X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja ogólnie mało pije 🙄 zapominam i to chyba od tego. Pokrzywę pije raz na jakiś czas jak sobie przypomnę...jakoś melisa mi podchodzi bardziej
    Żeby pokrzywa działała (jakiekolwiek zioła) to trzeba 2-3 razy dziennie pić filiżankę.
    Jak nie pijesz minimum 2l wody to tu masz powód zatrzymania wody w organizmie. Organizm się broni przez utrata wody i odwodnieniem dziecka więc zatrzymuje w komórkach ile wlezie. A Ty to widzisz jako opuchliznę.
    Może pomieszanie sobie w bidonie jakimś wodę z cytryną i miętą albo coś takiego. Może dodać kapkę miodu, żeby tylko zwiększyć ilość przyjmowanej wody

Tunia76 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Hehe skurczy łydek dziś nie miałam ale zgagi tez nie wiec mam nadzieje ze się zgubiły gdzieś w trasie obie i zgaga was tez odpuściła 🤣

Dawno tak długo nie pospalam! Ja dziś plan mam spakować torbę do szpitala! Któraś pakowała dwie osobne na poród i pierwsze godziny i na resztę pobytu? Ja chyba tak spakuje jakbym odpukać musiała jechać sama bo będzie ciężko ogarnąć opiekę dla córki na już. A przecież nie udźwignie nawet kabinowki po milionie schodów (moj szpital taki piękny stary budynek ze nie wszędzie winda...)

Aga ja spakowałam na razie dla siebie właśnie kabinówkę ale dla dzidzi spakuję po niedzieli osobną torbę

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi 3mam mocno kciuki za wizytę jutro, byś wyszła zadowolona.🤗

Mój mąż wczoraj do meczu kupił sobie piwo, i ja tak patrzę na niego i pytam czy on wziął pod uwagę fakt że jestem w zaawansowanej ciąży. Serio dla mnie nawet w tej chwili spożywanie alkoholu przez mojego męża to przesada. Fakt,że jak do tej pory wszystkie wizyty na IP były powodem mojej paniki ale przecież życie jest nieprzewidywalne.

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Napisalam do niej ale jeszcze się nie odezwala. Dziwie mu sie bo ona od 2 dni brązowo plamila juz, pobolewal ja brzuch a ten zdecydowal siw popic. Na bank była mega wsciekla.

Ja nie jechalam na Ip okulistyczna. Poszukam jutro u siebie kto mnie przyjmie zeby zobaczyl mi tego kropka.

Jutro wizyta :) jak cudownie.

może już urodziła :) pewnie wkurw na męża mógł pomóc.. no szok, ze koleś taki nieodpowiedzialny...

informuj nas na bieżąco jak oko i dzidzia! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuję sie do 1 torby. Tyle ze ja dla dzidzi biore kocyk, pieluszke i ubranko do wyjscia. Nie zalezy mi w ogole na tym zeby dziecko miało prywatne ubrania w szpitalu.
    Ale ja jestem minimalistka zamierzam mieć malu bagaż a jedyny dodatkowy to bedzie Fifi w nosidelku do wyjścia.

Mama36, Tunia76, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Napisalam do niej ale jeszcze się nie odezwala. Dziwie mu sie bo ona od 2 dni brązowo plamila juz, pobolewal ja brzuch a ten zdecydowal siw popic. Na bank była mega wsciekla.

Ja nie jechalam na Ip okulistyczna. Poszukam jutro u siebie kto mnie przyjmie zeby zobaczyl mi tego kropka.

Jutro wizyta :) jak cudownie.
    Jezu!! Faktycznie Daffi my jutro wizytujemy.jakby nie Ty to bym Zapomniała chyba bo nie wiem kiedy te 4 tyg minęły!! Szok!!
    Współczuję tej koleżance max bo mi wspomnienia wracają i złość jak takie coś słucham. Naprawdę... Mam nadzieję że chociaż kolunio ma mocna głowę i raz dwa doszedł do siebie.! A nie kacuje pół dnia.
    Daj znać. Trzymam kciuki.

Daffi lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny polećcie jakąś miejscówkę na ostatni przedporodowy wypad połączony z dniem kobiet :) K. obiecał wolny piątek więc mamy 3 dni... grzebię w necie i sama nie wiem dokąd... macie coś sprawdzonego? najlepiej sielsko- anielsko :) z delikatnym zwiedzaniem okolicy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Aga ja spakowałam na razie dla siebie właśnie kabinówkę ale dla dzidzi spakuję po niedzieli osobną torbę
    Ja w kabinowke jestem spakowana ze wszystkim. Ale chyba wyjme jedne podkłady bo to duże cholera. Najwyżej mi dowioza. Musiałam dla malego parę ubranek wziąć bo dobrze ze przeczytałam, w tym co chce rodzic zalecaja jednak mnie swoje ubranka.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿️ jak sobie teraz dawkujesz luteinę?
    Ja brałam ostatnio 2x1 100 mg jakies 2 tygodnie. Od wczoraj rano biorę 50 mg na noc 100 mg ( i tych 50 mam jeszcze na około 4 dni bo zbierałam w szpitalu za dużo mi dawali a ja ich nie wyprowadzalam z błędu przydały się 😂). I od czwartku już będę brała 100 mg na noc o tak do następnej środy, we czwartek będę miała wizyty u mojej prowadzącej pewnie każe odstawić to akurat odstawie. No dr Kasia tak sobie to "rozpisała " a dr 🐿️ ??

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Ja w kabinowke jestem spakowana ze wszystkim. Ale chyba wyjme jedne podkłady bo to duże cholera. Najwyżej mi dowioza. Musiałam dla malego parę ubranek wziąć bo dobrze ze przeczytałam, w tym co chce rodzic zalecaja jednak mnie swoje ubranka.

ja się nie domknęłam w kabinówce... podkłady wrzuciłam do torby dzidzi... a jeszcze sztućców i kubeczka nie spakowałam....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    🐿️ jak sobie teraz dawkujesz luteinę?
    Ja brałam ostatnio 2x1 100 mg jakies 2 tygodnie. Od wczoraj rano biorę 50 mg na noc 100 mg ( i tych 50 mam jeszcze na około 4 dni bo zbierałam w szpitalu za dużo mi dawali a ja ich nie wyprowadzalam z błędu przydały się 😂). I od czwartku już będę brała 100 mg na noc o tak do następnej środy, we czwartek będę miała wizyty u mojej prowadzącej pewnie każe odstawić to akurat odstawie. No dr Kasia tak sobie to "rozpisała " a dr 🐿️ ??

ja nie widzę Karmellka na kompie emotikonek... nie wiem kogo pytasz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spakowana, ale chyba się przepakuję. Mam dwie torby. Ale w tej mojej paczka podkładów + dwie paczki tych podpasek zajmują masę miejsca...i zastanawiam się czy właśnie nie zrobię tak , że torba na porodówkę. A druga do auta. Wtedy może nawet jakbym sama musiała jechać do szpitala będę spokojniejsza a mąż dojedzie i dowiezie mi torbę na potem

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Żeby pokrzywa działała (jakiekolwiek zioła) to trzeba 2-3 razy dziennie pić filiżankę.
    Jak nie pijesz minimum 2l wody to tu masz powód zatrzymania wody w organizmie. Organizm się broni przez utrata wody i odwodnieniem dziecka więc zatrzymuje w komórkach ile wlezie. A Ty to widzisz jako opuchliznę.
    Może pomieszanie sobie w bidonie jakimś wodę z cytryną i miętą albo coś takiego. Może dodać kapkę miodu, żeby tylko zwiększyć ilość przyjmowanej wody
    No widzisz ja wczoraj wypiłam pół butelki wody dwa kubki mleka i dwie melisy :/ i 0,5 l soku że świeżych pomarańczy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2019, 08:44

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Jezu!! Faktycznie Daffi my jutro wizytujemy.jakby nie Ty to bym Zapomniała chyba bo nie wiem kiedy te 4 tyg minęły!! Szok!!
    Współczuję tej koleżance max bo mi wspomnienia wracają i złość jak takie coś słucham. Naprawdę... Mam nadzieję że chociaż kolunio ma mocna głowę i raz dwa doszedł do siebie.! A nie kacuje pół dnia.
    Daj znać. Trzymam kciuki.
    Ja ją troche podziwiam bo znam ja z 10 lat.. I kiedys ten chlop to była porażka.. Jemu w glowie byli kumple, cpanko alkohol i imprezy a ona sama w domu.. Teraz juz rzucił cpanko i kumpli.. Postanowił powazniej pomyslec o zyciu.. To pojawi sie dziecko.. Tylko mogl ostatki sobie odpuscic.
    Wiem juz od niej ze noc przetrwala ze bol brzucha się wyciszyl ale wlasnie czop jej odchodzi czyli tak jak jej podpowiadalam plamienia zwiastowaly ze szyjka puszcza.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja się nie domknęłam w kabinówce... podkłady wrzuciłam do torby dzidzi... a jeszcze sztućców i kubeczka nie spakowałam....
    Fasolka ja mam trochę oszukana kabinówkę.. Zamkiem jednym się rozszerza hihi ;p

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Fasolka ja mam trochę oszukana kabinówkę.. Zamkiem jednym się rozszerza hihi ;p
    Tez taką mam 😋
    Najwieksze z tego wszystkiego to te podklady poporodowe.tez wszystkich nie wezme moj M ma autem 2 min do szpitala jakby trzeba było a wiem ze u mnie w szpitalu dostane tez paczke.

O jaa 34 tc zaczynam? Ale ten tydzien mi zleciał..

Mama36 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie Daffi.. Te podkłady psują mi wszystko! Opakowanie jedno jak na rzeź wygląda.. A co dopiero jak kaza wziąć dwa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja od wtorku będę miała 35+0 to znaczy że zaczynam 36 tak??
    I za szybko leci i to wszystko jakoś skomplilowali :p

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pakowania ja biorę tylko jedną małą torbę :-) pamiętam z poprzedniego porodu, że musiałam maszerować sama z sali do sali niosąc za sobą w torbę, teraz chce tego uniknąć, bo było mi wtedy bardzo ciężko a przenosili mnie zwykle wtedy gdy męża uu mnie nie było ;-) jak czegoś mi zabraknie to mąż przywiezie.

Dziewczyny złapały mnie mdłości, codziennie rano jest mi cholernie słabo nie mogę się ruszać praktycznie, dopiero jak zwrócę to jest ok. Czy któraś z Was też tak ma? To trwa już od około 4 dni :( normalnie zwariować można.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 3 marca 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i oczywiście trzymam kciuki za wizyty!

w4sqikgnoh8ujau7.png
‹‹ 2056 2057 2058 2059 2060 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ