X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    ale to w ustawieniach tu na forum muszę zmienić czy w gmail.com ?
    nie ogarniam tematu
    W Gmailu. Jak przyjdzie Ci wiadomość to wchodzisz w nią, w opcjach (trzy kropeczki) masz zgłoś spam.

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    też mam słabe żyły do pobrania krwi ale zwykle się udaje.. raz tylko, przed testem NIFTY 30 minut siedziałam, 13 wkłuć i nic... ale wtedy czarny kot przebiegł mi drogę :)
    13 kłuć 😱
    Mój "rekord" to 7 zakończonych zwrotem kasy.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też raz miałam taką sytuację. Babka kazała mi iść się napić i przejść. Jak wróciłam to dalej nic, w końcu z dłoni mi pobrała. Ale to też od pielęgniarki zależy, ta była jakaś nowa. Bo oprócz tej jednej sytuacji to nigdy problemu z tym nie było.

f1d9680377.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    13 kłuć 😱
    Mój "rekord" to 7 zakończonych zwrotem kasy.
    To mi się takie akcje jeszcze nie zdarzyły na szczęście. Zawsze za pierwszym razem się udaje dobrze wkłuć. Ale u mnie bardzo dobrze widać żyły.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    MamaAga Jak wpisujesz wiadomość to pod spodem maszopcje "powiadamiaj o nowych wpisach na tym wątku". Nie masz tego zaznaczonego?
    No właśnie nie...
    Spróbuje na gmail

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie żyły że sama byłabym w stanie sobie pobrać. A zrobiły mi się dużo większe jak trenowałam siłowo (martwe ciągi i przysiady😍) i tak zostały już. Teraz w ciąży to już w ogóle mogłabym wszystkie żyły sobie policzyć

• Szonka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam od internisty i po 6 tyg. chorowania, w koncu się nade mna zlitiwal i dostalam antybiotyk. Mam nadzieję, że pomoże i uda mi się do porodu stanac na nogi.Trochę się boje, ze synkowi zaszkodzi, ale tak długa infekcja też moze być niebezpieczna :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Brzuchatki :)
    Karolinka, Tunia, Karmelove - powodzenia!<3
    Ja jutro wizytuję.
    Współczuję Wam żył...moja siostra takie też ma. Za to ja mam w zgięciu łokciowym taką, że można się na mnie uczyć pobierać krew.

mysla.nieskalana, Tunia76, Karollinax26, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skończylismy 34 tydzień. Wg aplikacji mamy dokładnie 85% za sobą. I tylko 42 dni do terminu.
    Do donoszonej zatem zostało 21dni.

Wow 😍

B_002, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp, estrella, Fasolka77, Kasiulka90, Wiewióreczka, espoir lubią tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Odesłali ją chyba ze względu na cukrzycę ciążową, ale nie znam szczegółów. Pewnie na insulinie była.

Kasionek no właśnie prędzej bym się spodziewała, że odeślą z Klinicznej do Gdyni niż odwrotnie. Na Klinicznej podobno był ful i odsyłali dziewczyny a ją mimo wszystko przyjęli

Miałam mieć dzisiaj sesję i pada deszcz. Przełożyłam na jutro, oby się rozpogodziło 😊

Trzymam kciuki za wizyty! 🥰

atdcj48aq9519a2w.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie kazada maka pszenna zawiera wysoki indeks glikemiczny przeciez no i to samo zło ;) To mi nikt nie mowil jeszcze o podwojnym oznaczaniu grupy krwi, ale moze sie dowiem. Wizyte mam dopiero w poniedzialek. Synek ma goraczke i ciezko mi zorganizowac rozne rzeczy, tak jak chcialam.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć i czołem!
    Co do tej grupy krwi to nie jest tak,że muszą dwie różne osoby pobierać,po prostu muszą być dwa różne pobrania..czyli np w dwa różne dni.Ja miałam akurat dzień po dniu.

Karmelka,jadłam paprykarz w ciąży,to po prostu takie parówki tylko z ryby (czyli wszystko tam jest zmielone) :D

Ja dziś prasuję ...nie powiem żeby to było moje ulubione zajęcie.
    W ogole to piździ tak,że łeb chce urwać!

martusiawp lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Wlasnie wrocilam od internisty i po 6 tyg. chorowania, w koncu się nade mna zlitiwal i dostalam antybiotyk. Mam nadzieję, że pomoże i uda mi się do porodu stanac na nogi.Trochę się boje, ze synkowi zaszkodzi, ale tak długa infekcja też moze być niebezpieczna :(
    Ta długa infekcja jest bardziej niebezpieczna niż antybiotyk.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślą.nieskalana powodzenia! Ja na szczęście już skończyłam prasowanie, nie cierpię tego. Dziś będę malować przewijak na komode, który zrobił mąż, ale jeszcze zaszpachlowalam jakieś ubytki i czekam aż przeschnie to. Noi umówiłam w końcu sesję brzuszkowa 😊😊😊. Będzie 11.03. Bo musiałam jeszcze dopasować do grafików męża, mam nadzieję że nie spuchne do tego czasu jak balon 😂.

mysla.nieskalana, martusiawp, estrella, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu rozmawiałam z sąsiadka urodziła trzy tygodnie temu, chodziła na KTG do Żeromskiego miała nawet panią doktor z tamtego szpitala, ale pojechała do porodu mając 4 cm rozwarcia i ja odesłali karetka na Ujastek bo nie mieli gdzie jej położyć. Przez ten remont na patologii ciąży brakuje im łóżek i mają oblężenie i rodzącą jeszcze nie jest na zaawansowanym etapie odsyłają karetka na inne szpitale.
    A remont miał się skończyć w grudniu, ja też ostatnio jak dzwoniłam z tachykardia i skierowaniem na KTG to położna mi powiedziała zebym lepiej pojechała na Kopernika lub Ujastek bo jakbym musiała się położyć do szpitala to i tak mnie odeślą karetka bo nie mają łóżek :/ jadę w sobotę na porodowke zapytać czy długo taka sytuacja potrwa.
    Mam jeszcze opcje bo moje sąsiada z góry z którym się super trzymamy siostra pracuje na chirurgii i mówił mi że jak będę jechała rodzić żeby dać mu znać. Ale już kilka dziewczyn leżało na korytarzu po porodzie :/

• B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy macie jakieś skurcze przepowiadające, te BH?
    Ja to nie wiem co ja mam wtedy czuć, czy mam te skurcze czy nie.
    Codziennie mam takie twardnienia na około pół minuty, nie są bolesne ale powodują dyskomfort. Same przechodzą, albo jak wezmę ciepły prysznic to też jest lepiej. Najczęściej są popołudniu i wieczorem.
    Trudno mi jest stwierdzić czy to są skurcze czy nie. Macie też tak?

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy już trzecią czkawke, Filip idzie dzis na rekord 😂.

B_002, martusiawp, Daffi, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Basiu rozmawiałam z sąsiadka urodziła trzy tygodnie temu, chodziła na KTG do Żeromskiego miała nawet panią doktor z tamtego szpitala, ale pojechała do porodu mając 4 cm rozwarcia i ja odesłali karetka na Ujastek bo nie mieli gdzie jej położyć. Przez ten remont na patologii ciąży brakuje im łóżek i mają oblężenie i rodzącą jeszcze nie jest na zaawansowanym etapie odsyłają karetka na inne szpitale.
    A remont miał się skończyć w grudniu, ja też ostatnio jak dzwoniłam z tachykardia i skierowaniem na KTG to położna mi powiedziała zebym lepiej pojechała na Kopernika lub Ujastek bo jakbym musiała się położyć do szpitala to i tak mnie odeślą karetka bo nie mają łóżek :/ jadę w sobotę na porodowke zapytać czy długo taka sytuacja potrwa.
    Mam jeszcze opcje bo moje sąsiada z góry z którym się super trzymamy siostra pracuje na chirurgii i mówił mi że jak będę jechała rodzić żeby dać mu znać. Ale już kilka dziewczyn leżało na korytarzu po porodzie :/
    To daj znać jak się czegoś dowiesz. Jak się nie uda rodzić w Żeromskim to i na Ujastku mogę. Byleby wszystko przebiegło pozytywnie i dziecko urodziło się zdrowe.
    Chciałabym w Żeromskim ale jak nie będzie miejsc to jakoś sobie przecież poradzimy :)

gg64zbmhxvebnkcj.png

Wysłany: 5 marca 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dziewczyny czy wy macie jakieś skurcze przepowiadające, te BH?
    Ja to nie wiem co ja mam wtedy czuć, czy mam te skurcze czy nie.
    Codziennie mam takie twardnienia na około pół minuty, nie są bolesne ale powodują dyskomfort. Same przechodzą, albo jak wezmę ciepły prysznic to też jest lepiej. Najczęściej są popołudniu i wieczorem.
    Trudno mi jest stwierdzić czy to są skurcze czy nie. Macie też tak?
    Ja to też nie wiem jak mam je czuć,więc nie mam pojęcia czy mam. Mam tak,że czasem robi mi się twardy brzuch w jendym miejscu co nie jest przyjemne,bo czuję tak jakby mi tam skóry brakowało.Takie naciąganie. Ale na usg doktorek mówił,że mały ma tam cały swój "grzbiet" ,więc to może przez to.

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 5 marca 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Myślą.nieskalana powodzenia! Ja na szczęście już skończyłam prasowanie, nie cierpię tego. Dziś będę malować przewijak na komode, który zrobił mąż, ale jeszcze zaszpachlowalam jakieś ubytki i czekam aż przeschnie to. Noi umówiłam w końcu sesję brzuszkowa 😊😊😊. Będzie 11.03. Bo musiałam jeszcze dopasować do grafików męża, mam nadzieję że nie spuchne do tego czasu jak balon 😂.
    Ty kobieta pracująca jesteś! żadnej pracy się nie boisz :D Spuchnięciem się nie martw,najwyżej się wyfotoszopuje :D

Lolka30 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2093 2094 2095 2096 2097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ