Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Menka mi też się wydaje nisko ten brzuch, do tego te twardnienia. Chyba nie zdecydowalabym się bez usg i ktg wyjść ze szpitala. Uważaj na siebie kochana i jak tylko Cię coś zaniepokoi to nie czekaj tylko jedź.
Menka888 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Menka ja bym się kładła na oddział, mąż chyba może dostać zwolnienie też na opiekę na córkę. - ale w tym temacie nie mam pewności.
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
DorotaAnna wrote:Ja z dokumentów to muszę powtórzyć HIV chyba ? W segregatorze mamy ginekolog jest że powinno się zrobić na koniec ciąży jeszcze raz- Wy robicie?
I coś na szkole rodzenia ostatnio dziewczyny mówiły, że jakiś problem jest z grupa krwi w sensie, że szpitale chcą nowe te papierki o oznaczonej grupie, coś słyszałyście ?
- morfologia
- badanie ogólne moczu
- antygen HBs
- HIV
- GBS
- VDRL
- HCV
A co do grupy krwi to musi być aktualny papierek oznaczonej grupy krwi w tej ciąży z tego co wiem.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Lolka żywe dzieci kapaliscie??
Menka dobrze ze szyjka trzyma, a cała reszta to już Twoja decyzja. Ale Mama dobrze mówi, musisz leżeć, żebyś później nie miała czego żałować.
Dzisiaj zrobiłam sobie mega spacer - 7,8km😲 i tak mnie naszło refleksja. W sposobach na przyspieszenie wymieniony jest m. in spacer. Ale co w tym spacerze na wywołanie jest ważne? Dystans? Prędkość? Któraś wie? -
Menka888 wrote:Na miejscu mam jeden, który właśnie remontuja, następny 25 km stąd, ale nie wiem czy slyszalyscie o tej akcji z Łomży co w ciągu 2 dni zmarły tam dwa noworodki i 30 letnia matka jednego z nich? Także, tam się nawet nie wybieram. Potem już tylko szpital 70 km ode mnie w Białymstoku.
Brzuch cały czas twardy choć co jakiś czas się na kilka sekund rozluźnia ale za to mała praktycznie się nie rusza co do niej nie podobne. Raz na jakiś czas tylko da o o sobie znać pojedynczymi kopniakami.
Kurcze .... no nie wiem co bym zrobila...szczerze mowiac pewnie się stresujesz a to tez niedobrze...
Edit...zobaczylam fotke...Dziewczyny maja racje...ja bym jechala do szpitalaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2019, 21:53
Fasolka77
-
nick nieaktualnyMenka ja nie lubię straszyć, byłaś na badaniu wiesz co lekarz powiedział. Brzuch ci opadł drastycznie, do tego twardnienia i zmiana częstotliwości ruchów moim zdaniem powinnaś być w szpitalu. Wyobraź sobie że masz dziecko w szpitalu drugie w domu jakoś być ziemię poruszyła by być z tym dzieckiem w szpitalu.
-
Mama36 wrote:Kasionek super że już tak do przodu!!! Gbs em się nie przejmuj tak przy porodzie.
Fasolka.. Ja w biedrze robię inaczej.. Wychodzę z koszykiem tak jakby chciała go ukraść hihi.. Tam gdzie się wchodzi i podchodzę do kasy od strony pakowania zakupów u mówię że bez kolejki Chcialam.
To tego jeszcze nie grałamFasolka77
-
Co do grupy krwi, to mi gin kazał zrobić kartę krwi w diagnostyce.
Krew pobierały mi dwie osoby, każda z innej ręki. Otrzymałam taką kartę jak do bankomatu z podaną grypą krwi.
Nie wiem tylko poco miałam to robić, skoro w Koperniku robili mi grupę krwi przed konizacją, więc chyba mają w bazie.mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Moze taka uroda Menki ja tez mam bardzo nisko brzuch glowa w kanale siedzi ale u mnie taka uroda od poczatku ciazy nisko....masz jakas fote z poprzednich tygodni do porownania?
Ja bym jechała do szpitala tego lepszego 70 km dalej.stresant, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
Malutka mycha kapalismy lalki, ale nie takie zwykle, każda miała inna wagę, płeć i wielkość, te noworodkowe miały też kikuty pepowiny.
Wiewióreczka, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyB_002 wrote:Ja miałam teraz takie badania, jeszcze czekam na wyniki niektórych:
- morfologia
- badanie ogólne moczu
- antygen HBs
- HIV
- GBS
- VDRL
- HCV
A co do grupy krwi to musi być aktualny papierek oznaczonej grupy krwi w tej ciąży z tego co wiem. -
nick nieaktualnymalutka_mycha wrote:Dzisiaj zrobiłam sobie mega spacer - 7,8km😲 i tak mnie naszło refleksja. W sposobach na przyspieszenie wymieniony jest m. in spacer. Ale co w tym spacerze na wywołanie jest ważne? Dystans? Prędkość? Któraś wie?
Wow podziwiam, ja nie dałabym rady tyle przejść... A co do wywołania to polecam spacery po schodach 🙂 wieczorem, dzień przed terminem poszłam na spacer po lesie plus zaliczyłam wyyysokie schody, później trochę poskakalam na piłce i poszłam spać. Rano obudziłam sie zlana wodami 😜 tym razem zrobię podobnie 😃martusiawp lubi tę wiadomość
-
Fasolka77 wrote:Co to jest krewkarta?
Tak jak Tunia pisze, jest w formie karty do bankomatu i jest ponoć wszędzie honorowana, a papier niekoniecznie. Też kazali mi taką zrobić na początku ciąży.
Fasolka77, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość