X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Znowu od rana zgaga :/ może się ugnę i kupię jakieś tabletki na zgage. Mleko działa na 20 min ...
    Karmelka.. Życzę Ci żeby już opadł Ci ten brzuch... Mówię Ci jaka ulga ze zgaga!!
    Wiemy co z Menka?

Karolcia to ma kiedy wizytę? Czy coś mnie ominelo?

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karmelka.. Życzę Ci żeby już opadł Ci ten brzuch... Mówię Ci jaka ulga ze zgaga!!
    Wiemy co z Menka?

Karolcia to ma kiedy wizytę? Czy coś mnie ominelo?
    Niech pierw opadnie Karolci potem Daffi i ja. One się bardziej biedne mecza, ja dopiero dzisiaj myślę o kupieniu farmaceutyku. Mam zgagę po chlebie i po słodkim. Wczoraj się doigralam dzisiaj no chleb jeść muszę :/

Ps. Karolinka powinna być już po wizycie. Ale ona nas zawsze tak przetrzymuje haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 14:27

• B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Znowu od rana zgaga :/ może się ugnę i kupię jakieś tabletki na zgage. Mleko działa na 20 min ...
    Mi pomagało tylko podgrzane mleko z łyżeczką miodu, zimne nie. Woda z cytryną do popijania co jakiś czas. Pomelo przed snem. A jak już leżałam w łóżku i nadal zgaga męczyła to Rennie i przechodziło przynajmniej na tyle żeby zasnąć.
    Teraz już miewam rzadziej zgagę ale wydaje mi się że brzuch mi się obniżył i to dlatego.
    Współczuję bo to strasznie męczące.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już Wam zdaję relację.

A więc tak .. szyjkę mierzyła mi dziś ręcznie na fotelu, mówiła że jest trochę skrócona ale nie bardziej niż ostatnio i na pewno zamknięta. Dziś pobrała mi cytologię(dopiero!) i GBS.

Marcelina ma się dobrze, jak zwykle mega ruchliwa była, pchała łapki do buźki i strasznie strasznie ziewała, gin się śmiała że śpiewa albo że smoczka szuka :D
    Waży 2500kg, powiedziała że waga dobra i że ma nadzieję, że dobije do 3100-3200 i przystopuje, bo to już byłoby dla mnie za dużo, stwierdziła że i tak duże prawdopodobieństwo jest, że zakończy się to CC, bo jestem mega wąska. Będzie mnie kontaktować z położną, żeby mnie mierzyła.

Na refluks nic nie mogę brać z leków na receptę, niestety. Kazała mi odstawić już luteinę. Następna wizyta za 3 tyg, 25 marca. Nie zleciła mi żadnych badań teraz.

Tunia76, B_002, Mama36, martusiawp, Kiwona, Lolka30, Anete, mysla.nieskalana, Fasolka77, estrella, Daffi, Natalia-tosia, Paula 90, Wiewióreczka, DorotaAnna, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina
    Czyli wszystko u Was w porządku, super. ☺

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super wiadomości! Za 3 tygodnie to już będzie spokojnie ciąża donoszona, a twoja gin widocznie uważa że dotrwasz :)
    Super!

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę pod drzwiami do gina.
    Ciągle go nie ma. Pewnie znów jakaś operacja się przedłużyła.
    No trudno, czekam cierpliwie. Jakbym to ja była na stole, to też bym nie chciała żeby w połowie operacji wyszedł, bo prywatne pacjentki czekają.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka no to super wieści 😁❤
    Następna wizyta u Cb to już w donoszonej ciąży 😉

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Karolinka no to super wieści 😁❤
    Następna wizyta u Cb to już w donoszonej ciąży 😉

Obym dotrwała! ;)
    A ten brzuch Kasia rzeczywiście mógłby już opaść, bo zgaga i refluks nie dają mi żyć.
    Tymczasem wracam do domu, bo jest mi dziś jakoś słabo .. do tego pada deszcz.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka,super że wszystko dobrze <3

Mnie też męczy zgaga i odbija mi się non stop.

Pogoda przerażająca,musiałam na balkonie rzeczy pozabezpieczać żeby wiatr nie porwał!

Mnie Bruniu od dwóch dni gdzieś tam strasznie nisko grzebie,mega dziwne uczucie.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie,Menka co u Ciebie?
    Bo mnie od wczoraj z głowy wyjść nie moze to zdjęcie Twojego brzucha.Nie wyglądało to dobrze i normalnie.Mam nadzieję,że wszystko w porządku.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Mi pomagało tylko podgrzane mleko z łyżeczką miodu, zimne nie. Woda z cytryną do popijania co jakiś czas. Pomelo przed snem. A jak już leżałam w łóżku i nadal zgaga męczyła to Rennie i przechodziło przynajmniej na tyle żeby zasnąć.
    Teraz już miewam rzadziej zgagę ale wydaje mi się że brzuch mi się obniżył i to dlatego.
    Współczuję bo to strasznie męczące.
    Zimne mleko działa najlepiej ale z lodówki już nie chce pić dopiero wczoraj kaszel odpuścił zdarzy się już raz dwa razy na dzień. Miód odpada, wodę z cytryną pije. Wczoraj ciepłego mleka wypilam litr... Wzbraniam się przed tym rennie bo w szpitalu dali mi jakąś tabletkę niby najmocniejsza miała być ale w ogóle nie zadziałała. Ja i tak teraz i syrop i te psikadla do gardła nie chce tego tyle brać. A pomelo na mnie nie działa w ogóle 😣

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka super! Marcelka ładnie rośnie 😊 też mam nadzieję, że mój klusek nie będzie większy niż 3200g 😅

Ja właśnie przeżyłam szok. Zmierzyłam swoje dżinsy sprzed ciąży i o dziwo się w nich dopinam a nawet mam jeszcze luz 😁 dziwne to jest, bo się nie dopinałam w nich już jakoś w 17tc. Szkoda, że wcześniej tego nie odkryłam, pewnie niepotrzebnie wydałam kasę na ciążowe gacie 🤦‍♀️

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka dobre wiadomości. Już nie mierzy się szyjki przez USG, ja też już chce mieć sprawdzana tylko na fotelu 😉haha.
    Moja ginekolog chyba nie uwierzy w to haha.
    Ale troszkę uważam, że późno chce ci dać skierowania na te badania z krwi. Chyba, że ona już nie będzie ci ich powtarzała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na to, że moja jest największą klusią wśród dziewczynek? Chyba tylko Tunia jeszcze swoją małą możliwe że będzie miała większą niż moja Leonka.
    Ja marzę o 3500g ale patrząc na dzieci moich sióstr i kuzynostwa od strony taty rodzą się dzieci bardzie za 4 kg niż przed

• B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Ja właśnie przeżyłam szok. Zmierzyłam swoje dżinsy sprzed ciąży i o dziwo się w nich dopinam a nawet mam jeszcze luz 😁 dziwne to jest, bo się nie dopinałam w nich już jakoś w 17tc. Szkoda, że wcześniej tego nie odkryłam, pewnie niepotrzebnie wydałam kasę na ciążowe gacie 🤦‍♀️
    To chyba jakieś biodrówki muszą być?
    Ja w swoje najwęższe wejdę ale nie zapnę za nic w świecie bo brzuch na to nie pozwala. Ale mam nadzieję że po ciąży będą w sam raz. Chociaż na początek mam w szafie o rozmiar większe niż mój standardowy rozmiar i na gumce. Nosiłam je na początku ciąży o teraz też się na pewno przydadzą zanim brzuszek się zmniejszy całkiem.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Doskonale Cię rozumiem ☹️ ja pozmywalam to czego nie da rady w zmywarce, zrobiłam obiad i zmeczylam się jakbym maraton przebiegła. Siedzę i sapie... Jak tu się zająć domem kiedy sił brak ☹️

A przed chwilą o mało zawału nie dostałam w toalecie. Zrobiłam siku, podcieram się a tu widzę, że siuski lekko różowe... Ale na papierze brak krwi. Tre i tre ale dalej czysto, serce już mi prawie z piersi wyskoczylo ale przypomniałam sobie ze sok z buraków piłam i to od tego siuski zabarwione 😜

doskonale Cię rozumiem... ja z tej samej przyczyny nie powinnam malować paznokci na kolory w odcieniu różu i czerwieni :) :) :)

estrella, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Obym dotrwała! ;)
    A ten brzuch Kasia rzeczywiście mógłby już opaść, bo zgaga i refluks nie dają mi żyć.
    Tymczasem wracam do domu, bo jest mi dziś jakoś słabo .. do tego pada deszcz.
    Dasz radę 😉
    Ja ledwo wracalam ze sklepu z córką tak mnie brzuch jakoś ciągnął...
    gdzie ta sprawność sprzed ciąży ?!🤔😂
    Mąż mnie namawia na figo fago w ramach rocznicy ale na mysl o tym sporcie to czuję się już zmęczona 😂😂😂😂😂😂 gdzie ta przyjemność w takim dniu?ani seksu ani ciasta???
    nie no chociaż z seksu trzeba skorzystać bo ochota jest a siły jakoś trzeba znaleźć 😜😜😜😜

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Już Wam zdaję relację.

A więc tak .. szyjkę mierzyła mi dziś ręcznie na fotelu, mówiła że jest trochę skrócona ale nie bardziej niż ostatnio i na pewno zamknięta. Dziś pobrała mi cytologię(dopiero!) i GBS.

Marcelina ma się dobrze, jak zwykle mega ruchliwa była, pchała łapki do buźki i strasznie strasznie ziewała, gin się śmiała że śpiewa albo że smoczka szuka :D
    Waży 2500kg, powiedziała że waga dobra i że ma nadzieję, że dobije do 3100-3200 i przystopuje, bo to już byłoby dla mnie za dużo, stwierdziła że i tak duże prawdopodobieństwo jest, że zakończy się to CC, bo jestem mega wąska. Będzie mnie kontaktować z położną, żeby mnie mierzyła.

Na refluks nic nie mogę brać z leków na receptę, niestety. Kazała mi odstawić już luteinę. Następna wizyta za 3 tyg, 25 marca. Nie zleciła mi żadnych badań teraz.

super Karola! masz już 2,5 kg Marcepanka :) w sumie zjadłabym marcepanka....

dopiero teraz cytologia?? nie za późno??? jestem w szoku....chyba nie powinno się teraz w szyjce grzebać....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia mega dobre wieści!!!
    W to 3200 to nie wierz tak do końca :p
    Ale nadzieję można mieć.
    Co do spodni.. To liczę że na początek będzie ciepło i dresiki będą ok... A najlepiej sukienki ovwrsize hihi
    Tunia Ty do swojego lekarza to musisz sudoku zabierac, książki, szydełkowa robotę jakąś, :D

‹‹ 2096 2097 2098 2099 2100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ