X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy może któraś wie co to za zjawisko. W ciągu dnia spoko jakiś tam smark ewentualnie odkaszlnac. Przychodzi wieczór, nos przytkany uszy zatkane w kardle łaskocze i meczy na kaszel :/

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Lolka30 pochwal się pokoikiem.

Kurde ale mi nalała stopy i dłonie :/ nie podoba mi się to.
    Moja szwagierka pod koniec ciąży tak puchła, że w lutym jechała do porodu w adidasach męża.
    Nie miała ani zatrucia ciążowego, ani nadciśnienia. Puchła tylko w jednej ciąży, a ma 4 dzieci.
    Także to puchnięcie nie musi być związane z niczym strasznym. Woda zeszła zaraz po porodzie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka jeszcze parę rzeczy muszę ogarnąć w pokoiku i na pewno wrzucę zdjęcia :). Na razie jest bałagan.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 więc czekamy 🤗

Tunia opuchlizna czy zatrzymanie wody na tym etapie już jest fizjologiczne trzeba tylko trzymać rękę na pulsie. Ja jutro męża wyślę do laboratorium z moczem dla mojego spokoju. A nastepne badania krwi i moczu mam za tydzień

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Wiewióra a po co wstajesz z tego kibelka ;P? Ja siedzę po siku jeszcze chwilę i zawsze coś tam jeszcze doleci :D.
    Bo mogę siedzieć 5 minut i nie doleci...za to wstanę i leci pięknie - może to przez ten pierwiastek męski, które noszę :D

Lolka30 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ciśnienie 99/59 a mąż panikuje że za niskie....jakie macie na tym etapie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja mam takie całe życie ;-)
    Za to puls zwykle koło 100 i więcej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 21:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam takie całe życie ;-)
    Za to puls zwykle koło 100 i więcej
    Puls to i ja potrafię miec, wczoraj przed KTG miałam 122. Teraz miałam 91. Ale mówię do męża że to dobre ciśnienie to mi kazał mierzyć jeszcze raz a tam 90/58 puls 89

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na niskie ciśnienie lekarka kazała mi dużo pić. Lepiej niższe niż wysokie :)

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewiora ja kiedys przez ciebie urodze ze smiechu :) jestes thebest :)

Karmelka daj spokoj mezowi niech nigdzie z sikami nie jezdzi....wstawie Ci jutro zdjecie moich nog i rak ,myslalam ze je dzis odrabie wszystko mi z rak lec bo zacisnac nie potrafie

Dzis caly dzien cisnienie 138/ 89 puls 110 pomimo brania lekow....i nie panikuje....masz super cisnienie a nizsze moze dlatego z lezysz z powodu spojenia....
    Co do pogorszenia objawow wieczorem to jest normalne....organizm zmeczony pocalym dniu ....juz kolo 16powinny sie nasilic nawet goraczka jest wtedy podwyzszona ....pamietaj o przewietrzeniu sypialni przed snem o ile smogu niema....lepij sie spi powietrze nawilzone

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mi dzis wywalilo 140/88...

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sikania to mnie drazni to ze czuje ze zaraz sie zsikam a nie chce leciec.. I sie mecze zanim cokolwiek poleci i da mi ulge.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC

Wysłany: 2 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, wieczorem też dużo gorzej funkcjonuje i fizycznie i psychicznie. Jakoś dołki rano mi się nie zdarzają, nawet jeżeli noc nie należała do najlepszych.

f1d9680377.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Moja szwagierka pod koniec ciąży tak puchła, że w lutym jechała do porodu w adidasach męża.
    Nie miała ani zatrucia ciążowego, ani nadciśnienia. Puchła tylko w jednej ciąży, a ma 4 dzieci.
    Także to puchnięcie nie musi być związane z niczym strasznym. Woda zeszła zaraz po porodzie.
    Lekarz twierdzi ze moje opuchlizny pomimo wysokiego cisnienia nie sa zwiazane z zatruciem ciazowym.....to moja 3tak wysoka ciaza a pierwszy raz puchne.....
    Podobno macica uciska i dlatego sie tak dzieje...mam lewa strone zawsze bardziej spuchnieta dlatego ze taki ksztalt macicy ina lewo wiecej uciska

Wysłany: 2 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Co do sikania to mnie drazni to ze czuje ze zaraz sie zsikam a nie chce leciec.. I sie mecze zanim cokolwiek poleci i da mi ulge.
    Mam to samo! Faktycznie wkurzajace , jeszcze w donu to pikuś ale kilka razy mi się zdarzyło gdzieś na mieście i wiem że za mną jest kolejka i to mnie jeszcze dodatkowo stresuje bo nie mogę się pospieszyc :)

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 super! Nie opij sie tylko! żebyś głupot nie nawyrabiała :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Słuchałam właśnie Maanamu i tak jakoś mnie na wspomnienia wzięło.
    Jak byłam na studiach, to w Juvenalia były koncerty Maanamu. Super było. Może Fasolka pamięta, o ile mieszkała wtedy w Krakowie.

oczywiście Tunia, że pamiętam! Maanam i Kult byli chyba na każdych Juwenaliach... Jezu kiedy to było.... Ja studia kończyłam w 2000..... może my się Tunia znamy bo mieszkasz na Kurdwanowie, prawda? ja mieszkałam kilka lat na Halszki :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z tym piciem 🐁 mam problem. Nie pije dużo 😑

Wiecie co... Korci mnie że nie pojadę na te targi... I mówię do męża że może on sam pojedzie ranoz pokaże mu które stoiska kupi szybciutko i wróci. On mówi ze no ok to pojedzie ale jak on się tam odnajdzie. I tak sobie mysle że albo będą jakieś rabaty albo np nie na te produkty. Że moze lepiej zamówię przez neta w jednym sklepie bo akurat ancymon ma te rzeczy co chce, i pisze mężowi - bo ja w sypialni on mecz w salonie ogląda - a on się mnie pyta czy się obraziłam. Że przecież on pojedzie. I tak mi się sumienie ruszyło :/ i pierdole te targi właśnie robię przegląd czekam na wiadomość od babeczki i robię zakupy przez neta. 😶
    Niech lepiej posiedzi że mną bo pójdzie do pracy w poniedziałek i będę usychać że go w domu nie ma...

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mąż zrobił oponki FIT 😜 pierwsza tura w piekarniku zobaczymy co wyjdzie 🥯 bo tak się napsioczył jak zagniatał 😂🤣

a mnie K. zabrał do kina i na hindusa :) i jeszcze dostałam bona do sephory :) ale niespodziewajka! :) <3

malutka_mycha, Kasiulka90, Wiewióreczka, MamaAga85, B_002, estrella lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Też wczoraj dostałam mail z pampersami z Rossmana 👶

a gdzie do cholery jest mój pampers!!!??? dzikus.gif

malutka_mycha, Paula 90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2053 2054 2055 2056 2057 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ