X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Malutka mycha kapalismy lalki, ale nie takie zwykle, każda miała inna wagę, płeć i wielkość, te noworodkowe miały też kikuty pepowiny.
    AA bo już się wystraszylam że ktoś Wam dzieci udostępnial :D
    To my taka zwykła BabyBorn dostaliśmy, fajnie że mieliście różnorodność.

f1d9680377.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi żłopie już druga lampkę czerwonego schlosa 😂. Powiem tak, to z selgrosa wydaje mi się że było bardziej wytrawne i winne w smaku, ale ta różnica dla mnie nie jest warta płacenia 25zl więcej za butelkę 😉. Wolę kupić wiecej tego haha. Inna sprawa że mam wrażenie, że nie bardzo już pamiętam jak smakuje wino alkoholowe 😂.

Mama36, malutka_mycha, Fasolka77, Wiewióreczka, Tunia76 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Karta krwi :D Tak jak Tunia pisze, jest w formie karty do bankomatu i jest ponoć wszędzie honorowana, a papier niekoniecznie. Też kazali mi taką zrobić na początku ciąży.
    Ile kosztuje ta karta?

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    Nic nie wiem że trzeba jakieś nowe badania z grupą krwi robić, kurcze muszę spytać moja lekarke. A kiedy te nowe wytyczne weszły?

Dziewczyny, dopytujcie lekarzy, bo u mnie ani do porodu na moim zapiździejewie, ani do szpitala 3 referencyjności w Poznaniu nie trzeba powtarzać tych wszystkich badań z I trymestru. Sam GBS.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Noi żłopie już druga lampkę czerwonego schlosa 😂. Powiem tak, to z selgrosa wydaje mi się że było bardziej wytrawne i winne w smaku, ale ta różnica dla mnie nie jest warta płacenia 25zl więcej za butelkę 😉. Wolę kupić wiecej tego haha. Inna sprawa że mam wrażenie, że nie bardzo już pamiętam jak smakuje wino alkoholowe 😂.
    Hahaha... Zazdro tego wina.. Bo aż mlaskam jak czuje ten smak z soboty. Dziś źle się czułam.. Nawet nie pojechaliśmy po wanienke po wizycie a mieliśmy, więc mam nadzieję że niedługo będzie okazja do zakupu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dobrze :( mleko już nie pomaga na zgagę dzisiaj mam cały dzień ale teraz apogeum .... Jebane cukierki nie były tego warte. Nie jem już tego dziadostwa aż mi się ulewa 😭
    Czy miętowe tic taki będą dobre czy sobie pogorsze. Bo już nie wiem czy mięta działa dobrze czy źle

Wysłany: 4 marca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też zajade do Auchan po winko :). Dzisiaj miałam kontrolę trzeźwości. Siedziałam w aucie więc policjant nie zauważył że w ciąży. Kazał dmuchane a ja teraz przez ucisk na narządy nie mam aż takiego wydechu. I nie dałam rady tak długo dmuchać. Próbuję raz, drugi. W końcu pytam czy mogę wysiąść bo na stojąco pewnie lepiej mi pójdzie. I wtedy patrzy na mnie i mówi "oo pani jest w stanie błogosławionym. To pewnie nic nie wyjdzie ale proszę spróbować jeszcze raz". Ledwo się udało, znowu tchu mi brakło :) ale wyszło że jestem trzezwa :D szok :)

Wiewióreczka, Mama36, Lolka30, B_002, Fasolka77, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Dziewczyny, dopytujcie lekarzy, bo u mnie ani do porodu na moim zapiździejewie, ani do szpitala 3 referencyjności w Poznaniu nie trzeba powtarzać tych wszystkich badań z I trymestru. Sam GBS.
    No Wiewiórka to są ogólne wytyczne NFZ. Nawet w karcie ciąży mam miejsca na dwa wpisy. Może porostu Twoj lekarz jeszcze czeka bo ja też dostałam w 35 tyg dopiero skierowanie.

Wysłany: 4 marca 2019, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    To ja tylko Toxo mam powtórzyć. Ale ta karta krwi mnie zastanawia. Czy z takim zwykłym wynikiem z 1 trymestru mnie przyjmą.

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    U mnie trzeba mieć świeże ich termin to max 6 tygodni. Gbs już mam do 40 tc będzie ważny a w sobotę robię resztę z krwi. Mam 2 egzemplarze grupy krwi z I trymestru ale nie wiem co to znaczy podwójnie oznaczone. Na Ujastku jak leżałam to wzięli te badania a na żeromskim hmmm

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memka jak lekarz w szpitalu nie zrobił Ci usg i ktg? Sorry za porownie ale nawet u weterynarza to już standart Nasza służba zdrowia mnie zadziwia. Mogłaś się położyć na odział,zrobiliby badania i wtedy byś się wypisala.

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Filip znow mial czkawke. Tym razem nie dalam nikomu zmacać tylko nagralam. te które nie mialy czkawek moga podejrzec jak to mniej wiecej wyglada :P

https://youtu.be/EXHO0kM4KHE

Sansivieria, Tunia76, Fasolka77 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    To ja tylko Toxo mam powtórzyć. Ale ta karta krwi mnie zastanawia. Czy z takim zwykłym wynikiem z 1 trymestru mnie przyjmą.
    Badanie krwi musi być takie potwierdzone z oznaczonymi przeciwcialami. Też nie mam karty, ale mam wynik z tamtego porodu i ginek mówil,ze jest ok.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Co to jest krewkarta?
    Karta taka jak do bankomatu-jak napisała Tunia,potwierdzona grupa krwi przez podwójne badanie krwi. W dwa różne dni u mnie akurat to było. Z tą kartką ponoć juz nie trzeba żadnych dodatkowych badań robić na grupę krwi przy np przyjęciach do szpitala.Oszczędza to podobno dużo czasu.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka brzuch Ci baaardzo opadł! Nic nowego Vi nie powiem niż dziewczyny, brzuch może opaść długo przed porodem, ale do tego te twardnienia i w ogóle...
    Menka ja widzę że Ty w 30 tc jesteś! :O no nie wiem powiem Ci że ja bym wolała żeby mniebprzebafali, oczywiście decyzja należy do Ciebie
    Dzięki dziewczyny, mnie właśnie zastanawia ta grupa krwi bo ja mam sprzed roku taką kartkę z oznaczeniem grupy krwi (z tej poronionej ciąży) i w 1 trymestrze teraz ja nie oznaczała grupy krwi bo mój lekarz powiedział że to wystarczy. Miałam go kurde zapytać na ostatniej wizyciebi zapomniałam, muszę pamiętać teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:13

Menka888 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Badanie krwi musi być takie potwierdzone z oznaczonymi przeciwcialami. Też nie mam karty, ale mam wynik z tamtego porodu i ginek mówil,ze jest ok.

No ja właśnie taka kartkę mam z oznaczonymi przeciwciałami

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No właśnie ja też sie zastanawiam,bo na razie mój ginekolog nic o powtarzaniu nie wspominał,jedynie o tym GBS...

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Menka brzuch Ci baaardzo opadł! Nic nowego Vi nie powiem niż dziewczyny, brzuch może opaść długo przed porodem, ale do tego te twardnienia i w ogóle...

Dzięki dziewczyny, mnie właśnie zastanawia ta grupa krwi bo ja mam sprzed roku taką kartkę z oznaczeniem grupy krwi (z tej poronionej ciąży) i w 1 trymestrze teraz ja nie oznaczała grupy krwi bo mój lekarz powiedział że to wystarczy. Miałam go kurde zapytać na ostatniej wizyciebi zapomniałam, muszę pamiętać teraz.
    ja oznaczalam raz na poczatku i nie mam ze jest to powtorne badanie. i u mnie widocznie to honoruja zreszta nie zastanawiam sie skoro moj lekarz prowadzacy to ordynator oddzialu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:12

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Anete Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka dziewczyny dobrze radzą. Mocno Ci te brzuszek opadł... ja bym też jechała n ip

Moja koleżanka dzisiaj urodziła przez cc 3660g, 57cm 😊 miała cukrzycę ciążową i skierowanie na cesarkę, bo mały ułożony miednicowo, pojechała do szpitala w Gdyni a tam jej powiedzieli, że oni mają 2st referencyjności i musi jechać do szpitala z 3 stopniem. Dziewczyny, które mają cc może upewnijcie się dla własnego spokoju czy Was przyjmą tam gdzie chcecie rodzić, żeby potem w stresie nie krążyć między szpitalami 😊

Daffi, malutka_mycha, mysla.nieskalana, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://diag.pl/pacjent/karta-grupy-krwi/
    Karmelka, mam taką kartę z Diagnostyki, nie kojarzę ile kosztowała, chyba z 50 zł, ale długo na nią czekałam.
    Grupa krwi z dwukrotnym oznaczeniem to dwa wydruki - na tym drugim jest napis "potwierdzenie".
    W niektórych szpitalach wystarczy pojedyncze oznaczenie. I to akurat może być śmiało z I trymestru albo sprzed ciąży, bo grupa krwi się nie zmienia :)

Kasionek, pytałam mojego gina i profesora jakie wyniki do końca ciąży muszę jeszcze zrobić, to jeden i drugi powiedział, że już tylko gbs i na tym koniec. Pewnie co szpital to inaczej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 22:19

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 2086 2087 2088 2089 2090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ