X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciekawostkę. Stoję w rosmanie w kolejce, przede mną 2 osoby i kasjerka mnie przywołuje. Ale patrzę, że koleś przede mną ma 1 produkt a ta pierwsza osoba już wyłożyła zakupy to mówię kasjerce, że poczekam. Na to staje za mną facet po 60, zwawy, skórzana kurtka, elegancik... I prosi mnie, żebym go przepuscila w kolejce bo on ma tylko 2 produkty :D i wiecie co? Przepuscilam go, ale smialysmy się z kasjerka, a facet nie skumal że coś nie bardzo się zachował. Płacił jakieś niecałe 10 zł i szukal drobniakow po kieszeniach chyba z 5 minut... Ludzie są zajebisci, nie ma co. Nie byłam sama, więc czułam się w miarę bezpiecznie, ale gdybym była sama to bym nie odpuściła, bo to nie takie oczywiste, że postoje kilka minut i dojdę potem do auta nie fikajac z zaslabniecia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 19:20

Fasolka77, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w Biedronce, dwie kasy a przy każdej kasie ludzi tyle że kolejki na sam koniec Biedrony sięgają podchodzę do kasjerki i proszę o wezwanie kogoś i otwarcie a ta do mnie, że koleżanka otworzy ale jak cos tam skonczym i tak sobie idę i liczę stałam 27- dma w kolejce minęłam wszystkich wybrałam te krótsza kolejkę, przede mną 5 facetów pod rząd wszyscy głową między nogi nikt mnie nie widzi 🙄🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 19:29

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. Ja stałam dzisiaj na poczcie i też byłam niewidzialna.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Rossmanie zawsze wołaja.. Są bardzo pro ciążowi... Uwielbiam ich
    W biedronce wychodzę z koszykiem poza kasami obchodzę dookoła z koszykiem i staje przy kasie i mówię "poproszę bez kolejki" nigdy mi jeszcze nikt nic nie powiedział.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 19:35

Kiwona, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj stary dziad wpierdolił w kolejkę przede mną w przychodni. Ale siedziałam, więc nic strasznego i kilka sekund później zwolniło się drugie okienko.

A potem w aptece stoję w kolejce, wchodzi moher i staje perfidnie przede mną, ale grzebała coś w koszu przy kasie, więc myślałam, że tylko do tych koszy podeszła. Okienko się zwalnia i ja ruszam a ta stara pizda mówi do mnie "pani też stoi w kolejce?", na co ja "no tak" a ona na to, że mnie nie było jak ona wchodziła. To jej powiedziałam, że łatwo mnie przeoczyć, bo przecież taka malutka jestem w tej ciąży...

B_002, malutka_mycha, Rudzik1, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę przestać przeklinać

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, teraz żałuję że dziada przepuscilam bo mi się nerwy zbierają jak Was czytam :/

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mailu z Rossmana jest napisane, że oferta ważna do 4 tygodni od otrzymania maila.

Mama18, jakie zdjęcia! Rozpływam się :)

Ale fajowe wieści z wizyt, Dziewczyny!<3
    Tylko gdzie te Pudziany? Toż to mój teraz najtłustszy...34+4 waga była 2900. Ale z racji, że mają wcześniej go wyjąć, to się cieszę :)

Menka, a czy Ty progesteron bierzesz? To podstawa przy twardnieniach, skurczach, problemach szyjkowych. Szczególnie Luteina dowcipna.

Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Muszę przestać przeklinać

niegrzeczny.gif :)

Kiwona, Wiewióreczka, Lolka30, Mama36, B_002, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam rano w diagnostyce... 4 osoby przede mną... ale patrzę... aparat "kolejkowy"... podchodzę po numerek.. a tam jedna z opcji.. "pobranie krwi od ciężarnej"... klikam.. patrzę a na wydruku K001 :) pani otworzyła majdan i głośnik mówi... K001... i weszłam pierwsza :)
    w biedrze jest gorzej.. bo ciężko się z koszykiem na kółkach przecisnąć do przodu między kasami...

Kiwona, Misiabella, B_002, Rudzik1, martusiawp lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się spotkałam z miłym podejściem oczywiście w Rossmanie ale bardziej w komunikacji miejskiej, kilka razy Panowie chcieli ustąpić mi miejsca i raz dziewczyna, może w moim wieku.

martusiawp lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W komunikacji miejskiej bardzo dobrze mnie traktowali :) ale w kolejkach już nie...

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja też dzisiaj byłam. Pieluszki nabijaly się za 12,99. Poczekam jeszcze te 1,5 tygodnia. Z tego, co zauważyłam na forum tutaj, to dziewczynom przychodzi mail z info o pieluszkach darmowych w 33 tc +3 dni. Karmelka odbierał bez maila, ale nie wiem jak ;)
    Karmelka bez maila bo nie zezwolila na newsletter i nie mogla otrzymac tego maila ale juz czasowo jej sie nalezaly.

Co do tego czy maz moze odebrać.. Otoz moze w regulaminie jest napisane ze pieluszki moga odebrac osoby pelnoletnie spodziewające sie dziecka.. Nie jest napisane ze tylko ciezarna moze odebrać. Rownie dobrze moge miec jedna karte rosman na meza i nic mi nikt nie moze udowodnic.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stałam w kolejce razem z mężem i zapytałam kasjerkę a ona powiedziała, że mąż też może jeśli ma swoją kartę.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    No właśnie. Ja stałam dzisiaj na poczcie i też byłam niewidzialna.
    Też dziś na poczcie byłam i full kolejka, stanęłam z boku przy takim okienku na uboczu i czekałam aż odejdzie gość, podeszłam i mówię że chcialalabym skorzystać z pierwszeństwa. Akurat była babka którą sama mi ostatnio mówiła że mam nie stać w kolejce bo mam pierwszeństwo. Ale podeszła babka, która była następna w kolejce i mówi do mnie że jest kolejka, odwróciłam się się pokazałam brzuch i mówię że mam pierwszeństwo, babka z obsługi też jej to powiedziała, Pani przeprosiła powiedzedziala że jasne, że nie widziała brzucha od tylu 😉. A w Auchan po prostu wbilam przed kolejkę w kasie pierwszeństwa, powiedziałam że chce skorzystać do kasjerki, z kolejki nikt się nawet nie odezwał. Najlepsze że po mnie kasjerka wola jakąś babkę z tylu że prosi Panią w ciąży, a babka mówi że nie jest w ciąży 😂.

Kiwona, Mama36, B_002, Rudzik1, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama18 sliczne zdejcia! I w ogóle gratuluje super wieści!

Mnie złapał taki ból pod kolanem jakbym coś mocno naciągnęła... dziwne i strasznie boli!!! Normalnie smarowalabym jakaś maścią przeciwzapalna tylko czy mogę????

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    oj ... nieszczęścia chodzą jednak parami... a tylko jeden szpital masz w okolicy? uspokoiłaś sie trochę? dzidzia się rusza?
    Na miejscu mam jeden, który właśnie remontuja, następny 25 km stąd, ale nie wiem czy slyszalyscie o tej akcji z Łomży co w ciągu 2 dni zmarły tam dwa noworodki i 30 letnia matka jednego z nich? Także, tam się nawet nie wybieram. Potem już tylko szpital 70 km ode mnie w Białymstoku.
    Brzuch cały czas twardy choć co jakiś czas się na kilka sekund rozluźnia ale za to mała praktycznie się nie rusza co do niej nie podobne. Raz na jakiś czas tylko da o o sobie znać pojedynczymi kopniakami.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np jak są promocje w Rossmannie te 2+2,albo -49% to na bezczelnego korzystam z karty w telefonie i w tablecie mam drugą :D Wyciągam jedną po drugiej i tyle :D

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Na miejscu mam jeden, który właśnie remontuja, następny 25 km stąd, ale nie wiem czy slyszalyscie o tej akcji z Łomży co w ciągu 2 dni zmarły tam dwa noworodki i 30 letnia matka jednego z nich? Także, tam się nawet nie wybieram. Potem już tylko szpital 70 km ode mnie w Białymstoku.
    Brzuch cały czas twardy choć co jakiś czas się na kilka sekund rozluźnia ale za to mała praktycznie się nie rusza co do niej nie podobne. Raz na jakiś czas tylko da o o sobie znać pojedynczymi kopniakami.

Oj tak, słyszałam. A z racji tej, że to też blisko mnie, to jakoś mi się to na psychice odbiło... też bym się tam nie wybierała na Twoim miejscu.

Menka888 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2606 wrote:
    Mama18 sliczne zdejcia! I w ogóle gratuluje super wieści!

Mnie złapał taki ból pod kolanem jakbym coś mocno naciągnęła... dziwne i strasznie boli!!! Normalnie smarowalabym jakaś maścią przeciwzapalna tylko czy mogę????
    Słyszałam, że dicloziaja można. Ale glowy nie dam. Ja użyłam 4 razy zanim się okazało, że to zakrzepica.

Aga2606 lubi tę wiadomość

zem3df9hh3tl9qot.png
‹‹ 2083 2084 2085 2086 2087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ