X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    SUCHY SZAMPON 😎
    3 dzień pod rząd już nie działa.. :X :D

Wiewióreczka, Paula 90, espoir, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fiefiórka :D No ja też uważam,że ogólnie przedmioty czują i im przykrooo :D Ja właśnie nie umiem się tak pochylić bo mi cycki wtedy zakrywają twarz i nie mogę oddychać :D Ech...
    Wyobraziłam to sobie...zdziwko.gif :D

mysla.nieskalana, Karollinax26 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myje bez zmywania makijażu. A świra na punkcie świeżych włosów mam więc raczej bym bez umycia nie wyszła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 17:33

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 2 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,ja też nienawidzę tłustych włosów i u kogoś i u siebie. Postanowiłam nie robić zatem siary i taaadaam,oto ja! Cała umyta i pachnąca :D

Wiewióreczka, malutka_mycha, Lolka30 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja mam teraz taką straszną rozterkę ciążowo-leniwcową...No bo rano się pomalowałam już ,ale nie myłam włosów tylko spięłam w kucyk.A teraz będę szła na te urodziny i dawniej to zawsze musiałam na każdą imprezę mieć swieżo umyte włosy,ładnie rozpuszczone...Aleeee musiałabym teraz zmyć makijaż,iść pod prysznic,umyć włosy,wysuszyć je,pomalować się jeszcze raz (!!)..Czy walić to wszystko i iść tak jak jestem od rana??? Jak żyć??? :D
    Myj,będziesz się lepiej czuła :) a nawet jak trzeba będzie machnąć nowy make up to już wogóle super 😁

Co do chorób skórnych-u nas też spore obciążenie-ja choruję na łuszczyce,mój mąż od niedawna zaczął mieć problemy ze skórą(nadal nie wiemy co to mimo 4 wizyt u lekarza 🙄). Jednak z tym jakoś sobie poradzimy-mam nadzieję.Ja to się najbardziej boję tego,że znowu dotknie nasze dziecko naczyniak...U mojej córki pojawił się w 4 tygodniu życia...I z czasem był po prostu coraz większy...Ile ja nocy przez przepłakałam😭😭😭Byliśmy na konsultacji w Gdańsku u najlepszego specjalisty i jego scenariusz na szczęście się spełnił w 100%.Zanim córka poszła do przedszkola praktycznie nie było po nim śladu.U nas byl umiejscowiony idealnie na środkowej części czoła...Możecie sobie wyobrazić skalę zainteresowania obcych ludzi i komentarze,przez które początkowo płakałam a później jak ktoś coś głupiego mówił zawsze w jakiś sposób gasiłam tego idiotę ciętą ripostą.Poza tym nie można było Małej spuścić z oczu bo uderzenie w to miejsce mogłoby mieć naprawdę tragiczne skutki...Dlatego naprawdę boję się,po ludzku się boję...

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak włosy myję bardzo często, makijaż zostaje nienaruszony 😋

Może któraś chciałaby przyjąć trochę zgagi ? Dobra, trochę więcej niż trochę ? No dobra, oddam całą! 😩

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Może któraś chciałaby przyjąć trochę zgagi ? Dobra, trochę więcej niż trochę ? No dobra, oddam całą! 😩
    Ja bym wzięła połowę, ale ostatnio jakieś szachrajstwa tu są i np. zamiast wysłanego libido dolatuje skurcz łydek :P Skąd mam mieć pewność, że nie doleci cellulit (już mi więcej nie trzeba) albo nietrzymanie moczu i będę lać pod siebie?:P

Karollinax26, malutka_mycha, mysla.nieskalana, espoir, KarmeLoVe, Lolka30, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie,ja też nienawidzę tłustych włosów i u kogoś i u siebie. Postanowiłam nie robić zatem siary i taaadaam,oto ja! Cała umyta i pachnąca :D
    No to się nam pokaż! 😊

Karollinax26 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja na chwilę.. Będę Was nadrabiać potem! Mi dziś moje dziewczyny kochane zrobiły niespodziankę!! Kompletnie się nie spodziewałam... Domofon... Kurier... Mysle w sobotę!!?? A tu moje laski z Baby Shower!! Jestem dalej w szoku.
    74fb379e0ae48867med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 17:57

Kasiulka90, Karollinax26, DorotaAnna, Wiewióreczka, MamaAga85, Karmelllka90, Tunia76, mysla.nieskalana, espoir, Lolka30, Anete, Fasolka77, B_002, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja bym wzięła połowę, ale ostatnio jakieś szachrajstwa tu są i np. zamiast wysłanego libido dolatuje skurcz łydek :P Skąd mam mieć pewność, że nie doleci cellulit (już mi więcej nie trzeba) albo nietrzymanie moczu i będę lać pod siebie?:P

Cellulitu jeszcze nie mam, przysięgam! A z tym nietrzymaniem moczu, to wiesz ... głowy uciąć nie dam, u mnie dziś mało brakowało a bym się zlała w gacie 😧 usiadłam na kibelek, poleciały dwie kropelki, no to se myślę po kiego grzyba jak w ogóle szlam do tej łazienki, wracam już do wyrka i czuje że muszę wrócić, bo za chwilę będzie mokro 😋

No weź Wiewióra, zlituj się 🙏🏼

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak lekarze w tamtym szpitalu nazywaja piątkowe cesarki? Dożynki :) W ogole zaobserwowalam w szpitalu ciekawe zjawiska socjologiczne np po obchodzie grono lekarskie z szanowna pania ordynator, ktora trzeba przyznac trzyma i pacjentow i lekarzy żelazna reka i ogolnie budzi postrach na oddziale wzywalo wytypowane osoby na tzn konsultacje w trakcie ktorej nierzadkoscia bylo badanie ginekologiczne i to badanie przeprowadzala zawsze lekarka najniższa ranga, np rezydentka. I potem rozumialam czemu zachowuje sie suczowato, bo te lekarki z wyzszym stazem byly spoko.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama! Bawcie się dobrze! Super niespodzianka! :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooow! 😍 Mama18, jaka super niespodzianka 😍 Cudowne masz przyjaciółki 😊 Ja zaprosiłam swoje młodsze kuzynki i 3 koleżanki na 16 marca na baby shower, ale sama muszę ogarnąć przekąski i ozdoby. Nie wpadły na pomysł, żeby zrobić to za mnie 😅

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja mialam kiedys cos podobnego, ale nie w ciazy, po 2 tygodniach zniknelo mi calkowicie, ale moze lepiej jakbys to skonsultowala, bo raz ze moze nie byc to samo, a dwa niewiadomo jakie to ma znaczenie w ciazy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama super! Świetne masz koleżanki :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam po raz nie wiem który już książkę Kaz Cooke i tu jest bardzo celna uwaga - dobrze żebyśmy wszystkie o tym pomyślały:

W razie jeśli jesteśmy same w domu i zaczyna się coś dziać pierwsze co OTWIERAMY drzwi i dzwonimy po pogotowie. Zwłaszcza w przypadku wypadnięcia pępowiny. Wtedy klękamy w pozycji kolankowo - łokciowej i czekamy na pogotowie.
    Niby banalna uwaga ale zanim pogotowie dojedzie to możemy nie być w stanie drzwi otworzyć.

Oczywiście jeśli dzieje się coś co wymaga przyjazdu pogotowia. Do "zwykłej" akcji pogotowie nie jeździ 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 18:12

Wiewióreczka, Kasiulka90, mysla.nieskalana, DorotaAnna, Lolka30, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchałam właśnie Maanamu i tak jakoś mnie na wspomnienia wzięło.
    Jak byłam na studiach, to w Juvenalia były koncerty Maanamu. Super było. Może Fasolka pamięta, o ile mieszkała wtedy w Krakowie.

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja tak włosy myję bardzo często, makijaż zostaje nienaruszony 😋

Ja mogę, ale na wymianę. Ja biorę zgage, a Ty 25kg tluszczu. 😉

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿️ moja ginekolog nie ma u owy z NFZ, w ogóle cała przychodnia w 100% prywatna i żaden lekarz nie ma umowy z NFZ więc recepty 100% a dlaczego dwie recepty w Koperniku dostałam na 100% nie wiem. Takie wypisują złodzieje :/

Wysłany: 2 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tu nie pokazuje,jakoś tak mam świadomość,że tu może sobie zajrzeć każdy (nie żebym była poszukiwana listem gończym czy coś,no ale),tak jak ja długo czytałam Was a nie pisałam. Pitole,nie pokazuje się :D

Umyłam się,pomalowałam..mogę iść pić wodę! Juuhuuu :D

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2051 2052 2053 2054 2055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ