X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Aha, szyjki nie mierzył. Zero badania, samo usg. W pracowni. Myślicie, że jakby było jakieś rozwarcie czy cokolwiek, to byłoby widać na usg?
    Myślę, że rozwarcie wyszło by tylko i wyłącznie na "dowcipnym" usg, na takim zwykłym raczej nic nie widać.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana, Wiewióreczka, chyba bym umarła gdyby zobaczyła, że zjadłam takie coś! Wolałabym nie wiedzieć ;-)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O maj gad...Fiefiórka,tez ładne dość. baba w ciąży ma różne zachcianki,ale Ty juz przeginasz :D

Wiewióreczka, espoir, Lolka30, martusiawp, Tunia76, Rudzik1, B_002 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    🐿️🐿️🐿️🐿️🐿️
    Jeeestem! Mam dziś tak zły dzień, że szkoda słów. Serio. Wczoraj zgubiłam znowu coś co wyglądało może jak czop, może jak wydzielina po przytulankach, a dzisiejszy lekarz... Nawet nie miałam jak go zapytać. Sluzbista, zrobił usg i zero kontaktu z nim. Mój D zapytał czy włączy chociażby 3d to usłyszał, że 3d po 35 Tc, bo i tak nic nie widać! Ja bylam w szoku, zawiedziona i chyba wystrasszona na tyle, że nie ogarnęłam sytuacji żeby go pocisnac. Mały waży 1700 także super, ostatnio w 27tc było tylko 880. Pięknie urósł. Ma ok 45 cm. Wody ok, serduszko. Łożysko i przepływy też super. Rozszczepu wargi nie ma.
    Nie była to standardowa wizyta, a raczej tylko usg. Myślę czy dzwonić do swojej lekarki i umawiać wizytę na ten tydzień, bo nowa wizytę mam z nią 19 marca...
    Ogólnie wieści super <3
    "Czop" był zupełnie przezroczysty? Jeśli tak, to raczej po igraszkach, bo normalnie jest biały/żółty/zielony/brązowy/różowy...ogólnie taki smark a nie czysto przezroczysty.
    Ręcznie też nie mierzył Ci szyjki? W usg przez brzuch raczej nie widać...tzn. niektórzy lekarze tak robią, ale trzeba mieć do badania pełny pęcherz.
    Ile Twoja szyja miała ostatnio i czy masz twardnienia? Czuję, że niepotrzebnie się niepokoisz.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • espoir Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja każdą czereśnię sprawdzam przed zjedzeniem, takiego bzika mam :P

martusiawp, Wiewióreczka, B_002, Martusiazabka lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ogólnie wieści super <3
    "Czop" był zupełnie przezroczysty? Jeśli tak, to raczej po igraszkach, bo normalnie jest biały/żółty/zielony/brązowy/różowy...ogólnie taki smark a nie czysto przezroczysty.
    Ręcznie też nie mierzył Ci szyjki? W usg przez brzuch raczej nie widać...tzn. niektórzy lekarze tak robią, ale trzeba mieć do badania pełny pęcherz.
    Ile Twoja szyja miała ostatnio i czy masz twardnienia? Czuję, że niepotrzebnie się niepokoisz.
    Właśnie niezupełnie, a było tego... Sporo. Ręcznie nigdy nie mierzą u nas. Jak już dopochwowo. Ale zonk, bo zamiast normalnej wizyty, byłam umówiona tylko do diagnosty prenatalnego, więc wizyta jako wizyta innym razem. Już sobie natluklam do głowy.. Młody szaleje, także jest dobrze,ale głowa robi swoje.
    Miesiąc temu szyjka 4,1 cm.
    Twardnien nie odnotowalam, tylko ten okresowy ból jakiś czas temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:41

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm dziewczyny widzę że znowu same pyszności na tapecie :D :D :D. Ja nie zaglądam i nie wnikam co tam jest w owocach, wole zjeść ze smakiem, jakbym miała sprawdzać każdy owoc to pewnie bym zrezygnowała wogole.

Karmelove mi tez wypadl ostatnio taki glut biało żółty, lekarz na drugi dzień nie widział zadnego ubytku w czopie, sprawdzal na fotelu z wziernikiem, sprawdzil papierkiem ph, potem jeszcze szyjke na usg. A mi jeszcze przez 2 dni takie gluty wypadały...

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tunia wiesci super. Bo twoja niunia też duża dziewczynka.
    Co do cesarki na Kopernika mają wysoki odsetek a ze względu na szpital uniwersytecki gdzie mogą teraz to cisną SN żeby im ten procent cieć spadł. I tam to właśnie każdy lekarz swoje pacjentki musi mieć obgadane z ordynatorem. Koleżanka miała planowaną CC ale o a miała błoniasty przyczep więc ryzyko było za duże. Ale mówiła mi że jej sąsiadka z lozka prowadzona przez tego samego lekarza przyjechała na jego dyżurze, nie zgodziła się na badanie na sorze przez rezydenta zszedł jej lekarz i przyjął ja na oddział i chwilę po przyjęciu zrobił pilne cięcie 😂 i to z tym rezydentem więc mega jej głupio było.
    Ale ja właśnie idę 18 marca na mierzenie spojenia szczerze boje się Leosia na tę chwilę zapowiada się na dużą dziewczynkę jakby mi kazali rodzić mimo dużego rozejścia spojenia :/ do tego ja się stresuje tym czy jej tętno podczas porodu SR nie jest dla niej niebezpieczne ... W poniedziałek mam Kopernika będę z nimi rozmawiać, w czwartek za tydz mam moja ginekolog zobaczę co ona powie ona z tych przewrażliwionych i ostrożnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 18:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 ja takie gluty miałam żółte i złoto białe w I trymestrze ale moja gin mówiła że to naturalne i że normalne bo ja brałam luteinę.

KarmeLove myślę że to nie czop. I to nie jest tak że czop ci wyleci i robi sie rozwarcie. Moja przyjaciółka w dniu porodu w 41 tc nie miała nic a nic rozwarcia a czop jej wychodził od 39 tc do porodu nie miała w ogóle czopa a poród wywołali jej oxy.
    Inna dziewczyna chodzi bez czopa miesiąc już z rozwarciem na 4 cm nawet nie zauważyła odchodzenia czopa.
    Spokojnie, ale ja jestem z tych co muszą sprawdzić wtedy jestem spokojna dlatego ja ci proponuje podjechać albo na IP zmysc że cię szyjka boli i rozpycha w środku żeby ci zbadali lub umów się do swojej prowadzącej

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeee Wiewiórka co ty masz za smaki w tej ciąży. A ja się mojego paprykarza wstydziłam.
    Ja czereśnie wkładam do buzi i wypływam pestkę za bardzo je lubię :p

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Lolka30, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• Tunia76 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka no właśnie z tego co mój gin mówił wynika, że każdą planowaną cc musi zatwierdzić ordynator. No zobaczymy co będzie.

zem3df9hh3tl9qot.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy też już odstawiacie luteinę ?

🤔 myślałam, że Wiewiórki lubią orzechy ... ale żeby żreć robaki :D dziwne są te Twoje zachcianki ciążowe :D

Wiewióreczka, Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny podrzucice strony na ktorych kupowalyscie kocyki bambusowe? na mojej str wlasnie sie okazalo ze jest niedostepy ehh a tą mialam z polecenia sprawdzony kocyk.... i wolalabym kupic taki kory juz macie i zachwalacie.

Kupilam dzis corce kolczyki.. na zapieciu angielskim.. babka mi je w sklepie lekko podginala mowiac ze lepiej sie beda trzymac zapakowala, zaplacilam i chcialam je przed chwila zalozyc.. to o ile 1 pasuje super to drugi jest zepsuty przez te jej naginanie.
    mam nadzieje ze przyjmie mi reklamacje... kurde nie widzialam tego wczesniej i zdjelam ta metke ale na szczescie nie wyrzucilam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 18:10

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA nie mam bambusowego na razie. Mam tylko dziane bawełniane.

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    JA nie mam bambusowego na razie. Mam tylko dziane bawełniane.
    ja mam juz bawelniany, z mikrofibry i chcialam jeszcze bambusowy...

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

🤔 myślałam, że Wiewiórki lubią orzechy ... ale żeby żreć robaki :D dziwne są te Twoje zachcianki ciążowe :D
    Ja odstawiłam. Wczoraj jeszcze wzięłam 2x1 i dziś już 0. Miałam schodzić po jednej tabletce, ale wg mego gina to placebo...i jutro dostałabym znów zjebkę, że jeszcze je biorę...

Lubię orzechy, ale mąż nie chce dać :P Nie dziwię mu się...;) Zostały mi robaki 2napalony.gif

Daffi, z Lullalove są cudowne koce, mam ten:
    https://lullalove.com/kategoria/kocyki/bambusowy-koc-milk-coffee
    Jest 15% zniżki z hasłem.

Fasolka77, DorotaAnna lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Ja odstawiłam. Wczoraj jeszcze wzięłam 2x1 i dziś już 0. Miałam schodzić po jednej tabletce, ale wg mego gina to placebo...i jutro dostałabym znów zjebkę, że jeszcze je biorę...

Lubię orzechy, ale mąż nie chce dać :P Nie dziwię mu się...;) Zostały mi robaki 2napalony.gif

Daffi, z Lullalove są cudowne koce, mam ten:
    https://lullalove.com/kategoria/kocyki/bambusowy-koc-milk-coffee
    Jest 15% zniżki z hasłem.
    ok z jaki haslem? kupie od razu poki są żeby zow sie nie wyrolowac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 18:35

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ja miałam wizytę dwa tygodnie temu moja jeszcze mi nie kazała odstawiać ale myślała że biorę jedna 😜 a ja sobie zwiekszylam na dwie po tym jak miałam dwa dni te twardnienia brzucha od wizyty u niej. Jutro biorę ostatnia 50mg rano i już będe na jednej na noc, do środy w czwartek mam wizytę u niej i już na pewno każe odstawić. Akurat będę miała skończone 36 tc tak jak mówił mi ginekolog na Koperniku

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fuuj Wiewiórka ja bym skończyła nad sedesem jakbym to zobaczyła 🤢

Zrobiłam paznokcie u rąk i chciałam pomalować też u stóp no i poległam. Gniotę Henia chyba za bardzo, bo tak się wypina i kręci mocno... może nie będzie widać na zdjęciach, że mam nie pomalowane 😅

Karolinka ja już odstawiłam luteinę.

Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    ok z jaki haslem? kupie od razu poki są żeby zow sie nie wyrolowac.
    Nie wiem :P
    Ale dziewczyny wiedzą, więc prosimy o wsparcie :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 2098 2099 2100 2101 2102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ