X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    czyli w sumie nie wszystko jeszcze stracone? może dojrzeje jak Marcepanek się już urodzi.. a planujesz wrócić do Wawy czy zostajesz w Ełku po porodzie? Sorki za te pytania, jak za bardzo się wtrącam to nie odpowiadaj :)

Kochana, nie ma problemu. Ja rodzę tu i tu na razie zostaje, a co będzie dalej, tego niestety nie wiem :) on ma przyjechać na poród i zostać tu tydzień-dwa.

B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A jadłaś ta bułkę no na podwieczorek? Ja mam tak, ze coś "mocniejszego" mogę zjeść dopiero od drugiego sniadania żeby cukry nie były powyżej 120

tak, popołudniu lepiej reaguję, trzustka już pracuje pełną parą... no ale czerstwe pieczywo ma niższy ig... ciekawe, ze po probody tak cukru nie wywala.. a w składzie ma słód jęczmienny, jakieś białko pszenne i inne dziwne wynalazki...

woda, białko PSZENNE, mąka SOJOWA, śruta SOJOWA,
    mąka z pełnego przemiału PSZENICY ORKISZ, suszony zakwas z pełnego przemiału PSZENICY ORKISZ,
    siemię lniane (żółte i brązowe), nasiona słonecznika, SEZAM,
    błonnik jabłkowy, otręby PSZENNE, drożdże, sól, ekstrakt ze słodu JĘCZMIENNEGO, przyprawy,

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, czuję się beznadziejnie. Dzisiaj się obudziłam o 5, chciałam teraz dospac zanim pojadę do babci i tylko się krecilam. Czuję się jak psu z gardła.
    W nocy mi się śniło że urodziłam, ale nie dziecko a szczeniaczka :D i ten maluch tak mi się do cyckow dossal że nie dało się go odciągnąć. Masakra, prawdziwy ssak.
    A teraz jak już na chwilę udało mi się przysnac to mi się śniło że stoję obok mordercy, on mnie klepnal w tylek i jak ze strachu tak podskoczylam że się uderzyła i obudziłam. Wieczorem będę padnięta.

f1d9680377.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina z całego serca życzę Wam żebyście się jakoś dogadali, bo Marcelinka potrzebuje kontaktów z tatą. Nawet jeśli nie będziecie już razem.

Mocno przytulam.
    Czekamy na dobre wieści po wizycie. ☺

B_002, Karollinax26, Mama36 lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - zadajesz pytania o tą mąkę jakbyś jeszcze nie zauważyła że ta cukrzyca jest pojebana 😜 Ja jem chleb ze słodem jęczmiennym na drugim miejscu w składzie i mam cukry w normie. Po chlebie IG wybija mi 160. Każdemu działa coś innego przecież. Producent mąki nie musi oszukiwać. Po prostu tak reagujesz na tą konkretną torebkę mąki.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Kochana, nie ma problemu. Ja rodzę tu i tu na razie zostaje, a co będzie dalej, tego niestety nie wiem :) on ma przyjechać na poród i zostać tu tydzień-dwa.

to dobra wiadomość :) oj wyczuwam wiosnę :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą dwukrotnie oznaczoną grupą krwi to ja sobie sprawdziłam w szpitalu gdzie chcę rodzić i tam jest zalecenie że w przypadku planowanej cesarki jest potrzebne dwukrotne oznaczenie.
    Ja mam na razie jedno, jeśli nie będę miała planowanej cesarki to chyba nie muszę robić. Zapytam w czwartek mojej gin.
    Ogólnie to wiem że takie zalecenia są przed każdą operacją żeby nie doszło do pomyłki przy oznaczeniu grupy krwi.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    powodzenia Tunia! o co będziesz pytać? bo może ja coś dopiszę do mojej listy :)
    Obecnie na liście mam do omówienia:
    Plan porodu (czy przy cc też trzeba), znieczulenie (co jeśli zaczne rodzić na pełnej dawce clexane), jakie badania jeszcze przed porodem (nienawidzę pobierania krwi, nie chcę o czymś zapomnieć i kłuć dodatkowo), termin cesarki.
    Na ten moment tyle.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka - zadajesz pytania o tą mąkę jakbyś jeszcze nie zauważyła że ta cukrzyca jest pojebana 😜 Ja jem chleb ze słodem jęczmiennym na drugim miejscu w składzie i mam cukry w normie. Po chlebie IG wybija mi 160. Każdemu działa coś innego przecież. Producent mąki nie musi oszukiwać. Po prostu tak reagujesz na tą konkretną torebkę mąki.

wiesz.. czytasz te ogólne zasady.. kupujesz zdrowe rzeczy, jesz z przeświadczeniem, że robisz sobie dobrze... dopóki nie miałam tego jebanego glukometru uważałam, że jem ok... aż tu nagle.. fakt, że w cc są niższe normy ale to jest nadal frustrujące..

poza tym na forach IO odradzają probody a zalecają pełnoziarnistą mąkę :) więc w sumie robię sobie dobrze dla cc ale dla IO juz nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 09:56

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia ja się już przyzwyczaiłam do pobierania krwi, przed ciążą nigdy nie mogłam patrzeć na igły a teraz nie mam z tym problemu.
    Ale tydzień temu babeczka mi się tak wkuła w inną żyłę niż zwykle (w prawej ręce, bo zwykle w prawej mnie mniej bolało) i do dziś mam siniaka ogromnego.. No cóż, nie zawsze jest przyjemnie, ale robimy to dla naszych maluszków. Trzeba przetrwać jeszcze tych kilka badań.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Z tą dwukrotnie oznaczoną grupą krwi to ja sobie sprawdziłam w szpitalu gdzie chcę rodzić i tam jest zalecenie że w przypadku planowanej cesarki jest potrzebne dwukrotne oznaczenie.
    Ja mam na razie jedno, jeśli nie będę miała planowanej cesarki to chyba nie muszę robić. Zapytam w czwartek mojej gin.
    Ogólnie to wiem że takie zalecenia są przed każdą operacją żeby nie doszło do pomyłki przy oznaczeniu grupy krwi.
    Całkiem możliwe, ja od początku ciąży wiem, że cesarka.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Tunia ja się już przyzwyczaiłam do pobierania krwi, przed ciążą nigdy nie mogłam patrzeć na igły a teraz nie mam z tym problemu.
    Ale tydzień temu babeczka mi się tak wkuła w inną żyłę niż zwykle (w prawej ręce, bo zwykle w prawej mnie mniej bolało) i do dziś mam siniaka ogromnego.. No cóż, nie zawsze jest przyjemnie, ale robimy to dla naszych maluszków. Trzeba przetrwać jeszcze tych kilka badań.
    Ja kilka razy zemdlałam (to po tatusiu, też mdlał), raz mi krew nie poleciała i oddali mi kasę.
    Teraz na clexanie idzie to łatwiej. Krew płynie, a panie w diagnostyce (tej u nas w Dekadzie) nie robią siniaków (przynajmniej do tej pory). 😃

zem3df9hh3tl9qot.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi do tej pory też jeszcze się siniaki nigdy nie zrobiĺy, aż do teraz.
    Zwykle z tej samej żyły mi pobierała a tym razem sobie wybrała inną i to był błąd :P

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    wiesz.. czytasz te ogólne zasady.. kupujesz zdrowe rzeczy, jesz z przeświadczeniem, że robisz sobie dobrze... dopóki nie miałam tego jebanego glukometru uważałam, że jem ok... aż tu nagle.. fakt, że w cc są niższe normy ale to jest nadal frustrujące..

poza tym na forach IO odradzają probody a zalecają pełnoziarnistą mąkę :) więc w sumie robię sobie dobrze dla cc ale dla IO juz nie :)
    Nie można mieć IO i cukrzycy jednocześnie. Cukrzyca jest pogłębionym stanem IO. Ale na każdego działa inną dieta. Dlatego jedni polecają jedno a inni drugie. Mi probody się sprawdza ale nie jestem już w stanie go jeść. Makaron pełnoziarnisty u mnie jest ok. A chleb IG pełnoziarnisty już nie.
    Najmniej wybija mi cukier po chlebie pszennym, ale jest niezdrowy więc wybieram inne.

Przed tym spadkiem cukru (jakieś 40minut przed wynikiem 50) zjadłam czerstwego croissanta z nadzieniem czekoladowym. A jakieś 3 godziny szybciej kiełbasę z kurczaka w pszennej bułce z ketchupem. Dla mnie to już nic nie ma sensu w tych "zasadach" 🙄

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No mi do tej pory też jeszcze się siniaki nigdy nie zrobiĺy, aż do teraz.
    Zwykle z tej samej żyły mi pobierała a tym razem sobie wybrała inną i to był błąd :P

też mam słabe żyły do pobrania krwi ale zwykle się udaje.. raz tylko, przed testem NIFTY 30 minut siedziałam, 13 wkłuć i nic... ale wtedy czarny kot przebiegł mi drogę :)

B_002 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

co zrobić zeby na mejla nie przychodziły mi powiadomienia o nowych wpisach na forum????zawala mi to skrzynke niesamowicie 🙄🙄🙄🙄🙄🙄

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Kochane

co zrobić zeby na mejla nie przychodziły mi powiadomienia o nowych wpisach na forum????zawala mi to skrzynke niesamowicie 🙄🙄🙄🙄🙄🙄

Oznacz jako spam, u mnie wskakuje do spamu :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Nie można mieć IO i cukrzycy jednocześnie. Cukrzyca jest pogłębionym stanem IO. Ale na każdego działa inną dieta. Dlatego jedni polecają jedno a inni drugie. Mi probody się sprawdza ale nie jestem już w stanie go jeść. Makaron pełnoziarnisty u mnie jest ok. A chleb IG pełnoziarnisty już nie.
    Najmniej wybija mi cukier po chlebie pszennym, ale jest niezdrowy więc wybieram inne.

Przed tym spadkiem cukru (jakieś 40minut przed wynikiem 50) zjadłam czerstwego croissanta z nadzieniem czekoladowym. A jakieś 3 godziny szybciej kiełbasę z kurczaka w pszennej bułce z ketchupem. Dla mnie to już nic nie ma sensu w tych "zasadach" 🙄

no ja nie mam cukrzycy... tzn w ciąży zgodnie z aktualnymi normami mam :) ale przed ciążą miałam IO...

i fakt.. ja sie chyba wypiszę z tych grup cc z fejsa.. ciągle te same pytania.. a dziś już skomentowałam jedno zapytanie laski aby nie szukała odpowiedzi bo nawet moja diablo nie jest w stanie konkretnie na moje pytania odpowiedzieć tylko powtarza "człowiek to nie maszyna"...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 10:26

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Oznacz jako spam, u mnie wskakuje do spamu :)
    ale to w ustawieniach tu na forum muszę zmienić czy w gmail.com ?
    nie ogarniam tematu

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga Jak wpisujesz wiadomość to pod spodem maszopcje "powiadamiaj o nowych wpisach na tym wątku". Nie masz tego zaznaczonego?

f1d9680377.png
‹‹ 2092 2093 2094 2095 2096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ