X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka (to chyba Ty pytałaś?) ta herbata nie smakuje malinami. Smakuje jak napar z trawy i liści ;)
    Pachnie jak napar z czystka. Ja zioła lubię, ale jak ktoś jest wrażliwy to może nie przełknąć choć smak nie jest intensywny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 Ty masz mini rozmiar... I masz problem... A ja mam maxi rozmiar i to samo. Jak idę do TK max to mam wrażenie że w moim rozmiarze to same takie smieciowe sprzed 20 lat :D
    Chodz mój ma jeszcze gorzej.. Większość firm nie produkuje w jego romziarze butów w ogóle!

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 boziu jaki Krystek jest słodki, aż się chce przytulić 😍!

My wróciliśmy ze SR dziś kapalismy dzidziutki takie małe noworodki i takie już większe. Fajnie było.
    Teraz wypiliśmy kawę i oczywiście młody rozpoczął swoje harce i czkawke.

mysla.nieskalana, Mama36 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka, ja rozumiem Twoja decyzje, czasami ciezko wszystko wyposrodkowac, ja dalam sie polozyc do szpitala z wielkim bolem, bo byly z tego problemy, ale teraz juz nie zaluje, bo przynajmniej mnie sprawdzili, ja jestem spokojniejsza, zadowolona ze maly nagle podskoczyl a brzuch to chyba ma na tydzien czy dwa do przodu, normalnie go podtuczylam na to wychodzi ;)

Menka888, Rudzik1, martusiawp lubią tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Lolka30 Ty masz mini rozmiar... I masz problem... A ja mam maxi rozmiar i to samo. Jak idę do TK max to mam wrażenie że w moim rozmiarze to same takie smieciowe sprzed 20 lat :D
    Chodz mój ma jeszcze gorzej.. Większość firm nie produkuje w jego romziarze butów w ogóle!

Skąd ja to znam ... :D
    Pisałam Wam kiedyś, jak M mi opowiadał, że kiedyś w szkole ukradli mu buty, to na drugi dzień odnieśli, bo pewnie na nikogo nie pasowały :D

Oby Marcyś nie odziedziczyła takiej stopy :)

mysla.nieskalana, DorotaAnna, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po ktg :) skurczy żadnych xd no tam czasem coś pikło do 20 ale to się zapisywało jak młody się ruszał. Położna powiedziała że zapis jest prawidłowy. Będę miała jeszcze jedno ktg przed wizytą u lekarza. Tylko następnym razem muszę wyciągnąć tel z torebki bo trochę mi się nidziło

mysla.nieskalana, Fasolka77, Wiewióreczka, estrella, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia czyli git. Spokojnie czekamy dalej :)
    Karolcia jutro usg sama czy ze Starym? ;)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No tak nie pomyślałam w sumie. Trudno schabowy też był dobry. Nie mogę ciagle jeść jogurtów naturalnych, płatków owsianych, probody bo zamiast na porodówkę trafie do psychiatryka :)

doskonale Cię rozumiem :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    A te komplety Converse są w TK Maxx 😍 sama tam też kupowałam 😉

hmmm no to może wpadnę do tk maxxa :) i tak muszę podjechać do Manufaktury zrealizować bona w Sephorze :) :) :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpierdzielam chrupki na maxa orzechowe ... Jako smród je jadłam i tak mi się zachciało a ja nie przepadam za chrupkami. I nakupilam reklamówkę cukierków i jakoś nie smakują mi 😑

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Bo ta promocja podobno dopiero do 34tc.
    Chociaż e-maile już zaczynają przychodzić od 33+2.

a nie wiecie ile jest czasu na odbiór tych pampersów? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Bo ta promocja podobno dopiero do 34tc.
    Chociaż e-maile już zaczynają przychodzić od 33+2.

tak jak dostałam maila wczoraj 33+3 :) właśnie K. sprawdza czy też dostał :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Dorcia czyli git. Spokojnie czekamy dalej :)
    Karolcia jutro usg sama czy ze Starym? ;)

Jutro sama, stary musi ogarniać rozliczenia pracowników w pracy, żeby w razie W być w gotowości.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Do miesiąca po porodzie :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:

Fasolka je można odebrać chyba do 6ciu tygodni.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    e26ee8a2ed557215med.jpg
    A więc po lewej to dowód wielki że chłop jak nic haha.
    Przepływy wszystkie super. I w mózgu i pepowinowe.wody plodowe rewelacja (norma 6-25),mam 15. No mówi że smyk idealny. Nie ma co się przyczepić.
    I z waga stał się cud. Młody przystopowal, wyrównał.. 2650 gr i jest większy tylko o parę dni.
    Więc fasolka jak Cię martwią jakieś rozbieżności tygodniowe.. Bo mij miał 4 tyg temu jak pamiętasz różnice nawet 4 tyg w pomiarach, teraz wszystko na 35/36 tydz. Idealnie :)
    Lekarz mówi że to normalne. Ze dzieci mają skoki wzrostowe :)

Mama18!!! <3 cudowne newsy!!! :) no chłop jak dąb!!! a jaki naburmuszony!!! i piąstki zaciśnięte! :) cudownie!

ja sie już nie martwię... po wizycie u guru wyszło, że różnice są 1-2 tygodniowe także... co oko i sprzęt to mogą być inne pomiary :)

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Jestem! W końcu mam chwilkę, żeby napisać. Po 7 rano zasnęłam po nie przesłanej nocy. Liczyłam, że przejdzie ale niestety...
    Wstalam przed 12, wykąpalam się, ogarnelam i czekałam aż mąż wróci, żeby jechać na IP. Chcialam się w między czasie spakować do szpitala ale nie kupiłam jeszcze koszul do porodu i karmienia. Mam 2 koszule w których się mieszcze, jedna miałam ba sobie a druga wczoraj wrzuciłam do prania, na domiar złego jak wstałam musiałam od razu jeść bo słabo było. Oblalam koszule mlekiem z płatków :(
    Szybko pobiegłam pranie wstawić bo zostałam bez koszuli. Na dodatek córka w domu chora siedzi z grupą na antybiotyku, od piątku babcia z nią siedziała ale zaraziła się od niej i umiera z 40 st gorączka. Ale jak pech to pech - siostra w sobotę pojechała do Niemiec i nie mam teraz z kim córki zostawić :(

Byłam na IP. Lekarz zszedł mnie zbadać, a na IP tylko samolot, zbadał ręcznie szyjke i mówił, że tak ok 2 cm,twarda i zamknieta. Dotknął brzuch i jego reakcja " o matko! Jaki twardy!" spytał jakie leki biorę, mówię, że magnez i skopolan. Na tym badanie się skończyło, powiedział, że więcej nie może nic zrobić ani zbadać, ani usg czy ktg. Muszę się położyć do szpitala. Powiedział, że decyzja należy do mnie. Nie podoba mu się ten brzuch. W razie jak się nie zdecyduje, żebym obserwowała i jak coś to od razu na oddzial. Ogólnie nie chca chyba przyjmować bo jest remont oddziału ginekologiczno-polozniczego i dopiero za 2 tyg kończą.

Decyzja taka, że zostałam w domu, leżę i obserwuje. Czekam ba wizytę w czwartek i swojego gin.

oj ... nieszczęścia chodzą jednak parami... a tylko jeden szpital masz w okolicy? uspokoiłaś sie trochę? dzidzia się rusza?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Kochane, no zdjęć mam dziś multum.. Młody był łaskawy i pięknie Nam pozowal... To jest super pamiątka.. Ale tak się cieszę że wszystjo ok.! Przez ten mój wiek się bałam.. A naprawdę wyniki wszystkie jakie możliwe idealne. I jego wymiary.. I moje jakieś tam wody.. Przepływy. Od razu energii nabrałam. I to wlqnsie że wyrównał rozmiarami!! Więc naprawdę kochane!! U was jak to Was martwi.. Tez tak będzie!!! :*

no masz.. przez wiek się bała.. helołłłłłłłłłłłłłł ja mam 42 na karku!!!

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Fasolka (to chyba Ty pytałaś?) ta herbata nie smakuje malinami. Smakuje jak napar z trawy i liści ;)
    Pachnie jak napar z czystka. Ja zioła lubię, ale jak ktoś jest wrażliwy to może nie przełknąć choć smak nie jest intensywny.

tak :) ja pytałam.. szkoda, że nie wiedziałam wcześniej to bym mamie kazała nasuszyć bo mają parę swoich krzaczków :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja jestem po ktg :) skurczy żadnych xd no tam czasem coś pikło do 20 ale to się zapisywało jak młody się ruszał. Położna powiedziała że zapis jest prawidłowy. Będę miała jeszcze jedno ktg przed wizytą u lekarza. Tylko następnym razem muszę wyciągnąć tel z torebki bo trochę mi się nidziło

ja mam problem z KTG bo Bruno leży z lewej strony.. i jak każą mi się połozyc na lewym boku to muszę leżeć na tych czujnikach i nie łapie nic... więc muszę leżeć na plecach.. a na plecach mi ciężko leżeć bo mnie przydusza :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2082 2083 2084 2085 2086 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ