X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja współczuję.. bo mnie nic nie boli... tfu tfu... raz skurcz, 2x ból podbrzusza 1 miniutowy w nocy... szczerze mówiąc już wolę tą cukrzycę ciążową...
    Przy tym przynajmniej masz na to jakiś wpływ :) A bol trzeba przezyc

f1d9680377.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Tos mnie wiewora pocieszyla bo sie juz w poniedzialek do lekarza wybieralam ...znow bym wyszla na histeryczke :)
    :) I też mnie wybudzał ten ból. Już tak kiedyś miałam i nic się nie stało. Gorzej jak są skurcze połączone z silnym bólem i regularne. Ale ja miałam ból ciągły, Ty chyba też.

stresant lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ktoś nie ma cycnika do karmienia, to na innym forum polecają taki. Śliczny jest.
    https://rafjolka.pl/product-pol-39155-Mama-Daily-Black-miekki-biustonosz-do-karmienia-Momtobe-czarny.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=CjwKCAiA8OjjBRB4EiwAMZe6y0MTV41e0S07ejFLaNXEKFbd2YW55cRyg2ZmcJYIVNkelL8HJvWPRhoCZogQAvD_BwE

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 14:41

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jestem znowu z tych, że muszę pojęczeć bo jak będę trzymała w sobie to dostanę na głowę. 😞
    Mój mąż ogarnia tyle rzeczy, że ja i tak mu nie marudzę o wszystkim. Ale on też widzi po mojej twarzy a nawet po tonie głosu.
    Wczoraj wyszłam po KTG i mu napisałam, że KTG prawidłowe czekam na opinie lekarza że zadzwonię jak wyjdę . A on dzwoni do mnie żeby usłyszeć mój głos bo wtedy będzie wiedział czy na prawdę KTG prawidłowe.

• stresant Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    :) I też mnie wybudzał ten ból. Już tak kiedyś miałam i nic się nie stało. Gorzej jak są skurcze połączone z silnym bólem i regularne. Ale ja miałam ból ciągły, Ty chyba też.

no to taki dziwny bol, zaboli, obudzi mnie przwroce sie na drugi bok i przechodzi.....zobaczymy jak dzis w nocy bedzie....bo przez dzien brzuch nie boli.......

maz na nartach z corka, ja mialam jechac do apteki, bo leki na cisnienie mi sie skonczyly....ale nie ubiore butow a w crocsach w deszczu raczej nie pochodze.....i za przykladem Karmelki troche wykorzystam mojego :) juz mu pisalam, ze jak przyjada z nart niech sie nie rozbiera tylko mu recepte podam i skoczy do miasta :) :)

napalilam sie na pokrowiec na fotelik juz mierze i ogladam jak uszyc :)
    a co tam, wszystko dla malucha porobione, mialabym sie nudzic to poszyje......

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmierzyłam się pod biustem żeby wiedzieć jakie biustonosze kupić... Ja mam 102 cm 😟przecież takich rozmiarów nie ma nawet 😩

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant też bym szyła 🤑 a tych wszystkich zestwow, kolderek kocyków lojjjj wtedy to bym nie miała gdzie trzymać dopiero haaha

stresant lubi tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Jak ktoś nie ma cycnika do karmienia, to na innym forum polecają taki. Śliczny jest.
    https://rafjolka.pl/product-pol-39155-Mama-Daily-Black-miekki-biustonosz-do-karmienia-Momtobe-czarny.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&gclid=CjwKCAiA8OjjBRB4EiwAMZe6y0MTV41e0S07ejFLaNXEKFbd2YW55cRyg2ZmcJYIVNkelL8HJvWPRhoCZogQAvD_BwE
    Omg piękny jest! Dzięki za polecenie! Bierę! Akurat się zastanawiałam nad zakupem, bo mam tylko jeden, a już zaczęłam w nim chodzić, bo jest fajny mięciutki :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobieto ja pod biustem 95 w cyckach 107, brzuch 115 biodra 113......

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, jak tak czytam o tym Twoim mężu, to sobie myślę, że Wy naprawdę jesteście dla siebie stworzeni i dobraliście się idealnie 😍 Mój też zawsze wyczuwa po moim tonie głosu i po minie, że coś jest nie tak. Nie czeka aż mi samo przejdzie tylko od razu pyta i rozwiązuje problem.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dziewczyny zmierzyłam się pod biustem żeby wiedzieć jakie biustonosze kupić... Ja mam 102 cm 😟przecież takich rozmiarów nie ma nawet 😩
    jak to nie ma jak są :P szukaj dobrze :)

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Karmelka, jak tak czytam o tym Twoim mężu, to sobie myślę, że Wy naprawdę jesteście dla siebie stworzeni i dobraliście się idealnie 😍 Mój też zawsze wyczuwa po moim tonie głosu i po minie, że coś jest nie tak. Nie czeka aż mi samo przejdzie tylko od razu pyta i rozwiązuje problem.
    Jakbyśmy nie byli perfect match nie byłby ze mną...on musi mnie na prawdę kochać. I to nie mówię o okres ciąży bo olata się chłopak. Ale ja z tych co jak sobie coś upierdzielą to koniec. W ciąży złagodniałam - na prawdę 🤩

Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    jak to nie ma jak są :P szukaj dobrze :)
    Wszędzie widzę 85 .... 😥 Jak to możliwe? Przed ciążą kupowałam 85/90 jak to jest w ogóle możliwe że tkanki tłuszczowej mam mniej a nagle tyle cm...przestałam już to ogarniać zaraz zacznę zszywać do siebie dwa stare biustonosze 🤯

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Cześć :)
    Ja was dzisiaj od rana nie czytam bo jestem zajęta, spróbuję nadrobić jutro. Dziś szykuję imprezę, kuzynka też do mnie na noc przyjeżdża więc razem z mężem robimy porządki.
    Chciałam wam tylko pokazać jakie muffinki zrobiłam na baby shower :)
    Bardzo lubię piec, a robię to dość rzadko, dziś była okazja.
    Miłego dnia wszystkim!
    5b3f98cc0a1eb889med.jpg
    Basiu mufinki cudo.
    Życzę udanej imprezy. 🎁😀

B_002 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka, ale żeby nie było, że jestem bohaterką - jak złapał mnie ostatnio kilka razy ból spojenia w drodze do łazienki, to nie wiedziałam czy krzyczeć, czy oddech łapać ;) Jakby tak miało mnie napierdzielać, gdy leżę, to nie ma bata, też bym narzekała - bo tylko ten kto tego doznał wie, o czym mowa ;)

malutka_mycha, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kochana, ja mam 84, a zawsze miałam 70. Wydaje mi się, że sama ciąża nas rozszerza w tym miejscu, bo przecież te wszystkie narządy się przesuwają w górę. A tłuszczyku nie mam więcej, dokładnie wyczuwam żebra, więc sądzę, że po prostu się rozszerzyły.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Są Karmelllka, są. Nawet większe. 😃

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączam do grona troszkę narzekających...
    To dopiero początek a ja już marudzę no ale tak mnie plecy bolą,że nie daję rady :(
    Troszkę się poschylałam i poszłam do sklepu po małe zakupy na obiad,potem ugotowałam a teraz leżę...
    Najgorsza jest sytuacja z meblami bo mąż nie pozwala mi dźwigać ,sam nie dawał rady i kilka razy mu pomogłam przy progach żeby mógł przenieść...Masakra...

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posprzątałam mieszkanie i odpoczywam.
    Na szczęście nie muszę gotować obiadu, bo chłopaków nie ma. 😀

Karmelllka90, stresant, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To ja jestem znowu z tych, że muszę pojęczeć bo jak będę trzymała w sobie to dostanę na głowę. 😞
    Mój mąż ogarnia tyle rzeczy, że ja i tak mu nie marudzę o wszystkim. Ale on też widzi po mojej twarzy a nawet po tonie głosu.
    Wczoraj wyszłam po KTG i mu napisałam, że KTG prawidłowe czekam na opinie lekarza że zadzwonię jak wyjdę . A on dzwoni do mnie żeby usłyszeć mój głos bo wtedy będzie wiedział czy na prawdę KTG prawidłowe.
    Ja mojego też nie potrafię oszukać. Wystarczy że na mnie spojrzy albo właśnie usłyszy głos i od razu wie w jakim jestem nastroju. Na palcach jednej ręki mogłabym policzyć sytuację kiedy udało mi się coś ukryć, sama nie wiem jak :)

f1d9680377.png
‹‹ 2049 2050 2051 2052 2053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ