X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30
    Ja jestem gruba (przed ciążą miałam brzuch 5 miesiąc spokojnie). Raz w autobusie dziewczyna zrobiła mi miejsce. Więc usiadłam, co się będą tłumaczyć, że to ciąża spożywcza. 😀
    Ale wiecie, to oznaczało, że wiekowo ciąża mi jeszcze pasuje.😉

Lolka30, stresant, Mama36, mysla.nieskalana, estrella, B_002, Syska2202, Wiewióreczka, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie 🙂

Super wieści po wizytach, oby tak dalej :)

Ja dziś byłam z córką u neurologa, była to kontrola po listopadowym wstrzasnieniu mózgu. Wszystko jest dobrze i pani dr stwierdziła że możemy już zapomnieć o tym urazie bo żadnych skutków nie zostawil. Od razu mi ulżylo 🙂

Zapisałam się też na pierwsze ktg na 19 marca, od tego czasu będe robić co tydzień. A wizyta już w przyszły wtorek, ciekawa jestem ile waży moja kluska bo tak mi się ostatnio wierci, kopie i wypycha że musiała ładnie przytyć...

No i salon już praktycznie ukończony 😃 jutro przesadze kwiaty w nowe doniczki i posprzątam, pod koniec tygodnia będzie firana i regał na książki, dokupie poduchy i świeczniki oraz ramki i będzie gotowe 😃 jeszcze u córki zmieniamy łóżko i dodajemy nowe półki, dostawa ma być w czwartek więc jest nadzieja ze do niedzieli będzie wszystko gotowe 😃😃😃

Tunia76, stresant, DorotaAnna, Wiewióreczka, B_002, Kiwona, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w weekend byłam w sklepie, kolejka jak h** na mięsnym więc położyłam koszyk i czekam .. myślę dobrze się czuje więc spoko , poczekam .. a byłam z mamą. Mama stała a ja poszłam tylko po kawę i herbate do koszyka. A już wcześniej nie podobała mi się 1 baba widać było że coś kombinuje .. przyszłam z tymi rzeczami .. prawie miałam ją być następna a tu patrzę a ta pinda wepchala się przedmnie... Normalnie bezczelna starucha .. ale nie odezwałam się.. o tym że ktoś w biedrze albo innym sklepie pusci- to mogę pomarzyć :-! Ale ja z tych co się nie upominają 8-)

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie z tej szkoly moich dzieci osiwne do reszty...ja nie mloda cos, to starszak...przyszedl dzis ze mu pan kazal zainstalowac apke w telefonie obowiazkowo ze beda biegac i zbierac kase na wakacje dla biednych.... maz informatyk odrazu gule bo przeciwnik wszystkich apek ( ja nawet rossmana nie moge i darmowych pieluch bo te informacje ktore apka wyciagnie z telefonu jest warta miliony a nie 29,99 zl)
    Ale spokojnie poczytaj o coto chodzi i oczywiscie po zainstalowaniu wchodza w nr. Tel. Zdjecia info z gogle meili i 100innych rzeczy....
    Wiec dzwoni do pana i mowi ze obowiazkowe czy nie, ale syn tego nie bedzie miec w telefonie...na co pan ze on tak zartowal przed dziecmi zeby je zmotywowac to naklamal.....bosze to juz innych motywacji niz klamstwo nie ma...raczej uczmy klamac i oszukiwac tak wychowujac przyszlych politykow lekarzy i ludzi ktorzy maja na nasza emeryture zarabiac.....bez komentarza...
    Albo mi sie wydaje ale tylko nasza rodzina robi w tej szkole problemy :) jutro spotkanie w sprawie corki....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj pozbieralam ostanie wyniki. Jestem gotowa, mogę rodzić.Gbs mam dodatni ale antybiotyk podają przy porodzie? Nie wcześniej tak mi się wydaje. W środę mam wizytę to się zobaczy. Ogólnie jestem ciężka, opuchnieta, nie mam energii i brzuch robi się kwadratem. Witam w 36plus1:)

Wiewióreczka, Kiwona, Natalia-tosia, ago91, martusiawp lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    A ja dzisiaj pozbieralam ostanie wyniki. Jestem gotowa, mogę rodzić.Gbs mam dodatni ale antybiotyk podają przy porodzie? Nie wcześniej tak mi się wydaje. W środę mam wizytę to się zobaczy. Ogólnie jestem ciężka, opuchnieta, nie mam energii i brzuch robi się kwadratem. Witam w 36plus1:)
    Kasionek ale fajnie :) wszystkim dziewczynom kibicuje na forum ale Tobie chyba najbardziej :) ciezkie chwile za Toba a nagroda juz tak blisko...
    tez bym juz chciala byc w 36 a najlepiej w 38 :)

Kasionek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek super że już tak do przodu!!! Gbs em się nie przejmuj tak przy porodzie.
    Fasolka.. Ja w biedrze robię inaczej.. Wychodzę z koszykiem tak jakby chciała go ukraść hihi.. Tam gdzie się wchodzi i podchodzę do kasy od strony pakowania zakupów u mówię że bez kolejki Chcialam.

Fasolka77, Kasionek, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puscic babe do sklepu

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4aeaf15705d2.jpg

stresant, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Mama36, Lolka30, Tunia76, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:

Kochana a na kiedy Ty masz termin?

Ja dzisiaj 34+4 już bardzo bym chciała 37+0...

Ja idąc przykładem Karmelki zainstalowałam małżowi rossne i tym sposobem dzisiaj dostał maila więc też będziemy mieli drugą paczkę :D

martusiawp lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z dokumentów to muszę powtórzyć HIV chyba ? W segregatorze mamy ginekolog jest że powinno się zrobić na koniec ciąży jeszcze raz- Wy robicie?

I coś na szkole rodzenia ostatnio dziewczyny mówiły, że jakiś problem jest z grupa krwi w sensie, że szpitale chcą nowe te papierki o oznaczonej grupie, coś słyszałyście ?

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio byłam w Biedronce na zakupach i stanęłam ładnie na końcu długiej kolejki a tu od razu Pani kasjerka wola "Pani w ciąży proszę przejść do drugiej kasy" a tam już czekała na mnie Pani kasjerka 🙂 zdziwiłam się ale było mi bardzo miło, za to miny innych stojących w kolejce bezcenne... Jakby mogli to by mnie wzrokiem zabili 😉

Wiewióreczka, Mama36, martusiawp lubią tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ,tez mam ten kocyk do fotelika :)

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam obiecane rano zdjęcie brzucha... Od góry jest pusty.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ad8051ce48d.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:14

stresant, Lolka30, estrella, B_002, Fasolka77, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Wstawiam obiecane rano zdjęcie brzucha...
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ad8051ce48d.jpg
    Menka ale masz nisko brzuszek...ja mam podobnie ale nie az tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja z dokumentów to muszę powtórzyć HIV chyba ? W segregatorze mamy ginekolog jest że powinno się zrobić na koniec ciąży jeszcze raz- Wy robicie?

I coś na szkole rodzenia ostatnio dziewczyny mówiły, że jakiś problem jest z grupa krwi w sensie, że szpitale chcą nowe te papierki o oznaczonej grupie, coś słyszałyście ?
    Tak ma być taka specjalna grupa krwi... To mi Lekarz na początku ciazy zaznaczal.i ja ten specjalny wynik robiłam bo innego nie uznają.
    HIV robiłam też teraz na koniec.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, Twój brzuch nie wygląda dobrze :(
    Ktoś ma może doświadczenie czy brzuch może tak opaść jak dziecko zmieni pozycję na poziomą/poprzeczną?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt Menka,masz nisko. Może być taka uroda a Mógł Ci opasc.
    Byłas w szpitalu i lekarz Ci opcje przedstawił. My tu już nic nie wykombinujemy. twoja ciąża, twoja decyzja twoja odpowiedzialność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:21

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam powtarzać żadnych wyników z I trymestru, tylko zrobić GBS. Grupę mam mieć oznaczoną dwukrotnie i taką mam.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, ja bym na Twoim miejscu zapieprzała do szpitala. Trochę za wcześnie na opadnięcie brzucha i to tak spektakularne. Oczywiście może być wszystko OK, daj Boże, ale samo zbadanie szyjki to trochę mało. Poza tym 2 cm to bez szału. Jaką miałaś wcześniej?

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Menka, Twój brzuch nie wygląda dobrze :(
    Ktoś ma może doświadczenie czy brzuch może tak opaść jak dziecko zmieni pozycję na poziomą/poprzeczną?
    Mam małego poprzecznie i brzuch jest jak jeden wielki balon. W życiu tak nie spanie, bo dziecko się ułoży.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
‹‹ 2084 2085 2086 2087 2088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ