Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:To daj znać jak się czegoś dowiesz. Jak się nie uda rodzić w Żeromskim to i na Ujastku mogę. Byleby wszystko przebiegło pozytywnie i dziecko urodziło się zdrowe.
Chciałabym w Żeromskim ale jak nie będzie miejsc to jakoś sobie przecież poradzimy
Dowiem się w sobotę co i jak. Nie chcę też leżeć na korytarzu gdzie wszyscy spacerują i wietrzyć krocza czy sutków hahahaB_002 lubi tę wiadomość
-
Basiu też mam takie twardnienia od góry do dołu, mam też wtedy uczucie gorąca i przyspieszone tętno. Czasem mam kilka takich pod rząd i potem spokój.wydaje mi się że to są skurcze.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyWiecie co ja to chyba zacznę szybciej odstawiać ta luteinę 🙄 bo ja miałam do tej pory tylko 2 skurcze przepowiadające i bardzo delikatne, jak na macica nie ćwiczy to ja będę chodziła w ciąży do 42 tygodnia. Bo nawet jak się szyjka zgładzi a skurczy nie będzie to nic z tego. Na ostatnim ktg położna powiedziała że mam tak gładka linie że macica jest całkowicie rozluzniona.
-
nick nieaktualny
-
mysla.nieskalana wrote:Ty kobieta pracująca jesteś! żadnej pracy się nie boisz
Spuchnięciem się nie martw,najwyżej się wyfotoszopuje
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Karmelllka90 wrote:Wiecie co ja to chyba zacznę szybciej odstawiać ta luteinę 🙄 bo ja miałam do tej pory tylko 2 skurcze przepowiadające i bardzo delikatne, jak na macica nie ćwiczy to ja będę chodziła w ciąży do 42 tygodnia. Bo nawet jak się szyjka zgładzi a skurczy nie będzie to nic z tego. Na ostatnim ktg położna powiedziała że mam tak gładka linie że macica jest całkowicie rozluzniona.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:Ja pierdziele czas leci... Za dwa tygodnie będę miała ciążę donoszona a 🐿️ jakos cesarskie cięcie.
Któraś już wie kiedy będzie cesarka?
Ale jakoś nam przeczucie że jeszcze ze 2-3 tygodnie pochodzę w dwupaku
-
B_002 wrote:Ja właśnie nie czuję żeby to było jakoś od góry do dołu. Cały brzuch mi się spina i potem cały się rozluźnia. Myślę że to mogą być te skurcze bo co innego. No ale trudno powiedzieć bo to pierwsza ciąża, nie mam porównania do niczego.
B_002 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Ja już mam takie skurcze od 24 tc jakoś, od góry dołu, mijają dość szybko, brzuch od razu robi się twardy i ja czuję, że nadchodzi, wtedy robi mi się mega gorąco i mam takie jakby drętwienie nóg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:39
ago91 lubi tę wiadomość
-
Basia ja mam skurcze, ale czy to są BH to nie wiem. Czasem się spina cała macica i robi się taka kwadratowa i mocno do przodu z uczuciem jakby skóry brakowało. A czasem część twardnieje i też robi się taka kanciasta, bo mały się odsuwa od tego i uwypukla. Najczęście mnie to łapie wieczorem, ale w dzień też się zdarza
ago91 lubi tę wiadomość
-
Taki absurd tylko w Polsce.. A dokładnie niedaleko mnie.. Az strach myslec ze mozna na nią trafić.
https://www.wp.pl/?s=kobieta.wp.pl%2Fsgwpsgfirst-6355713632819329aWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:53
-
MamaAga85 wrote:ale to w ustawieniach tu na forum muszę zmienić czy w gmail.com ?
nie ogarniam tematu
ja sobie kliknęłam na poczcie... zaznaczyłam "oznacz jako spam" i zaczęło wskakiwać mi do spamu. Nie wiem jak to wygląda na gmailu ale na pewno jest takie oznaczenieFasolka77
-
nick nieaktualnyCiało kobiety jest niesamowite. I tak na prawdę u każdej inaczej to wygląda. Pamiętam jak India pisała o tych skurczach , tylko u niej było też tak że lekarz mówił że ma leżeć a ona a to do Lidla po książeczki a do rossmanna a to prasowanie itd, i u niej akcja się bardzo szybko potoczyła.
A np ta dziewczyna z marcowek co ma rozwarcie i te skurcze donosiła ciążę już do skończonego 38 tc i mini dość regularnych skurczy akcja się nie rozkręciła.
Moja mama miała dosc szybkie porody nie super szybkie ale mówi że szybko rodziła. Moje siostry też miały szybkie porody mimo tych wywoływanych porodów...ciekawe jak to u mnie będzie. Ale już czuję że coraz częściej o tym myślę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:55
-
Tunia76 wrote:13 kłuć 😱
Mój "rekord" to 7 zakończonych zwrotem kasy.
no ja czekałam cierpliwie bo to NIFTYżyły w przegubach rąk, na dłoniach, nadarstki... aż w końcu się udało
na drugi dzień miałam robić morfologię i się pielęgniarka śmiała, że chyba z piety mi pobiorą
Tunia76 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Szonka wrote:Wlasnie wrocilam od internisty i po 6 tyg. chorowania, w koncu się nade mna zlitiwal i dostalam antybiotyk. Mam nadzieję, że pomoże i uda mi się do porodu stanac na nogi.Trochę się boje, ze synkowi zaszkodzi, ale tak długa infekcja też moze być niebezpieczna
Szonka! zdrowiej nam!Szonka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Anete wrote:Basia ja mam skurcze, ale czy to są BH to nie wiem. Czasem się spina cała macica i robi się taka kwadratowa i mocno do przodu z uczuciem jakby skóry brakowało. A czasem część twardnieje i też robi się taka kanciasta, bo mały się odsuwa od tego i uwypukla. Najczęście mnie to łapie wieczorem, ale w dzień też się zdarza
-
Oj tak, każda kobieta jest inna i ciało każdej jest inne. Ja od 19 tc byłam wystraszona krótką szyjką, teraz też gin kazała mi leżeć a z domu wychodzić to tylko posiedzieć a nie się spacerować, no rzeczywiście z domu wychodzę jak muszę ale w domu uleżeć cały dzień nie potrafię, lubię coś porobić w kuchni, coś ogarnąć, wiadomo że w miarę możliwości. Też mam bóle brzucha i skurcze.
Czy 35 tc mogę zaliczyć do tych bardziej bezpiecznych ? -
Karolina ja tym etapie większość dzieci rodzi się zdrowa. Nie musisz się już bardzo martwić, ale wytrzymaj jeszcze najlepiej ze 2 tygodnie
Tyle już się udało to teraz też się uda!
Oszczędny tryb życia daje efekty.