X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Malutka mycha kapalismy lalki, ale nie takie zwykle, każda miała inna wagę, płeć i wielkość, te noworodkowe miały też kikuty pepowiny.
    AA bo już się wystraszylam że ktoś Wam dzieci udostępnial :D
    To my taka zwykła BabyBorn dostaliśmy, fajnie że mieliście różnorodność.

f1d9680377.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi żłopie już druga lampkę czerwonego schlosa 😂. Powiem tak, to z selgrosa wydaje mi się że było bardziej wytrawne i winne w smaku, ale ta różnica dla mnie nie jest warta płacenia 25zl więcej za butelkę 😉. Wolę kupić wiecej tego haha. Inna sprawa że mam wrażenie, że nie bardzo już pamiętam jak smakuje wino alkoholowe 😂.

Mama36, malutka_mycha, Fasolka77, Wiewióreczka, Tunia76 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karta krwi :D Tak jak Tunia pisze, jest w formie karty do bankomatu i jest ponoć wszędzie honorowana, a papier niekoniecznie. Też kazali mi taką zrobić na początku ciąży.
    Ile kosztuje ta karta?

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nic nie wiem że trzeba jakieś nowe badania z grupą krwi robić, kurcze muszę spytać moja lekarke. A kiedy te nowe wytyczne weszły?

Dziewczyny, dopytujcie lekarzy, bo u mnie ani do porodu na moim zapiździejewie, ani do szpitala 3 referencyjności w Poznaniu nie trzeba powtarzać tych wszystkich badań z I trymestru. Sam GBS.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Noi żłopie już druga lampkę czerwonego schlosa 😂. Powiem tak, to z selgrosa wydaje mi się że było bardziej wytrawne i winne w smaku, ale ta różnica dla mnie nie jest warta płacenia 25zl więcej za butelkę 😉. Wolę kupić wiecej tego haha. Inna sprawa że mam wrażenie, że nie bardzo już pamiętam jak smakuje wino alkoholowe 😂.
    Hahaha... Zazdro tego wina.. Bo aż mlaskam jak czuje ten smak z soboty. Dziś źle się czułam.. Nawet nie pojechaliśmy po wanienke po wizycie a mieliśmy, więc mam nadzieję że niedługo będzie okazja do zakupu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dobrze :( mleko już nie pomaga na zgagę dzisiaj mam cały dzień ale teraz apogeum .... Jebane cukierki nie były tego warte. Nie jem już tego dziadostwa aż mi się ulewa 😭
    Czy miętowe tic taki będą dobre czy sobie pogorsze. Bo już nie wiem czy mięta działa dobrze czy źle

Wysłany: 4 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też zajade do Auchan po winko :). Dzisiaj miałam kontrolę trzeźwości. Siedziałam w aucie więc policjant nie zauważył że w ciąży. Kazał dmuchane a ja teraz przez ucisk na narządy nie mam aż takiego wydechu. I nie dałam rady tak długo dmuchać. Próbuję raz, drugi. W końcu pytam czy mogę wysiąść bo na stojąco pewnie lepiej mi pójdzie. I wtedy patrzy na mnie i mówi "oo pani jest w stanie błogosławionym. To pewnie nic nie wyjdzie ale proszę spróbować jeszcze raz". Ledwo się udało, znowu tchu mi brakło :) ale wyszło że jestem trzezwa :D szok :)

Wiewióreczka, Mama36, Lolka30, B_002, Fasolka77, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dziewczyny, dopytujcie lekarzy, bo u mnie ani do porodu na moim zapiździejewie, ani do szpitala 3 referencyjności w Poznaniu nie trzeba powtarzać tych wszystkich badań z I trymestru. Sam GBS.
    No Wiewiórka to są ogólne wytyczne NFZ. Nawet w karcie ciąży mam miejsca na dwa wpisy. Może porostu Twoj lekarz jeszcze czeka bo ja też dostałam w 35 tyg dopiero skierowanie.

Wysłany: 4 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    To ja tylko Toxo mam powtórzyć. Ale ta karta krwi mnie zastanawia. Czy z takim zwykłym wynikiem z 1 trymestru mnie przyjmą.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    U mnie trzeba mieć świeże ich termin to max 6 tygodni. Gbs już mam do 40 tc będzie ważny a w sobotę robię resztę z krwi. Mam 2 egzemplarze grupy krwi z I trymestru ale nie wiem co to znaczy podwójnie oznaczone. Na Ujastku jak leżałam to wzięli te badania a na żeromskim hmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka jak lekarz w szpitalu nie zrobił Ci usg i ktg? Sorry za porownie ale nawet u weterynarza to już standart Nasza służba zdrowia mnie zadziwia. Mogłaś się położyć na odział,zrobiliby badania i wtedy byś się wypisala.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Filip znow mial czkawke. Tym razem nie dalam nikomu zmacać tylko nagralam. te które nie mialy czkawek moga podejrzec jak to mniej wiecej wyglada :P

https://youtu.be/EXHO0kM4KHE

Sansivieria, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To ja tylko Toxo mam powtórzyć. Ale ta karta krwi mnie zastanawia. Czy z takim zwykłym wynikiem z 1 trymestru mnie przyjmą.
    Badanie krwi musi być takie potwierdzone z oznaczonymi przeciwcialami. Też nie mam karty, ale mam wynik z tamtego porodu i ginek mówil,ze jest ok.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Co to jest krewkarta?
    Karta taka jak do bankomatu-jak napisała Tunia,potwierdzona grupa krwi przez podwójne badanie krwi. W dwa różne dni u mnie akurat to było. Z tą kartką ponoć juz nie trzeba żadnych dodatkowych badań robić na grupę krwi przy np przyjęciach do szpitala.Oszczędza to podobno dużo czasu.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka brzuch Ci baaardzo opadł! Nic nowego Vi nie powiem niż dziewczyny, brzuch może opaść długo przed porodem, ale do tego te twardnienia i w ogóle...
    Menka ja widzę że Ty w 30 tc jesteś! :O no nie wiem powiem Ci że ja bym wolała żeby mniebprzebafali, oczywiście decyzja należy do Ciebie
    Dzięki dziewczyny, mnie właśnie zastanawia ta grupa krwi bo ja mam sprzed roku taką kartkę z oznaczeniem grupy krwi (z tej poronionej ciąży) i w 1 trymestrze teraz ja nie oznaczała grupy krwi bo mój lekarz powiedział że to wystarczy. Miałam go kurde zapytać na ostatniej wizyciebi zapomniałam, muszę pamiętać teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:13

Menka888 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Badanie krwi musi być takie potwierdzone z oznaczonymi przeciwcialami. Też nie mam karty, ale mam wynik z tamtego porodu i ginek mówil,ze jest ok.

No ja właśnie taka kartkę mam z oznaczonymi przeciwciałami

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No właśnie ja też sie zastanawiam,bo na razie mój ginekolog nic o powtarzaniu nie wspominał,jedynie o tym GBS...

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Menka brzuch Ci baaardzo opadł! Nic nowego Vi nie powiem niż dziewczyny, brzuch może opaść długo przed porodem, ale do tego te twardnienia i w ogóle...

Dzięki dziewczyny, mnie właśnie zastanawia ta grupa krwi bo ja mam sprzed roku taką kartkę z oznaczeniem grupy krwi (z tej poronionej ciąży) i w 1 trymestrze teraz ja nie oznaczała grupy krwi bo mój lekarz powiedział że to wystarczy. Miałam go kurde zapytać na ostatniej wizyciebi zapomniałam, muszę pamiętać teraz.
    ja oznaczalam raz na poczatku i nie mam ze jest to powtorne badanie. i u mnie widocznie to honoruja zreszta nie zastanawiam sie skoro moj lekarz prowadzacy to ordynator oddzialu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:12

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka dziewczyny dobrze radzą. Mocno Ci te brzuszek opadł... ja bym też jechała n ip

Moja koleżanka dzisiaj urodziła przez cc 3660g, 57cm 😊 miała cukrzycę ciążową i skierowanie na cesarkę, bo mały ułożony miednicowo, pojechała do szpitala w Gdyni a tam jej powiedzieli, że oni mają 2st referencyjności i musi jechać do szpitala z 3 stopniem. Dziewczyny, które mają cc może upewnijcie się dla własnego spokoju czy Was przyjmą tam gdzie chcecie rodzić, żeby potem w stresie nie krążyć między szpitalami 😊

Daffi, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://diag.pl/pacjent/karta-grupy-krwi/
    Karmelka, mam taką kartę z Diagnostyki, nie kojarzę ile kosztowała, chyba z 50 zł, ale długo na nią czekałam.
    Grupa krwi z dwukrotnym oznaczeniem to dwa wydruki - na tym drugim jest napis "potwierdzenie".
    W niektórych szpitalach wystarczy pojedyncze oznaczenie. I to akurat może być śmiało z I trymestru albo sprzed ciąży, bo grupa krwi się nie zmienia :)

Kasionek, pytałam mojego gina i profesora jakie wyniki do końca ciąży muszę jeszcze zrobić, to jeden i drugi powiedział, że już tylko gbs i na tym koniec. Pewnie co szpital to inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:19

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 2086 2087 2088 2089 2090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ