Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
mysla.nieskalana wrote:Ja mam teraz taką straszną rozterkę ciążowo-leniwcową...No bo rano się pomalowałam już ,ale nie myłam włosów tylko spięłam w kucyk.A teraz będę szła na te urodziny i dawniej to zawsze musiałam na każdą imprezę mieć swieżo umyte włosy,ładnie rozpuszczone...Aleeee musiałabym teraz zmyć makijaż,iść pod prysznic,umyć włosy,wysuszyć je,pomalować się jeszcze raz (!!)..Czy walić to wszystko i iść tak jak jestem od rana??? Jak żyć???
a nawet jak trzeba będzie machnąć nowy make up to już wogóle super 😁
Co do chorób skórnych-u nas też spore obciążenie-ja choruję na łuszczyce,mój mąż od niedawna zaczął mieć problemy ze skórą(nadal nie wiemy co to mimo 4 wizyt u lekarza 🙄). Jednak z tym jakoś sobie poradzimy-mam nadzieję.Ja to się najbardziej boję tego,że znowu dotknie nasze dziecko naczyniak...U mojej córki pojawił się w 4 tygodniu życia...I z czasem był po prostu coraz większy...Ile ja nocy przez przepłakałam😭😭😭Byliśmy na konsultacji w Gdańsku u najlepszego specjalisty i jego scenariusz na szczęście się spełnił w 100%.Zanim córka poszła do przedszkola praktycznie nie było po nim śladu.U nas byl umiejscowiony idealnie na środkowej części czoła...Możecie sobie wyobrazić skalę zainteresowania obcych ludzi i komentarze,przez które początkowo płakałam a później jak ktoś coś głupiego mówił zawsze w jakiś sposób gasiłam tego idiotę ciętą ripostą.Poza tym nie można było Małej spuścić z oczu bo uderzenie w to miejsce mogłoby mieć naprawdę tragiczne skutki...Dlatego naprawdę boję się,po ludzku się boję...mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Może któraś chciałaby przyjąć trochę zgagi ? Dobra, trochę więcej niż trochę ? No dobra, oddam całą! 😩
Skąd mam mieć pewność, że nie doleci cellulit (już mi więcej nie trzeba) albo nietrzymanie moczu i będę lać pod siebie?
Karollinax26, malutka_mycha, mysla.nieskalana, espoir, KarmeLoVe, Lolka30, Fasolka77, estrella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane, ja na chwilę.. Będę Was nadrabiać potem! Mi dziś moje dziewczyny kochane zrobiły niespodziankę!! Kompletnie się nie spodziewałam... Domofon... Kurier... Mysle w sobotę!!?? A tu moje laski z Baby Shower!! Jestem dalej w szoku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 17:57
Kasiulka90, Karollinax26, DorotaAnna, Wiewióreczka, MamaAga85, Karmelllka90, Tunia76, mysla.nieskalana, espoir, Lolka30, Anete, Fasolka77, B_002, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Ja bym wzięła połowę, ale ostatnio jakieś szachrajstwa tu są i np. zamiast wysłanego libido dolatuje skurcz łydek
Skąd mam mieć pewność, że nie doleci cellulit (już mi więcej nie trzeba) albo nietrzymanie moczu i będę lać pod siebie?
Cellulitu jeszcze nie mam, przysięgam! A z tym nietrzymaniem moczu, to wiesz ... głowy uciąć nie dam, u mnie dziś mało brakowało a bym się zlała w gacie 😧 usiadłam na kibelek, poleciały dwie kropelki, no to se myślę po kiego grzyba jak w ogóle szlam do tej łazienki, wracam już do wyrka i czuje że muszę wrócić, bo za chwilę będzie mokro 😋
No weź Wiewióra, zlituj się 🙏🏼Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Wiecie jak lekarze w tamtym szpitalu nazywaja piątkowe cesarki? Dożynki
W ogole zaobserwowalam w szpitalu ciekawe zjawiska socjologiczne np po obchodzie grono lekarskie z szanowna pania ordynator, ktora trzeba przyznac trzyma i pacjentow i lekarzy żelazna reka i ogolnie budzi postrach na oddziale wzywalo wytypowane osoby na tzn konsultacje w trakcie ktorej nierzadkoscia bylo badanie ginekologiczne i to badanie przeprowadzala zawsze lekarka najniższa ranga, np rezydentka. I potem rozumialam czemu zachowuje sie suczowato, bo te lekarki z wyzszym stazem byly spoko.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Daffi ja mialam kiedys cos podobnego, ale nie w ciazy, po 2 tygodniach zniknelo mi calkowicie, ale moze lepiej jakbys to skonsultowala, bo raz ze moze nie byc to samo, a dwa niewiadomo jakie to ma znaczenie w ciazy.
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czytam po raz nie wiem który już książkę Kaz Cooke i tu jest bardzo celna uwaga - dobrze żebyśmy wszystkie o tym pomyślały:
W razie jeśli jesteśmy same w domu i zaczyna się coś dziać pierwsze co OTWIERAMY drzwi i dzwonimy po pogotowie. Zwłaszcza w przypadku wypadnięcia pępowiny. Wtedy klękamy w pozycji kolankowo - łokciowej i czekamy na pogotowie.
Niby banalna uwaga ale zanim pogotowie dojedzie to możemy nie być w stanie drzwi otworzyć.
Oczywiście jeśli dzieje się coś co wymaga przyjazdu pogotowia. Do "zwykłej" akcji pogotowie nie jeździ 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 18:12
Wiewióreczka, Kasiulka90, mysla.nieskalana, DorotaAnna, Lolka30, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Ja tak włosy myję bardzo często, makijaż zostaje nienaruszony 😋
Może któraś chciałaby przyjąć trochę zgagi ? Dobra, trochę więcej niż trochę ? No dobra, oddam całą! 😩Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja się tu nie pokazuje,jakoś tak mam świadomość,że tu może sobie zajrzeć każdy (nie żebym była poszukiwana listem gończym czy coś,no ale),tak jak ja długo czytałam Was a nie pisałam. Pitole,nie pokazuje się
Umyłam się,pomalowałam..mogę iść pić wodę! Juuhuuu