X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzis pospalam.. Gdyby nie sny ze maz mnie w ciąży zostawia dla innej moze byloby lepiej.
    Opilam się mleka przed snem i tym samym uniknelam wybudzania zgagi w nocy. Oby to dzialalo jak najdluzej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 piękna Lidia:) jaka bujna ciemna czuprynka :) gratulacje dla was. Duzo zdrowia i szybkiego powrotu do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 08:34

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwierzycie że ten mój mały szkrabek jest taki grzeczny (jak narazie) że ani razu mnie jeszcze nie obudziła kopaniem? :-P Ja się budzę codziennie sama , a potem mała dopiero zaczyna się rozkręcać B-) powodzenia dziś na wizytach , czekamy na same dobre informacje !!! (◍•ᴗ•◍)❤

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam wczoraj Gaviscon w płynie, na zgagę i refluks ale mam nadzieję, że dziś mi coś wypisze na refluks.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Mój mówi dokładnie tak samo :D. Zawsze też się śmieje, że jakby co to on będzie musiał akurat dłużej w pracy zostać ;-)
    Mój to najbardziej panikuje że nie zdąży z pracy przyjechać. I że będę sama cierpieć i on nie będzie mógł pomóc. Ale to juz wręcz prawdziwa panika 🤣

• Mistella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem spokojna od kiedy jestem umówiona już na tip top z położna, ciężka noc dziś za mną może uda odespać mi się w dzień ;)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Ja dzisiaj mam mojego gina na 14.30. Już mam stresa wagowego. 😞
    Muszę sobie spisać wszystkie pytania, bo wczoraj zapomniałam.

powodzenia Tunia! o co będziesz pytać? bo może ja coś dopiszę do mojej listy :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zastanawia mąka pszenna pełnoziarnista... po śniadaniu z chlebem probody zwykle mam cukier 96-118... zależy z czym zjem... dziś zjadłam 2 kromki probody i mini bułeczkę, którą piekłam w tłusty czwartek jako pączki (mąka pszenna typ 1850, drożdże, jajko, mleko- nic więcej w składzie)... bułka z racji tego, ze miała być mini pączkiem była malutka no i prawie czerstwa... ale ją zjadłam ze smakiem a cukier 136... producent mąki oszukuje? dziwi mnie, że tak reaguje na pełnoziarnistą bułeczkę....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    U mnie pochmurno, wczoraj padało, dziś się też zanosi na deszcz ...

Ja właśnie jem 5 kanapkę, byłam tak głodna, że zapomniałam zmierzyć cukier 🙈
    Wczoraj M mi powiedział, że boi się mojego telefonu, że to już 😄

na zdrowie Karola! :)
    a jak Wasze relacje? myślisz czasem jak to będzie z opieką nad Marcepankiem?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Lepiej w sumie tak niż po porodzie idziesz z brzuchem jeszcze a koelzanka się Ciebie pyta "o! Jeszcze nie urodziłas? Kiedy rodxisz?" hehehehe
    SA i takie sytuacje.
    I miłej rocznicy :*
    Boże... ja tak zrobiłam :( Naprawdę niechcący. Była zima, byłam odprowadzić córkę do zerówki, tam była druga mama, która była codziennie... Widziałyśmy się w czwartek, była z brzuchem i mówi, że chyba niedługo urodzi, że już nie będzie odprowadzała córki. W środę znowu ją widzę jak odprowadza córkę i pytam, to kiedy poród? A ona, że w czwartek w nocy urodziła... Jezu jak mi się głupio zrobiło. Ale naprawdę wyglądała jakby nadal była w ciąży, a po za tym w życiu bym nie pomyślała, że 5 dni po porodzie wyjdzie z domu już bez maleństwa...

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    a mnie zastanawia mąka pszenna pełnoziarnista... po śniadaniu z chlebem probody zwykle mam cukier 96-118... zależy z czym zjem... dziś zjadłam 2 kromki probody i mini bułeczkę, którą piekłam w tłusty czwartek jako pączki (mąka pszenna typ 1850, drożdże, jajko, mleko- nic więcej w składzie)... bułka z racji tego, ze miała być mini pączkiem była malutka no i prawie czerstwa... ale ją zjadłam ze smakiem a cukier 136... producent mąki oszukuje? dziwi mnie, że tak reaguje na pełnoziarnistą bułeczkę....
    Ja na makaron pełnoziarnisty reaguje tak ze jak zjem to mam 140-152 dlatego go nie jem.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pomyslicie sobie co szajs ja jem...ale chce mi się paprykarzu szczecińskiego. Nie wiem skąd ten napad ale zanim pójdę po niego do sklepu czy ja go mogę jeść? Nie ma w google info :☺️
    W pierwszym trymestrze miałam taka zachcianke i jadłam normalnie ;).

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jak mnie będą pytać czy już urodziłam czy jeszcze to będę zwyczajnie nie miła. Nigdy nie zadawałam tak głupich pytań koleżankom i nie chce taki w moją stronę. Wydaje mi się, że ten okres oczekiwania sam w sobie będzie dla mnie wystarczająco napięty by mi jeszcze ciśnienie ktoś podnosił.

A jak po porodzie ktoś uzna,że dalej jestem w ciąży to się zamknę w domu i zamówię bieżnie 😏

B_002, MamaAga85, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mam diabetologa 11.03, jutro anestezjologa a w czwartek gina ;-)

kurcze to kto ma dziś diablo? jakoś mi się wydawało, że Ty... jestem ciekawa opinii na temat spadku cukru...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Pomyslicie sobie co szajs ja jem...ale chce mi się paprykarzu szczecińskiego. Nie wiem skąd ten napad ale zanim pójdę po niego do sklepu czy ja go mogę jeść? Nie ma w google info :☺️
    Ja wczoraj zjadłam zupkę chińską. To jest dopiero szajs, ale mąż kiedy kupił, nie wiem po co, i leżało w szufladzie i jak zobaczyłam tak mnie naszła taka ochota że zjadłam. No cóż, raz na jakiś czas nie zaszkodzi przecież :P

Karmelllka90, Tunia76 lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    na zdrowie Karola! :)
    a jak Wasze relacje? myślisz czasem jak to będzie z opieką nad Marcepankiem?

Nasze relacje, hmm ... póki co cieszę się, że potrafimy normalnie ze sobą rozmawiać. Moje uczucia do niego się nie zmieniły, M powiedział ostatnio, że na pewno dużo się zmieni między nami jak się urodzi Marcelina i że jeśli będziemy się dogadywać to czas pokaże, ale ja nie wiem ... o tym jak będzie myślę cały czas, chce żeby moje dziecko miało ojca obok. Wiem, ze Mateusz jest mocno zafascynowany tym, że będzie ojcem, że będzie miał córkę ale jak podejdzie do sprawy, to się okaże.

Właśnie do niego dzwoniłam, chciałam zapytać jak się czuje, bo jakiś żołądkowy wirus go łapał, a on taki wystraszony źe dzwonię rano, że myślałam że zejdzie na zawał tam :D

B_002 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 już wczoraj na grudniówkach widziałam - Lidia zupełnie inna niż Twoja Lenka w tym wieku :D

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja na makaron pełnoziarnisty reaguje tak ze jak zjem to mam 140-152 dlatego go nie jem.

no właśnie makaron jem i jest ok... nie wiem o co chodzi z tą bułką...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Nasze relacje, hmm ... póki co cieszę się, że potrafimy normalnie ze sobą rozmawiać. Moje uczucia do niego się nie zmieniły, M powiedział ostatnio, że na pewno dużo się zmieni między nami jak się urodzi Marcelina i że jeśli będziemy się dogadywać to czas pokaże, ale ja nie wiem ... o tym jak będzie myślę cały czas, chce żeby moje dziecko miało ojca obok. Wiem, ze Mateusz jest mocno zafascynowany tym, że będzie ojcem, że będzie miał córkę ale jak podejdzie do sprawy, to się okaże.

Właśnie do niego dzwoniłam, chciałam zapytać jak się czuje, bo jakiś żołądkowy wirus go łapał, a on taki wystraszony źe dzwonię rano, że myślałam że zejdzie na zawał tam :D

czyli w sumie nie wszystko jeszcze stracone? może dojrzeje jak Marcepanek się już urodzi.. a planujesz wrócić do Wawy czy zostajesz w Ełku po porodzie? Sorki za te pytania, jak za bardzo się wtrącam to nie odpowiadaj :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    no właśnie makaron jem i jest ok... nie wiem o co chodzi z tą bułką...
    A jadłaś ta bułkę no na podwieczorek? Ja mam tak, ze coś "mocniejszego" mogę zjeść dopiero od drugiego sniadania żeby cukry nie były powyżej 120

‹‹ 2091 2092 2093 2094 2095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ