X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Lolka poka te organizery? jak opisujecie w ogóle te ciuszki, rodzaje, rozmiary? są na to jakieś patenty? ja na razie mam w woreczkach....
    Jutro postaram się wrzucić jak skoncze prasować i ułożę wszystko. A nad opisami myślę wlasnie. Ja dla siebie nie potrzebuję, pokaże mężowi co i jak i zapytam czy to ogarnie czy musze podpisac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 23:16

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za głowa... Kobieta jedna noga na porodówce a ten pije 😑

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kolezanka w stresie... Jej chłop popil bo ostatki a ona zaczyna sie zle czuc.. Goraco jej, poty oblewaja boi sie ze zacznie rodzic a juz 39tc a sa 17km od Krakowa a chce tylko na Żeromskiego rodzic..
    ja bym się po ludzku wkurw*** na mojoego jakbym była na końcówce a On by sobie dogadzał %%%%...trochę to nie odpowiedzialne 🤐🤔

jak już handlujemy to oddam w dobre ręce ból pleców i więzadeł po tej samej stronie...😣😣😣😣😣
    żartuje oczywiście- nikomu nic złego nie życzę ale ból mnie pokonuje jakoś...

w końcu leżę i odpoczywam

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biere skurcze łydek ale oddaje w całości zgagę! Nie wiem jak dziś przez nią zasnę, nic nie pomaga a zapomniałam kupić Gaviscon 😰😩😭

M już nie spożywa alkoholu, bo wiecie dojechać z Warszawy to nie lada wyczyn ... 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 23:57

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za Śpiochy!!!!!

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od godziny. Tym razem skopane zebra max. Bolą przy każdym oddechu, chyba tak czują się bokserzy po ringu. W sobotę te noce jednak nie takie straszne bo w Nd rano nie trzeba do szkoły wstawać więc mogę odespac rano:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kolezanka w stresie... Jej chłop popil bo ostatki a ona zaczyna sie zle czuc.. Goraco jej, poty oblewaja boi sie ze zacznie rodzic a juz 39tc a sa 17km od Krakowa a chce tylko na Żeromskiego rodzic..
    O masakra!! Jak dobrze mieć niepijacego chłopa.. W ogóle mnie takie rzeczy matko teraz nie interesują...
    A przeżyłam pijacego więc wiem co to znaczy i współczuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę był temat siusiania
    Ja od jakiegoś tyg, idę, siadam i siedzę dwa razy dłużej. Leci ciężko i cienkim strumieniem.. Jakby już w ogóle pęcherz był zgnieciony.tak to sobie wyobrażam.
    I wydaje różne jelitowe odgłosy czego wczensiej nie było.
    Taka różnice czuje od stanu poprzedniego. Ale z uśmiechem i do przodu. To już naprawdę zaraz koniec a same chciałysmy przypominam dziewczyny! :D

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli spotyka to wiele z nas.. A myslalam ze cos mi sie z tym pecherzem dzieje. W ogole to budze sie i codziennie prawy nadgarstek tak mnie boli caly ze ledwo ruszam.. Jak stara babcia dosłownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 05:48

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzzzu 😣😣😣😣
    obudziłam się z gigantycznym bólem głowy : cukier na czczo 131 (zgroza!😡)...fakt,że jestem totalnie nie wyspana dodstkowo mnie wkurza...
    a z tym sikaniem to chyba już każda na tym etapie ma podobnie...nie dość,że często to jeszcze na raty 😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

dzień dobry Laseczki :)

Daffi jak sytuacja? to faktycznie ostatki? Jakoś mi umknęło :)

Jak oko? byłaś na okulistyce?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    ja bym się po ludzku wkurw*** na mojoego jakbym była na końcówce a On by sobie dogadzał %%%%...trochę to nie odpowiedzialne 🤐🤔

jak już handlujemy to oddam w dobre ręce ból pleców i więzadeł po tej samej stronie...😣😣😣😣😣
    żartuje oczywiście- nikomu nic złego nie życzę ale ból mnie pokonuje jakoś...

w końcu leżę i odpoczywam

ja tam z Wami już w żaden handel nie wchodzę! wyszłam na tym jak Zabłocki na mydle ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - a może spróbuj pić pokrzywę? Ona działa zbawiennie na opuchliznę w ciąży. Mi zaczęły puchnąć dłonie i piję herbatę z pokrzywy już z trzeci tydzień i więcej opuchlizny się nie pojawiły jak dotąd. Teraz tak skojarzyłam. Może u Ciebie też zadziała.
    Nie można pić tylko przy niewydolności nerek. I trzeba pić więcej wody jeśli się pije pokrzywę.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka - a może spróbuj pić pokrzywę? Ona działa zbawiennie na opuchliznę w ciąży. Mi zaczęły puchnąć dłonie i piję herbatę z pokrzywy już z trzeci tydzień i więcej opuchlizny się nie pojawiły jak dotąd. Teraz tak skojarzyłam. Może u Ciebie też zadziała.
    Nie można pić tylko przy niewydolności nerek. I trzeba pić więcej wody jeśli się pije pokrzywę.

ooo to nie wiedziałam! ja piję pokrzywę od grudnia bo słyszałam, że cukier obniża :) ale nie wiedziałam, że działa na opuchlizny... ja nie mam żadnych puchnięć więc może coś w tym jest :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie wiem czy znacie Krytykę Kulinarną? Jakiś czas temu miałam zalajkowane ale laska za bardzo ingerowała w politykę a blog jest kulinarno- podróżniczy i zaczęłam mnie wkurzać... teraz sobie o niej przypomniałam bo szukam inspiracji na ostatni przedporodowy weekendowy wypad... niedawno urodziła dziecko więc wrzucam Wam tekst do poczytania :)
    https://krytykakulinarna.com/jak-dbac-o-siebie-po-ciazy/

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam nic mnie nie boli... Humor od razu lepszy, aż zrobiłam mężowi kawę 😉a on taki szczęśliwy.

Oczywiście siuski zawiezione bo jakbym mogła pominąć sprawdzenie. Nie ten charakter. Teraz wcinam śniadanie...serek wiejski z bananem i masłem orzechowym.
    Mąż mówi żebyśmy pojechali na te targi że zdewocialam A jak pojedziemy no otwarcie to dzieci spia jeszcze... Chyba nie wie co mówi haha 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja ogólnie mało pije 🙄 zapominam i to chyba od tego. Pokrzywę pije raz na jakiś czas jak sobie przypomnę...jakoś melisa mi podchodzi bardziej

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe skurczy łydek dziś nie miałam ale zgagi tez nie wiec mam nadzieje ze się zgubiły gdzieś w trasie obie i zgaga was tez odpuściła 🤣

Dawno tak długo nie pospalam! Ja dziś plan mam spakować torbę do szpitala! Któraś pakowała dwie osobne na poród i pierwsze godziny i na resztę pobytu? Ja chyba tak spakuje jakbym odpukać musiała jechać sama bo będzie ciężko ogarnąć opiekę dla córki na już. A przecież nie udźwignie nawet kabinowki po milionie schodów (moj szpital taki piękny stary budynek ze nie wszędzie winda...)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg tego jak prowadzą mnie lekarze dzisiaj kończe 35 tc... Za równe 2 tyg wg nich będę w ciąży donoszonej. I coraz bardziej mam stracha, muszę na najbliższych wizytach i w Koperniku i u mojej prowadzącej tak dokładnie porozmawiać o tym czy ta okresową tachykardia nie zagraża małej przy porodzie. Bo jak się akcja w domu zacznie i zanim ją pojadę do szpitala nie będę w stanie sama kontrolować tętna ☹️ i stres na pewno nie pozwoli mi się zrelaksować więc mój poród będzie trwał wieki. Może lepsza byłaby indukcja np w 39 albo CC.... Bardzo bym chciała rodzić SN ale wiem, że w tej chwili muszę myśleć o bezpieczeństwie małej i tylko to zapewni mi komfort.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dzień dobry Laseczki :)

Daffi jak sytuacja? to faktycznie ostatki? Jakoś mi umknęło :)

Jak oko? byłaś na okulistyce?
    Napisalam do niej ale jeszcze się nie odezwala. Dziwie mu sie bo ona od 2 dni brązowo plamila juz, pobolewal ja brzuch a ten zdecydowal siw popic. Na bank była mega wsciekla.

Ja nie jechalam na Ip okulistyczna. Poszukam jutro u siebie kto mnie przyjmie zeby zobaczyl mi tego kropka.

Jutro wizyta :) jak cudownie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 2055 2056 2057 2058 2059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ