X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Fajnie wiedzieć, ja lubię szperać w TK Maxx bo czasem można takie nietypowe rzeczy znaleźć, których tu w Polsce nie ma.
    Tzn.ja kupowałam u siebie w TK maxx i wiem, że w PL jeszcze w styczniu były ale czy są teraz 🤔pewnie tak

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! W końcu mam chwilkę, żeby napisać. Po 7 rano zasnęłam po nie przesłanej nocy. Liczyłam, że przejdzie ale niestety...
    Wstalam przed 12, wykąpalam się, ogarnelam i czekałam aż mąż wróci, żeby jechać na IP. Chcialam się w między czasie spakować do szpitala ale nie kupiłam jeszcze koszul do porodu i karmienia. Mam 2 koszule w których się mieszcze, jedna miałam ba sobie a druga wczoraj wrzuciłam do prania, na domiar złego jak wstałam musiałam od razu jeść bo słabo było. Oblalam koszule mlekiem z płatków :(
    Szybko pobiegłam pranie wstawić bo zostałam bez koszuli. Na dodatek córka w domu chora siedzi z grupą na antybiotyku, od piątku babcia z nią siedziała ale zaraziła się od niej i umiera z 40 st gorączka. Ale jak pech to pech - siostra w sobotę pojechała do Niemiec i nie mam teraz z kim córki zostawić :(

Byłam na IP. Lekarz zszedł mnie zbadać, a na IP tylko samolot, zbadał ręcznie szyjke i mówił, że tak ok 2 cm,twarda i zamknieta. Dotknął brzuch i jego reakcja " o matko! Jaki twardy!" spytał jakie leki biorę, mówię, że magnez i skopolan. Na tym badanie się skończyło, powiedział, że więcej nie może nic zrobić ani zbadać, ani usg czy ktg. Muszę się położyć do szpitala. Powiedział, że decyzja należy do mnie. Nie podoba mu się ten brzuch. W razie jak się nie zdecyduje, żebym obserwowała i jak coś to od razu na oddzial. Ogólnie nie chca chyba przyjmować bo jest remont oddziału ginekologiczno-polozniczego i dopiero za 2 tyg kończą.

Decyzja taka, że zostałam w domu, leżę i obserwuje. Czekam ba wizytę w czwartek i swojego gin.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Ja też dzisiaj byłam. Pieluszki nabijaly się za 12,99. Poczekam jeszcze te 1,5 tygodnia. Z tego, co zauważyłam na forum tutaj, to dziewczynom przychodzi mail z info o pieluszkach darmowych w 33 tc +3 dni. Karmelka odbierał bez maila, ale nie wiem jak ;)
    Mi przyszedł dziś :)

Kiwona lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Chłop jak dąb :D
    Podobny do Ciebie mega!
    Co za Słodziak 😍😍😍😍 napatrzeć się nie mogę 😍😍😍

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Jestem! W końcu mam chwilkę, żeby napisać. Po 7 rano zasnęłam po nie przesłanej nocy. Liczyłam, że przejdzie ale niestety...
    Wstalam przed 12, wykąpalam się, ogarnelam i czekałam aż mąż wróci, żeby jechać na IP. Chcialam się w między czasie spakować do szpitala ale nie kupiłam jeszcze koszul do porodu i karmienia. Mam 2 koszule w których się mieszcze, jedna miałam ba sobie a druga wczoraj wrzuciłam do prania, na domiar złego jak wstałam musiałam od razu jeść bo słabo było. Oblalam koszule mlekiem z płatków :(
    Szybko pobiegłam pranie wstawić bo zostałam bez koszuli. Na dodatek córka w domu chora siedzi z grupą na antybiotyku, od piątku babcia z nią siedziała ale zaraziła się od niej i umiera z 40 st gorączka. Ale jak pech to pech - siostra w sobotę pojechała do Niemiec i nie mam teraz z kim córki zostawić :(

Byłam na IP. Lekarz zszedł mnie zbadać, a na IP tylko samolot, zbadał ręcznie szyjke i mówił, że tak ok 2 cm,twarda i zamknieta. Dotknął brzuch i jego reakcja " o matko! Jaki twardy!" spytał jakie leki biorę, mówię, że magnez i skopolan. Na tym badanie się skończyło, powiedział, że więcej nie może nic zrobić ani zbadać, ani usg czy ktg. Muszę się położyć do szpitala. Powiedział, że decyzja należy do mnie. Nie podoba mu się ten brzuch. W razie jak się nie zdecyduje, żebym obserwowała i jak coś to od razu na oddzial. Ogólnie nie chca chyba przyjmować bo jest remont oddziału ginekologiczno-polozniczego i dopiero za 2 tyg kończą.

Decyzja taka, że zostałam w domu, leżę i obserwuje. Czekam ba wizytę w czwartek i swojego gin.
    Menka a gdzie Ty takie szpitale bez ktg i usg masz?
    to skandal.....brak slow.....zrobili by ktg i odrazu by bylo wiadomo co to za skurcze......bosze XXI wiek a badanie jak wczoraj w " Stuleciu Winnych"

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    ciekawe jak tam bedziesz miala w lecie....my kiedys mieszkalismy w bloku...mieslismy duzy balkon ze szczebelkami metalowymi...po ociepleniu bloku zamiast tych szczebelek dali balustrade ze szkla hartowanego a gore zabudowali otwieranymi pleksi szklami......jesienia i w zimie super mozna bylo pranie suszyc..ale w lecie szlo zdechnac zadnego przewiewu nie bylo pomimo rozsunietych okienek z pelksi na boki...balkon sie strasznie nagrzewal....bylo tam jak w szklarni...nawet w tym pokoju do ktorego balkom przylegal nie dalo sie funkcjonowac bo pochlanial cale cieplo z balkou......
    No zobaczę w lecie. Balkon mam od południowego-wschodu bardziej niż od południa. Mam nadzieję, że nie będzie tragedii. Z resztą już za późno. 😉

zem3df9hh3tl9qot.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi,Mama18 super wiadomości! Czyli teraz to już naprawdę te wagi mogą różnie się zmieniać :)

Menka,kurcze...ciężka sprawa.Ja chyba wolałabym zostać w szpitalu,ale wiadomo,każdy ma inną sytuację. Odpoczywaj i obserwuj.

Daffi lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Menka a gdzie Ty takie szpitale bez ktg i usg masz?
    to skandal.....brak slow.....zrobili by ktg i odrazu by bylo wiadomo co to za skurcze......bosze XXI wiek a badanie jak wczoraj w " Stuleciu Winnych"
    Maja ktg i usg ale na oddziale więc musiałabym się położyć na parę dni. Na IP jest tylko samolot :/

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 do czwartku kupa czasu, nie możesz przyspieszyć wizyty? Reakcja lekarza była dość wymowna, i tą szyjka 2 cm 🤨 ty jeszcze nie skończylas 30 tc. Kochana porozmawiaj z mężem może jest w stanie wziąć wolne i zostać z córką a ty byś spokojnie się położyła do szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36, ale masz piękne zdjęcia !!

Mama36 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka.. Ciężko mi powiedzieć. Ja akurat te twardnienia o których mówisz dostałam w 28 tyg i na szczęście dzień przed wizytą u mojego... Nakaz leżenia,... Duphastan i nospa parę razy dziennie. Sytuację opanowalismy i jest git. Dziś mamy pon... Mówisz czwartek wizyta.. Albo faktycznie leżysz i odpoczywsz i nie ma żartów.. Przynajmniej do czwartku do wizyty. Ale nie ze się cora zajmujesz, gotujesz, pranko.. Leżysz... Albo faktycznie oddział...lepiwj w tym 30 tyg trochę pochuhac na zimne. Tak ja to widzę.

Kiwona, mysla.nieskalana, Menka888, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, no zdjęć mam dziś multum.. Młody był łaskawy i pięknie Nam pozowal... To jest super pamiątka.. Ale tak się cieszę że wszystjo ok.! Przez ten mój wiek się bałam.. A naprawdę wyniki wszystkie jakie możliwe idealne. I jego wymiary.. I moje jakieś tam wody.. Przepływy. Od razu energii nabrałam. I to wlqnsie że wyrównał rozmiarami!! Więc naprawdę kochane!! U was jak to Was martwi.. Tez tak będzie!!! :*

Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Daffi a to Fifi przystopowal w tym swoim wzrostowy szale :) dobrze, że jest ok :)

My w urzędach pozalatwialismy, dokompletowalismy wyprawkę (materac, wanienka, szumis). Odpoczywamy teraz, tzn. K pracuje przy lapku, młody ogląda nat geo Wild,ja staram się was nadrobić. Na obiad pizza, a co. Ale rosole już K nstawil i pięknie pachnie. Jestem dętka, kładę się bo jeszcze nuka z młodym, 2 sprawdziany w tym tygodniu :/
    Tak mozna powiedziec ale wciaz ponad 90 centyl :P
    wazne ze ta waga w 2 tygodnie jest juz taka bardziej optymistyczna ze moze byc lekko ponad 4kg a nie np te 5kg. ja sie juz doczekac nie moge by wiedziec ile wazy faktycznie a najbardziej chcialaby juz utulic! chwycic w ramiona. ta koncowka dluzy mi sie okropnie. zebym byla sprawna fizycznie moze byloby inaczej.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w moim szpitalu na IP w ogóle nie schodzi lekarz, od razu przyjmują na oddział, w sumie w ciąży to nawet Cię nie pytają czy chcesz, możesz wyjść na własne życzenie.

Ja bym obserwowała, u mnie twardnienia zaczęły się od 15 tc. Na szyję też reguły nie ma w sumie, ciężko cokolwiek powiedzieć, moja 3 tyg temu miała 26 mm, a przecież Valetta już sporo czasu biega z szyjką 15 mm.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję lekki stres przed moją jutrzejszą wizytą ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia teraz stres a potem sama radość!!! Czekamy na jutrzejsze wieści od Ciebie :*

Karollinax26 lubi tę wiadomość

• Sansivieria Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie mail od rossmanna przyszedł dokładnie gdy mi wskoczyło 33+0 z daty porodu podanej w aplikacji. I juz odebrałam papmersy za 1 gr.

age.png
    age.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No dobra to ja też wezmę 3-4 :) jutro będę się pakować, tzn nas :)
    Na większości list wyprawkowych do szpitala które widziałam było napisane 5szt, ale zawsze może Ci ktoś dowieźć jak zabraknie.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karolcia teraz stres a potem sama radość!!! Czekamy na jutrzejsze wieści od Ciebie :*

Już nawet nie aż tak martwię się szyjką, oby z małą było ok i żeby przybrała na wadze :)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja też nie zawsze znajduję to co bym chciała ale czasem można znaleźć. Dla męża już kilka razy kupiliśmy porządne buty a ceny dużo niższe niż w firmowych sklepach. Tylko musi się akurat rozmiar trafić.
    Oj tak buty męskie w tk maxx też często kupujemy. Ostatnio za wiosenne skórzane z mexxa daliśmy 160zl, nie wiem czy w ccc byśmy coś skórzanego kupili w tej cenie z wiosennej kolekcji. Ź damskimi już niestety tak dobrze nie jest, przynajmniej w moim mini rozmiarze 😉.

B_002 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
‹‹ 2081 2082 2083 2084 2085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ