X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka bez stresu! Wszystko będzie dobrze, czym ty się stresujesz 🤗🤗🤗🤗🤗🤗

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola - ja też się stresuję każdą wizytą :) Trzymaj się i dawaj nam szybko znać co tam :) Powodzenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelove - ja mam tiny love bo mam zamiar go używać w domu jak będę gotować w kuchni na przykład albo na balkonie jako przenośne łóżeczko.
    Potem będzie mi służył przy rozszerzaniu diety zanim Ignaś usiądzie (można ustawić pozycję półleżącą).

O ile Młody da się tam w ogóle położyć :D Bo trochę dzieci już "miałam w rękach" i jeden z moich podopiecznych był kompletnie nieodkładalny.

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! ❤️ Mam na 13.15, więc pewnie jakoś o 14 się do Was odezwę ☺️

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To ja tylko Toxo mam powtórzyć. Ale ta karta krwi mnie zastanawia. Czy z takim zwykłym wynikiem z 1 trymestru mnie przyjmą.

u mnie coś mówili, że grupa krwi ma być potwierdzona tzn zrozumiałam, że ma być wykonana 2x w tym samym miejscu... na wyniku ma być zapis "wynik potwierdzony" czy coś takiego.. zapytam jutro moją lekarkę bo idę na wizytę

malutka_mycha lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    U mnie trzeba mieć świeże ich termin to max 6 tygodni. Gbs już mam do 40 tc będzie ważny a w sobotę robię resztę z krwi. Mam 2 egzemplarze grupy krwi z I trymestru ale nie wiem co to znaczy podwójnie oznaczone. Na Ujastku jak leżałam to wzięli te badania a na żeromskim hmmm

podwójnie oznaczone to własnie o czy pisałam wyżej.. w tym samym miejscu robiłaś? to własnie o to chodzi,że wynik jest wiarygodny bo 2x oznaczony w tym samym labo ale pobranie przez dwie inne osoby etc....

Tunia76 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka co u Ciebie!!!! Mam nadzieję, że pojechałaś do szpitala i wszystko jest ok!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Karemlove! powodzenia na wizytach!! :) czekam na dobre wieści!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim!!! :)

ja się wczoraj zastanawiałam czy nie zwiększyć dawki insuliny.. bo od 3 dni wyniki 91, 92, 93... wczoraj podzielilam dawkę na pół i zapodałam w dwa uda po połowie i dziś wynik 87 :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dziś masz diablo, prawda? na którą idziesz?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    podwójnie oznaczone to własnie o czy pisałam wyżej.. w tym samym miejscu robiłaś? to własnie o to chodzi,że wynik jest wiarygodny bo 2x oznaczony w tym samym labo ale pobranie przez dwie inne osoby etc....
    U mnie w labo pracuje tylko jedna kobitka, chyba że jest na l4 lub urlopie. To jak mam zrobić w tym samym miejscu ale przez inną osobę? Co za bzdury

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, przytulam! Operacja babci się uda i będzie wszystko dobrze! ❤️

Wiem. jaki to stres, mój dziadek 2 lata temu miał operację to nie mogłam w pracy normalnie funkcjonować.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Inso gratulacje, śliczna córeczka :)

Ale mi się ciężko śpi, co chwilę się przebudzam :/ ja się stresuję operacja babci, koło 12 ma się zacząć :(

Karola wszystko będzie dobrze :) idź spać bo Ci te ogórki nie pomogą i będziesz miała since pod oczami :)

Mycha trzymam kciuki za Babulkę! będzie dobrze :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Karmelove - ja mam tiny love bo mam zamiar go używać w domu jak będę gotować w kuchni na przykład albo na balkonie jako przenośne łóżeczko.
    Potem będzie mi służył przy rozszerzaniu diety zanim Ignaś usiądzie (można ustawić pozycję półleżącą).

O ile Młody da się tam w ogóle położyć :D Bo trochę dzieci już "miałam w rękach" i jeden z moich podopiecznych był kompletnie nieodkładalny.

bier Karmelove! ja w domu mam łóżeczko, godnoli wnosić nie będę- będzie stać wózek na dole w korytarzu a znajomi pożyczyli mi kosz Mojżesza.. na kółeczkach więc będę wozić Młodego po całej chacie :) tylko do łazienki mi się nie zmieści więc będę robić wszystko przy otwartych drzwiach :) 30e to nie majątek... jak się nie przyda to sprzedasz :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    U mnie w labo pracuje tylko jedna kobitka, chyba że jest na l4 lub urlopie. To jak mam zrobić w tym samym miejscu ale przez inną osobę? Co za bzdury

może wtedy nie oznaczają.. nie wiem czy bzdury... tak też jest napisane na stronie diagnostyki.. może w tym wypadku musisz iść w dwa różne dni.. nie wiem

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj machnęłam 4 odcinki CHYŁKI... zajebisty serial!!!! Polecam! dziś lecę z dalszymi odcinkami. :) Nie mam na dziś żadnych planów.. ugotuję obiad, wyjdę na spacer... młodego spakuję w czwartek bo jutro jadę na rekonesans na porodówkę to się dowiem co jest w moim szpitalu potrzebne :) zapowiada się piękny, słoneczny, ciepły dzień :)
    Krakowianki jak u Was takie super powietrze to ruszcie tyłki na spacery! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krew robiona w alab więc zrobię w sobotę w synevo a potem jeszcze raz w alabie jak zdarze przed porodem, powinno im styknac.

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    u mnie coś mówili, że grupa krwi ma być potwierdzona tzn zrozumiałam, że ma być wykonana 2x w tym samym miejscu... na wyniku ma być zapis "wynik potwierdzony" czy coś takiego.. zapytam jutro moją lekarkę bo idę na wizytę
    Tak. Robią 2 badania. Na jednej kartce wyników jest wynik niepotwierdzony, a na drugiej wynik potwierdzony.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia76 wrote:
    Tak. Robią 2 badania. Na jednej kartce wyników jest wynik niepotwierdzony, a na drugiej wynik potwierdzony.

a jak mam wyniki z dwóch różnych labo w odstępie kilku lat i wynik jest ten sam to się nie liczy?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyslicie sobie co szajs ja jem...ale chce mi się paprykarzu szczecińskiego. Nie wiem skąd ten napad ale zanim pójdę po niego do sklepu czy ja go mogę jeść? Nie ma w google info :☺️

‹‹ 2089 2090 2091 2092 2093 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ