafię miec, wczoraj przed KTG miałam 122. Teraz miałam 91. Ale mówię do męża że to dobre ciśnienie to mi kazał mierzyć jeszcze raz a tam 90/58 puls 89

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na niskie ciśnienie lekarka kazała mi dużo pić. Lepiej niższe niż wysokie :)

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora ja kiedys przez ciebie urodze ze smiechu :) jestes thebest :)

Karmelka daj spokoj mezowi niech nigdzie z sikami nie jezdzi....wstawie Ci jutro zdjecie moich nog i rak ,myslalam ze je dzis odrabie wszystko mi z rak lec bo zacisnac nie potrafie

Dzis caly dzien cisnienie 138/ 89 puls 110 pomimo brania lekow....i nie panikuje....masz super cisnienie a nizsze moze dlatego z lezysz z powodu spojenia....
    Co do pogorszenia objawow wieczorem to jest normalne....organizm zmeczony pocalym dniu ....juz kolo 16powinny sie nasilic nawet goraczka jest wtedy podwyzszona ....pamietaj o przewietrzeniu sypialni przed snem o ile smogu niema....lepij sie spi powietrze nawilzone

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mi dzis wywalilo 140/88...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sikania to mnie drazni to ze czuje ze zaraz sie zsikam a nie chce leciec.. I sie mecze zanim cokolwiek poleci i da mi ulge.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 2 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, wieczorem też dużo gorzej funkcjonuje i fizycznie i psychicznie. Jakoś dołki rano mi się nie zdarzają, nawet jeżeli noc nie należała do najlepszych.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja szwagierka pod koniec ciąży tak puchła, że w lutym jechała do porodu w adidasach męża.
    Nie miała ani zatrucia ciążowego, ani nadciśnienia. Puchła tylko w jednej ciąży, a ma 4 dzieci.
    Także to puchnięcie nie musi być związane z niczym strasznym. Woda zeszła zaraz po porodzie.
    Lekarz twierdzi ze moje opuchlizny pomimo wysokiego cisnienia nie sa zwiazane z zatruciem ciazowym.....to moja 3tak wysoka ciaza a pierwszy raz puchne.....
    Podobno macica uciska i dlatego sie tak dzieje...mam lewa strone zawsze bardziej spuchnieta dlatego ze taki ksztalt macicy ina lewo wiecej uciska

Wysłany: 2 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Co do sikania to mnie drazni to ze czuje ze zaraz sie zsikam a nie chce leciec.. I sie mecze zanim cokolwiek poleci i da mi ulge.
    Mam to samo! Faktycznie wkurzajace , jeszcze w donu to pikuś ale kilka razy mi się zdarzyło gdzieś na mieście i wiem że za mną jest kolejka i to mnie jeszcze dodatkowo stresuje bo nie mogę się pospieszyc :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 super! Nie opij sie tylko! żebyś głupot nie nawyrabiała :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Słuchałam właśnie Maanamu i tak jakoś mnie na wspomnienia wzięło.
    Jak byłam na studiach, to w Juvenalia były koncerty Maanamu. Super było. Może Fasolka pamięta, o ile mieszkała wtedy w Krakowie.

oczywiście Tunia, że pamiętam! Maanam i Kult byli chyba na każdych Juwenaliach... Jezu kiedy to było.... Ja studia kończyłam w 2000..... może my się Tunia znamy bo mieszkasz na Kurdwanowie, prawda? ja mieszkałam kilka lat na Halszki :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z tym piciem 🐁 mam problem. Nie pije dużo 😑

Wiecie co... Korci mnie że nie pojadę na te targi... I mówię do męża że może on sam pojedzie ranoz pokaże mu które stoiska kupi szybciutko i wróci. On mówi ze no ok to pojedzie ale jak on się tam odnajdzie. I tak sobie mysle że albo będą jakieś rabaty albo np nie na te produkty. Że moze lepiej zamówię przez neta w jednym sklepie bo akurat ancymon ma te rzeczy co chce, i pisze mężowi - bo ja w sypialni on mecz w salonie ogląda - a on się mnie pyta czy się obraziłam. Że przecież on pojedzie. I tak mi się sumienie ruszyło :/ i pierdole te targi właśnie robię przegląd czekam na wiadomość od babeczki i robię zakupy przez neta. 😶
    Niech lepiej posiedzi że mną bo pójdzie do pracy w poniedziałek i będę usychać że go w domu nie ma...

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mąż zrobił oponki FIT 😜 pierwsza tura w piekarniku zobaczymy co wyjdzie 🥯 bo tak się napsioczył jak zagniatał 😂🤣

a mnie K. zabrał do kina i na hindusa :) i jeszcze dostałam bona do sephory :) ale niespodziewajka! :) <3

malutka_mycha, Kasiulka90, Wiewióreczka, MamaAga85, B_002, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Też wczoraj dostałam mail z pampersami z Rossmana 👶

a gdzie do cholery jest mój pampers!!!??? dzikus.gif

malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2053 2054 2055 2056 2057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ