SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30
    Ja jestem gruba (przed ciążą miałam brzuch 5 miesiąc spokojnie). Raz w autobusie dziewczyna zrobiła mi miejsce. Więc usiadłam, co się będą tłumaczyć, że to ciąża spożywcza. 😀
    Ale wiecie, to oznaczało, że wiekowo ciąża mi jeszcze pasuje.😉

Lolka30, stresant, Mama36, mysla.nieskalana, estrella, B_002, Syska2202, Wiewióreczka, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie 🙂

Super wieści po wizytach, oby tak dalej :)

Ja dziś byłam z córką u neurologa, była to kontrola po listopadowym wstrzasnieniu mózgu. Wszystko jest dobrze i pani dr stwierdziła że możemy już zapomnieć o tym urazie bo żadnych skutków nie zostawil. Od razu mi ulżylo 🙂

Zapisałam się też na pierwsze ktg na 19 marca, od tego czasu będe robić co tydzień. A wizyta już w przyszły wtorek, ciekawa jestem ile waży moja kluska bo tak mi się ostatnio wierci, kopie i wypycha że musiała ładnie przytyć...

No i salon już praktycznie ukończony 😃 jutro przesadze kwiaty w nowe doniczki i posprzątam, pod koniec tygodnia będzie firana i regał na książki, dokupie poduchy i świeczniki oraz ramki i będzie gotowe 😃 jeszcze u córki zmieniamy łóżko i dodajemy nowe półki, dostawa ma być w czwartek więc jest nadzieja ze do niedzieli będzie wszystko gotowe 😃😃😃

Tunia76, stresant, DorotaAnna, Wiewióreczka, B_002, Kiwona, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w weekend byłam w sklepie, kolejka jak h** na mięsnym więc położyłam koszyk i czekam .. myślę dobrze się czuje więc spoko , poczekam .. a byłam z mamą. Mama stała a ja poszłam tylko po kawę i herbate do koszyka. A już wcześniej nie podobała mi się 1 baba widać było że coś kombinuje .. przyszłam z tymi rzeczami .. prawie miałam ją być następna a tu patrzę a ta pinda wepchala się przedmnie... Normalnie bezczelna starucha .. ale nie odezwałam się.. o tym że ktoś w biedrze albo innym sklepie pusci- to mogę pomarzyć :-! Ale ja z tych co się nie upominają 8-)

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie z tej szkoly moich dzieci osiwne do reszty...ja nie mloda cos, to starszak...przyszedl dzis ze mu pan kazal zainstalowac apke w telefonie obowiazkowo ze beda biegac i zbierac kase na wakacje dla biednych.... maz informatyk odrazu gule bo przeciwnik wszystkich apek ( ja nawet rossmana nie moge i darmowych pieluch bo te informacje ktore apka wyciagnie z telefonu jest warta miliony a nie 29,99 zl)
    Ale spokojnie poczytaj o coto chodzi i oczywiscie po zainstalowaniu wchodza w nr. Tel. Zdjecia info z gogle meili i 100innych rzeczy....
    Wiec dzwoni do pana i mowi ze obowiazkowe czy nie, ale syn tego nie bedzie miec w telefonie...na co pan ze on tak zartowal przed dziecmi zeby je zmotywowac to naklamal.....bosze to juz innych motywacji niz klamstwo nie ma...raczej uczmy klamac i oszukiwac tak wychowujac przyszlych politykow lekarzy i ludzi ktorzy maja na nasza emeryture zarabiac.....bez komentarza...
    Albo mi sie wydaje ale tylko nasza rodzina robi w tej szkole problemy :) jutro spotkanie w sprawie corki....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj pozbieralam ostanie wyniki. Jestem gotowa, mogę rodzić.Gbs mam dodatni ale antybiotyk podają przy porodzie? Nie wcześniej tak mi się wydaje. W środę mam wizytę to się zobaczy. Ogólnie jestem ciężka, opuchnieta, nie mam energii i brzuch robi się kwadratem. Witam w 36plus1:)

Wiewióreczka, Kiwona, Natalia-tosia, ago91, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A ja dzisiaj pozbieralam ostanie wyniki. Jestem gotowa, mogę rodzić.Gbs mam dodatni ale antybiotyk podają przy porodzie? Nie wcześniej tak mi się wydaje. W środę mam wizytę to się zobaczy. Ogólnie jestem ciężka, opuchnieta, nie mam energii i brzuch robi się kwadratem. Witam w 36plus1:)
    Kasionek ale fajnie :) wszystkim dziewczynom kibicuje na forum ale Tobie chyba najbardziej :) ciezkie chwile za Toba a nagroda juz tak blisko...
    tez bym juz chciala byc w 36 a najlepiej w 38 :)

Kasionek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek super że już tak do przodu!!! Gbs em się nie przejmuj tak przy porodzie.
    Fasolka.. Ja w biedrze robię inaczej.. Wychodzę z koszykiem tak jakby chciała go ukraść hihi.. Tam gdzie się wchodzi i podchodzę do kasy od strony pakowania zakupów u mówię że bez kolejki Chcialam.

Fasolka77, Kasionek, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puscic babe do sklepu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4aeaf15705d2.jpg

stresant, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Mama36, Lolka30, Tunia76, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:

Kochana a na kiedy Ty masz termin?

Ja dzisiaj 34+4 już bardzo bym chciała 37+0...

Ja idąc przykładem Karmelki zainstalowałam małżowi rossne i tym sposobem dzisiaj dostał maila więc też będziemy mieli drugą paczkę :D

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dokumentów to muszę powtórzyć HIV chyba ? W segregatorze mamy ginekolog jest że powinno się zrobić na koniec ciąży jeszcze raz- Wy robicie?

I coś na szkole rodzenia ostatnio dziewczyny mówiły, że jakiś problem jest z grupa krwi w sensie, że szpitale chcą nowe te papierki o oznaczonej grupie, coś słyszałyście ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam w Biedronce na zakupach i stanęłam ładnie na końcu długiej kolejki a tu od razu Pani kasjerka wola "Pani w ciąży proszę przejść do drugiej kasy" a tam już czekała na mnie Pani kasjerka 🙂 zdziwiłam się ale było mi bardzo miło, za to miny innych stojących w kolejce bezcenne... Jakby mogli to by mnie wzrokiem zabili 😉

Wiewióreczka, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ,tez mam ten kocyk do fotelika :)

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam obiecane rano zdjęcie brzucha... Od góry jest pusty.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ad8051ce48d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:14

stresant, Lolka30, estrella, B_002, Fasolka77, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Wstawiam obiecane rano zdjęcie brzucha...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ad8051ce48d.jpg
    Menka ale masz nisko brzuszek...ja mam podobnie ale nie az tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja z dokumentów to muszę powtórzyć HIV chyba ? W segregatorze mamy ginekolog jest że powinno się zrobić na koniec ciąży jeszcze raz- Wy robicie?

I coś na szkole rodzenia ostatnio dziewczyny mówiły, że jakiś problem jest z grupa krwi w sensie, że szpitale chcą nowe te papierki o oznaczonej grupie, coś słyszałyście ?
    Tak ma być taka specjalna grupa krwi... To mi Lekarz na początku ciazy zaznaczal.i ja ten specjalny wynik robiłam bo innego nie uznają.
    HIV robiłam też teraz na koniec.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, Twój brzuch nie wygląda dobrze :(
    Ktoś ma może doświadczenie czy brzuch może tak opaść jak dziecko zmieni pozycję na poziomą/poprzeczną?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt Menka,masz nisko. Może być taka uroda a Mógł Ci opasc.
    Byłas w szpitalu i lekarz Ci opcje przedstawił. My tu już nic nie wykombinujemy. twoja ciąża, twoja decyzja twoja odpowiedzialność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:21

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam powtarzać żadnych wyników z I trymestru, tylko zrobić GBS. Grupę mam mieć oznaczoną dwukrotnie i taką mam.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, ja bym na Twoim miejscu zapieprzała do szpitala. Trochę za wcześnie na opadnięcie brzucha i to tak spektakularne. Oczywiście może być wszystko OK, daj Boże, ale samo zbadanie szyjki to trochę mało. Poza tym 2 cm to bez szału. Jaką miałaś wcześniej?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Menka, Twój brzuch nie wygląda dobrze :(
    Ktoś ma może doświadczenie czy brzuch może tak opaść jak dziecko zmieni pozycję na poziomą/poprzeczną?
    Mam małego poprzecznie i brzuch jest jak jeden wielki balon. W życiu tak nie spanie, bo dziecko się ułoży.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
‹‹ 2084 2085 2086 2087 2088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ