X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam iść na spacer ale jak zobaczyłam że pada śnieg to mi przeszło. Gdzie ta wiosna???? 🌼🌺🥀🌹

f1d9680377.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł! Ja mam jakąś niemoc od wczoraj. Zdenerwował mnie brak forum,już miałam Pauli szukać na fb! :D Ale opanowałam emocje :D

Basia,piękne babeczki! <3

KArmelka,super ,ze wszystko z Leonką dobrze.

Nadrobiłam Was,ale już nie wiem co kto pisał..Wiem,ze o kąpieli.U mnie odkąd pamiętam to wszystkie dzieci były raczej kąpane codziennie,ewentualnie co drugi dzień. Myślę,że to wydzie,że tak powiem,w praniu ;) Zobaczymy czy będzie potrzeba,jak dzidziuś będzie się z tym czuł.

Ja dziś zaliczyłam Lidla,Tesco i HM. W Lidlu kupiłam jakieś 3packi spodenek niemowlęcych,skarpetek ,pajacyk i śliniaczki.W Tesco 3pack pajacyków ślicznych,a w HM jest promocja 3za2 więc wzięłam 3 razy po 2 body. Poszalałam dziś,ale stwierdziłam,że mam niewiele tych malutkich ubrań,same już te 62-68 i to dość spore.

Wieczorem idę na urodziny do synka kuzynki,to pewnie będzie dużo jedzenia i chichrania się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 16:15

Kasiulka90, Karmelllka90, Paula 90, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mnie boli tylko spojenie. A ty jeszcze mówisz o plecach żebrach.. chociaż i mnie w tej chwili nerwoból pod łopatka zlapał... Ale już mam dość tej bezsilnosci. Ledwo dźwigam brzuch żeby się przekręcić a mała waży jak na razie "tylko 2600" ... Chciałabym iść na spacer zrobić oponki a jęcze leżąc :( jakbyśmy były blizej to byśmy może wspólnie polezaly i sobie pojeczaly " fejs tu fejs " 😋

Razem mogłybyśmy sobie pobeczeć, no idealnie :D

Ja to mega podziwiam Wiewiórkę! Ocipiałabym od tego leżenia, chodzenie jest trudne, leżenie też ... a żebyście mnie słyszały z jakimi stękami i jękami przewracam się na boki, moja babcia jest chyba w lepszej kondycji 😁

Wiewióreczka, Karmelllka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 2 marca 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Razem mogłybyśmy sobie pobeczeć, no idealnie :D

Ja to mega podziwiam Wiewiórkę! Ocipiałabym od tego leżenia, chodzenie jest trudne, leżenie też ... a żebyście mnie słyszały z jakimi stękami i jękami przewracam się na boki, moja babcia jest chyba w lepszej kondycji 😁
    Mój mąż o mnie już kilka razy tankowiec powiedział. Bo jak widział jak się zbieram do przekrecenia się na drugi bok to stwierdził że tankowiec szybciej zawróci :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 16:19

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Mój mąż o mnie już kilka razy tankowiec powiedział. Bo jak widział jak się zbieram do przekrecenia się na drugi bok to stwierdził że tankowiec szybciej zawróci :D

Jak miło :D

Mycha, Ty to jeszcze sobie spacerujesz a ja jak muszę wyjść z domu, to na samą myśl mnie trzęsie, no chyba że mam „lepszy” dzień ☺️

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 2 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to też staram się nie narzekać,bo wychodzę z założenia,że nic mi to nie da. Jedynie tutaj wam piszę co mnie boli :D
    Ale tak to jakoś daję rady i z chodzeniem i z przekręcaniem się i wstawaniem normalnie.
    Za to mam takie dni jak wczoraj,że mnie wszystko wkurwia!!!Ale to tak mnie wkurwia że bym rozniosła wszystkich. Wczoraj najpierw się ubrać nie mogłam bo sobie przydeptywałam nogawki od spodni,później odkurzałam i mi się kabel ciągle gdzieś zahaczał,musiałam się wracać,odczepiać go...dobrze,ze sama byłam w domu bo ktoś mógłby pomyśleć,że jestem psychiczna,jak się darłam na odkurzacz,że go wypierdolę przez balkon :x :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 16:27

Wiewióreczka, Karmelllka90, Kasiulka90, Karollinax26, malutka_mycha, espoir, Lolka30, estrella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja tak samo...najgorsze jest to, że na to nic do końca nie jest skuteczne. Miałam ostrą wersję. Pomagały maści sterydowe i później takie immunosupresyjne typu Protopic, który kiedyś kosztował 200 zł za tubkę. Miałam też 3 wstrząsy anafilaktyczne. Martwi mnie, że jak 1 z rodziców ma AZS, to dziecko ma 40% szans na odziedziczenie...łykam probiotyki, żeby temu zapobiec, ale to tylko przypuszczenia medyczne, że to pomaga.

No niestety jest duże prawdopodobieństwo, że chłopaki odziedziczą te cholerstwo po nas... o probiotykach nic nie słyszałam, ale jak to genetyczna choroba to jest to loteria po prostu

atdcj48aq9519a2w.png

Wysłany: 2 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się chciałam zapytać gdzie są te udoskonalenia,które tu niby mieli robić przez 17 godzin?? :D

Fasolka77 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🐿️ mąż był w aptece niestety ani na paski ani mniejsze opakowanie musiał wziąć cala luteinę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasnąłam....1,5 godziny drzemki efekt jeszcze bardziej nie dzisiejsza zgaga i zlana potem jak mysz.... Ahhh życie 🐣🐤🐥

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla.nieskalana hahahaha Ty to jesteś agentka 😂 Powinnaś mieć kamerę 24/7 i wstawiać na yt zabawne filmiki 😆

A udoskonalenia to robili na ovufriend, ale że mają 3 platformy, to wszystkie były zawieszone, pewnie działają na tych samych serwerach. Dostali jakiś czas temu dotację z UE na rozwój działalności OVU, więc teraz co trochę kombinują i wprowadzają udoskonalenia ;) U nas raczej nic się nie zmieni, chyba że mają plany na dalsze wnioski o kasę z unii ;)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png

Wysłany: 2 marca 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Jak miło :D

Mycha, Ty to jeszcze sobie spacerujesz a ja jak muszę wyjść z domu, to na samą myśl mnie trzęsie, no chyba że mam „lepszy” dzień ☺️
    Bo ja paradoksalnie jak się ruszam to się lepiej czuje. Spojenie mi teraz nie dokucza tylko zebra i plecy. I jak siedzę, leżę lub stoję to mała mi na to uciska. A jak chodzę to chyba te bujanie i grawitacja mi pomagają :)

Nawet, w sumie nie wiem dlaczego, praktycznie mi te twardnienia i skurcze minęły. Nagle, pewnego dnia. Ja się tam nie obraziła, absolutnie :)

f1d9680377.png

Wysłany: 2 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla.nieskalana ale mnie rozbawilas :D wprawdzie nie w ciąży ale też czasami miałam takie akcje więc rozumiem :D
    Ja ostatnio w nocy wiązanke pod nosem puściłam bo wstać nie umiałam :D a mąż wystraszony się obudzil i pyta czy chrapię :D biedny, niedawno zaczął dopiero i teraz się stresuję że przez to jego chrapanie ja spać nie mogę. Ale mnie też rozbawil wtedy, życie w ciągłym stresie :)

A z udoskonalenia to można emotki z komórki wrzucać, dla mnie to dużo 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 16:44

f1d9680377.png

Wysłany: 2 marca 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka,to w psychiatryku byście mnie odwiedzały jakby ktoś to widział :D
    Ja sama się już później zaczęłam z siebie śmiać..

Mycha,a to ok..ja tylko na komputerze korzystam,bo na telefonie to nie umiem,za małe to wszystko :D

Kasiulka90, malutka_mycha lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospałam dwie godziny i obudziłam się głodna i nadal śpiąca.
    Mnie moje objawy martwią bo boje się że mają wpływ na młodego. Ale jak już tak trwają przez kilka dni to przywykam i nawet nie zwracam uwagi.

Jak to któraś z Was napisała - lepiej już nie będzie 😜

Dzisiaj z nudów poprasowalam wszystko do końca i umyłam naczynia. Nienawidzę myć naczyń. Mogę posprzątać całe mieszkanie w zamian za mycie naczyń. Więc możecie sobie wyobrazić poziom mojego znudzenia.

Ignas się obudził i próbuje sobie torować drogę chyba. Wali mnie po szyjce że aż mnie zatyka. Ciekawe ile już waży. W piątek się może dowiemy. Może moja gin się zdecyduje zajrzeć do dziecka w końcu. Jak nie to się zarejestruje jeszcze raz tam gdzie robiłam prenatalne.

Byłam w sklepie i kupiłam lody magnum. Już czekają na podwieczorek za godzinke-dwie.

Rano obejrzałam Mulan a teraz na 4 lecą auta 😊 Także dzisiaj dzień kreskówek.

Zaraz biorę książkę i siadam poczytać Młodemu.

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, malutka_mycha lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 marca 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz taką straszną rozterkę ciążowo-leniwcową...No bo rano się pomalowałam już ,ale nie myłam włosów tylko spięłam w kucyk.A teraz będę szła na te urodziny i dawniej to zawsze musiałam na każdą imprezę mieć swieżo umyte włosy,ładnie rozpuszczone...Aleeee musiałabym teraz zmyć makijaż,iść pod prysznic,umyć włosy,wysuszyć je,pomalować się jeszcze raz (!!)..Czy walić to wszystko i iść tak jak jestem od rana??? Jak żyć??? :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 16:59

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    🐿️ mąż był w aptece niestety ani na paski ani mniejsze opakowanie musiał wziąć cala luteinę...
    Szkoooda. Też wyślę swojego, bo chciałabym jeszcze tydzień pobrać. A czemu Ty masz na luteinę receptę 100%?

Mysla.nieskalana, no zobacz jakie mi tu Karmelka wiewióry wstawia - ulepszenie że hej :D
    Padłam z tekstu z odkurzaczem :D Ale też tak robię. Mam tę jeżdżącą Roombę, więc już w ogóle mi się wydaje, że ona żyje i mnie rozumie. Ogólnie ją kocham, ale jak załączę czasem stopą i chcę, żeby jechała w innym kierunku niż jedzie, to ją popycham nogą z siarczystą wiązanką "nosz ku*wa, wypie*dalaj odkurzać przedpokój", a potem ją przepraszam, bo mam wrażenie, że jej przykro :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2019, 17:14

mysla.nieskalana, Kasiulka90, DorotaAnna, Lolka30, martusiawp, estrella lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ja mam teraz taką straszną rozterkę ciążowo-leniwcową...No bo rano się pomalowałam już ,ale nie myłam włosów tylko spięłam w kucyk.A teraz będę szła na te urodziny i dawniej to zawsze musiałam na każdą imprezę mieć swieżo umyte włosy,ładnie rozpuszczone...Aleeee musiałabym teraz zmyć makijaż,iść pod prysznic,umyć włosy,wysuszyć je,pomalować się jeszcze raz (!!)..Czy walić to wszystko i iść tak jak jestem od rana??? Jak żyć??? :D
    Jeśli masz na nowo robić make-up to nie warto, ale ja myję włosy bez strat w makijażu - nie wchodzę do wanny tylko pochylam się lekko przed wanną lub brodzikiem i rachu ciachu. Dziś tak myłam, zajęło 2 minuty z odżywką :)

mysla.nieskalana, Karollinax26, Martusiazabka lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    SUCHY SZAMPON 😎

mysla.nieskalana, DorotaAnna, Lolka30, Martusiazabka lubią tę wiadomość

Wysłany: 2 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiefiórka :D No ja też uważam,że ogólnie przedmioty czują i im przykrooo :D Ja właśnie nie umiem się tak pochylić bo mi cycki wtedy zakrywają twarz i nie mogę oddychać :D Ech...

espoir, Lolka30 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2050 2051 2052 2053 2054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ