X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Lolka poka te organizery? jak opisujecie w ogóle te ciuszki, rodzaje, rozmiary? są na to jakieś patenty? ja na razie mam w woreczkach....
    Jutro postaram się wrzucić jak skoncze prasować i ułożę wszystko. A nad opisami myślę wlasnie. Ja dla siebie nie potrzebuję, pokaże mężowi co i jak i zapytam czy to ogarnie czy musze podpisac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 23:16

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za głowa... Kobieta jedna noga na porodówce a ten pije 😑

• MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kolezanka w stresie... Jej chłop popil bo ostatki a ona zaczyna sie zle czuc.. Goraco jej, poty oblewaja boi sie ze zacznie rodzic a juz 39tc a sa 17km od Krakowa a chce tylko na Żeromskiego rodzic..
    ja bym się po ludzku wkurw*** na mojoego jakbym była na końcówce a On by sobie dogadzał %%%%...trochę to nie odpowiedzialne 🤐🤔

jak już handlujemy to oddam w dobre ręce ból pleców i więzadeł po tej samej stronie...😣😣😣😣😣
    żartuje oczywiście- nikomu nic złego nie życzę ale ból mnie pokonuje jakoś...

w końcu leżę i odpoczywam

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biere skurcze łydek ale oddaje w całości zgagę! Nie wiem jak dziś przez nią zasnę, nic nie pomaga a zapomniałam kupić Gaviscon 😰😩😭

M już nie spożywa alkoholu, bo wiecie dojechać z Warszawy to nie lada wyczyn ... 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 23:57

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 01:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za Śpiochy!!!!!

martusiawp lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię od godziny. Tym razem skopane zebra max. Bolą przy każdym oddechu, chyba tak czują się bokserzy po ringu. W sobotę te noce jednak nie takie straszne bo w Nd rano nie trzeba do szkoły wstawać więc mogę odespac rano:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kolezanka w stresie... Jej chłop popil bo ostatki a ona zaczyna sie zle czuc.. Goraco jej, poty oblewaja boi sie ze zacznie rodzic a juz 39tc a sa 17km od Krakowa a chce tylko na Żeromskiego rodzic..
    O masakra!! Jak dobrze mieć niepijacego chłopa.. W ogóle mnie takie rzeczy matko teraz nie interesują...
    A przeżyłam pijacego więc wiem co to znaczy i współczuję

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 03:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę był temat siusiania
    Ja od jakiegoś tyg, idę, siadam i siedzę dwa razy dłużej. Leci ciężko i cienkim strumieniem.. Jakby już w ogóle pęcherz był zgnieciony.tak to sobie wyobrażam.
    I wydaje różne jelitowe odgłosy czego wczensiej nie było.
    Taka różnice czuje od stanu poprzedniego. Ale z uśmiechem i do przodu. To już naprawdę zaraz koniec a same chciałysmy przypominam dziewczyny! :D

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli spotyka to wiele z nas.. A myslalam ze cos mi sie z tym pecherzem dzieje. W ogole to budze sie i codziennie prawy nadgarstek tak mnie boli caly ze ledwo ruszam.. Jak stara babcia dosłownie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 05:48

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezzzzzu 😣😣😣😣
    obudziłam się z gigantycznym bólem głowy : cukier na czczo 131 (zgroza!😡)...fakt,że jestem totalnie nie wyspana dodstkowo mnie wkurza...
    a z tym sikaniem to chyba już każda na tym etapie ma podobnie...nie dość,że często to jeszcze na raty 😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:

dzień dobry Laseczki :)

Daffi jak sytuacja? to faktycznie ostatki? Jakoś mi umknęło :)

Jak oko? byłaś na okulistyce?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    ja bym się po ludzku wkurw*** na mojoego jakbym była na końcówce a On by sobie dogadzał %%%%...trochę to nie odpowiedzialne 🤐🤔

jak już handlujemy to oddam w dobre ręce ból pleców i więzadeł po tej samej stronie...😣😣😣😣😣
    żartuje oczywiście- nikomu nic złego nie życzę ale ból mnie pokonuje jakoś...

w końcu leżę i odpoczywam

ja tam z Wami już w żaden handel nie wchodzę! wyszłam na tym jak Zabłocki na mydle ;)

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka - a może spróbuj pić pokrzywę? Ona działa zbawiennie na opuchliznę w ciąży. Mi zaczęły puchnąć dłonie i piję herbatę z pokrzywy już z trzeci tydzień i więcej opuchlizny się nie pojawiły jak dotąd. Teraz tak skojarzyłam. Może u Ciebie też zadziała.
    Nie można pić tylko przy niewydolności nerek. I trzeba pić więcej wody jeśli się pije pokrzywę.

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelka - a może spróbuj pić pokrzywę? Ona działa zbawiennie na opuchliznę w ciąży. Mi zaczęły puchnąć dłonie i piję herbatę z pokrzywy już z trzeci tydzień i więcej opuchlizny się nie pojawiły jak dotąd. Teraz tak skojarzyłam. Może u Ciebie też zadziała.
    Nie można pić tylko przy niewydolności nerek. I trzeba pić więcej wody jeśli się pije pokrzywę.

ooo to nie wiedziałam! ja piję pokrzywę od grudnia bo słyszałam, że cukier obniża :) ale nie wiedziałam, że działa na opuchlizny... ja nie mam żadnych puchnięć więc może coś w tym jest :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie wiem czy znacie Krytykę Kulinarną? Jakiś czas temu miałam zalajkowane ale laska za bardzo ingerowała w politykę a blog jest kulinarno- podróżniczy i zaczęłam mnie wkurzać... teraz sobie o niej przypomniałam bo szukam inspiracji na ostatni przedporodowy weekendowy wypad... niedawno urodziła dziecko więc wrzucam Wam tekst do poczytania :)
    https://krytykakulinarna.com/jak-dbac-o-siebie-po-ciazy/

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam nic mnie nie boli... Humor od razu lepszy, aż zrobiłam mężowi kawę 😉a on taki szczęśliwy.

Oczywiście siuski zawiezione bo jakbym mogła pominąć sprawdzenie. Nie ten charakter. Teraz wcinam śniadanie...serek wiejski z bananem i masłem orzechowym.
    Mąż mówi żebyśmy pojechali na te targi że zdewocialam A jak pojedziemy no otwarcie to dzieci spia jeszcze... Chyba nie wie co mówi haha 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja ogólnie mało pije 🙄 zapominam i to chyba od tego. Pokrzywę pije raz na jakiś czas jak sobie przypomnę...jakoś melisa mi podchodzi bardziej

• Aga2606 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe skurczy łydek dziś nie miałam ale zgagi tez nie wiec mam nadzieje ze się zgubiły gdzieś w trasie obie i zgaga was tez odpuściła 🤣

Dawno tak długo nie pospalam! Ja dziś plan mam spakować torbę do szpitala! Któraś pakowała dwie osobne na poród i pierwsze godziny i na resztę pobytu? Ja chyba tak spakuje jakbym odpukać musiała jechać sama bo będzie ciężko ogarnąć opiekę dla córki na już. A przecież nie udźwignie nawet kabinowki po milionie schodów (moj szpital taki piękny stary budynek ze nie wszędzie winda...)

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg tego jak prowadzą mnie lekarze dzisiaj kończe 35 tc... Za równe 2 tyg wg nich będę w ciąży donoszonej. I coraz bardziej mam stracha, muszę na najbliższych wizytach i w Koperniku i u mojej prowadzącej tak dokładnie porozmawiać o tym czy ta okresową tachykardia nie zagraża małej przy porodzie. Bo jak się akcja w domu zacznie i zanim ją pojadę do szpitala nie będę w stanie sama kontrolować tętna ☹️ i stres na pewno nie pozwoli mi się zrelaksować więc mój poród będzie trwał wieki. Może lepsza byłaby indukcja np w 39 albo CC.... Bardzo bym chciała rodzić SN ale wiem, że w tej chwili muszę myśleć o bezpieczeństwie małej i tylko to zapewni mi komfort.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dzień dobry Laseczki :)

Daffi jak sytuacja? to faktycznie ostatki? Jakoś mi umknęło :)

Jak oko? byłaś na okulistyce?
    Napisalam do niej ale jeszcze się nie odezwala. Dziwie mu sie bo ona od 2 dni brązowo plamila juz, pobolewal ja brzuch a ten zdecydowal siw popic. Na bank była mega wsciekla.

Ja nie jechalam na Ip okulistyczna. Poszukam jutro u siebie kto mnie przyjmie zeby zobaczyl mi tego kropka.

Jutro wizyta :) jak cudownie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 2055 2056 2057 2058 2059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ