Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
B_002 wrote:Natalia-tosia nie trzeba mieć ubranek do szpitala ale opcjonalnie można. W szkole rodzenia nam mówili że lepiej mieć swoje ze względu na bakterie jakie przynosimy z domu, lepsze są na pewno niż te ze szpitala.
Na spotkaniu z położną też mi ona powiedziała, że lepiej zawsze mieć jakiś swój zestaw bo w szpitalu nie wiadomo w czym piorą a w domu my wiemy.
Basia to calkiem inaczej niz u nas z tymi bakteriami.......u nas zabronione jest ubierac dziecko w ubranka swoje z domu.......jak pytalam dlaczego? ano dlatego ze np. dziecko sie obsypie albo zacznie dusic....bo np. bedzie uczulone na proszek w ktorym te ubranka byly prane.....nigdy nie wiadomo w czym taka mama wypierze jaki plyn do plukania da zeby ladnie pachnialo....a w szpitalu wszystko gotuja i piora tylkow sodzie i occie do tego przez magiel przepuszczaja i nie ma opcji zadnych bakterii.......ja wierze w ich wersje bo widze jakie sa te ubranka widze jaka jest czysciutka posciel .....zadne stare koce powleczone w wymietolone poszewki jak w PL......B_002, Paula 90, Misiabella, martusiawp lubią tę wiadomość
-
ja ze szpitlala wychodze w tym w czym do niego przyszlam......dzinsy z ciazowym pasem i t-shirt
wyobrazcie sobie ze dzis ubralam dzinsy z h&m ciazowe 44 rozmiar cala ciaze w nich chodze....i mam tak spuchniete nogi od kolana do stopy ze sie mi szwy odgniotly...malo tego jak wrocilam z miasta nie bylam wstanie ich zdjac przez stope.....musialam na lewo wywinac i ciagnac na sile...a to zadne slimmy nie sa zwykle takie gacie.....
pstryklam nawet zdjecie ale musze czekac na meza zeby zmniejszyl :)i wstawie -
Daffi a to Fifi przystopowal w tym swoim wzrostowy szale
dobrze, że jest ok
My w urzędach pozalatwialismy, dokompletowalismy wyprawkę (materac, wanienka, szumis). Odpoczywamy teraz, tzn. K pracuje przy lapku, młody ogląda nat geo Wild,ja staram się was nadrobić. Na obiad pizza, a co. Ale rosole już K nstawil i pięknie pachnie. Jestem dętka, kładę się bo jeszcze nuka z młodym, 2 sprawdziany w tym tygodniumartusiawp lubi tę wiadomość
-
B_002 wrote:Espoir śliczny pokoik! A ile książek, na prawdę super sprawa z tymi książeczkami i jak ładnie to na półce wygląda
tylko nie mieścił mi się teraz nigdzie ten regał przez to, że Maćko idzie tam do pokoju
B_002, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
moja siostra mi dzisiaj powiedziała, że jest w ciąży, ale radochę mam
Natalia-tosia, stresant, Tunia76, B_002, mysla.nieskalana, malutka_mycha, DorotaAnna, Lolka30, Daffi, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Byłam dziś w rossmannie i przy kasie pani zeskanowala mój kod kreskowy i zapytała czy jestem w rossnę mówię że tak i pokazałam jej aplikację mam wpisane spodziewam się dziecka itd a ona mówi że jej nic nie wyskakuje bo tak to bym dostała jakieś gratisy, pamiętam że pisałyscie o co tu chodzi ale skoro jestem w tym rossnę to dlaczego jej nic nie wyskoczyło takiego ?
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
ago91 wrote:Byłam dziś w rossmannie i przy kasie pani zeskanowala mój kod kreskowy i zapytała czy jestem w rossnę mówię że tak i pokazałam jej aplikację mam wpisane spodziewam się dziecka itd a ona mówi że jej nic nie wyskakuje bo tak to bym dostała jakieś gratisy, pamiętam że pisałyscie o co tu chodzi ale skoro jestem w tym rossnę to dlaczego jej nic nie wyskoczyło takiego ?
Chociaż e-maile już zaczynają przychodzić od 33+2.ago91 lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Tunia76 wrote:Rany Basiu a ja nie cierpię tego sklepu. Niczego nie mogę tam znaleźć, a podobno mają też takie duże rozmiary.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
ago91 wrote:Byłam dziś w rossmannie i przy kasie pani zeskanowala mój kod kreskowy i zapytała czy jestem w rossnę mówię że tak i pokazałam jej aplikację mam wpisane spodziewam się dziecka itd a ona mówi że jej nic nie wyskakuje bo tak to bym dostała jakieś gratisy, pamiętam że pisałyscie o co tu chodzi ale skoro jestem w tym rossnę to dlaczego jej nic nie wyskoczyło takiego ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 16:18
ago91 lubi tę wiadomość
-
Kiwona wrote:Ja też dzisiaj byłam. Pieluszki nabijaly się za 22,99. Poczekam jeszcze te 1,5 tygodnia. Z tego, co zauważyłam na forum tutaj, to dziewczynom przychodzi mail z info o pieluszkach darmowych w 33 tc +3 dni. Karmelka odbierał bez maila, ale nie wiem jak
Kiwona lubi tę wiadomość
6 maja 2019, 3300g 54cm 10/10pkt SN 40+4 -
nick nieaktualny
A więc po lewej to dowód wielki że chłop jak nic haha.
Przepływy wszystkie super. I w mózgu i pepowinowe.wody plodowe rewelacja (norma 6-25),mam 15. No mówi że smyk idealny. Nie ma co się przyczepić.
I z waga stał się cud. Młody przystopowal, wyrównał.. 2650 gr i jest większy tylko o parę dni.
Więc fasolka jak Cię martwią jakieś rozbieżności tygodniowe.. Bo mij miał 4 tyg temu jak pamiętasz różnice nawet 4 tyg w pomiarach, teraz wszystko na 35/36 tydz. Idealnie
Lekarz mówi że to normalne. Ze dzieci mają skoki wzrostoweespoir, stresant, Karollinax26, MamaAga85, Tunia76, Natalia-tosia, mysla.nieskalana, Kiwona, Anete, malutka_mycha, KarmeLoVe, DorotaAnna, Daffi, Lolka30, Misiabella, Fasolka77, estrella, B_002, Kasiulka90, Rudzik1, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Ja maila dostałam w 33+2, można odebrać też bez maila, jeśli nie jesteś zapisana do Newslettera to mail nie przyjdzie. Poszłam do rossmana i powiedziałam, że chciałam odebrać pampersy za grosz, to wyjęła spod kasy i powiedziała że zaraz sprawdzi, czy zeskanują się za grosz .. i tak też było
M też zainstalował aplikację i dołączył do klubu Rossnę, mail mu przyszedł po dwóch dniach chyba, tylko jeszcze ich nie odebrał. A siostra M pracuje w rossmanie(obecnie na macierzyńskim) i twierdziła, że wie lepiej, bo jest to tylko dla matek. A w regulaminie jest zaznaczone, że dla rodziców.Kiwona, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Tunia76 wrote:Mam już zabudowany balkon. Fajnie to wygląda, lepiej niż myślałam.
Tylko szyby muszę umyć, bo dzisiaj nie ma mi kto ściągnąć.
Teraz mogę suszyć pranie przez cały rok. 😄 -
Mama36 wrote:
A więc po lewej to dowód wielki że chłop jak nic haha.
Przepływy wszystkie super. I w mózgu i pepowinowe.wody plodowe rewelacja (norma 6-25),mam 15. No mówi że smyk idealny. Nie ma co się przyczepić.
I z waga stał się cud. Młody przystopowal, wyrównał.. 2650 gr i jest większy tylko o parę dni.
Więc fasolka jak Cię martwią jakieś rozbieżności tygodniowe.. Bo mij miał 4 tyg temu jak pamiętasz różnice nawet 4 tyg w pomiarach, teraz wszystko na 35/36 tydz. Idealnie
Lekarz mówi że to normalne. Ze dzieci mają skoki wzrostowe
Chłop jak dąb
Podobny do Ciebie mega!Mama36 lubi tę wiadomość