Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Fajnie wiedzieć, ja lubię szperać w TK Maxx bo czasem można takie nietypowe rzeczy znaleźć, których tu w Polsce nie ma.
-
Jestem! W końcu mam chwilkę, żeby napisać. Po 7 rano zasnęłam po nie przesłanej nocy. Liczyłam, że przejdzie ale niestety...
Wstalam przed 12, wykąpalam się, ogarnelam i czekałam aż mąż wróci, żeby jechać na IP. Chcialam się w między czasie spakować do szpitala ale nie kupiłam jeszcze koszul do porodu i karmienia. Mam 2 koszule w których się mieszcze, jedna miałam ba sobie a druga wczoraj wrzuciłam do prania, na domiar złego jak wstałam musiałam od razu jeść bo słabo było. Oblalam koszule mlekiem z płatków
Szybko pobiegłam pranie wstawić bo zostałam bez koszuli. Na dodatek córka w domu chora siedzi z grupą na antybiotyku, od piątku babcia z nią siedziała ale zaraziła się od niej i umiera z 40 st gorączka. Ale jak pech to pech - siostra w sobotę pojechała do Niemiec i nie mam teraz z kim córki zostawić
Byłam na IP. Lekarz zszedł mnie zbadać, a na IP tylko samolot, zbadał ręcznie szyjke i mówił, że tak ok 2 cm,twarda i zamknieta. Dotknął brzuch i jego reakcja " o matko! Jaki twardy!" spytał jakie leki biorę, mówię, że magnez i skopolan. Na tym badanie się skończyło, powiedział, że więcej nie może nic zrobić ani zbadać, ani usg czy ktg. Muszę się położyć do szpitala. Powiedział, że decyzja należy do mnie. Nie podoba mu się ten brzuch. W razie jak się nie zdecyduje, żebym obserwowała i jak coś to od razu na oddzial. Ogólnie nie chca chyba przyjmować bo jest remont oddziału ginekologiczno-polozniczego i dopiero za 2 tyg kończą.
Decyzja taka, że zostałam w domu, leżę i obserwuje. Czekam ba wizytę w czwartek i swojego gin.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Kiwona wrote:Ja też dzisiaj byłam. Pieluszki nabijaly się za 12,99. Poczekam jeszcze te 1,5 tygodnia. Z tego, co zauważyłam na forum tutaj, to dziewczynom przychodzi mail z info o pieluszkach darmowych w 33 tc +3 dni. Karmelka odbierał bez maila, ale nie wiem jak
Kiwona lubi tę wiadomość
-
Menka888 wrote:Jestem! W końcu mam chwilkę, żeby napisać. Po 7 rano zasnęłam po nie przesłanej nocy. Liczyłam, że przejdzie ale niestety...
Wstalam przed 12, wykąpalam się, ogarnelam i czekałam aż mąż wróci, żeby jechać na IP. Chcialam się w między czasie spakować do szpitala ale nie kupiłam jeszcze koszul do porodu i karmienia. Mam 2 koszule w których się mieszcze, jedna miałam ba sobie a druga wczoraj wrzuciłam do prania, na domiar złego jak wstałam musiałam od razu jeść bo słabo było. Oblalam koszule mlekiem z płatków
Szybko pobiegłam pranie wstawić bo zostałam bez koszuli. Na dodatek córka w domu chora siedzi z grupą na antybiotyku, od piątku babcia z nią siedziała ale zaraziła się od niej i umiera z 40 st gorączka. Ale jak pech to pech - siostra w sobotę pojechała do Niemiec i nie mam teraz z kim córki zostawić
Byłam na IP. Lekarz zszedł mnie zbadać, a na IP tylko samolot, zbadał ręcznie szyjke i mówił, że tak ok 2 cm,twarda i zamknieta. Dotknął brzuch i jego reakcja " o matko! Jaki twardy!" spytał jakie leki biorę, mówię, że magnez i skopolan. Na tym badanie się skończyło, powiedział, że więcej nie może nic zrobić ani zbadać, ani usg czy ktg. Muszę się położyć do szpitala. Powiedział, że decyzja należy do mnie. Nie podoba mu się ten brzuch. W razie jak się nie zdecyduje, żebym obserwowała i jak coś to od razu na oddzial. Ogólnie nie chca chyba przyjmować bo jest remont oddziału ginekologiczno-polozniczego i dopiero za 2 tyg kończą.
Decyzja taka, że zostałam w domu, leżę i obserwuje. Czekam ba wizytę w czwartek i swojego gin.
to skandal.....brak slow.....zrobili by ktg i odrazu by bylo wiadomo co to za skurcze......bosze XXI wiek a badanie jak wczoraj w " Stuleciu Winnych" -
stresant wrote:ciekawe jak tam bedziesz miala w lecie....my kiedys mieszkalismy w bloku...mieslismy duzy balkon ze szczebelkami metalowymi...po ociepleniu bloku zamiast tych szczebelek dali balustrade ze szkla hartowanego a gore zabudowali otwieranymi pleksi szklami......jesienia i w zimie super mozna bylo pranie suszyc..ale w lecie szlo zdechnac zadnego przewiewu nie bylo pomimo rozsunietych okienek z pelksi na boki...balkon sie strasznie nagrzewal....bylo tam jak w szklarni...nawet w tym pokoju do ktorego balkom przylegal nie dalo sie funkcjonowac bo pochlanial cale cieplo z balkou......
-
stresant wrote:Menka a gdzie Ty takie szpitale bez ktg i usg masz?
to skandal.....brak slow.....zrobili by ktg i odrazu by bylo wiadomo co to za skurcze......bosze XXI wiek a badanie jak wczoraj w " Stuleciu Winnych"
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyMenka888 do czwartku kupa czasu, nie możesz przyspieszyć wizyty? Reakcja lekarza była dość wymowna, i tą szyjka 2 cm 🤨 ty jeszcze nie skończylas 30 tc. Kochana porozmawiaj z mężem może jest w stanie wziąć wolne i zostać z córką a ty byś spokojnie się położyła do szpitala.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMenka.. Ciężko mi powiedzieć. Ja akurat te twardnienia o których mówisz dostałam w 28 tyg i na szczęście dzień przed wizytą u mojego... Nakaz leżenia,... Duphastan i nospa parę razy dziennie. Sytuację opanowalismy i jest git. Dziś mamy pon... Mówisz czwartek wizyta.. Albo faktycznie leżysz i odpoczywsz i nie ma żartów.. Przynajmniej do czwartku do wizyty. Ale nie ze się cora zajmujesz, gotujesz, pranko.. Leżysz... Albo faktycznie oddział...lepiwj w tym 30 tyg trochę pochuhac na zimne. Tak ja to widzę.
Kiwona, mysla.nieskalana, Menka888, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane, no zdjęć mam dziś multum.. Młody był łaskawy i pięknie Nam pozowal... To jest super pamiątka.. Ale tak się cieszę że wszystjo ok.! Przez ten mój wiek się bałam.. A naprawdę wyniki wszystkie jakie możliwe idealne. I jego wymiary.. I moje jakieś tam wody.. Przepływy. Od razu energii nabrałam. I to wlqnsie że wyrównał rozmiarami!! Więc naprawdę kochane!! U was jak to Was martwi.. Tez tak będzie!!! :*
Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Daffi a to Fifi przystopowal w tym swoim wzrostowy szale
dobrze, że jest ok
My w urzędach pozalatwialismy, dokompletowalismy wyprawkę (materac, wanienka, szumis). Odpoczywamy teraz, tzn. K pracuje przy lapku, młody ogląda nat geo Wild,ja staram się was nadrobić. Na obiad pizza, a co. Ale rosole już K nstawil i pięknie pachnie. Jestem dętka, kładę się bo jeszcze nuka z młodym, 2 sprawdziany w tym tygodniu
wazne ze ta waga w 2 tygodnie jest juz taka bardziej optymistyczna ze moze byc lekko ponad 4kg a nie np te 5kg. ja sie juz doczekac nie moge by wiedziec ile wazy faktycznie a najbardziej chcialaby juz utulic! chwycic w ramiona. ta koncowka dluzy mi sie okropnie. zebym byla sprawna fizycznie moze byloby inaczej. -
Dziewczyny, w moim szpitalu na IP w ogóle nie schodzi lekarz, od razu przyjmują na oddział, w sumie w ciąży to nawet Cię nie pytają czy chcesz, możesz wyjść na własne życzenie.
Ja bym obserwowała, u mnie twardnienia zaczęły się od 15 tc. Na szyję też reguły nie ma w sumie, ciężko cokolwiek powiedzieć, moja 3 tyg temu miała 26 mm, a przecież Valetta już sporo czasu biega z szyjką 15 mm. -
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:No dobra to ja też wezmę 3-4
jutro będę się pakować, tzn nas
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
B_002 wrote:Ja też nie zawsze znajduję to co bym chciała ale czasem można znaleźć. Dla męża już kilka razy kupiliśmy porządne buty a ceny dużo niższe niż w firmowych sklepach. Tylko musi się akurat rozmiar trafić.
B_002 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI