Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Karollinax26 wrote:Czy Wy też już odstawiacie luteinę ?
🤔 myślałam, że Wiewiórki lubią orzechy ... ale żeby żreć robakidziwne są te Twoje zachcianki ciążowe
ja mam jeszcze całe opakowanie więc teoretycznie na 2 tyg ma wystarczyć ale ginka mówiła, że powoli odstawiamy
a do kiedy bierzecie acard?Fasolka77
-
Daffi wrote:dziewczyny podrzucice strony na ktorych kupowalyscie kocyki bambusowe? na mojej str wlasnie sie okazalo ze jest niedostepy ehh a tą mialam z polecenia sprawdzony kocyk.... i wolalabym kupic taki kory juz macie i zachwalacie.
Kupilam dzis corce kolczyki.. na zapieciu angielskim.. babka mi je w sklepie lekko podginala mowiac ze lepiej sie beda trzymac zapakowala, zaplacilam i chcialam je przed chwila zalozyc.. to o ile 1 pasuje super to drugi jest zepsuty przez te jej naginanie.
mam nadzieje ze przyjmie mi reklamacje... kurde nie widzialam tego wczesniej i zdjelam ta metke ale na szczescie nie wyrzucilam.
Daffi ja kupiłam tu--> https://lullalove.com/szukaj?q=kocyk+bambusowyDaffi lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
stresant wrote:czy ktos wie co z Valetta juz sie dlugo nie odzywala?
chociaz raz na tydzien by mogla dac znac ze zyje...ciotka klotka jedna....Zalicza egzaminy na studiach, więc ostrzegała, że odezwie się po, no ale ileż można czekać!
Olka Fasolka, ja tydzień przed CC odstawiam. Jakoś 36+3 to będzie.stresant, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Wiewióreczka wrote:Nie wiem
Ale dziewczyny wiedzą, więc prosimy o wsparcie
proszę
Ooo dotarłaś do końca opisu! W podziękowaniu za uwagę mamy dla Ciebie 15% rabatu na cały wyprawkowy dział u nas: https://lullalove.com/kolekcja/wyprawka Twój kod to: Rodze_z_lullalove . Jest ważny do 30 czerwca 2019 r.Wiewióreczka lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
ja w 36+0 mam odstawic acard......boje sie ze za pozno...no ale co zrobic
pisalyscie juz o sikaniu niedawno...ja sie normalnie posikujewkurza mnie to jak nie wiem....najpierw myslalam ze to sluz, bo tak mokro ...ale zapach wskazuje raczej na cos innego
-
Wiewióreczka wrote:Nooo...małpa jedna
Zalicza egzaminy na studiach, więc ostrzegała, że odezwie się po, no ale ileż można czekać!
Olka Fasolka, ja tydzień przed CC odstawiam. Jakoś 36+3 to będzie.
w sensie acard czy lutke? Zalecają do 34tc brać ale wyczytałam gdzieś, że są jakieś badania, że można dłużej... Twój gin nie widzi przeciwwskazań brać do 36tc?Fasolka77
-
stresant wrote:ja w 36+0 mam odstawic acard......boje sie ze za pozno...no ale co zrobic
pisalyscie juz o sikaniu niedawno...ja sie normalnie posikujewkurza mnie to jak nie wiem....najpierw myslalam ze to sluz, bo tak mokro ...ale zapach wskazuje raczej na cos innego
Stresant... ja dziś kichnęłam i pooooooszłooooooo.... masakra z tym sikaniem... sikniesz, wyjdziesz na spacer... 10 kroków i jazda... MA SA KRA!Fasolka77
-
mi 3 ginekologow kazalo do 36+0 brac......wiec sama nie wiem......spotkalam sie tez z opinia starego gina.... ze acard jest niebezpieczny w ciazy i nie brac bo bedzie problem z serduszkiem dziecka.....
pytalam sie tych 3 ginow dlaczego do 36 a nie dluzej albo krocej? bo podobno po 36 juz to nic nie daje a dziecko jak sie urodzi to nie ma zadnego zagrozenia ..a jakby sie w 34 urodzilo no to jednak wczesniak........ -
Fasolka ciesze sie ze nie jestem sama
ja nawet nie kicham ...sidze se spokojnie i mi po nogach sie leje......nie mowie gdyby mi sie chcialo i nie dolece do kibelka.......albo gdybym siedziala i nagle wstala ....no to ucisk i leci.....ale kur..a lezysz - siedzisz i kapie.....Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:mi 3 ginekologow kazalo do 36+0 brac......wiec sama nie wiem......spotkalam sie tez z opinia starego gina.... ze acard jest niebezpieczny w ciazy i nie brac bo bedzie problem z serduszkiem dziecka.....
pytalam sie tych 3 ginow dlaczego do 36 a nie dluzej albo krocej? bo podobno po 36 juz to nic nie daje a dziecko jak sie urodzi to nie ma zadnego zagrozenia ..a jakby sie w 34 urodzilo no to jednak wczesniak........
Mamaginekolog o tym pisze
https://mamaginekolog.pl/profilaktyka-kwasem-acetylosalicylowym-ciazy/Fasolka77
-
Fasolka77 wrote:w sensie acard czy lutke? Zalecają do 34tc brać ale wyczytałam gdzieś, że są jakieś badania, że można dłużej... Twój gin nie widzi przeciwwskazań brać do 36tc?
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Fasolka ciesze sie ze nie jestem sama
ja nawet nie kicham ...sidze se spokojnie i mi po nogach sie leje......nie mowie gdyby mi sie chcialo i nie dolece do kibelka.......albo gdybym siedziala i nagle wstala ....no to ucisk i leci.....ale kur..a lezysz - siedzisz i kapie.....
Stresant... jakie 3 tyg K. mnie tak rozśmieszył ( a prosiłam żeby tego nie robił)... że nie zdążyłam do WC... polało się po nogach, po podłodze...Fasolka77
-
Zgłoś pracodawcy, żeby wyższe zaliczki na podatek dochodowy Ci pobierali. Masakra płacić 2000 zł.
-
Wiewióreczka wrote:Acard. Gin sam kazał odstawić na tydzień przed CC czyli wyjdzie ponad 36 tc. Również profesor kazał brać Acard do następnej wizyty (będzie w 36+4).
ja miałam w 2017 zalecenia od profesorka brać do 34 tc ale widać coś się zmieniło bo moja ginka (jest doktorantka tego profesorka) mówi, że pobierzemy dłużej...stresant lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Daffi wrote:hahahha
sama chetnie wzielabym dwa ale narazie nie przesadzam...
czuje ze dokupie jeszcze z czasem ten miętowy.. a teraz wzielam Bambusowy koc - petrol!
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Wiewióreczka wrote:Zgłoś pracodawcy, żeby wyższe zaliczki na podatek dochodowy Ci pobierali. Masakra płacić 2000 zł.
ja zmieniałam pracę w maju.. i chcieli jakieś oświadczenie ode mnie o poprzednich zarobkach ale ja nie należę do tych wylewnych i im nie dałam.. niestety wpadłam w drugi próg podatkowy
dobrze, że za rok będzie ulga na dzidzię...Fasolka77
-
Lolka30 wrote:Daffi kupiłaś już?? Jak masz IG to lepiej pooglądać ich instastory bo tam co chwila jakas wieksza zniżkę wrzucają, zdarza sie nawet - 30%. ja kupiłam z tą -15% i juz pierdyliard razy była wieksza zniżka... co do kocyka to mam własnie Petrol z lullalove i jest super
!
-
my po zebraniu w szkole.....smiechu warte, szkoda nawet opowiadac......ale jedna rzecz wam powiem to sie posmiejecie......
Pani byla chora i dali na zastepstwo taka asystentke (niby pomoc nauczyciela ale tylko z matura i wlasciwie to jest nielegalne bo nie powinna byc sama w klasie bez pedagoga)......no ale dali moze nie mieli kogo dac bo sezon grypowy.....
1 lekcje uczyla, na 2 i 3 lekcji chlopak schowal sie pod lawke a klasa powiedziala ze mama po niego przyszla i poszli do lekarza .......baba przez 2 lekcje nie widziala ze ktos siedzi pod lawka ( mi sie to w glowie nie miesci bo lawki nie sa zakrywane z przodu, doskonale pod nia widac wszystko)
wpisala mu nieobecnosc......po powrocie z chorobowego wychowawca dzwoni do rodzicow zeby napisali usprawiedliwienie z tego dnia....a rodzice w szoku!!!!przeciez dziecko bylo w szkole!!!!
tak pilnuja dzieci w szkole.....oczywiscie zamiast ukarac te asystentke to ukarali cala klase ...za to ze wszyscy trzymali sztame i nikt pary z geby nie puscil.......spokojnie ktos moglby porwac dziecko i nikt by sie nie kapnal.....a podejscie wychowawcy takie ze chlopak jest problemowy i lepiej by bylo dla niego ( ja mysle ze dla wychowawcy) jakby go rodzicie przeniesli do innej szkoly i zmienili mu kolektyw.......