Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolka30 wrote:Malutka mycha kapalismy lalki, ale nie takie zwykle, każda miała inna wagę, płeć i wielkość, te noworodkowe miały też kikuty pepowiny.
To my taka zwykła BabyBorn dostaliśmy, fajnie że mieliście różnorodność. -
Noi żłopie już druga lampkę czerwonego schlosa 😂. Powiem tak, to z selgrosa wydaje mi się że było bardziej wytrawne i winne w smaku, ale ta różnica dla mnie nie jest warta płacenia 25zl więcej za butelkę 😉. Wolę kupić wiecej tego haha. Inna sprawa że mam wrażenie, że nie bardzo już pamiętam jak smakuje wino alkoholowe 😂.
Mama36, malutka_mycha, Fasolka77, Wiewióreczka, Tunia76 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
malutka_mycha wrote:Nic nie wiem że trzeba jakieś nowe badania z grupą krwi robić, kurcze muszę spytać moja lekarke. A kiedy te nowe wytyczne weszły?
Dziewczyny, dopytujcie lekarzy, bo u mnie ani do porodu na moim zapiździejewie, ani do szpitala 3 referencyjności w Poznaniu nie trzeba powtarzać tych wszystkich badań z I trymestru. Sam GBS. -
nick nieaktualnyLolka30 wrote:Noi żłopie już druga lampkę czerwonego schlosa 😂. Powiem tak, to z selgrosa wydaje mi się że było bardziej wytrawne i winne w smaku, ale ta różnica dla mnie nie jest warta płacenia 25zl więcej za butelkę 😉. Wolę kupić wiecej tego haha. Inna sprawa że mam wrażenie, że nie bardzo już pamiętam jak smakuje wino alkoholowe 😂.
-
nick nieaktualnyNie dobrze
mleko już nie pomaga na zgagę dzisiaj mam cały dzień ale teraz apogeum .... Jebane cukierki nie były tego warte. Nie jem już tego dziadostwa aż mi się ulewa 😭
Czy miętowe tic taki będą dobre czy sobie pogorsze. Bo już nie wiem czy mięta działa dobrze czy źle -
Chyba też zajade do Auchan po winko
. Dzisiaj miałam kontrolę trzeźwości. Siedziałam w aucie więc policjant nie zauważył że w ciąży. Kazał dmuchane a ja teraz przez ucisk na narządy nie mam aż takiego wydechu. I nie dałam rady tak długo dmuchać. Próbuję raz, drugi. W końcu pytam czy mogę wysiąść bo na stojąco pewnie lepiej mi pójdzie. I wtedy patrzy na mnie i mówi "oo pani jest w stanie błogosławionym. To pewnie nic nie wyjdzie ale proszę spróbować jeszcze raz". Ledwo się udało, znowu tchu mi brakło
ale wyszło że jestem trzezwa
szok
Wiewióreczka, Mama36, Lolka30, B_002, Fasolka77, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Dziewczyny, dopytujcie lekarzy, bo u mnie ani do porodu na moim zapiździejewie, ani do szpitala 3 referencyjności w Poznaniu nie trzeba powtarzać tych wszystkich badań z I trymestru. Sam GBS.
-
Wiewióreczka wrote:Dziewczyny, dopytujcie lekarzy, bo u mnie ani do porodu na moim zapiździejewie, ani do szpitala 3 referencyjności w Poznaniu nie trzeba powtarzać tych wszystkich badań z I trymestru. Sam GBS.
-
nick nieaktualnyWiewióreczka wrote:Dziewczyny, dopytujcie lekarzy, bo u mnie ani do porodu na moim zapiździejewie, ani do szpitala 3 referencyjności w Poznaniu nie trzeba powtarzać tych wszystkich badań z I trymestru. Sam GBS.
-
nick nieaktualny
-
Aaaa Filip znow mial czkawke. Tym razem nie dalam nikomu zmacać tylko nagralam. te które nie mialy czkawek moga podejrzec jak to mniej wiecej wyglada
https://youtu.be/EXHO0kM4KHESansivieria, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:To ja tylko Toxo mam powtórzyć. Ale ta karta krwi mnie zastanawia. Czy z takim zwykłym wynikiem z 1 trymestru mnie przyjmą.
-
Fasolka77 wrote:Co to jest krewkarta?
-
Menka brzuch Ci baaardzo opadł! Nic nowego Vi nie powiem niż dziewczyny, brzuch może opaść długo przed porodem, ale do tego te twardnienia i w ogóle...
Menka ja widzę że Ty w 30 tc jesteś!no nie wiem powiem Ci że ja bym wolała żeby mniebprzebafali, oczywiście decyzja należy do Ciebie
Dzięki dziewczyny, mnie właśnie zastanawia ta grupa krwi bo ja mam sprzed roku taką kartkę z oznaczeniem grupy krwi (z tej poronionej ciąży) i w 1 trymestrze teraz ja nie oznaczała grupy krwi bo mój lekarz powiedział że to wystarczy. Miałam go kurde zapytać na ostatniej wizyciebi zapomniałam, muszę pamiętać teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:13
Menka888 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Kasionek wrote:Badanie krwi musi być takie potwierdzone z oznaczonymi przeciwcialami. Też nie mam karty, ale mam wynik z tamtego porodu i ginek mówil,ze jest ok.
No ja właśnie taka kartkę mam z oznaczonymi przeciwciałami👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Wiewióreczka wrote:Dziewczyny, dopytujcie lekarzy, bo u mnie ani do porodu na moim zapiździejewie, ani do szpitala 3 referencyjności w Poznaniu nie trzeba powtarzać tych wszystkich badań z I trymestru. Sam GBS.
-
DorotaAnna wrote:Menka brzuch Ci baaardzo opadł! Nic nowego Vi nie powiem niż dziewczyny, brzuch może opaść długo przed porodem, ale do tego te twardnienia i w ogóle...
Dzięki dziewczyny, mnie właśnie zastanawia ta grupa krwi bo ja mam sprzed roku taką kartkę z oznaczeniem grupy krwi (z tej poronionej ciąży) i w 1 trymestrze teraz ja nie oznaczała grupy krwi bo mój lekarz powiedział że to wystarczy. Miałam go kurde zapytać na ostatniej wizyciebi zapomniałam, muszę pamiętać teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:12
-
Menka dziewczyny dobrze radzą. Mocno Ci te brzuszek opadł... ja bym też jechała n ip
Moja koleżanka dzisiaj urodziła przez cc 3660g, 57cm 😊 miała cukrzycę ciążową i skierowanie na cesarkę, bo mały ułożony miednicowo, pojechała do szpitala w Gdyni a tam jej powiedzieli, że oni mają 2st referencyjności i musi jechać do szpitala z 3 stopniem. Dziewczyny, które mają cc może upewnijcie się dla własnego spokoju czy Was przyjmą tam gdzie chcecie rodzić, żeby potem w stresie nie krążyć między szpitalami 😊Daffi, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
https://diag.pl/pacjent/karta-grupy-krwi/
Karmelka, mam taką kartę z Diagnostyki, nie kojarzę ile kosztowała, chyba z 50 zł, ale długo na nią czekałam.
Grupa krwi z dwukrotnym oznaczeniem to dwa wydruki - na tym drugim jest napis "potwierdzenie".
W niektórych szpitalach wystarczy pojedyncze oznaczenie. I to akurat może być śmiało z I trymestru albo sprzed ciąży, bo grupa krwi się nie zmienia
Kasionek, pytałam mojego gina i profesora jakie wyniki do końca ciąży muszę jeszcze zrobić, to jeden i drugi powiedział, że już tylko gbs i na tym koniec. Pewnie co szpital to inaczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:19
Karmelllka90 lubi tę wiadomość