X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    To daj znać jak się czegoś dowiesz. Jak się nie uda rodzić w Żeromskim to i na Ujastku mogę. Byleby wszystko przebiegło pozytywnie i dziecko urodziło się zdrowe.
    Chciałabym w Żeromskim ale jak nie będzie miejsc to jakoś sobie przecież poradzimy :)
    No ja właśnie na drugim miejscu mam Ujastek. I chyba żeby oszczędzić sobie stresu jak się coś zacznie będę dzwonić czy mogę przyjechać czy mają miejsce nie chce ta syfiasta karetka jechac.
    Dowiem się w sobotę co i jak. Nie chcę też leżeć na korytarzu gdzie wszyscy spacerują i wietrzyć krocza czy sutków hahaha

B_002 lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu też mam takie twardnienia od góry do dołu, mam też wtedy uczucie gorąca i przyspieszone tętno. Czasem mam kilka takich pod rząd i potem spokój.wydaje mi się że to są skurcze.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja to chyba zacznę szybciej odstawiać ta luteinę 🙄 bo ja miałam do tej pory tylko 2 skurcze przepowiadające i bardzo delikatne, jak na macica nie ćwiczy to ja będę chodziła w ciąży do 42 tygodnia. Bo nawet jak się szyjka zgładzi a skurczy nie będzie to nic z tego. Na ostatnim ktg położna powiedziała że mam tak gładka linie że macica jest całkowicie rozluzniona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele czas leci... Za dwa tygodnie będę miała ciążę donoszona a 🐿️ jakos cesarskie cięcie.
    Któraś już wie kiedy będzie cesarka?

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Ty kobieta pracująca jesteś! żadnej pracy się nie boisz :D Spuchnięciem się nie martw,najwyżej się wyfotoszopuje :D
    No a potem leżę na podłodze i kwicze że mnie kręgosłup boli 😂. Mąż na mnie krzyczy że mam poczekać na niego z robotą, ale ja nie umiem leżeć jak coś jest do zrobienia, zwłaszcza że nie znamy dnia ani godziny 😉.

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Wiecie co ja to chyba zacznę szybciej odstawiać ta luteinę 🙄 bo ja miałam do tej pory tylko 2 skurcze przepowiadające i bardzo delikatne, jak na macica nie ćwiczy to ja będę chodziła w ciąży do 42 tygodnia. Bo nawet jak się szyjka zgładzi a skurczy nie będzie to nic z tego. Na ostatnim ktg położna powiedziała że mam tak gładka linie że macica jest całkowicie rozluzniona.
    Ja właśnie nie czuję żeby to było jakoś od góry do dołu. Cały brzuch mi się spina i potem cały się rozluźnia. Myślę że to mogą być te skurcze bo co innego. No ale trudno powiedzieć bo to pierwsza ciąża, nie mam porównania do niczego.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja pierdziele czas leci... Za dwa tygodnie będę miała ciążę donoszona a 🐿️ jakos cesarskie cięcie.
    Któraś już wie kiedy będzie cesarka?
    Ja za 3 dni, a wg tego drugiego terminu który mam wpisany to za 8.
    Ale jakoś nam przeczucie że jeszcze ze 2-3 tygodnie pochodzę w dwupaku :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja właśnie nie czuję żeby to było jakoś od góry do dołu. Cały brzuch mi się spina i potem cały się rozluźnia. Myślę że to mogą być te skurcze bo co innego. No ale trudno powiedzieć bo to pierwsza ciąża, nie mam porównania do niczego.
    No ja właśnie w tym sensie napisałam od góry o dołu że cały się napina, a nie tylko część. Nie chodziło mi o to że to jakas fala jest.

B_002 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam takie skurcze od 24 tc jakoś, od góry dołu, mijają dość szybko, brzuch od razu robi się twardy i ja czuję, że nadchodzi, wtedy robi mi się mega gorąco i mam takie jakby drętwienie nóg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:39

ago91 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też te skurcze miewałam wcześniej, ale ostatnio to są codziennie. No ale pewnie macica ćwiczy, w końcu już końcówka :)

ago91 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia ja mam skurcze, ale czy to są BH to nie wiem. Czasem się spina cała macica i robi się taka kwadratowa i mocno do przodu z uczuciem jakby skóry brakowało. A czasem część twardnieje i też robi się taka kanciasta, bo mały się odsuwa od tego i uwypukla. Najczęście mnie to łapie wieczorem, ale w dzień też się zdarza

ago91 lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam skurcze bywa ze dość bolesne ale bardzo nieregularne. Czasem aż mi gorąco się z tego robi... na spokojnie;)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki absurd tylko w Polsce.. A dokładnie niedaleko mnie.. Az strach myslec ze mozna na nią trafić.

https://www.wp.pl/?s=kobieta.wp.pl%2Fsgwpsgfirst-6355713632819329a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:53

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    ale to w ustawieniach tu na forum muszę zmienić czy w gmail.com ?
    nie ogarniam tematu

ja sobie kliknęłam na poczcie... zaznaczyłam "oznacz jako spam" i zaczęło wskakiwać mi do spamu. Nie wiem jak to wygląda na gmailu ale na pewno jest takie oznaczenie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciało kobiety jest niesamowite. I tak na prawdę u każdej inaczej to wygląda. Pamiętam jak India pisała o tych skurczach , tylko u niej było też tak że lekarz mówił że ma leżeć a ona a to do Lidla po książeczki a do rossmanna a to prasowanie itd, i u niej akcja się bardzo szybko potoczyła.
    A np ta dziewczyna z marcowek co ma rozwarcie i te skurcze donosiła ciążę już do skończonego 38 tc i mini dość regularnych skurczy akcja się nie rozkręciła.
    Moja mama miała dosc szybkie porody nie super szybkie ale mówi że szybko rodziła. Moje siostry też miały szybkie porody mimo tych wywoływanych porodów...ciekawe jak to u mnie będzie. Ale już czuję że coraz częściej o tym myślę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 11:55

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    13 kłuć 😱
    Mój "rekord" to 7 zakończonych zwrotem kasy.

no ja czekałam cierpliwie bo to NIFTY :) żyły w przegubach rąk, na dłoniach, nadarstki... aż w końcu się udało :) na drugi dzień miałam robić morfologię i się pielęgniarka śmiała, że chyba z piety mi pobiorą :)

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Wlasnie wrocilam od internisty i po 6 tyg. chorowania, w koncu się nade mna zlitiwal i dostalam antybiotyk. Mam nadzieję, że pomoże i uda mi się do porodu stanac na nogi.Trochę się boje, ze synkowi zaszkodzi, ale tak długa infekcja też moze być niebezpieczna :(

Szonka! zdrowiej nam!

Szonka lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Basia ja mam skurcze, ale czy to są BH to nie wiem. Czasem się spina cała macica i robi się taka kwadratowa i mocno do przodu z uczuciem jakby skóry brakowało. A czasem część twardnieje i też robi się taka kanciasta, bo mały się odsuwa od tego i uwypukla. Najczęście mnie to łapie wieczorem, ale w dzień też się zdarza
    O to ja mam bardzo podobnie z tym kształtem, taki kanciasty się robi ale potem przechodzi. Najgorzej jak się wtedy leży na boku, bo muszę się przekręca wtedy trochę ma brzuch bo mnie gniecie ten twardy brzuch.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, każda kobieta jest inna i ciało każdej jest inne. Ja od 19 tc byłam wystraszona krótką szyjką, teraz też gin kazała mi leżeć a z domu wychodzić to tylko posiedzieć a nie się spacerować, no rzeczywiście z domu wychodzę jak muszę ale w domu uleżeć cały dzień nie potrafię, lubię coś porobić w kuchni, coś ogarnąć, wiadomo że w miarę możliwości. Też mam bóle brzucha i skurcze.

Czy 35 tc mogę zaliczyć do tych bardziej bezpiecznych ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja tym etapie większość dzieci rodzi się zdrowa. Nie musisz się już bardzo martwić, ale wytrzymaj jeszcze najlepiej ze 2 tygodnie :)
    Tyle już się udało to teraz też się uda!
    Oszczędny tryb życia daje efekty.

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 2094 2095 2096 2097 2098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ