X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny czy wy macie jakieś skurcze przepowiadające, te BH?
    Ja to nie wiem co ja mam wtedy czuć, czy mam te skurcze czy nie.
    Codziennie mam takie twardnienia na około pół minuty, nie są bolesne ale powodują dyskomfort. Same przechodzą, albo jak wezmę ciepły prysznic to też jest lepiej. Najczęściej są popołudniu i wieczorem.
    Trudno mi jest stwierdzić czy to są skurcze czy nie. Macie też tak?

ja nie mam.. nic nie czuję takiego idącego z góry brzucha w dół.. 2x w nocy miałam jakby skurcz 1- minutowy w dole brzucha.. jakby jajniki... ale to na pewno nie BH

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Oj tak, każda kobieta jest inna i ciało każdej jest inne. Ja od 19 tc byłam wystraszona krótką szyjką, teraz też gin kazała mi leżeć a z domu wychodzić to tylko posiedzieć a nie się spacerować, no rzeczywiście z domu wychodzę jak muszę ale w domu uleżeć cały dzień nie potrafię, lubię coś porobić w kuchni, coś ogarnąć, wiadomo że w miarę możliwości. Też mam bóle brzucha i skurcze.

Czy 35 tc mogę zaliczyć do tych bardziej bezpiecznych ?
    To jest bezpieczny termin ale to nie jest dobry czas na narodziny dziecka. Tak jak Wiewiórka napisała po wizycie u profesorka najbezpieczniej to po skończonym 39 tygodniu. Na pewno słyszałaś o 4 trymestrze, ja bardzo w niego wierze no ale nasze ciała nie byłyby w stanie nosić dziecka i urodzic trymestr później

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    To jest bezpieczny termin ale to nie jest dobry czas na narodziny dziecka. Tak jak Wiewiórka napisała po wizycie u profesorka najbezpieczniej to po skończonym 39 tygodniu. Na pewno słyszałaś o 4 trymestrze, ja bardzo w niego wierze no ale nasze ciała nie byłyby w stanie nosić dziecka i urodzic trymestr później

Nie strasz :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • ago91 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Basia ja mam skurcze, ale czy to są BH to nie wiem. Czasem się spina cała macica i robi się taka kwadratowa i mocno do przodu z uczuciem jakby skóry brakowało. A czasem część twardnieje i też robi się taka kanciasta, bo mały się odsuwa od tego i uwypukla. Najczęście mnie to łapie wieczorem, ale w dzień też się zdarza
    Ja mam to samo co Karola zwłaszcza jak jestem gdzieś np w sklepie to od razu poty mnie zalewaja i czuje dyskomfort czasem cały brzuch się spina a czasem kawałek np po prawej i wtedy mam taki krzywy ten brzuch, mija to po jakiś 15 20 sekundach. Jednego dnia mam więcej jednego mniej tych skurczy i to na pewno są te BH.

8599w1d3a8mup6qh.png
    ibm23e5elf55d37i.png
    6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 <3
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę progres... :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a367c66e4be.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f2f02637ecb.jpg

Natalia-tosia, Fasolka77, B_002, Wiewióreczka, Anete, Lolka30, stresant, ago91, estrella, Tunia76, Karmelllka90, martusiawp, Syska2202, espoir, Mama36 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Widzę progres... :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a367c66e4be.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f2f02637ecb.jpg

gdzie kupiłas te fajne organizery? :) dziewczyny w ogóle jak oznaczacie w szufladach rodzaje i rozmiary?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysla_nieskalana no i pięknie!
    Ja sobie też muszę te przegródki do szuflad kupić bo to ułatwia segregowanie na pewno.
    U mnie większość ubranek na półce ułożone. Łatwo je wyciągać, bardziej z przodu mam 56 a z tyłu 62. Inne rozmiary będę potem układać :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    gdzie kupiłas te fajne organizery? :) dziewczyny w ogóle jak oznaczacie w szufladach rodzaje i rozmiary?

Organizery z ikei są 😊 ja mam w jednej szufladzie na 56, w kolejnych 62 i większe. Posegregowane body kr rękaw, body dł rękaw, pajace, bluzki, sweterki i bluzy, spodnie, ogrodniczki

Fasolka77 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja mam te skurcze od 16tc i tak jak wcześniej się strasznie bałam, to teraz czuję taki wewnętrzny spokój, że jak nawet coś się zacznie dziać to sobie poradzimy. Wiadomo, że chciałabym donosić minimum do 38tc, ale już się tak tym nie stresuje jak wcześniej

Martusiazabka lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organizery są z Ikea. Ja mam na razie niewiele tych ubranek,ale tak systematycznie coś tam dokupuję. Nie oznaczam tego w sumie .Nie mam tego tyle żeby się jakoś pogubić. W pierwszej szufladzie 56-62..body,półśpiochy,spodenki,pajace,pieluszki,skarpetki i inne tam. Druga szuflada w sumie to samo tylko wieksze rozmiary..W trzeciej mam na razie śpiworki do spania,kocyki,rożki a na samym dole jakieś tam apteczno-higieniczne rzeczy.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszeeee
    Wyprasowalam 20.pieluch i może tyle samo ciuszków i ledwo żyje. Aż mi się płakać chce :(

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, co u Was?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam ubranka posegregowane ale ich w ogole nie oznaczałam. Układamy razem z mężem ja wiem w sumie każda jedna rzecz na jaki mam rozmiar mam pamięć wzrokowa spojrzę na kolor wzór i już wiem czy to jest większe czy mniejsze. Mąż wie że ma brać za koleją nie z środka organizera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 13:25

Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona rozumiem doskonale. Tak samo się zawsze czuję po prasowaniu.
    Ja tych ciuszków na pewno nie będę prasować po każdy praniu bo bym zwariowała :P Z resztą przy małym dziecku kiedy znaleźć na to czas.

Lolka30, Kiwona lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka weszła na wizytę. Zaraz nam tu zadowolona opiszę 😄

Lubię czytać te nasze zachwyty po wizytach. Ah pamiętam te nasze początki jakby to było w zeszłym tygodniu tyle stresu trzepania portkami, wizyta i uspokojenie się na 3 dni potem znowu stres.

B_002, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę że mama mi poprasowala i mąż. Ja uprasowalam 3 pajace :p nienawidzę prasować. U nas to mąż w ramach relaksu przed tv będzie prasował i moja mama co dwa tygodnie przyjedzie do wnusi haha to będzie prasowala :) mam na tyle tych Łaszków :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 13:30

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie piore , już leży sterta w łóżeczku do małej do prasowania , ale skoro sterta leży i się nie upomina to ja też poleze i poczekam aż mi się zachce B-)B-)

mysla.nieskalana, Karmelllka90, Mama36, Wiewióreczka, B_002, Kiwona, Lolka30, estrella, Tunia76, martusiawp, KarmeLoVe, DorotaAnna lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Boszeeee
    Wyprasowalam 20.pieluch i może tyle samo ciuszków i ledwo żyje. Aż mi się płakać chce :(

Doskonale Cię rozumiem ☹️ ja pozmywalam to czego nie da rady w zmywarce, zrobiłam obiad i zmeczylam się jakbym maraton przebiegła. Siedzę i sapie... Jak tu się zająć domem kiedy sił brak ☹️

A przed chwilą o mało zawału nie dostałam w toalecie. Zrobiłam siku, podcieram się a tu widzę, że siuski lekko różowe... Ale na papierze brak krwi. Tre i tre ale dalej czysto, serce już mi prawie z piersi wyskoczylo ale przypomniałam sobie ze sok z buraków piłam i to od tego siuski zabarwione 😜

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu od rana zgaga :/ może się ugnę i kupię jakieś tabletki na zgage. Mleko działa na 20 min ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    estrella wrote:
    Doskonale Cię rozumiem ☹️ ja pozmywalam to czego nie da rady w zmywarce, zrobiłam obiad i zmeczylam się jakbym maraton przebiegła. Siedzę i sapie... Jak tu się zająć domem kiedy sił brak ☹️

A przed chwilą o mało zawału nie dostałam w toalecie. Zrobiłam siku, podcieram się a tu widzę, że siuski lekko różowe... Ale na papierze brak krwi. Tre i tre ale dalej czysto, serce już mi prawie z piersi wyskoczylo ale przypomniałam sobie ze sok z buraków piłam i to od tego siuski zabarwione 😜
    O matko. Ja zawsze kupuję biały papier, ale jak była mama poszła do sklepu i kupiła taki w czerwone wzorki, przy podcieraniu to się rozmywało zanim mózg się zorientował że to rozmazany wzor oblały mnie poty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 14:24

‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ