Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karmelllka90 wrote:Ile kosztuje ta karta?
Ja to robiłam na początku ciąży, najpierw jedna pani pobrała mi z jednej ręki, a potem druga z drugiej. Wynik musiałam odebrać osobiście i był wydany w zamkniętej kopercie. -
Daffi wrote:Aaaa Filip znow mial czkawke. Tym razem nie dalam nikomu zmacać tylko nagralam. te które nie mialy czkawek moga podejrzec jak to mniej wiecej wyglada
https://youtu.be/EXHO0kM4KHE
Dzięki za filmik.
Hura też mamy czkawke. Tralalala 😄Daffi lubi tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Nie potrzebujesz, ale jak za grosiki to bierz
Gondola może być wkurzająca, a Tiny Love to chyba jedyny bujak rozkładany zupełnie na płasko.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
KarmeLoVe wrote:Ktoś wystawił za 40e super nowke sztukę, myślę, że za 30pojdzie, bo ludzie tu kochają się targować. Właśnie ten tak sobie myślę, że nawet jak młody będzie troszkę większy, będzie mógł w nim też posiedzieć np czy mi się źle wydaje? 🐿️ Chce być praktyczna i się nie zawalic wszystkim, bo najchętniej kupiłbym mu... Właśnie wszystko 😂
A czy taki większy maluch będzie chciał w tym siedzieć...jakoś wątpię. Jak zacznie raczkować, to pewnie na dupie nie wysiedzi
-
Wiewióreczka wrote:Ja nie kupiłam z okazji za 200 zł w empiku, bo nie znoszę zagracać chaty i myślałam, że po co - będę mieć gondolę w mieszkaniu, bo mam windę, mam łóżeczko, mam bujaczek od siostry. Ale wózek może mieć upierdzielone koła i nie będę nim chciała jeździć po mieszkaniu, a do zwykłego bujaka można włożyć jak dziecko ma kilka m-cy ze względu na kręgosłup... I teraz żałuję, że nie wzięłam tego Tiny
A czy taki większy maluch będzie chciał w tym siedzieć...jakoś wątpię. Jak zacznie raczkować, to pewnie na dupie nie wysiedzi
. Czasami miałam ochotę do nich zapukac i sprawdzić czy żyjąserio 😂 Jak już wsiadzie w spacerowke, będziemy w polsce,takze nic nie będzie przechodzić. Niemniej jednak... Nie chcę się zagracic, a wiesz... Chciałam myśleć, właśnie w ten sposób, że przyda się to też później, mimo, że logika podpowiada nieco inaczej
W lipcu wybieramy się do polski... Może wtedy mogłabym mu zabrać to ze sobą jako przenośne łóżeczko. Mam zamiar wtedy też wziąć to 40x90 żeby miał w czym spac i już je w Polsce zostawić.
Hmmmm
Ciężko, ciężko 😂😂😂 muszę się przespać z tym Tiny love....
Młody się tak wierci, albo kolankiem albo rączką, że czuję jakby miał mi nie skórę, a powłoki brzuszne rozerwac. Auć...
Jutro o 11:30 wizytujemy. Trzymajcie kciuki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 00:19
Wiewióreczka, Daffi, malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Dzieki Dziewczyny za mile komentarze 😉
A zgage to naprawde mialam zajebista od rana do wieczora szczegolnie miesiac przed porodem,takze niby zabobony ale.. a tak serio to moze genetyka,bo obie poprzednie tez mialy kudly tylko blond.
Milo,ze zgladacie 😀 i powodzenia zycze, jeszcze troche i na Was czas!Karollinax26, B_002, Martusiazabka, Fasolka77, Kiwona, KarmeLoVe, Natalia-tosia, Daffi, Kasiulka90, Lolka30, espoir, Wiewióreczka, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
iNso87 wrote:Dzieki Dziewczyny za mile komentarze 😉
A zgage to naprawde mialam zajebista od rana do wieczora szczegolnie miesiac przed porodem,takze niby zabobony ale.. a tak serio to moze genetyka,bo obie poprzednie tez mialy kudly tylko blond.
Milo,ze zgladacie 😀 i powodzenia zycze, jeszcze troche i na Was czas!
Prawdziwy, czarny slodziaczek! :* gratulujemy!iNso87 lubi tę wiadomość
-
Inso gratulacje, śliczna córeczka
Ale mi się ciężko śpi, co chwilę się przebudzamja się stresuję operacja babci, koło 12 ma się zacząć
Karola wszystko będzie dobrzeidź spać bo Ci te ogórki nie pomogą i będziesz miała since pod oczami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 05:12
iNso87, Kiwona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Tak sobie teraz pomyślałam że żona takiego mojego znajomego rodziła rok temu w Krakowie i na Ujastku rodziła ze względu właśnie na cukrzycę ciążową, a tam mają 3 stopień referencyjności. Może rzeczywiście jest takie zalecenie. Trzeba sprawdzić jeśli kogoś to dotyczy bo ja się nie orientuję za dobrze.
Dziewczyny z watku Krakowianki w ciąży z cukrzycą ciążowa rodziły bez problemu na żeromskim i na Narutowicza. Jak rozmawiałam z moją prowadzącą o szpitalu powiedziała że Żeromski dobry wybór.
I jak czytałam o tym czym zajmuje sie szpital pod względem stopnia ref. to III stopień rozni się od II tym że ratuje skrajne wcześniactwo i poważne wady genetyczne.
Gdyby wytyczne były takie że kobieta z cukrzyca ciążowa musiała rodzić w szpitalu o III st redf w Krakowie nie byłby to Ujastek tylko Kopernik, który ma III stopień i neonatologii i położnictwa. Czyli tylko szpitale uniwersyteckie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiękna czuprynka ❤️!!
Jak moje kudłacze jeden i drugi. Aż nie mogę się doczekać zobaczyc Krysta ale według mojej intuicji powinien mieć jaśniejsze Niz moja dwójka.
Z tego wszystkiego się zapomniałam spytać ile tych włosów ma, bo się skupiłam na tym że tak dobrze z Nim tam. Ale to chyba najważniejsze. Niech będzie jakaś niespodzianka!
Karolcia starasznie trzymam kciuki i czekamy na info! Na którą wizyta i kto jeszcze dziś ma?
Ja przespana cała noc!! Bosko!!iNso87, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
Karmelka dziecko było całkiem zdrowe.
Słyszałam tylko że ze względu na cukrzycę pojechali do Ujastka. Ale może to była ich decyzja poprostu, aż tak się nie dowiadywałam.
Chyba masz rację, bo nie w każdym mieście są szpitale z 3 stopniem a kobiety wszędzie mają cukrzycę i rodzą przecież.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 06:21
Karmelllka90 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Karmelllka90 wrote:W nocy padało do tego dość wietrznie więc Kraków dzisiaj budzi się z cudownym powietrzem...ahh cudownie znowu będzie wietrzenie 😋
Też lubię jak tak czasem zawieje mocniej. Bylebym nie musiała z domu wychodzić wtedy
Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualnyDzień dobry, dzisiaj po wczorajszych ekscesach trochę boli mnie kręgosłup. Ale jest super. Wczoraj usnęłam ze zmęczenia a nie dlatego, że "kładę się spać o 22".
Idę jeść śniadanie, składać pranie, z psem na spacer i myć głowę. Potem mam w planach zrobić porządek w komodzie w przedpokoju. To taka komoda na przydasie. Jakby dobrze poszukać to może i Atlantyda by się tam odnalazła.
Miłego dnia DziewczynyB_002, Fasolka77, Kiwona, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Dzisiaj idealny dzień na wietrzenie mieszkania
Też lubię jak tak czasem zawieje mocniej. Bylebym nie musiała z domu wychodzić wtedy
B_002 lubi tę wiadomość