X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    SUCHY SZAMPON 😎
    3 dzień pod rząd już nie działa.. :X :D

Wiewióreczka, nick nieaktualny, espoir, Lolka30, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Fiefiórka :D No ja też uważam,że ogólnie przedmioty czują i im przykrooo :D Ja właśnie nie umiem się tak pochylić bo mi cycki wtedy zakrywają twarz i nie mogę oddychać :D Ech...
    Wyobraziłam to sobie...zdziwko.gif :D

mysla.nieskalana, Karollinax26 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myje bez zmywania makijażu. A świra na punkcie świeżych włosów mam więc raczej bym bez umycia nie wyszła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 17:33

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png

Wysłany: 2 marca 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,ja też nienawidzę tłustych włosów i u kogoś i u siebie. Postanowiłam nie robić zatem siary i taaadaam,oto ja! Cała umyta i pachnąca :D

Wiewióreczka, malutka_mycha, Lolka30 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja mam teraz taką straszną rozterkę ciążowo-leniwcową...No bo rano się pomalowałam już ,ale nie myłam włosów tylko spięłam w kucyk.A teraz będę szła na te urodziny i dawniej to zawsze musiałam na każdą imprezę mieć swieżo umyte włosy,ładnie rozpuszczone...Aleeee musiałabym teraz zmyć makijaż,iść pod prysznic,umyć włosy,wysuszyć je,pomalować się jeszcze raz (!!)..Czy walić to wszystko i iść tak jak jestem od rana??? Jak żyć??? :D
    Myj,będziesz się lepiej czuła :) a nawet jak trzeba będzie machnąć nowy make up to już wogóle super 😁

Co do chorób skórnych-u nas też spore obciążenie-ja choruję na łuszczyce,mój mąż od niedawna zaczął mieć problemy ze skórą(nadal nie wiemy co to mimo 4 wizyt u lekarza 🙄). Jednak z tym jakoś sobie poradzimy-mam nadzieję.Ja to się najbardziej boję tego,że znowu dotknie nasze dziecko naczyniak...U mojej córki pojawił się w 4 tygodniu życia...I z czasem był po prostu coraz większy...Ile ja nocy przez przepłakałam😭😭😭Byliśmy na konsultacji w Gdańsku u najlepszego specjalisty i jego scenariusz na szczęście się spełnił w 100%.Zanim córka poszła do przedszkola praktycznie nie było po nim śladu.U nas byl umiejscowiony idealnie na środkowej części czoła...Możecie sobie wyobrazić skalę zainteresowania obcych ludzi i komentarze,przez które początkowo płakałam a później jak ktoś coś głupiego mówił zawsze w jakiś sposób gasiłam tego idiotę ciętą ripostą.Poza tym nie można było Małej spuścić z oczu bo uderzenie w to miejsce mogłoby mieć naprawdę tragiczne skutki...Dlatego naprawdę boję się,po ludzku się boję...

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak włosy myję bardzo często, makijaż zostaje nienaruszony 😋

Może któraś chciałaby przyjąć trochę zgagi ? Dobra, trochę więcej niż trochę ? No dobra, oddam całą! 😩

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Może któraś chciałaby przyjąć trochę zgagi ? Dobra, trochę więcej niż trochę ? No dobra, oddam całą! 😩
    Ja bym wzięła połowę, ale ostatnio jakieś szachrajstwa tu są i np. zamiast wysłanego libido dolatuje skurcz łydek :P Skąd mam mieć pewność, że nie doleci cellulit (już mi więcej nie trzeba) albo nietrzymanie moczu i będę lać pod siebie?:P

Karollinax26, malutka_mycha, mysla.nieskalana, espoir, KarmeLoVe, Lolka30, Fasolka77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    No właśnie,ja też nienawidzę tłustych włosów i u kogoś i u siebie. Postanowiłam nie robić zatem siary i taaadaam,oto ja! Cała umyta i pachnąca :D
    No to się nam pokaż! 😊

Karollinax26 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, ja na chwilę.. Będę Was nadrabiać potem! Mi dziś moje dziewczyny kochane zrobiły niespodziankę!! Kompletnie się nie spodziewałam... Domofon... Kurier... Mysle w sobotę!!?? A tu moje laski z Baby Shower!! Jestem dalej w szoku.
    74fb379e0ae48867med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 17:57

Kasiulka90, Karollinax26, DorotaAnna, Wiewióreczka, MamaAga85, nick nieaktualny, Tunia76, mysla.nieskalana, espoir, Lolka30, Anete, Fasolka77, B_002, martusiawp, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja bym wzięła połowę, ale ostatnio jakieś szachrajstwa tu są i np. zamiast wysłanego libido dolatuje skurcz łydek :P Skąd mam mieć pewność, że nie doleci cellulit (już mi więcej nie trzeba) albo nietrzymanie moczu i będę lać pod siebie?:P

Cellulitu jeszcze nie mam, przysięgam! A z tym nietrzymaniem moczu, to wiesz ... głowy uciąć nie dam, u mnie dziś mało brakowało a bym się zlała w gacie 😧 usiadłam na kibelek, poleciały dwie kropelki, no to se myślę po kiego grzyba jak w ogóle szlam do tej łazienki, wracam już do wyrka i czuje że muszę wrócić, bo za chwilę będzie mokro 😋

No weź Wiewióra, zlituj się 🙏🏼

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jak lekarze w tamtym szpitalu nazywaja piątkowe cesarki? Dożynki :) W ogole zaobserwowalam w szpitalu ciekawe zjawiska socjologiczne np po obchodzie grono lekarskie z szanowna pania ordynator, ktora trzeba przyznac trzyma i pacjentow i lekarzy żelazna reka i ogolnie budzi postrach na oddziale wzywalo wytypowane osoby na tzn konsultacje w trakcie ktorej nierzadkoscia bylo badanie ginekologiczne i to badanie przeprowadzala zawsze lekarka najniższa ranga, np rezydentka. I potem rozumialam czemu zachowuje sie suczowato, bo te lekarki z wyzszym stazem byly spoko.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama! Bawcie się dobrze! Super niespodzianka! :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woooow! 😍 Mama18, jaka super niespodzianka 😍 Cudowne masz przyjaciółki 😊 Ja zaprosiłam swoje młodsze kuzynki i 3 koleżanki na 16 marca na baby shower, ale sama muszę ogarnąć przekąski i ozdoby. Nie wpadły na pomysł, żeby zrobić to za mnie 😅

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja mialam kiedys cos podobnego, ale nie w ciazy, po 2 tygodniach zniknelo mi calkowicie, ale moze lepiej jakbys to skonsultowala, bo raz ze moze nie byc to samo, a dwa niewiadomo jakie to ma znaczenie w ciazy.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama super! Świetne masz koleżanki :D

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czytam po raz nie wiem który już książkę Kaz Cooke i tu jest bardzo celna uwaga - dobrze żebyśmy wszystkie o tym pomyślały:

W razie jeśli jesteśmy same w domu i zaczyna się coś dziać pierwsze co OTWIERAMY drzwi i dzwonimy po pogotowie. Zwłaszcza w przypadku wypadnięcia pępowiny. Wtedy klękamy w pozycji kolankowo - łokciowej i czekamy na pogotowie.
    Niby banalna uwaga ale zanim pogotowie dojedzie to możemy nie być w stanie drzwi otworzyć.

Oczywiście jeśli dzieje się coś co wymaga przyjazdu pogotowia. Do "zwykłej" akcji pogotowie nie jeździ 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 18:12

Wiewióreczka, Kasiulka90, mysla.nieskalana, DorotaAnna, Lolka30, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchałam właśnie Maanamu i tak jakoś mnie na wspomnienia wzięło.
    Jak byłam na studiach, to w Juvenalia były koncerty Maanamu. Super było. Może Fasolka pamięta, o ile mieszkała wtedy w Krakowie.

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ja tak włosy myję bardzo często, makijaż zostaje nienaruszony 😋

Ja mogę, ale na wymianę. Ja biorę zgage, a Ty 25kg tluszczu. 😉

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿️ moja ginekolog nie ma u owy z NFZ, w ogóle cała przychodnia w 100% prywatna i żaden lekarz nie ma umowy z NFZ więc recepty 100% a dlaczego dwie recepty w Koperniku dostałam na 100% nie wiem. Takie wypisują złodzieje :/

Wysłany: 2 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tu nie pokazuje,jakoś tak mam świadomość,że tu może sobie zajrzeć każdy (nie żebym była poszukiwana listem gończym czy coś,no ale),tak jak ja długo czytałam Was a nie pisałam. Pitole,nie pokazuje się :D

Umyłam się,pomalowałam..mogę iść pić wodę! Juuhuuu :D

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2051 2052 2053 2054 2055 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ